icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

vafinka
5. feb 2013

@tinkatinulka to fakt? a to preco, v com to ma vyhodu oproti blastocyste?

tinkatinulka
autor
5. feb 2013

@vafinka že v maternici lepšie rastie embryjko ako v labaku a blastocysta je už aj vascia na prenos a poskodenie..to bola ale štúdia

vafinka
5. feb 2013

@tinkatinulka uha, no super, ja si myslim, ze pk, robia len preto aby vymamily dalsie prachy. inak povysavane. oprane a este navarit a je to v suchu

tinkatinulka
autor
5. feb 2013

@vafinka no v Heliose je PK najdrazsia siroko daleko..v RF mas v cene

vafinka
5. feb 2013

@tinkatinulka tak to je super, ze je to v cene. ved platit take prachy za to, keby som toto vedela predtym, tak nikdy nedam urobit ani pk.

vafinka
5. feb 2013

@tinkatinulka vies, co, kukam v lete ist do chorvatska, ak by sme sli, no chce to dajake pekne miesto. ale na neviem, ze kammmm

netilka
5. feb 2013

Dievcata, necitala som celu diskusiu, len ma zaujalo vkladanie embrya na 3. den. Ja sa chystam teraz uz na 3. pokus a po minule razy som mala vzdy malo zrelych vajicok a na 3. den len dve krasne 8-bunkove embrya. Do 5. dna po PK nezostalo ani jedno. Dala som si vtedy PK, ale teraz rozmyslam, ze ak budem mat malo embryi, ci je PK vobec potrebna. Ved ked sa nebudu vyvijat v labaku, tak sa nebudu vyvijat ani v maternici, ci? A ak je maternica pre ne lepsie prostredie.....teraz som zmatena....

tinkatinulka
autor
5. feb 2013

@netilka to nie je pravda, straaasne vela bab co si dali vkladat 8 bunkove, ostali tehotne ale ich dalsšie detičky neprežili PK.

tinkatinulka
autor
5. feb 2013

@vafinka juj aj moj drahy poskuloval že co dovolenka a je že, sak ja budem tehotna ja nikam nejdem mimi SR, bojim bojim

vafinka
5. feb 2013

@tinkatinulka ved jasan, ako inac, a ja v lete si zarobim na bejby, to bude buchticka 😀 😀 😀 , len aby kysla ako ma. teda je dufam

netilka
5. feb 2013

@tinkatinulka cize, aby sme sa dobre pochopili 😉 , je dobre dat si vlozit aj 8-bunkove na 3. den pri malom mnozstve embryi a radsej nedavat PK?

tinkatinulka
autor
5. feb 2013

@netilka toto sa praktizuje v RF ak mas do 4 embryj tak sa PK nekona, iba aj zvysne potom pred mrazením..a ak mas viac tak mas na výber..aby sa nestalo že ostanes uplne bez ako na SR CAR robia

martinazvo
5. feb 2013

@netilka ahoj, mne vkladali na 3.den 2 krasne 8-bunkove, do PK nesli lebo boli len 2... a tehu testy mam pozitivne 🙂 u nas v car davaju PK len vtedy ak je vela vajicok

netilka
5. feb 2013

@martinazvo Vdaka, ano, toto som chcela vediet. Ja chodim do Heliosu MT a tiez chcem poziadat, aby mi ich vlozili na 3. den, ak zostanu len 2. Lebo tu potom nevidim vyznam PK. A gratulujem. 🙂

martinazvo
5. feb 2013

@netilka drzim palceky a dakujem

vafinka
5. feb 2013

@netilka tak si ale musis trvat na svojom, lebo ti to budu chciet vselijak vyhovorit, 😀

netilka
5. feb 2013

@vafinka Ano, to mas pravdu, aj to nie je dobre, ze sa musim rozhodnut pre PK ci bez nej hned po odbere, ked neviem, kolko embryii sa dozije 3. dna. A co v tom pripade, ked mi ostanu na 3. den napr. 3 embrya, 2 dam vlozit a to jedno co?

vafinka
5. feb 2013

@netilka je to na tebe, ze kolko si prajes dat vlozit, ich metoda iba jedno ale myslim si, ze ked si budes trvat na svojom, tak co im ine zostava?

tinkatinulka
autor
5. feb 2013

@netilka tretie si mozes dat na mrazenie nie?

vafinka
5. feb 2013

paprikasik uvareny a mnááám, a v rure sa pecie jablckova strudlicka, kto ma chut? poslem po holubovy 😀 😀 😀 😀

mili78
5. feb 2013

@vafinka ... to ti ubehne ani nebudes vediet ako 🙂 sak ty otehotnies prirodzene, ty nemusis ist na ivf 🙂

@tinkatinulka ...nechodi, to len raz volala nejakej co v telke zvykne klamat :D ja takym sprostostiam aj tak neverim

vafinka
5. feb 2013

@mili78 no nevim, ja ked som studovala tu hycosymetodu, tak vcul mam obavy, ze je to aj tak v haji, ale ked mne 2 lekari nezavisle na sebe povedali to iste, ze to nie je 100percentne, tak ja ti neviem

mili78
5. feb 2013

@vafinka ... a to co je za metodu? 😲

vafinka
5. feb 2013

@mili78 ze ti vstreknu kontrastnu latku a sleduju na sone prietok

mili78
5. feb 2013

@vafinka ...jáááj ty myslis hsg?? aj to uz mam za sebou...fuuuj to bola ina bolest, mne to robili za živa, bez narkozy...nikdy viac

vafinka
5. feb 2013

@mili78 jojo, asi jo, ale tebe to robili pod rtg ckom, ze?? ale toto je pod sonom

mili78
5. feb 2013

@vafinka ....ano pod rtg-ckom, ale to bolo brutal 😖 mi chlpy este teraz stoja ked si na to spomeniem

vafinka
5. feb 2013

@mili78 chuda moje, juuuj, takto trapit cloveka, ochhh

mili78
5. feb 2013

@vafinka ....no sak mame 21. storočie, tak co :D ale pan doktor bol jemny, snazil sa...co jedna zena nevydrzi, ze jo?

olivia31
5. feb 2013

@mili78 Moja zlatá skoro som zo stoličky spadla to čo vyvádzaš nestraš nás aj si krvácala či len tie kusy išli s teba??? Moja zlatá tak sa opatruj je mi to ľúto babuľka. 😢 😢 😢