icon

Ako sa stravujú a cvičia štíhle ženy?

3. mar 2025

Ahojte vy.co ste štíhle ako sa stravujete denne.. cvičíte?

Strana
z3
kiki68
3. mar 2025

Ja som mimo tehu dost stihla, ale skor je to rovnovaha treningu a stravy. Ja nemam rada mastne veci, fast food, takze je to jednoduchsie, varim doma a nikto nema nadvahu. Varim vela veci ako rizota, pouzivam aj bulgur, kuskus. Nemame moc radi zemiaky ako prilohu. Iba sem tam. Jeme vela ryb, za mna tak 3x tyzdenne. Maso hovadzie ciste a morka. Vela ovocia a zeleniny. Potom je dost lahke drzat vahu

oceanahory
3. mar 2025

Ano, jedno aj druhe. Stravujem sa zdravo, samozrejme obcasne prehresky neublizia + cvicim 3x do tyzdna a zijem aktivnym sposobom zivota, dlho neobsedim na jednom mieste. Zial nepatrim medzi tie, ktore su stihle od prirody, musim si preto na tieto veci davat pozor, je to ale zivotny styl, ktory mi vyhovuje. 😉

dominikamacakova
3. mar 2025

Práve som dojedla pizzu zo včera. Nie necvičím...

lucia13022023
3. mar 2025

Cvičím 7x týždenne a jem mäso na vode s ryžou 🤣 joke..
Cvičím 5x do týždňa, 3x silovo, 1x pilates, 1x kardio
Každe moje jedlo je vyvážené, to znamená, že tam mám bielkoviny, tuky a sacharidy.
Naor dnes ráno som mala grécky jogurt, domácu proteinivu granolu a ovocie s orechmi.
Na obed mame dnes lososa, grilovaný citrón, pečene bataty, jogurtovy dressing a šalát.
Pred tréningom si dám banán, po tréningu proteín a večer asi zeleninu s humusom a domáce bagle.
Mimo cvičenia som stále v pohybe, z dňa sedím asi dve hodky pri práci.
Ja beriem cvičenie a zdravé jedlo ako životný štýl, žijeme tak spolu s mužom a vedieme k tomu aj dieťa.

ina2405
3. mar 2025

Nezjem toho toľko, koľko by som chcela, lebo ja nemám klapku a chutí mi. Teraz jem podľa "glucose goddess" a to mi veľmi vyhovuje. Ani po večeroch nevyjedám a cvičím každý deň. Som štíhlejšia od prírody, ale aj tak mám upravenú životosprávu.

ssimusska
3. mar 2025

Cvičím cca 6/7x do týždňa, silový tréning, po ňom kardio, box. Niekdy aj 2 fázové tréningy. A nestravujem sa práve teraz nejako špeciálne, jedine dodržiavam prerušovaný pôst a pijem dosť vody + supergreens. A štíhla od prírody teda niesom. 😄

ndrag
3. mar 2025

Hybem sa min 6x do tyzdna, snazim sa budovat a udrziavat silu, kroky mam splnene kazdy den, nejem zbytocne blbosti, strazim si proteiny, vodu, spanok, nepijem ziadny alkohol. Manzel to iste. Stihlost sama o sebe nieje pekna a ani zdrava ak je telo ako take mlandrave, slabe zele.

mogaa
3. mar 2025

@ndrag a koľko máš cieľ na kroky? 20 000?

oceanahory
3. mar 2025

@ndrag Presne tak, stilhost od prirody je sice fajn zaklad a zeny s rychlejsim metabolizmom to maju urcite lahsie, co sa stravy tyka, ale bez pohybu po 30-tke je clovek zbytocne iba stihli, ked mas mlandravy zadok a brucho 🫤.

januska12323
3. mar 2025

Ľahko sa udržiava keď som tučná nikdy nebola. Cvičím občas, jem normálne.

ivik4
3. mar 2025

Jem vsetko na co mam chut ,ziadne dietne jedla len a ani nesledujem kalorie ( jemaj dost vela pre niekoho) ale mam nejaky svoj pud kt. Mi nedovoli ist za hranicu lebo viem ako by som vyzerala. K tomu cviceniu.. cvicim len aby som bola pevnejsia,nic extra... tak 3x do tyzdna ALE aj bez cvicenia akehokolvek som mala rovnako kg a aj postavu rovnaku len menej pevnu. Drzim sa od 19stich na tom istom a to mam teraz 31r. Aj tehotenstva za sebou

ndrag
3. mar 2025

@mogaa 10k mam kroky a ked aj aktivitu ako beh, tak mi to vyde tak do 20k.

