icon

Ako upraviť stravu na zníženie hmotnosti?

malamrkvicka
19. dec 2023

Ahojte chcem sa spýtať na nejakú diétu čo by ste mi odporučili. Momentálne cvičím 6 krát za týždeň len si neviem správne upraviť stravu.
(Mám 15 rokov, 170cm a momentálne 37,4 kg).
Čo by ešte pomohlo schudnúť???
Ďakujem za rady 😊🫶

julia2002
Odpoveď bola odstránená
nikaeli
20. dec 2023

Moja dcéra má 16, 162cm a 44kg. A je chudá. Nože nám pridaj svoju fotku, kľudne aj bez tváre, nech sa vieme pozrieť, či ti naozaj treba niekde zhodiť.....

zuzubb007
20. dec 2023

S takou vahou by si uz davno bola hospitalizovana, a nie vypisovala sem, prepac ak to nieje vymyslena tema tvoja vaha by mala byt minimalne o 10 kil vyssia

diewcatqoo
20. dec 2023

Dufam, ze si len robis srandu. Ak nie, tak kde mas, prosim ta, rodicov? Mamina toto uz mala davno s tebou riesit, uz vcera bolo neskoro. Ak nechces, aby ti zacali zlyhavat organy, tak s tym nieco dobrovolne urob.

selest
20. dec 2023

Pamatam si seba 160cm so 42kg. Ak niesi trol, povedz mame nech ta vezme k psychologovi. Mne to inak vzdy velmi dobre padlo ked kazdy na to upozornoval ze uz som nezdravo chuda. Praveze ma to povzbudzovalo ze ako mi to ide, mam kontrolu nad sebou atd a este trosku schudnem.. navstiv psychologa kym je cesta von z toho..

missviolet
20. dec 2023

@lenkakravcova mne len neda, ani 70kg nemusi byt tucna zena, ja som pri 70kg mala 18% tuku len a uz za to stracala menzes, musela som trochu pribrat na 20% tuku a menzes sa stabilizoval. Konfekcne to bola velkost S, pas 66-68cm. Vediem si taketo zaznamy lrave preto, ze som mala sklony k hladovaniu, ked som furt na forach citala, ze tolko a tolko kg je uz tucnota. Hold niekto je mezomorf a ma vela svalov. napr mne posledne namerali 61kg svalovej hmoty, hoci priemer na zenu mojej vysky a vahy uvadzali 49-53kg svalovej hmoty.

dadis
20. dec 2023

@lenkakravcova wtf?? kvoli muzom?? ty si fakt uplne mimp

bylinka25
20. dec 2023

Moja, nevieš, čo vravíš. Ja meriam 152, kedysi som vážila 38kg, už vtedy mi každý vravel, že som veľmi vychudnutá, pritom som normálne jedla, v noci slaninu a tak.
Dokonca mi lekári do karty písali anorektická postava.
Radila by som ti, žiadne chudnutie, ak nechceš skončiť na infúziách, alebo ešte horšie, viem, o čom hovorím.
Však to musíš mať tak rozhádzané telo, menzes, vypadávanie vlasov, lámavosť nechtov, poruchy rytmu srdca, že až.
Uvedom si, že tie najťažšie prípady končia aj smrťou, preto sa spamätaj, popros rodičov, aby s tebou zašli za psychológom. Ale myslím, si, že v tvojom prípade je to už na liečenie u psychiatra, prepáč, máš 170cm, hmotnosť 37kg a ty sa nás pýtaš, koľko máš ešte schudnúť? Už teraz vyzeráš, že by si sa mohla za bičom prezliekať.
Ak chceš, môžeme si o tom pohovoriť aj prostredníctvom súkromnej správy.
Vieš, obyčajne tieto procesy spúšťa aj naoko nevinná poznámka od spolužiakov, rodičov, že si tučná, alebo nejaký zlý zážitok, ty si už chorá, trpíš chorobou, čo sa volá mentálna anorexia, trpia ňou dievčatá v tvojom veku, ale aj mladé ženy. Je veľmi nebezpečná, ako som už písala vyššie, je ťažké s ňou bojovať sama, tu treba odbornú pomoc.

kiki68
20. dec 2023

@malamrkvicka potrebujes pribrat, podla mna sa obrat na psychologa, mozno aj psychiatra. Vsetko je to v hlave a nie v tej vahe. Inak si zarobis na velke problemy. Hlavne to odnesu zuby, nechty, to vsetko sa Ti rozpadne a uz to tazko das dokopy len tym, ze zacnes jest. Tiez metabolizmus, taky rozvrat metabolizmu znamena aj kardio problemy, tam mozu zacat zlyhavat organy. Cize chod opacnym smerom. Chuda mozes byt, ale toto uz mas vyraznu podvahu. Ja som bola presne toto kde Ty v tom veku a pekne som za to zaplatila hlavne skodami na zubnej sklovine. Telo si zacne brat z toho, co este moze. A nikdy nevies kde to zacne. Tak sa trosku zobud. 37kg nie je nic krasne a uzasne

dadis
20. dec 2023

@missviolet tato zena je uplne mimo, normalne by mala dostat ban na temy k chudnutiu, v kazdej jednej toto, neuvedomuje si, ze to mozu citat akekolvek mlade zeny a ze im moze len dopomoct k PPP..je nevzdelana v tejto oblasti a prezentuje to tak, ze hovori len svoj nazor, no co ti poviem 🤷‍♀️

krakorkaborka
20. dec 2023

Ked som si tvoje udaje zadala do bmi kalkulacky tak mas tazku PODVAHU. Dievča zlaté ved ty mohrs mat z tohi riadne zdracifne problémy. Moja dcéra ma 155 cm a 37 kíl a je chuda ako prutik trba ai ani nevuem predstaviť. Mas vôbec menštruáciu? Ked sa ti tvoje telo nepáči je to dôvod aby si vyhladala pomoc psychologa ten ti s tým pomôže

k47
20. dec 2023

"Pozdravuje" moja teta z hospicu. Kvoli neriesenej anorexii ma poskodenie mozgu. Nemoze sa hybat ani rozpravat a vyzera ako z hororu. Pri zlyhani organov sa este mozes hrat na hrdinku Shakespearovskej tragedie, pri poskodeni mozgu uz tazko. Prajem dobru chut.

