icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka jasne, ved oddychuj, zalez do postele, k sebe nb-aby sme boli v spojeniii. a ibalgin to isti, vies, teraz sa ti zmensuju vajecniky a to boli ako dassss. ved kolke boli, a co vam vraveli v rf?? ohladom spermosiek?

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@tinkatinulka dneska už neuživam prednison takže musim naštartovať moje telo..teda okrem štitnej a tlaku neberiem nic..iba vitaminy..konečne a som rada že sa moje telo trošku očistí..tento tyžden musim ist na odbery krvy na vsetko možné a potom o mesiac na kontrolu ku gynde ci je vsetko oki

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka sikovna 😀

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka a na co konkretne pojdes?

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka no spermošky su hroznéééé,0% morfologia a 0% progresívny pohyb..doktor povedal že sa nečuduje že nemame deti..on vidi problem tam a samozrejme moje vajka, AMH mam krasne ale aj som sa na to pýtala a on povedal že to je len železna rezerva že tvorím ale kvalitu to neznamena a kvalita vajok sa ani neda ovplyvniť.moje vajka boli nedozrele, sice dozreli v labaku ale už sa neoplodnili..embryologycka povedala že ona myslí že tie vajka za to možu..že sa to takto posralo.pretože spermoše pekne vyselektovali.proste sme zahada.

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka musim chodit 2x do mesiaca na stitnu, horm.profil a krvny obraz, cukor..pre istotu..povedal že som v "podstate" zdrava ale mam daky syndrom neviem čoho a moje telo sa stale brani..ale nieje to pre mna novinka lebo aj moja mamina ma toto.jedno liečiš a druhe sa po...

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka ty kokos. ja vcul neviem, kde mam behat, aj zehlim aj tu kukam a cakam na teba. ved ale cosi v objeme bolo. nie?? teda spermoskovia k svetu. a to aj ja som mala s vajkami, to si neber k srdcu. ja som zacala verit, ze jedneho dna si jeden fesak, najde cestu k mojmu vajicku. a beda mu ak nie. a co vam teda dalej navrhli? napism ivsetko a aj prehanaj

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka no mam z toho hlavu ako melon v noci som ani nespala lebo sa mi stale nieco snivalo..o bocianoch..fase co 🙂 ale nadranom som odpadla ako hruška a dospala som, drahy je ako zelene hovienko som bola za nim v praci..bola som mu kupit kotvičník a macu, objednal si Lcarnitin a aj tribuilus..ma si dat 3tt kuru a uvidíme či pomože.ja neviem čo na tie moje vajka, som z toho nestastna lebo som sa spoliehala na moje vajecníky a takto som dopadla.Pytala som sa aj na oeraciu, drilling vsajecnikov ale povedal že je to obrovský risk straty vajecnika nevratne..a to nebudem riskovat.Laparku pri tom SPG ani nepotrebujem.Tak už neviem, som mu povedala že som ochotna všetko spraviť, aj riskovať svoje zdravie. Mame naplanovaný krátky protokol ale 2250 jednotiek na 10 dni, teda 3 injekciie denne!!!Riskujem OHSS ale malao by to pomoct rozbehat tie moje vajka aby sme aspon daco mali..budem sedovala celu stimulku a povedal že ked bude najhoršie aj do nemocnice.

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka vies, co, ja by som odpadla, keby si ostala priprdzene tehu, ked sas ti sniva o bocianoch, mne vzdy ked sa sniva o rybach, tak je niekto tehu z rodiny. 😠 , len ten bocian mna obchadza. ten tribulus mu nekupuj, vsetci nadavaju na to, ze po tom mali este horsie vysledky, co som tu citala. nam maca pomohla. predvcerom som citala o vitaminoch. ja to najdem a poslem ti to na spermoskov. budes mat mega davky, ale co uz. skor si daj vcul pauzu. a hlavne vyvetraj hlavicku. a aj ked viem, ze je to tazke, ze sa to len tak neda. aj tak si lepsie dopadla ako ja na 2 pokus.

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka a vies co som premyslala, ze by som sla skusit IUI čko, ale vcera som dostala od muzika pohlad, ale teda s ttym pockam,,,,,ja viem ze sme sa uz nabehali dosti po lekaroch. ale aspon skusit do tn. co ty na to?

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka no povedali nam že ak embryo neprežije PK tak je zla spermosa..teda večšinou.