nynia
3. mar 2025

cvicim 3-4x fitko 3-2x beh, dodrziavam kaloricky prijem kvalitne sa stravujem s rozumom nic si nezakazujem ani sladke, slane, fastfood ale ani to nepotrebujem denne. Jedndoucho v tom pocuvam svoje telo naco mam chut to zjem ale davam si pozor na ten prijem. Hybem sa v priemere chodza minimalne 5km kazdy den... Nie je v tom ziadna veda.

sofia1979
3. mar 2025

Niesom štíhla, ale intenzívne pracuje na tom zatiaľ za skoro 2mesiace 12kg intenzívne chodím behať nemôžem a cvičím a samozrejme gro je strava

jozinzbazin22
3. mar 2025

Tiez by som mala zacat cvicit,jem menej,v robote som aj zacala behat,takze dalsie kalorie dole,ale take cvicenie 3krat denne,by nebolo na skodu.Hlavne cviky na brucho,tam mam zaklady,este sa tvrde svaly,vymakane predtym drzia ale je na tom uz vela tuku,takze to neni vidiet na vonok.

malaopicka
3. mar 2025

Nič z toho. Mám výbornú genetiku a hlavne mám rada zdravé jedlá, plus neviem zjesť veľkú porciu. A denne mám minimálne 15 tisíc krokov plus ďalšie, kedy nemám pri sebe telefón. Neriešim žiadne kalórie, žiadne fitko/tréningy. Som jedna z tých šťastných, čo toto nemusí riešiť a to už mám aj nejaký vek a pôrod za sebou.

titla
3. mar 2025

Jem vsetko, ale s mierou. A neprejedam sa. Snazim sa mat vyvazenu stravu, s dostatkom ovocia a zeleniny. Kazdy den zjem 2 kocky cokolady alebo keksik, ale nepijem sladene napoje, sladim minimalne a celkovo sa snazim minimalzovat rafinovany cukor v strave. Ale prilezitostne si doprajem aj napr. vyprazane, pohar vina a pod. Nedrzim ziadnu striktnu dietu. Cvicim cca 3x do tyzdna 30-40 min.

bg92
3. mar 2025

cvicenie tak 2X do tyzdna silovo, 2x beh alebo dlha prechadzka, nic speci mohla by som sa hecnut robit viac 🙂 inak som vseobecne aktivny clovek, prechadzky so psom a podobne mam kazdy den.
strava robi ale ovela viac, jem zdravo - ale nie zdravo typu salat bez zalievky. zaklad mame doma chude maso, vajicka, ryza, zemiaky, polievky, pecivo, zelenina a ovocie. hlavne domaca strava kde viem co davam. a jem vela. doraz kladiem na bielkoviny. kludne prihodim aj kolacik a sladkost (aj kazdy den nieco sladke).
napriklad moja mama hrozne pribera aj ked podla nej nic neje - ale jej varenie spociva v reznoch, fasrikach, vsetko prazene, halusky s kopou prazeneho masla, knedle, na ranajky chleby s maslom a salamou.... sice na objem zje malo ale kaloricky tak hodnotne ze pribera..a o vyzivovej hodnote ani hovorim.. to je podla mna problem vela ludi.

tanicka907
3. mar 2025

zaklad je strava, ja som skoro uplne vylucila vsetky sladkosti, cokoladky, keksiky. dam si domaci kolacik cez vikend a na oslave/pri prilezitosti ked treba. Nikdy som nebola tucna, ale vzdy som mala pocit, ze 3kg dole by mi pomohli sa "lepsie citit" a boli casy ked som po celej pizzy zjedla 400g cokoladu. V zaciatkoch som si davala pozor, teraz mi to ani nepride nna chut a pride mi taketo stravovanie nechutne...
Vo vseobecnosti nie som velmi fanusikom tazkych jedal a fastfoodov, ale jem aj tie, 80% tvori strava.

Sportujem 3x do tyzdna, podla mna menej ako by som chcela a mala...

