icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

tinkatinulka
autor
21. sep 2013

@olivia31 asi aj ja zvažim vyslanie mojho niekam na "dovolenku" a potom sa možno daco udeje 🙂

mili78
21. sep 2013

@olivia31 ... Oli tak to je super, ze mas dobre tehulkovanie 🙂 tak budete mat krasny vianocny darcek v decembri,cooo 🙂
ale ta Vafinka je aka sikovna, si predstav :D

olivia31
21. sep 2013

@tinkatinulka Tinuš pošli ho pracovať na týždňovky a budete si vzácnejší a potom sa budete na seba hádzať ako o život a sexovačka ako v telke a bum bude bábo 😀 😀 😀 vieš čo mi sme takto fungovali si rok a pol a u nás ani to nepomohlo proste by som asi nikdy neostala prirodzenou cestou tehotná si myslím 😒 .
@mili78 No to si dáme pod stromček previažeme červenou stužkou a budeme sa na to pozerať aký tam máme najkrajší darček na svete 😀 ....no a Vafinka ti vravím oni boli od seba a keď prišiel tak sa na seba hádzali deň a noc a bolo to ...manžel našetril dobré náboje Vafi bola odpočinutá a bolo to šup a je bábo v domček... 😀 😀 😀 😀

tinkatinulka
autor
21. sep 2013

@olivia31 no my sme už mali mesiace aj tak že sex 2x pred ovulkou a potom nic, potom aj take že kazdy druhy den..no skusali sme kadeco..na zaciatku sme sa na tom nasmiali ked som PO ležala nohami hore 😀

olivia31
21. sep 2013

@tinkatinulka no takto sme fungovali Tinuš aj my no potom nás to prešlo a nakoniec to dopadlo tak , že môj už mal nervy keď som mu povedala, že teraz musíme že mám ovulku no to bolo aj nohy hore aj kadečo iné.

tinkatinulka
autor
21. sep 2013

@olivia31 tak aspon sa necitim ako koza..lebo tieto etapy mojho života by som asi najradšej zavrela do cervenek krabicky..ale sak aj to musi byť..ja stale v modej sedej kore musim mysliet na to kedy je ovulka ale už to v postely radsej nehovorim aby som nestresovala spermoše 🙂 ale poviem ti že aspon nemam teraz take ocakavania ako volakedy..tesovanie od 26 dc..juuuj a meranie teploty 😝

olivia31
21. sep 2013

@tinkatinulka Vieš čo mňa to prešlo moja šedá kôra po niekoľkých rokoch rezignovala a povedala si dosť a robili sme to potom už len preto, že sme túžili jeden po druhom lebo muckať sa preto aby som bola tehotná nebolo vôbec dobré , ale trvalo to dosť dlho kým sme na to prišli, alebo ja . 😒 ......ale časom to príde ver mi vykašleš sa na to a zmieriš sa s tým ako to je potom ostaneš tehotná buď prirodzene, alebo pomocou lekára len to chce ten správni čas. Neboj sa nebuď smutná, že si to nie ty kto by mal mať dve čiarky na teste lebo to bude len nie teraz možno o pár mesiacov . Ja som sa takto trápila 7 rok. a posledne tri boli hrozné som rada že moja šedá kôra ostala v dobrom stave lebo bolo obdobie keď som si myslela, že som zrelá na ps........ 😒

olivia31
21. sep 2013

@olusam Zlato zajtra ti pošlem celý ten zoznam musím to celé prepísať bo mi nejde počítač tak sa mi to nedá naskenovať. 😉

tinkatinulka
autor
21. sep 2013

@olivia31 ja som mala ten pocit teraz..ci nieje načase nájsť pomoc v tomto smere..odborníka na hlavu.pretože mám pocit ze je vo mne toľko emócií ze mi to trhá hlavu.vidim ako na mna okolie hľadí s ľútosťou..a to ma moc boli..nechcem aby má brali ako mrzaka neschopného mať dieťatko..rodičia sa moc trápia,súrodenci ale oni nevedia ani vsetko čo my dvaja..

