icon

Ako konečne raz a navždy schudnúť?

Včera o 14:38

Ahojte, mam 83kg a mam pocit,ze nedokazem schudnúť.
Pri mne mi vzdy napada veta,ze nezijeme preto,aby sme jedli ale jedzme preto,aby sme zili.
Skusila som za tie roky kadeco od delenej stravy, kaloricke tabulky, rozne diety. Zakazdym sa mi pdoarilo schudnut nejakych 5-6kil a potom nastal zlom a vratila som sa na pôvodnú vahu. Neviem sa sama namotivovat. Ked nemozem jest,co chcem,mam pocit,ze zivot nema zmysel. Neviem ako to vysvetliť.
Schudnut velmi chcem, ale asi nie natolko ,aby som to zrealizovala. S cvicenim problem nemam, chodim 3-4x tyzdenne na silovy trening. Poradte prosím.
Ps- nejak extra sa nenapchavam,ale viem,ze moja skladba jedalnicka nie je dobra, hlavne kvoli potravinovym alergiam a zanedbavam prisun bielkovin.

Strana
z2
autor
Včera o 19:03
@anonym_3f9423

@anonym_autor máš aspoň približne prehlad, koľko kalórii denne zješ? Lebo aj podľa toho, čo píšeš že zjesť plus cvičenie sa mi nechce moc veriť že máš dlhodobo 83 kg. Ale niekde sa tie kalórie asi narátajú.

@anonym_3f9423 teraz prehlad nemam, nezapisujek si vyse pol roka ,co jem

anonym_3f9423
Včera o 19:09
@anonym_autor

@anonym_autor najlepšie bude, ak si budeš rátať kalórie. Aj ak len chvílu, ale získaš prehľad a pômôže ti to zistiť, kde je problém. Skutočne môže u teba stačiť vynechať 2 snacky denne, pridať viac bielkovín a pôjde to samo dolu 🙂

anonym_ea1e50
Včera o 19:14
@anonym_autor

@anonym_3f9423 presne,to je moj problem. Snackovanie. Dam si rano ranajky, pecivo,zeleninu, prazenicu ,omeletu alebo vajicka inym spsoobom a o dve hodky jem uz jogurt o hodinu zjem banan. O dalsiu hodinu pijem proteinovy napoj, o dalsie dve hodiny jem obed. Vlastne ,ked tka rozmyslam mi cely den len travi. Tak sa necudujem uz ,ze nechudnem ale stagnujem

@anonym_autor to je brutál len doobeda čo poješ
Ťažko radiť, fasting by si nechcela skúsiť?

autor
Včera o 19:16
@anonym_ea1e50

@anonym_ea1e50 ale led to citam,ia som nemyslela,ze zozerem naraz aj vajca aj prazenicu aj oneletu, sle len jedno z toho :D

autor
@anonym_ea1e50

@anonym_ea1e50 mozme skusit. Od 18.00 zvladnem.

anonym_176ce3
@anonym_autor

@anonym_autor ja som tiež večne chudnuca a u mňa to prešlo až do porúch príjmu potravy. Mne reálne začalo najviac pomáhať, ak som jedla 3 x do dňa a žiadne časté snackovanie. Radšej normálnu porciu na raňajky bez strachu, ako potom každú hodinu vyjedať raz banán, raz hento, raz tamto ... Nikdy poriadne nenajedena, stále rozmýšľajúca nad jedlom.

tykat
Včera o 19:27
@anonym_autor

@anonym_e75b33 fast food nejem, mne to nechuti, aj ked tazko uverit pri tolkych kilách,ze 😄zapisovat si mozem ale s kalorickymi nie som kamoska, vobec ma to nebavi, vydrzim tzyden a vydlabem sa na to, neviem si proste dohovorit. Asi si to budem zapisovat do diara. Co ti pomohlo nakopnut?