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka určite by som to vyskušala, nemate taky hrozny spg, mas to kusok a aj cenovo je to óki..chod do toho s 100% mojou podporou

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka ano, za to mozu vela krat spermosky, ono vajko nie, ved ked zla spermijak oplodni vajko a ono sa dalej vyvija, tak je potom aj poskodeny plodik, ty mas dobre vajuska, tomu ver, a len fesakov treba podporit spravnym smerom. a na buduce to bude oki 😀 ,tomu verimmmm

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka a ti fesaci co su dobry u nas, sice je ich malo. ale naposledy dostali chvalu, ze boli fajny, a ozaj nedate aj spravit halosperm?

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka ved drahy si uvedomuje ze musi papat vitaminy pekne a cajiky..

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka jasne, ja som kupila ten ace selezin a k tomu a a d, a hotovo. este by sa pytalo aj e 400 a q 10.

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka to je ta fragmentacia?

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka no ja som mu nakila zase Selen Zinok Acko400 Q10 Macu Kotvičník Lcarnitin a Tribulus..niečo zaberie

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka ta fragmentaci a spermosiek je to, ze oni zistuju ci nie je poskodena dna spermosky, teda ide o jej ako keby geneticke vysetrenie, ci nema to poskodene, lebo potom oni maju za nasledok toto vsetko. fesaci sa potru nejakou kontrastnou latkou a oni vidia do par minut, ktore su poskodene, ostanu farebne odlisene. videla som to kdesi na nejakom videu sami zda , ze to bolo z iscare. u nas to stoji v heliku 150 eur toto vysetrenie. a nasledne pri ivf ked das picsi, teda aby sa potreli tiez dajakou latkou a tie co sa na ne naviazu su zdrave a zrele.

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka supis, ale ten tribulus daj prec, ja som tu na konovi o tom citala len zle. ze po tom este horsie vysledky - ja som tiez na d tym uvazovala ale ked som si o tom precitala tu referencie, tak som sa rozhodla ze nie.

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka no my sme ho už uživali a neubližil nam ale strašne smrdi tak sa drahy rozhodol že to skusi este 1x s nim..mali sme ho doma už rok.tak preto.

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka jaj, idem najst tu tabuku, a aj popis, len sa musim uz konecne aj najest. po vcerajsku je mi zle. nadlabla som sa vecer pizzou, a vculll je mi vselijaaaak 😠 😠 😠 , to mam tak ked som pazrana

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka no toto sme už tiež riešili, ale v cebntre nie su moc zastanci..aj keby sme zistili že su spermošky uplne zle tak s tym nic neurobime.ale PICSI este preberiem s doktorom, inak ma pochvalil za zdatnost v obore 😉 šak za ten cas a nastudovaných infoskach..ale že nech uš neštudujem aby mi to neuškodilo..je to na nas a na tom hore či nam dopraje, a kedže som veriaca tak verím obom.tie bociany v sne bol užasný zážitok a podla mna znamenie že babatko budeme mať.vieš čo dakujem tomu že máme prácu a možme si toto dovoliť, aj ked s odretými ušami.Inak ako s tvojou robotou?

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka ved ja ti vravim, ze budeme mat deticky, aj ja som mala vselijake taketo sny o detoch a bocianoch, a neviem o com vsetkom , po ivfku, a moc som verila, potom som prestala verit a vcul po tej laparke, som ako besna. veri tomu viac ako kedykolvek predtymmm. ja viem, ze je to na tom co je nad nami a verim, ze uz nam dopraje, lebo si to velmi zasluzime, hodne sme sa natrapili a hodne poplakali. a myslim si, ze uz by nas aj mohol odmenit. a co stou mojou pracou? no ja ti neviem, je to tak 50 na 50. uz si myslim, ze sa nedozijem toho. tak ja hladam stale. kukam inzeraty.

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka a este aj inu som nasla. musim to najst.

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka počula si o tom zelenom jacmeni?

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka jasne, ze ano, ja uz ho mam prestudovany ako sa len patri. a ze je najlepsie ho kupit tez ako prasok, a miesat si to. a treba k tomu ze aj dokupit chlorellu. ale ver, ze za to zacvakas ako konnnn. je to hodne drahe a aj som mala stranku, ze kde to bolo najlacnejsie

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka cica najdi mi to..sak ja som len za ten NOsifol dala už 60 €, takže dufam že to nebude až tolko