lenocka004
21. sep 2013

@makovicka53 Ahoj, to mi je luto toho nevydareneho KET ☹ Ten liek je nieco nove na sliznicu? Nepocula som o nom. Jej moja ja by som ti z tej mojej kludne nadelila keby to slo. Ten Menour musi zabrat, drzim palce 🙂 Ja sa mam tak vselijak. O babo sa stale pokusame, dufam ze tentokrat uz uspesne. 🙂

lienka_1
21. sep 2013

@lenocka004 Ahoj! Aj ja som mala pri poslednom IVF a KET intralipidy. Ordinoval mi ich lekar v CARe. Mozem sa Ta spytat, kedy a kolko si tych intralipidovych infuzii mala? Pripadne, kde si ich kupovala a kolko Ta to stalo. Dakujem! 😉

lenocka004
22. sep 2013

@lienka_1 Jednu mam dostat cca 7-10 dni pred KET Potom po potvrdeni testu za 2 tyzdne po KET a potom kazde 3 tyzdne. Celkovo ty to mali byt 5-6 infuzii. Oni ich v Care objednaju, zaobstaraju aj podaju. Vraj sa o nic nemusim starat povedali ze je to v ramci mojho Ket. Budem platit len cenu infuzie t.j. 11 Eur 🙂

lenocka004
22. sep 2013

@lienka_1 A lienka pomohli ti tie Intralipidy? Beriies aj Prednison a Fraxiparin?

vafinka
22. sep 2013

@mili78 ahoj, no vies, ja som ozaj vyuzila metodu tuti muti, no to vies ze su nevolnosti, keby len rano ale cely den. ach jo. no ja viem, ze som drzana a ze som sa predbehla vrade 😀

vafinka
22. sep 2013

@tinkatinulka
@lenocka004
@olivia31 ahojte zlatka , teda dobre uz predpoludine, no ja si idem liecit zaludok, myslela som si ze umrem, tak mi je zle od zaludka, ale to z jedla, ja uz rezne ani vidiet nechcem, ach jo. este poriadim a pak gaucink keping, alebo tu s vami trocha pobudnem. vrrrr, je mi prisrne

vafinka
22. sep 2013

ps, este jedna pikoska, muzikova sesternica je v 16tt a ja musim povedat, ze sa na mna nechyta, ake ja mam brusko, to aj mosj skonstatoval. ze pana, ved ona tam absolutne nic nema a ja loptu, ty kono. len som si cely cas prekryvala pupok, aby si to nik nevsimol. bo je to este tajomstvo.

lenocka004
22. sep 2013

@vafinka Ahoj Vafinka, jedz vela ovocia a kup si susene slivky a rano si daj slabunku kavu s mliekom. To ma potom vzdy prehnalo a tehu brusko ako zazrakom zmizlo. Viem o com hovorim 🙂
Ja som mala to brusko velke kvoli tomu ze som nemohla na WC a len to ovocie, zelenina a fakt slabulinka kava zabrala 🙂

olivia31
22. sep 2013

@vafinka Vafi presne som aj ja mala také bruško hneď na začiatku a komoška sa ma opýtala čo to mám za brucho no ja som sa vyhovorila, že som nafúknutá nechcela som aby to ešte niekto vedel a to som bola v 7 tt . 😀 No zlatko teraz keď máš takéto stavy musíš papkať ľahké jedlo žiadne rezne a menšie porcie a častejšie a ráno maj vždy pri posteli vodu a aspoň suchý rožok , alebo piškóty až potom vstaň . Nesmieš sa napchať po menej a častejšie.