@anonym_autor vies co ani ja nie som s nimi kamoska a nechcelo.sa mi zapisovat ale velmi mi pomohlo zadat si tam take bezne jedla ktore jem typu
Ranajky: cottage/sunka+paradajka+uhorka+pecivo
Obed: kuracie prsia+zemiaky+cerstvy salat
Vecera: zemiaky+grilovana zelenina+syr
Ostane: jablko+tvaroh, jahody+jogurt, 6 orechov, kusik cokolady...
(presnu gramaz)
a vyratalo mi to sacharidy (som diabetik) a aj kalorie. No a potom jem podla toho a viem si rychlo spocitat prijem. Cize ja nezapisujem co zjem ale vyberiem si to co mam v tabulkach pripadne novu vec zapisem. A ked si dam na ranajky tresku s rozkom tak potom uz idem po menej kalorickych jedlach

anonym_bd1755
Včera o 19:28

Mozno uvedomit si, ze citit hlad je ok a ze je to docasne, takze vydrzat.. pokial nepracujes v bani, tak to dokazes vydrzat, neomdlies.. a mozno ti pomoze mat pripravene dalsie jedlo dna, aby si nenabehla zase s hladom do chladnicky, ze co teraz.. mozno si skus krabickovat na dalsi den vecer v klude.. ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera a nejest pomimo toho.. a kludne sa realizuj, ze si namiesas kadeco pestre, farebne, ci nieco nove, aj sladke (ale zvaz ze co a kolko toho). Plus das vsade nejaku bielkovinu.. proste premysli si, aby to malo vyzivovu hodnotu, ale aj ti to chutilo.. je kopec ovocia, zeleniny, strukovin, jogurtov, tvarohov, tofu, len to nakombinovat a ochutit mozno. A mat medzi jedlom vzdy flasu s vodou ci dzban s cajom nachystany a vypit to doobeda aj poobede. Kava je ok, ale treba aj ine pit

vilma7
Včera o 20:20

A akú mas výšku?

autor
Včera o 20:49
@anonym_bd1755

Mozno uvedomit si, ze citit hlad je ok a ze je to docasne, takze vydrzat.. pokial nepracujes v bani, tak to dokazes vydrzat, neomdlies.. a mozno ti pomoze mat pripravene dalsie jedlo dna, aby si nenabehla zase s hladom do chladnicky, ze co teraz.. mozno si skus krabickovat na dalsi den vecer v klude.. ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera a nejest pomimo toho.. a kludne sa realizuj, ze si namiesas kadeco pestre, farebne, ci nieco nove, aj sladke (ale zvaz ze co a kolko toho). Plus das vsade nejaku bielkovinu.. proste premysli si, aby to malo vyzivovu hodnotu, ale aj ti to chutilo.. je kopec ovocia, zeleniny, strukovin, jogurtov, tvarohov, tofu, len to nakombinovat a ochutit mozno. A mat medzi jedlom vzdy flasu s vodou ci dzban s cajom nachystany a vypit to doobeda aj poobede. Kava je ok, ale treba aj ine pit

@anonym_bd1755 to je dobry napad s tym nakrabickovanim. Premyslenim, co budem jest a aj drzanim hladu.Ten jedalnicek ale nebude bohciejak pestry, mam alergiu na ryby, soju, vsetkt,kostkovce, jablka,hrusky, jahody, zo zelenuny na mrkvu,zeler, spenat, na orechy okrem vlasskych a kesu.

autor
Včera o 20:49
@vilma7

A akú mas výšku?

