Ako ovplyvňuje výška a váha BMI?
S každej strany na mňa vyskakuje nejaká “tabuľka” “BMI” “ideálna váha” mám 155cm 73kg a nosím veľkosť M niekedy S. Podľa BMI som obézna, neviem si predstaviť ako by som vyzerala keby vážim 50kg, to by moja veľkosť bola tak XS? XXS? nerozumiem tomu ako môžem byť obézna so svojou veľkosťou, stravujem sa zdravo, cvičím a aj tak som obézna? Baby ja fakt nerozumiem týmto tabuľkám 😂
To len taký výlev, ďakujem za prečítanie 😂
Nuž, ja mám 160 cm, okolo 70 kg, pravidelne cvičím silové tréningy a pri pohľade do zrkadla vidieť, že športujem, nosím veľkosť L. ALE na preventívke mi ukázalo, že mám vyšší cholesterol, takže je jasné, že strava nie je vôbec ideálna. Za mňa osobne moja váha je vysoká a teda určite by som mala menej jesť, hlavne sladké 😀. Možno aj u teba to tak bude.
Budem sa opakovať, pri výške 155 aj 165 je 73 kg fakt veľa...Áno, každá postava je iná, mám kamošky športovkyne, ktoré majú 70 kg, ale 180 cm a tie postavy sú naozaj vypracované - ale to v čase vrcholovej sezóny trénujú aj dvojfázovo 😁 Ja cvičím skoro celý život, mám 170 cm a pre mňa ideálnu váhu 55 kg, veľkosť S, niečo aj XS, pri 58 kg som nezapla 36-tky rifle, trčal mi fald na bruchu, pri váhe 63 kg po tehotenstve ani nehovorím, cítila som sa ako slon 😃
A ake mas percento tuku?
@tinkavvv aj pri minimálnom percente tuku by s touto váhou nemohla byť S/M
Mne sa tiez nezda, aby tak malicka zena so 73 kg mala velkost S-M. Vazim menej, vyssia som vyrazne a nosim M.
Na druhej strane, ja som nosila S ko pri vahe 63-65 kg ( vyska 170cm). Celu strednu skolu som robila atletiku, od vysky som denne cvicila s vlastnou vahou a postavu mam ako typicky mezomorf ( ja som mala tehlicky na bruchu do 7 meho mesiaca tehotenstva). Takze naozaj Sko nemusi byt len do 55 kg 🙂.
Autorka sa neozýva lebo sa zamotala do svojich lži. Zo 155cm a 73kg nakoniec bude 165cm a 63kg a len sa pomýlila a my všetky sme tu vadne a hnusne predsa 🙂
Pri výške 163 som mala 48-55kg cca do 42 rokov. (S cvičením aj bez) Teraz mám 59kg a som s tým úplne v pohode.
Mám dve dcéry, obe majú 160 cm. Jedna má okolo 50 kg, druhá sa motá s váhou okolo 60 kg. Prvá je štíhla, druhá trochu buclatá. Ale fakt si neviem predstaviť, že by mala 73 kg a ja by som ju slepo považovala za štíhlu. Veď už teraz má trochu nadváhu. Pri výške 170 cm som sa cítila štíhla tak od 56 do 58 kg a ver tomu, že svalnatá som bola dosť.
S takými mierami nemôžeš mať S ani keby si bola samý sval. Buď si troll alebo si nespokojná so svojou postavou a snažíš sa získať priaznivé komentáre o tom, že nie si obézna, lebo si vlastne svalnatá aj keď v skutočnosti nie si alebo si len hlúpa a navyše BMI vôbec nerozumieš.
Vždy ma udivuje keď sa tu niekto dušuje, ako mu na tej veci, o ktorej píše, vôbec nezáleží, ale tak mu na nej nezáleží, že o nej musí zakladať tému, vypisovať cudzím ľuďom a neustále im dokazovať, že práve on má pravdu.
Pri 155cm, keby si bola svalnatá, máš okolo 60kg, ostatné je slanina. Ženy sa nedokážu tak osvaliť ako muži, niečo si o tom prečítaj než začneš vypisovať blbosti a gorile v ženskom tele.
