icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka asi najviac sa ti to oplati z magister. sk. lebo zeleny jacmen prasok tam stal predtym 100g za 24 eur a chlorella 750 tabletkova 12 eur, inde som zas nasla zas ocosi prasok lacnejsi a tabletky brutal drahe.

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka ty mas uz nosifol? ved si mal ainfolic, nie?? prezri si to, ja som tieto ceny mala z novembra po neuspechu, tiez som premyslanad tym, cob ysme si mohli dat, skus to pozriet. oki?

vafinka
19. feb 2013

no este ze mam stare ponamky, vrrrr. aspon sa hodia. 😀 😀 😀

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka ja už som z toho pako..sak ja mam inofolik stale..ešte musim drahemu zakazať tie termalne lazne čo on rad vo vali vylihava..uplne stopka a uvidíme.

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka este skusim u nas je taka predajna s BIO tovarom ci tam nebudu mat..by som skusila, je to hlavne antioxidant takže neuškodí..tlačila som si aj potraviny podprujuce liečbu PCO a je tamten zeleny jacmen

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka a pozerala si to?? a co ten evelor, aj to pozri, zevraj je to velmi silny antioxidant, ja som ti uz o tom davnejsie pisala. ze to ma aj pozitivny vplyv na kvalitu vajok, hm? bolo to v tej www. arleta.cz. ci je to len zas dajaky tah, no neviem. a kedy by si chcela dat 3 a posledne kolo??

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka ja som verila každému pokusu že to bude ten posledný a ten úspešný takže tak daleko nie som.Drahy načrtol temu dvojičiek, čo on je uplne proti, ale že ked ideme už do 3 kola že či neskusime dat dve..som sa pousmiala a povedala som že ak budu dve embryjka tak zvažim..ale pre ten moj hrozný tlak to je moc velky risk,hroziaci predcasný porod a ohrozenie zdravia detičiek velke..budem mamť na 99% tehotesnku cukrovku takže je to u nas tažké.inak o tyzden idem asi k internistovi na kontrolu tlaku..uff chudak ked zbada zapisnik s udajmi tak ho trafi.

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka ja t na tej stranke neviem najst

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka a co nevies najst? ten reservatol? ci tu chloreluu so zelenym jacmenom

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka tel evelor..

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka mas tam vsetko, chod od prvej stranky, je tam aj evelor, potom ten mlady jacmen, chlorelu,

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka kukla som diky, ale kuni na tu kridlatku japonsku-to je zaklad toho lieku..je to v štádiu experimentu a na riecene rakoviny zaludky..toto som nasla ja..

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka ano je to tam pisane. ale ked kuknes tu stranku arleta. cz, tam je to pisane o tej jeho hlavnej zlozke reservatole, ale teraz ti ja neviem, ci je to podla obrazkov to iste ako v tej arlete. tam to kukni oni tam hodne o tom pisu

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka no tohto je asi už na trhu vela ja sa len bojim aby som to neprekombinovala..

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka ved to, aby si si aj potom zbytocne nepoublizovala. hmmmm. a co ty vravis na ten evelor, nie je to podla teba blbina?

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@olivia31 Zlatinko hore hlavu, robis vsetko pre to aby ste mali babo a tento pokus bude nielen pokusom ale aj úspechom.Chod do toho s plným nasadením.My tu budeme pre teba robiť poradnu a hlavne podporu.Budeš prvá tehulka 🙂

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

Akú má inozitol (jeho forma myo-inozitol) funkciu v organizme?
V podstate má dve úlohy:
- Zlepšuje citlivosť na inzulín. Je dokázané, že inzulínová rezistencia hrá veľmi dôležitú úlohu pri syndróme polycystických vaječníkov (PCOS) a zároveň pacienti s PCOS trpia nedostatkom myo-inozitolu. V štúdiách so ženami s PCOS dokázalo podávanie myo-inozitolu s kyselinou listovou (INOFOLIC) zlepšiť citlivosť na inzulín a znížiť inzulínovú rezistenciu. Navyše, zaznamenalo sa aj zlepšenie symptómov a charakteristických prejavov PCOS.
- Zlepšuje kvalitu folikulov. Myo-inozitol je dôležitou súčasťou folikulov. Zistilo sa, že vysoká hladina myo-inozitolu vo folikulárnej tekutine je znamením kvalitných vajíčok.

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

toto pisu o Inofoliku..nie je to teda iba na PCO

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka mojko, ale je rozdiel medzi pco a pcos. a myslis, ze by som mohla aj ja uzivat infolic? neuskodilo by mi to?

vafinka
19. feb 2013

predchvilou sa mi podarilo odskubnut chrasticku z bruska, ufff, to bude al jazva po tom, posledna chrastula je fuučččččč 😒

olivia31
19. feb 2013

@lenocka004 ja momentálne čakám na menzes a na 16 deň cyklu začnem takže mňa čaká len stimulka

olivia31
19. feb 2013

@tinkatinulka
@vafinka No dievčatá takže mám čo robiť aby som to tu prelúskala toľko ste toho popísali.......teraz som prišla dom. 😉

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka ved prave ze by si to aj zy mohla uživat, ja mam o tom nastudovane dost a podlahla som caru, odporucila mi to aj doktorka a v CAR povedali že NOproblem

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka ziadny rozdiel

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka to fakt? ja mam strach aby som si tym ale cosi neporobila, ved ked to viac menej odporucaju zienkam, co maju pco, aby ma kdesi nekleplo alebo cosi podobne.

vafinka
19. feb 2013

@tinkatinulka a este stale mas ten infolic? uzvias ho??

tinkatinulka
autor
19. feb 2013

@vafinka ano už 4 krabičku..teda pocas stimulky som ee