Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@tamara2307
Ahoj ja som už odpisovala vyššie, nie som síce expert na nosenie, ale ja mám doma pre začiatok elastickú šatku Liliputi (je najlepšia pre malé bábätká a pre začiatočníčky, pretože "znesie" chyby pri úväzoch), ale ešte som ju nevyskúšala, lebo sa trocha bojím, či ju uviažem dobre. Určite skočím ku nám do rodinného centra do Žiliny, robia tam kurzy šatkovania.
Potom by som chcela prejsť na pevnú šatku (mám kamošku, ktorá mi ju požičia - značka Storchenwiege, chlapca má už veľkého), prípadne nejaký ergonomický nosič - Manducu, alebo Ergo. Tá kamoška má aj Ergo, takže možno aj to si požičiam. Takýto nosič je síce aj pre novorodencov, ale ja by som ho začala používať, až keď bábo bude mať pevnejšiu hlavičku, cca od tých 3-4 mesiacov,
Určite ti však lepšie poradia tuná - https://www.modrykonik.sk/forum/nosenie-deti/poradna-ako-spravne-nosit-deti/
Nosič si však zvoľ určite ergonomický, nie klokanku! rozdiel je obrovský - pozri sa sem http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/preco-n...
Klokanky majú veľmi úzky pás látky medzi nohami a dieťa tam doslova "visí", ergonomické nosiče typu Manduca majú tento pás široký, dieťa tam "sedí" v abdukčnej polohe, teda presne ako keď sa balí na široko, nožičky tvoria písmeno "M"...
Pripájam nejaké foto a pokec k nemu:
"Obrázek International Hip Dysplasia Institute (Mezinárodního Institutu Dysplazie Kyčlí), který ukazuje, jak je důležité používat ergonomické nosítko, které udržuje dítě v "sedící" pozici, nikoli visící za rozkrok. Mezi ergonomická nosítka, která lze koupit v ČR patří např. Beco, Ergo, Manduca, Bondolino. Pro větší děti jsou určena např. Girasol, Tula, Skaldino, Bluebear, Panda. Naopak mezi škodlivé klokanky patří třeba "visítka" Chicco, Baby Bjorn, Womar, Infantino."
Niet nad samostatne byvanie 🙂
So mnou by boli problemy pri takej svokre 🙂
@sandrika1986
Ja som mala termin 30.8, babo je donosene, mam dost plodovej vody, placentu dozretu, ale vraj hlavicka je vysoko, ale stale nieco ine na poradni, no v piatok dufam uz mi da vyvolavacku je to ako vecnost toto cakanie, ja uz radsej pojdem s vyvolavackou nechcem to tahat dva tyzdne po termine. Citim sa ok, akurat tlaky, tvrdnutie brucha ale kontrakcie v nejakych intervaloch zatial nie su.... Dnes som upratovala skrine nech sa rozhybem ale mam pocit ze moj syn caka na vyvolavacku 🙂
@carodejnica a na vak čo hovoríš? Dnes ma známa celkom prehovorila na vak vpredu na ležanie na kolísku, lebo aj keď zaťažuje jedno plece, tak je s ním ľahká manipulácia, čo ja potrebujem, lebo keď potrebujem ísť s dcérou na krúžok tak v meste keď ho vyberiem z auta neviem si tam predstaviť viazať šatku a v kočiari plače.
@tamara2307 asi tak :/
a skor šatku ta je lešia podla mna
baby prosim vas davate babetkam aj doma capicku?mi mame 5tyzd. ale mame doma okolo 27stupnov
@nati04 ja v týchto horúčavach nedávam vôbec čiapku, ani vonku, ak fúka obrátim vaničku opačne.
mamicky ako casto v noci sa budia vase deticky.......
@monika1091 moja raz za noc, záleží kedy večerá, včera papala večer o osmej, tak sa zobudila v noci o jednej a potom až ráno o pol siedmej.... je plne kojená...
@miskachrumka dobréééé... presne ako u nás, ale ked to vidím takto pokope napísané, normalne nechápem ako to všetko stíham... a potom mi ten moj povie: prečo sa neusmievaš??? no akože prepáč Jarko, ale je mi všetko, len nie do smiechu!!!!!!!!!!!!!!!
@kalifa28 no ja odsavam mliecko lebo nemam nato bradavky........ ale moja 3x.... co neurobi koli hladu :D
@monika1091 moja keby sa najedla 3x za noc, tak zaručene praskne 😀 ona papá pol hodinku a zaspí hned pri tom...
