Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@olivia31 biiic mi nedoslo
poslem dalsiu adresu
@tinkatinulka teraz kukni lebo rozbijem ten počítač herka jedna stará je ako slimák 😠
@mili78
@olivia31
@tinkatinulka zenusky moje, tak ja idem pomalicky spinkat, a zajtra rano skoro vstavam, no tak tu pekne posluchajte, drzte vsetko co sa da, a myslite na mna, hlavne na stvrtok, ked pridem domkov, hned vam napisem 😀 😀 😀 😀
Dievcata, dosla som z centra a v hlave plno otazok, budem rada, ak mi budete vediet poradit.... poslali na na genetiku do M-Genetik v Martine a manzelovi budu robit halosperm, pretoze ma diagnostikovanu teratozoospermiu....
Co je to ten halosperm a PICSI? Neboli ste niektora na genetike v spominanom centre? Co vsetko tam od nas budu chciet, aka je doktorka?
@netilka Ahoj tak ako som to pochopila ja Halosperm -DNA fragmentácia je to vyšetrenie spermie a jej dna akú prnáša či je tam pred pokald nejakého poškodenia skús pozrieť na internete ja som to tam pozerala a čo som ja pochopila čo nám doktor povedal. A na genetike sme tam boli je tam doktorka príjemná aj sestrička musíš vedieť dedičné choroby ak máte v rodine píta sa tam na starú matku jej choroby na tvojich rodičov súrodencov či ste v rodine nemali niekoho s postihom a tak isto manžela bude spovedať napr. či jeho sestra má zdravé deti koľko detí má a či nemala potrat to isté aj o tvojej mama a podobne rodinnú anamnézu. A budú vám brať obom krv tebe do dvoch alebo do troch ampuliek a manžel. 🙂
@tinkatinulka Ahoj pozerala som aj som sa dorevčala 😢 😢 😢 😢
@tinkatinulka Ahoj čo sa ti stalo ? Už sem nechodíš ? ☹
@olivia31 dneska tazky den,cestolali sme k rodicom a zajtra smer morava kuk foliky.dam vediet ako pokracujeme.som už nafuknuta ako balon a nervozna z hormonov..sak poznas
@tinkatinulka Poznám to neboj bude to dobré držím palce a oddychuj 😉
@mili78
@tinkatinulka
@olivia31 Ahojte lasky moje, tak uz som domka, a musim s radostou vam povedat, ze som oki, vajcovody krasne priechodne, a aj vsetko je oki 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , sice som ubolena, vsetko ma boli. vcera som na wc odpadla, tam som si rozbila obocie, rozrazila peru, mam hrce po cele a aj po hlave, na lici modrinu a aj na kolene a rameni. to mam tak , ked som dala papulniaka o kachlicky v kupelni. ja sommm happyyy a tak rozmyslam nad tym, ze podam na helios staznost a mozno ich aj zazalujem, za tu ujmu co nam sposobili a za tie klamstva. juuuj, tak ste mi chybali a posluchali ste??? a nad cim ste plakali baby?? oliv, hm, co sa stalo????
ahojte zúfalky moje, ako sa vám darí? čo máte nové? kedy začínate stimulovať? @vafinka ako ta oklamali v Heliku? To si spadla uz doma alebo este v nemocnici? Chuda moje, taka doudierana.
Ja sa nemam cim chvalit, od noveho roka som uz druhykrat chora, vlastne v tomto roku som bola zatial zdrava len 2 týždne a teraz mám obrovskú nádchu. Do liekov - homeopatík som už vrazila skoro toľko čo do IVF-ka. Proste, prvé 4 mesiace úplne nemožná ☹ ☹ ☹ V pondelok idem na poradňu zistiť, ako to zvláda drobec.
@olivia31 @tinkatinulka, máte už termíny na IVF?
Prajem vám krásny víkend, ja som poslala muža k rodičom, lebo nie som schopná sa oňho postarať a ja to už nejako vyležím 😉
@kostickabonnie Ahojcek, no v tom, tam mi tvrdili ze mam nepriechodne vajcovody, a po laparke mi potvrdili ze su krasne piechodne ako lusk, ozaj a ty ked si bola na laparke, tiez si zacala po nej krvacat? ja som nekrvacala v nemocke a az dnes sa mi pustilo., je to ok???ja som odpadla v nemocke na wc.
@vafinka mne moj byvaly gyndos povedal, ze bez laparky ani nemam chodit do CARu, tak ma hned aj objednal. Az s vysledkami z laparky som sla do GF. Ja som tam bola tusim 3 dni - pustili ma den po zakroku, ledva som chodila a trochu som aj krvacala, ale nebolo to silne. Len tie bolesti z narkozy, hlavne ramena a plne brucho vzduchu po laparke, pichalo popod rebra. Ale do dvoch tyzdnov som sa dala dokopy tusim. A tebe kde robili laparku? aj v Heliku ti robili nejaku alebo na zaklade coho tvrdili nepriechodnost? Je to nebezpecne ist po narkoze sama na wc ☹ Robili ti aj prefuky? Mozno teraz tym, ze ich "preplachli" tou tekutinou, sa vam zadari aj prirodzene 😉 😉 😉 Drzim palce a prajem skore zotavenie 😉
@kostickabonnie Ahojcek, no ja som bola v trencine na prefuky, mna robili vcera a dnes som sla rano domkov, aj mna vsetko boli a hlavne plecia a aj trocha brusko, mne v heliku urobli hysteroskopiu s hycosy metodu a na zaklade toho mi tvrdili ze budu vediet ci je to ok. a povedali , ze mam vsetko poupchavane a ze neni vidno ani lavy vstup do vajcovodu a rano mi vravela doktorka co ma operovala, ze vsetko bolo krasne priechodne a nikde ziadne clony a ani nic. vsetko na prvy sup sa to prelialo, ziadne prekazky. a kolko si ty krvacala, mne sa pustilo az teraz doma, hadam to nebude dlho trvat, ja len tiez dufam, ze sa nam zadary, budem moc stastna
@vafinka prave tu citam stary prispevok, predsa to len bolo davno, tusim 6/2011 a ze som lezala len 5 dni, takze dlhsie som asi ani nemohla krvacat, mozno 2-3 dni. No, tie ich zjednodusene metody 😠 A ja napriklad som sa tiez cudovala, ze preco mne neodstranili tie zrasty, uz ked boli vovnutri, ale len pozreli a zistili, ze tekutina neprechadza a hotovo. Mi potom dr. povedal, ze naco, ved plodna ste - mate este druhy !!!
Tak ale nam ked potvrdili aj v Prahe zly spg, tak sme nevahali a isli do IVF-ka.
@kostickabonnie aha, no to je sila a kus drzosti, my tiez nemame bohvie aky spg ale myslim ze to pojde aj normalne, mne tak primar v tn povedal, ze to mozno aj pojde prirodzene, ze su kadejake anomalie a aj tak sa zadari, my mame mnozstvo za 3 ale malo dobrych. tak ja verim jednemu fesakovi, ze sa mu to podari 😀 😀 😀
@kostickabonnie v stredu 13 teho mame OPU,mame 9 folikov.

@olivia31 mas??