macatt
3. mar 2025

Mám štíhle kamarátky a obmedzujú sa, keď už ,,jedla,, nedá do seba nič navyše, ani jednohubku, odolajú v pohode všetkému, aj na oslavu prídu ,,najedené,, stačí im, keď sa pokochajú pohľadom.
O jedle dokážu len rozprávať😁 kým sa odhodlajú niečo zjesť tak už väčšinou nie je čo🤭
A jedna cvičí na chrbát každý deň a druhá aj na dovolenke musí každý deň aspoň nejaké schody pochodiť, každý deň aspoň niečo pre svoju štíhlosť urobiť.. majú to v hlave, boja sa že priberú😋

nykkushka
3. mar 2025

@lucia13022023 ahoj, môžem poprosiť recept na domacu proteinovu granolu? Ďakujem

bg92
3. mar 2025

@macatt ano aj ja take poznam. Ale poznam aj baby s normalnymi stravovacimi navykmi ktore su chude a tych je vacsina -cvicia, zdravo jedia ale to neznamena ze si niky nic nedopraju.proste racionaly zivotny styl.
Podla mna aj to ze pod tym “byt stihly” si clovek vacsiu predstavi to co pises ty o svojich znamych (niekoho kto si vsetko odopiera) a potom sa ludia o zdravy zivotny styl ani nepokusia kedze lebo nevedia co to je.

biba_18
3. mar 2025

@macatt čo je toto za život 😲😉

jozinzbazin22
3. mar 2025

Inak ja som si dala,aj vdaka tejto teme novy ciel dat do leta dole 10 kil,teda toho tuku na nohach je, mam co robit.

macatt
3. mar 2025

@bg92 áno, jedia zdravo, nezdravé jedlo do seba nedostanú(rezeň, slaninu) ideme na pizzu a zje jeden trojuholník a ostatné si nechá zabaliť.. príloha k jedlu len zelenina, opekaný zemiak do úst nedá..
Vidím to ako to je, jedna má pri výške 178 cm 52kg, bola taká vždy, sladké neje vôbec.. všetko musí byť,,zdravé..
Pre mňa je vždy zážitok ísť s nimi jesť, vracajú naspäť plné taniere a tým pádom nehrozí, že ja odídem hladná 😂

kvoli
3. mar 2025

Jem všetko ale neprejedam sa, smažené a fastfood možno raz za mesiac, pijem len čistú vodu, jem veľa ovocia a zeleniny cvičím pilates a rada veľa chodím, nemám problém zámerne nechať auto na jednej strane mesta a ísť pešo na druhú stranu povybavovat čo potrebujem.
Nedeľa poobede to sú pre nás prechádzky v prírode. Bola som štíhla od prírody, počas tehotenstva som pribrala cca 25 kg ale šlo to dole prechádzkami. Byť štíhly je naozaj životný štýl.

macatt
3. mar 2025

@biba_18 nooo, jedna bola na súťaži miss pred rokmi a tam videla ako dievčatá prehĺtajú menštruačné tapóny( napučí sa to v žalúdku a netreba jesť, lebo žalúdok plný😵‍💫) aj tu som v jednej skupine videla, že nevedia zapísať do KT vodu, že čo s tým😃
Netýka sa to mojich kamáratiek, sú zdravé🤞🏼ale rozmýšľajú čo dajú do úst a neprejedajú sa, majú zdravý životný štýl a môžu pečené kačice lietať okolo, držia sa lososov a kuraciny..
A sú s tým roky vysporiadané..

negymama
3. mar 2025

@macatt ale to uz je podvyzivenost, neviem aku ma sice slecna postavu, mozno je ten utly tym uzke pliecka, boky , chude koncatiny ale aj tak.
Ja mam napr. vysku 153 cm a pri vahe 52 kg som bola stihla zena. Ok , za mladi som mala tych 46-48, 52 som uz mala poi 40tke a 4 detoch. Ale i tak som sa citila, aj mi vsetci hovorili, ze mam stihlu postavu.
A to som nie ze jedla, ale zrala...2 taniere bryndzovych halusiek na obed, rezne, majonezove salaty, horalky, cipsy atd...
Len teraz po 50tke sa musim obmedzovat a davat si pozor aby som nejedla viac kalorii nez treba, lebo hned vaha ide hore a citim sa zle.

beronsche
3. mar 2025

Celý život som stihla a niekedy mi napadne, že preto ani nič nerobím... Ale keď sa nad tým zamyslím, tak to nie je pravda.
Odjakživa jem striedmo, nie v zmysle, že v kuse preratavam kalórie a sladkosti ani náhodou. Skôr všetko, ale s rozumom. Žiadne polotovary, veľa zeleniny, pijem len vodu.
Už roky sa stravujem podľa pravidiel prerušovaného pôstu - mimo dovoleniek a sviatkov mám prvé jedlo medzi 11.-12., posledné okolo 19., nie primárne kvôli váhe, ale takto mi to vyhovuje.

beronsche
3. mar 2025

@macatt také odriekanie jedla by ma zabilo... 🤪
Inak, pri zmienke prehĺtania tamponov mi napadlo, či sa to potom normálne z tela vylúči. Tie dievčatá musia mať úplne zničené trávenie. Hrôza.

Strana
z3