@monika1091 moni, obrat sa na laktačnu- určite sa ti podari prisat s jej pomocou..nebudeš musiet odsavat a budeš dojčič 😉
Ahojte, ako sa mate?
@nati04 ja davam ciapocku len na von, predsa len este zvykne dost fukat.
@monika1091 moja tak 2-3 krat, napapa sa o desiatej, potom okolo jednej, stvrtej a rano okolo siestej, ale to jej len dam papat, krmime sa tak, ze lezime, lebo ju nechcem prebrat, par krat si cucne a spinka spokojne dalej.
len dnes je nejaka akcna, uz je hore od 6:20 a stale sa jej nechce spinkat, ale aspon neplace, tak som stihla ozahlit tri pracky 🙂
chcela som sa vas spytat, prihlasila som sa na pomaturitne studium,je kazdy piatok 4 hodinky, samozrejme chcem aby bola mala kojena dalej, len na tie piatky s zrejme budem odsavat, akou flaskou ju budu krmit kym budu prec? pocula som, ze su take co maju cumel ako bradavku....neviete nejaku odporucit? nechcem jej dat normalnu, aby sa neoducila od kojenia...
Aky je to klud ked sa da kojit, pri malom to bolo hrozne, stale vstavat a rozrabat mlieko, teraz je to pohodlnejsie 😀
a mala uz zaspala, ked som zavrela dvere hned plac, a teraz ked som jej ich otvorila spi dalej, len nas musi pocut, aj Tomasko bol taky, vzdy musel mat pustene radio, alebo pocut zvuk telky, aby spinkal, v tichu spat nechcel
@kvietok173 Babyvak - až na pár nevýhod - je v pohode. 🙂
http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/vyhody_...
Babyvak - jednoduchá manipulácia
Babyvak je nosič, ktorý je jednoduchý na použitie. Dieťatko sa v ňom dá nosiť od narodenia. Bábätko sa doňho jednoducho vkladá aj vyberá a dieťa je možné v ňom dojčiť. Môžete v ňom nosiť aj väčšie dieťa, v predu, na boku, aj na chrbte, ale nedá sa uviazať tak pevne, ako baby šatka. Často je potrebné dieťa istiť jednou rukou, napríklad pri zohýnaní. Babyvak je určený na nosenie na jednom pleci, čo je náročnejšie pre mamičku aj otecka. Nosenie väčšieho a ťažšieho dieťatka nie je také pohodlné, ako v babyšatke. Vačšie deti odporúčame nosiť v babyvaku len na kratšie vzdialenosti. Aj babyvak poslúži ako podložka pri prebaľovaní dieťatka. Nie je taký všestranný ako baby šatka, zaťažuje chrbticu jednostranne a nerovnomerne.
@carodejnica Dík 🙂 a tento by si si kúpila??? Neviem už ozaj čo kúpiť. Chcela som niečo bezpečné, ľahko zložiteľné a aby si malý tam cítil dobre a mohol pospať. Už som z tých všetkých nosičov pomotaná ☹ ☹ ☹ 🙂 🙂 🙂 🙂
@ela2710
4 hodiny aj s cestou? To nie je veľa, mohla by vydržať, ak poriadne nadojčíš pred odchodom... 😕
Tam by bol vhodný alternatívny dokrm, pohárikom, alebo lyžičkou - http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...
Počula som ešte o tomto cumli http://www.medela.cz/produkty/calma.php - ale ja neviem, po mojich skúsenostiach by som to pri mojom Maťovi napríklad neriskovala. Guma je len guma...