vafinka
22. sep 2013

@olivia31
@lenocka004 kocky mate pravdu, ja som teraz uz 7+4, a to mam riadny kotol. ci rano vstanem hladna alebo nie. no mne to jedlo nesadlo. a to nas este v noci policajti zastavili, ked sme sli zo svadby. mne robi aj zle, ked sa vozim v aute, bo mam vtedy stisnuty zaludok, inak ja nemam problemy chodit na velku. a tu vodu mam pri posteli a aj piskoty si musim veru kupit, ach jo.

olivia31
22. sep 2013

@vafinka inak na veľkej si dávaj pozor netlač je to dosť nebezpečné . Hlavne teraz si dávaj pozor na seba. Prosím .🙂

vafinka
22. sep 2013

@olivia31 ok budem, neboj sa 😀

lenocka004
22. sep 2013

@vafinka Chuda moje, snad ti tie problemy rychlo prejdu. A ako zvladas zvery? Dufam ze sa nenamahas !

vafinka
22. sep 2013

@lenocka004 zlato moje, nechci, ja som dnes skoro dostala mrtvicu, moj v noci nezavrel psov. a nechci co ma rano cakalo. doskubane kvety a vykutrane jamy v travniku, skoro ma je......... od jedu. no ked idem pokrmit to sa este vcelku da.

lenocka004
22. sep 2013

@vafinka To by nastvalo aj mna. U nas na chate ma sused takeho maleho psa a ten nam chodi ryt.do zahrady. Tak to poznam by som ho najradsej roztrhla na dve. Ale on sa potom na mna tak lutostivo pozrie ze mu ani nevynadam 🙂
Ja neviem co sa to so mnou robi ja by som v kuse len spala.

vafinka
22. sep 2013

@lenocka004 no ja uz na toho nasho ,,hajzlika,, nemam nervy. ale ma dve moznosti, bud s tym prestane v dohladnej dobe alebo pojde prec, a to myslim vazne. bo na toto nemam nervy, ja som tiez len clovek,

lienka_1
22. sep 2013

@lenocka004 Nepomohli, ale my sme tazky pripad.Ja mam okrem uplne pomylenej imunity aj vela inych diagnoz, ktore otehu nepomahaju.
Inak to mas uplne super, ze platis iba 11e, ja som za jednu infuzku platila 100e, ale uz som sa dohodla s lekarom, ze tie, co mi podaju v CARe zaplatim v ich cene a zvysok mi daju recept a najdem si niekoho, kto mi to poda.
Kam chodis do CARu? A tie intralipidy Ti ordinovala imunologicka? Kde si bola na repro. imunologii? My sme boli v Prahe v UPMD a tam nam ordinovali iba prisnu kondom ochranu a prednison 5mg denne. Po asi polroku som mala vysledky v norme, ale ktovie ako je to teraz po 3 transferoch.

lenocka004
22. sep 2013

@lienka_1 Ahoj ja chodim do Iscare MT . Na moj imuno problem prisli v Medirexe v Blave a tam mi odporucili tie lieky. V nasom care mi potom tieto vysledky zaradili do pripravy a celeho priebehu KET. Pretoze je to nevyhnutne pre uspesny priebeh budem platit len za lieky. Inak som zistila v Medirexe ze tie Intralipidy moze predpisat aj obvodak, lebo su neni na ne nejake specialne obmedzenia.
Inak 100Eur je naozaj vela. A kde chodis ty do Caru?

tinkatinulka
autor
22. sep 2013

@vafinka no vidis aspon nebudes sama v rodine 🙂

mili78
22. sep 2013

@vafinka ... Vafi no ze si to ty, tak sa ti to odpusta :D

lienka_1
22. sep 2013

@lenocka004 RF Brno. Ale sme tam spokojni a co som si chcela dat skvapkat intralipid tu kde zijeme, tak to bolo za 350e, takze ta stovka nam neprisla az tak vela. No a potom sme zistili kolko stoji jedna infuzka, tak hladame aj ine moznosti podania 😀 Este ze to v RF nad doki neberie osobne 😀