@vilma7 vysku mam 171cm

autor
Včera o 20:50
@tykat

@anonym_autor vies co ani ja nie som s nimi kamoska a nechcelo.sa mi zapisovat ale velmi mi pomohlo zadat si tam take bezne jedla ktore jem typu
Ranajky: cottage/sunka+paradajka+uhorka+pecivo
Obed: kuracie prsia+zemiaky+cerstvy salat
Vecera: zemiaky+grilovana zelenina+syr
Ostane: jablko+tvaroh, jahody+jogurt, 6 orechov, kusik cokolady...
(presnu gramaz)
a vyratalo mi to sacharidy (som diabetik) a aj kalorie. No a potom jem podla toho a viem si rychlo spocitat prijem. Cize ja nezapisujem co zjem ale vyberiem si to co mam v tabulkach pripadne novu vec zapisem. A ked si dam na ranajky tresku s rozkom tak potom uz idem po menej kalorickych jedlach

@tykat vyskusam sa podla toho riadit, mozno to pomoze aj mne.

anonym_bd1755
Včera o 20:55
@anonym_autor

@anonym_bd1755 to je dobry napad s tym nakrabickovanim. Premyslenim, co budem jest a aj drzanim hladu.Ten jedalnicek ale nebude bohciejak pestry, mam alergiu na ryby, soju, vsetkt,kostkovce, jablka,hrusky, jahody, zo zelenuny na mrkvu,zeler, spenat, na orechy okrem vlasskych a kesu.

@anonym_autor ked mas tolko alergii, tak tie krabicky bude mozno dobra cesta.. tym, ze si obmedzovana vo vybere, nevyberies si prve co pride pod ruku, ale das si, co si si nachystala, ci sa ti to paci alebo nie 🙈🙂

autor
Včera o 20:57
@anonym_bd1755

@anonym_autor ked mas tolko alergii, tak tie krabicky bude mozno dobra cesta.. tym, ze si obmedzovana vo vybere, nevyberies si prve co pride pod ruku, ale das si, co si si nachystala, ci sa ti to paci alebo nie 🙈🙂

@anonym_bd1755 asi ano, vyskusam to, videla som jednu babu tu na mk krabickovat a robila to uzasne

anonym_4b8b7f
Včera o 21:06

@anonym_autor pitný režim, bielkoviny a menej sacharidov aspoň dočasne, kým sa nepohnes s váhou.Vazim 85 kg mala som desať rokov 72.Tiez viem, že musím ísť dole, ale neviem čo stále jesť, nechce sa mi variť iné ako rodine vynechám jedlo a potom mám chuť na tyčinky, lekár🤪celý deň sa držím a večer som hladná.Som z toho frustrovaná nemám pevnú vôľu a sebadisciplínu.Odkedy som prešla 40 tkou priberám.Idem na to pomalými krokmi, ale predstava, že aj, keď schudnem 5-7 kg ešte stále to je ďaleko od mojej váhy je strašná.

anonym_aecb99
Včera o 22:38

@anonym_autor 15 rokov som na tom rovnako. Schudla som raz veľmi a bola som mega spokojná. Ale☝️ v podstate nie úplne vlastným pričinením...proste extrémny stres v práci aj súkromí. Keď sa situácia uspokojila, zmenila som prácu,kilá sa vrátili späť.Teda opäť mi začalo chutiť jesť. Trápi ma to,ale nedokážem jesť málo, teda u mňa riziko večer a neskoro večer aj sladké. Neviem sa zaťať.

anonym_aecb99
Včera o 22:40
@anonym_4b8b7f

@anonym_autor pitný režim, bielkoviny a menej sacharidov aspoň dočasne, kým sa nepohnes s váhou.Vazim 85 kg mala som desať rokov 72.Tiez viem, že musím ísť dole, ale neviem čo stále jesť, nechce sa mi variť iné ako rodine vynechám jedlo a potom mám chuť na tyčinky, lekár🤪celý deň sa držím a večer som hladná.Som z toho frustrovaná nemám pevnú vôľu a sebadisciplínu.Odkedy som prešla 40 tkou priberám.Idem na to pomalými krokmi, ale predstava, že aj, keď schudnem 5-7 kg ešte stále to je ďaleko od mojej váhy je strašná.

@anonym_4b8b7f Presne! Večer 😤🤯

Strana
z2