@monika1091 Ešte som si spomenula na tzv. kvietkovú masáž, tá pomáha pri plochých bradavkách - tu je k tomu fajn článok aj popis masáže - vyskúšaj 😵 http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab... - odsávanie a kŕmenie je na nervy 😒
@maria.vinea : Ja 5.deň prenášam, tiež nemám ťažkosti, cítim sa dobre, kontrakcie žiadne, len sem tam tvrdnutie bruška, ale to je tak všetko. Zajtra idem znova na kontrolu, tak uvidíme či bude niečo nové. Pohybu mám dosť, upratujem....ale nič nepomáha na rozbehnutie, tak asi aj v mojom prípade bude vyvolávačka . Alebo sa možno malinká chce narodiť budúci týždeň, možno v piatok to budem mať narodeniny, pekný darček by to bol 🙂 Necháme sa prekvapiť 😉
@kvietok173 A možno aj hej, ale vraj šatka je lepšia, a keď sa ju naučíš rýchlo viazať... ty ju vlastne môžeš mať uviazanú na tele a potom do nej vložíš dieťa, aj tak sa dá... ale ako vravím, ja som tiež len začiatočník, skús posurfovať tu - https://www.modrykonik.sk/forum/nosenie-deti/babymoov-fyziologicke-detske-nositko/
@sandrika1986
Ja chcem cim skor, ja mammeniny zase 12.9 ale chcem porodit do nedele dufam
@carodejnica nie s cestou, ale mame to velmi blizko, je to v tom istom meste, kde byvame, tak ratam tak 15 minut tam a 15 minut naspäť, ale sú aj týždne, keď je to od 13:00-19:30 je to rôzne, väčšinou je v rozvrhu po 4 hodinky, ale sem tam sa aj toto vyskytne, malá lyžičku neznáša, ani vigantol nechce jest, stale je pri tom vela placu 😒 a myslím si, že moja babička by ju tak krmit nevedela ☹ a ona ide malu strazit, kym nepride Tomas z prace
@kvietok173 ja som mala babyvak pri prvom a nepacil sa mi, aj tak som ho zospodu istila rukou, lebo sa v nom maly tak zvlastne prehol, takze z vlastnej skusenosti neodporucam, pokial nechces satku, tak este manduca, alebo ergonomicky nosic su super, my mame od liliputi, ale ten od 3 mesiacov, inak maju celkom slusny vyber uz aj od narodenia 🙂
@ela2710
@carodejnica žienky, tak ja môjho malého ani na minútu nemôžem nechať. Minule sme išli s dcérou na zápis na hudobnú a môj drahý s ním zostal vonku kočíkovať, tak sa tak rozplakal, že tato ostal v strese a pomáhala mu nejaká pani vybrať malého zo škrupinky, ale aj teraz sme boli v obchode, zobudí sa a chce dudu, tak rev, až pokiaľ si ho nepriložím a po chvílke zaspí akoby sa nechumelilo. Ja vkuse sedím na kresle a dundáme a sem tam niečo dom urobím. Preto som chcela niečo aj na nosenie.
@ela2710 No neviem, sú deti, ktorým proste podanie fľaše nevadí, ale sú deti, ktorým to stačí jeden krát.. 😒
Moja laktačná poradkyňa - Janka Mekyňová - má z praxe prípad 2mesačného chlapčeka, ktorý sa po podaní fľaše už nevedel prisať.. ☹
Babenky co uz mate krpcov, kojite a maju koliky ako to riesite? Co papate a co nie? A davate aj nejake liecky? Alebo len cvicite (ako zatial my). Moj krpcurik bude mat zajtra 2 tyzdne a od vcera ani nema hlas, co tak plackal vkuse, bo ho bolelo brusko :((( A aj dnes ho boli...:(((
@carodejnica nad klokankou som ani neuvažovala, prečítala som si o tom dosť..sú lacné, ale tie nožičky za to nestoja.
@smolinka024 ja som skúšala zapisovať všetko na papier, čo som za deň zjedla, že z čoho to môže mať..lebo tiež máme hrozné záchvaty.. potom som pochopila, že nech zjem čokoľvek, tie stavy sa nemenili :( už som bola len na ryži a vode, nula bodov. takže jem všetko doradu, okrem vyslovene nafukujúcich potravin, aby to nemal ešte horšie. a dávala som kvapky espumisan, baby calm atď..nezaberá. preto chcem kúpiť ten spomínaný nosič, lebo vraj to niektorých pomohlo..
@carodejnica ešte k tej šatke Liliputi, pozrela som ju na nete a že nie je vhodná pre novorodencov, až od 4 mesiacov, takže to u mňa vypadáva.

@tamara2307 No ja mám nosič a teraz som si objednala aj šatku (viď obrázky), tak budem skúšať čo bude malému vyhovovať viac. Na nosič sa mi zdá ešte maličký, až mu spevnie chrbtica tak ho tam posadím, šatka by mala dôjsť do konca týždňa, tak uvidím, ale myslím že bude v pohode a ja budem mať konečne voľné obe ruky 😀