Obezita je pri bmi 30 a viac, s vyskou 1.55m a vahou 73kg mas bmi 30.38, takze si obezna. Pri tvojej ozajstnej vyske 1.65m mas vsak bmi 26.81, co je mierna nadvaha. Fakt chces tvrdit, ze si sa pomylila aj pri zadavani cisel do kalkulacky? :D
Aj ja mam asi 155 cm a neviem si predstaviť mat 73 kg.. mala som teraz takú fázu nemala som sa dobre a žrala som sladkosti atd pribrala som teraz mam 54 alebo 55 kg a veru necítim sa dobre.. na takúto výšku je asi 45-50 kg ideálne
Svaly su ovela tazsie ako tuk a BMI je hovadina pre "vacsinovu" populaciu. Ak dvihas vahy tak mas asi svaly a nie tuk a dolezite je co vidis v zrkadle
@oblaacik mam to podobe, meriam 176, vazim okolo 68 a nikomu svoju vahu nehovorim lebo ho do toho nic nie je :D iba ak blizkej kamoske ktorej to pride tiez vela lebo na to nevyzeram ale logicky vyssia vyska potrebuje vyssiu vahu takze je to normalne. Neviem preco by sme sa my zeny mali hanbit za svoju vahu. Dolezite je ako sa citime a vyzerame
Mam 164 a zvycajne 50 kg. Mat 60 kil tak sa citim ako slon. A 73? Pri mojej vyske? Mozno nosis obcas S, pretoze si mala, a je kopec roztiahnutych triciek. A nie, s 50 kg nenosim xxs 😁. Citim sa v tej vahe vyborne. To ze cvicis a zdravo jes je fantasticke. Silnejsi clovek ktory sportuje sa ma vraj zdravotne ooovela lepsie ako stihly, co sa nehybe. Ak sa citis dobre, pacis sa sama sebe neries co hovoria tabulky. To ze my si tu vahu predstavit nevieme, ani tvoju postavu ti moze byt uplne jedno.
Normalka.. kamarátka keď cvičila a mala 76kg.nosila S/m
Mám 153cm a keď som mala 47kg tak som musela nosiť detskú veľkosť lebo aj xs mi bolo veľké, teraz mám 70kg, veľkosť m niekedy l ale poviem ti že som riadne tlsta 😅 a keby som sa riadila tabuľkou tak tu už asi nie som 😂 keď som mala tých 47kg tak mi gastrologicka povedala že podľa tabuľky som tučná a mám ešte schudnúť 🤦 a to som plakala že nemám žiadne oblečenie lebo mi je všetko veľké 🤦 tabuľkou sa vôbec neriad je to blbosť
Nepošleš fotku lebo si tučná.. inak by si ju už dávno poslala
@nevenka súhlasím ...nie je M ako M
Z Manga je M maličké z HM, Zary veľké, alebo z Tesca FF.
Vôbec nerozumiem týmto porovnavackam, keď som mala 170 a 64 kg trčal mi len nos nemala som žiadne líca a bola som veľmi chudá.Nedavno tu bola podobná téma kde niekto nazval 82 kg ženu prasnicou a druhá žienka už neviem kto pridal fotku v rifliach a blízke a tuším mala ešte viac kg a vyzerala dobre.Aj dve 70 kg ženy môžu vyzerať diametrálne inak a opticky rozdiel aj 10 kg
Nahoď si údaje do WHR kalkulačky kde sa okrem váhy a výšky berie do úvahy obvod pásu ;) a vieš na čom si. Ja mám pri výške 158cm ideálne vahove rozpätie 46-52kg a tiež silovo cvičím, s váhou 53 som rodila.
Riadne odveci názov diskusie 🙄
A este jedna vec k tomu:
Moj ocino je zivy priklad: mal v praci kolegu-vyska rovnaka a oco bol taky"normalny" nie velmi stihly,ale tak akurat.kolega pupkaty,líca-baculaty doslova.
Mali v praci vahu,nikto nechcel verit,ale mali ROVNAKU hmotnost.takze ocino iste viac svalovej hmoty,ale podla mna aj kosti kazdeho cloveka mozu vazit inak.
Ocino kostnaty a aj ja s bratom sme tak.
Aj ja som nizka,bojujem stale s nadvahou a ked som svojho casu schudla pri vyske 157 na 65 kg,tak podla tabululiek som stale mala nadvahu,no ver mi,ze nikto mi neveril,ze tolko vazim,pretoze som nemala ani na brusku ziadnu pneumatiku-nikde nic.aj som vtedy cvicila-vyzorovo to bolo perfektne

@nikoleta999 nedá fotku 😢 asi sa hanbí s takou top postavou