sickynickyobsadene
20. dec 2023

Oči mi vyočilo! Veď toto je podvyživa!

nevenka
20. dec 2023

Toto je na psychiatra...☹

monikkatt
20. dec 2023

@julia2002 cele je to kravina.. ja meriam priblizne rovnako a mam 50kg a som vychrtla.. keby som mala 37kg tak tu uz nie som a nie ze este schudnut 🤦‍♀️ a cvicit 😃
Ze tomu tu aj niekto veri

julia2002
Odpoveď bola odstránená
nevenka
20. dec 2023

No moja dcera ma 8 rokov, meria cca 140 cm a vazi 35 kg. Ano, ona ma nadvahu, pribrala trosku, ale v jej veku to absolutne neriesim.
A keby mala 170 cm a vahu 37 kg, riesila by som, ale nie ako schudnut, ale ako dat do poriadku dusu, teda psychiatra.

nevenka
20. dec 2023

@monikkatt mne endokrinologicka povedala, ze uz ani gram dole, ak nechcem stratit MS, chodila som na VS a mala som velke stresy, nechutilo mi jest. Mam 152 cm a vazila som vtedy 43 kg. Tak si to porovnajte. Pri vyske 170 cm to musi byt kost a koza uz davno. No a teraz mam pre zmenu 65 kg 🙃😅🤣. A endokrinolog jasal, ze som pribrala (lebo mam hypertyreozu a tam je akekolvek chudnutie podozrive).

evaachesa
20. dec 2023

Najpravdepodobnejšie je toto len vymyslená téma.
Ak nie, tak ako riešia tvoju podvýživu tvoji rodičia? Navštevuješ psychológa? Pochybujem že okolo teba ešte nie je žiadny rozruch keďže musíš vyzerať doslova ako kosť a koža.

snowflakenel
20. dec 2023

@evaachesa no a este ma napadlo,ze mozno ma vzor v rodine. Nie je to nic raritne, ze,, aka matka, taka katka. ,,............

estellas
20. dec 2023

@snowflakenel
Ten istý nick tu písal aj pred mesiacom a vtedy písala že má 45 kg a chce schudnúť a cvičiť. Písala som jej, že chudnúť nesmie že už má nízku váhu. Už vtedy jej písali že málo váži. Teraz sa pýta znovu to isté... Tiež mi napadlo že to môže byť vymyslené, neviem také zmiešané pocity mám z toho.

betulinka1
20. dec 2023

@malamrkvicka pri tej váhe a výške mas este menštruáciu? Tvoja mama to vie kolko vazis?

klip0
20. dec 2023

Vymyslená téma

martinka13
20. dec 2023

Mentálna anorexia. Zarábaš si na obrovský problém. Ak ho už teda aj nemáš. Tvoji rodicia by to mali urgentne riešiť.

lavender94
20. dec 2023

Reálne toto nemôže byt pravda. Ak sa o teba rodičia aspoň minimálne zaujímajú, dávno by si bola hospitalizovaná na psychiatrii.

yvankamala
20. dec 2023

@malamrkvicka myslím,že takýmto spôsobom sa tvoje telo nebude páčiť nikomu. Pri takej výške je to strašne nízka váha, musíš byť kosť a koža. A to sa isto zdravému človeku nepáči. Pevne verím,že táto téma je vymyslená. Ak nie,smer psychiater

radacak
20. dec 2023

@malamrkvicka toto musí byť vymyslené..lebo pri takej výške mať takú váhu veď musíš vyzerať ako chodiaca kostra 😡a nehovorím o Tom že to nieje zdravé ani náhodou,kde to ešte chudnúť viac ...
Mám 13 ročnú dcéru, výška okolo 170 CM a má 58 kg a teda má postavu akurát nie je vychudnutá ani tučná..Keby mala takú váhu ako ty tak by som to určite nenechala len tak bez povšimnutia

radacak
20. dec 2023

@monikkatt súhlasím ja mám 172 CM a keď som kôli problém zo žalúdkom schudla na 55 kg (bežné mam okolo 60)tak už som počúvala s každej strany aká som vychudnutá...mať ešte čo i len o 5 kg menej tak vyzerám hrozne...Na tu výšku musí mať aj určite kg toto už je choré a podlamna aj ohrozujúce na živote a bežnom fungovaní...ale čo rodičia?nevidia to?kks

mamusa123456789
20. dec 2023

@misienka123 bude? Ona už je

dankolia
20. dec 2023

No nedá sa mi nenapísať. Prepáč ale už teraz na tvoj vek máš nízku váhu a ešte chceš schudnut? To snáď nie!!!.Moja dcéra má 15r.a ma 50kg a je úplne chudučka neviem si ju predstaviť s tvojou váhou. 🤨😉