Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@vafinka že v maternici lepšie rastie embryjko ako v labaku a blastocysta je už aj vascia na prenos a poskodenie..to bola ale štúdia
@tinkatinulka uha, no super, ja si myslim, ze pk, robia len preto aby vymamily dalsie prachy. inak povysavane. oprane a este navarit a je to v suchu
@vafinka no v Heliose je PK najdrazsia siroko daleko..v RF mas v cene
@tinkatinulka tak to je super, ze je to v cene. ved platit take prachy za to, keby som toto vedela predtym, tak nikdy nedam urobit ani pk.
@tinkatinulka vies, co, kukam v lete ist do chorvatska, ak by sme sli, no chce to dajake pekne miesto. ale na neviem, ze kammmm
Dievcata, necitala som celu diskusiu, len ma zaujalo vkladanie embrya na 3. den. Ja sa chystam teraz uz na 3. pokus a po minule razy som mala vzdy malo zrelych vajicok a na 3. den len dve krasne 8-bunkove embrya. Do 5. dna po PK nezostalo ani jedno. Dala som si vtedy PK, ale teraz rozmyslam, ze ak budem mat malo embryi, ci je PK vobec potrebna. Ved ked sa nebudu vyvijat v labaku, tak sa nebudu vyvijat ani v maternici, ci? A ak je maternica pre ne lepsie prostredie.....teraz som zmatena....
@netilka to nie je pravda, straaasne vela bab co si dali vkladat 8 bunkove, ostali tehotne ale ich dalsšie detičky neprežili PK.
@vafinka juj aj moj drahy poskuloval že co dovolenka a je že, sak ja budem tehotna ja nikam nejdem mimi SR, bojim bojim
@tinkatinulka ved jasan, ako inac, a ja v lete si zarobim na bejby, to bude buchticka 😀 😀 😀 , len aby kysla ako ma. teda je dufam
@tinkatinulka cize, aby sme sa dobre pochopili 😉 , je dobre dat si vlozit aj 8-bunkove na 3. den pri malom mnozstve embryi a radsej nedavat PK?
@netilka toto sa praktizuje v RF ak mas do 4 embryj tak sa PK nekona, iba aj zvysne potom pred mrazením..a ak mas viac tak mas na výber..aby sa nestalo že ostanes uplne bez ako na SR CAR robia
@netilka ahoj, mne vkladali na 3.den 2 krasne 8-bunkove, do PK nesli lebo boli len 2... a tehu testy mam pozitivne 🙂 u nas v car davaju PK len vtedy ak je vela vajicok
@martinazvo Vdaka, ano, toto som chcela vediet. Ja chodim do Heliosu MT a tiez chcem poziadat, aby mi ich vlozili na 3. den, ak zostanu len 2. Lebo tu potom nevidim vyznam PK. A gratulujem. 🙂
@netilka drzim palceky a dakujem
@netilka tretie si mozes dat na mrazenie nie?
paprikasik uvareny a mnááám, a v rure sa pecie jablckova strudlicka, kto ma chut? poslem po holubovy 😀 😀 😀 😀
@vafinka ... to ti ubehne ani nebudes vediet ako 🙂 sak ty otehotnies prirodzene, ty nemusis ist na ivf 🙂
@tinkatinulka ...nechodi, to len raz volala nejakej co v telke zvykne klamat :D ja takym sprostostiam aj tak neverim

@tinkatinulka to fakt? a to preco, v com to ma vyhodu oproti blastocyste?