icon

Cambridge diéta

cica022
3. okt 2012

Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať

mirus1205
3. mar 2016

@bianka... Ahoj, ja som si zohnala shaker, ktorý má pod vrchnákom takú mriežku - vymieša to super 😉
http://www.fitform.sk/kategoria/prislusenstvo/s...

123tana123
3. mar 2016

Dobre ranko dievcata tie ktore mate prechod za sebou planovali ste si co budete papat pocas prechodu a po skonceni?

tamichloe
3. mar 2016

@stellina1982 mozes sampiony v 1.tyzdni?

anetka707
3. mar 2016

@bianka... ja som si kúpila shaker v DM od (konkurencie) NUPO. je malý a praktický 🙂

anetka707
3. mar 2016

@stellina1982 aj aj musím chodiť skoro do postele aby som neumrela od hladu 🙂

anetka707
3. mar 2016

Žienky hlavne tie , ktoré si meriate ketózu... ktorý deň ste začali mať ketózu pri úplnej náhrade stravy len 3CD + zeleninka ?

inak musím sa pochváliť dnes váha ukázala 68,5 kg 🙂 😀 -2,3kg dole / do cieľa 11,5kg

loginexistuje
3. mar 2016

Zienky prosim vas aky je rozdiel medzi Keto dietou a Cambridge dietou? Co som len zbezne pozerala tak princip vyzera rovnako. Dostat sa do ketozy spravnym pomerom bielkovin sacharidov a tukov.

Kde sa da vyhodne kupit ta dieta /myslim tie napoje atd ... /

Diky za info

mimi1089
3. mar 2016

@loginexistuje rozdiel je v tom, Cambridge bola vyvinuta skor, v Anglicku cca 30 rokov dozadu a ma 3 hlavne jedla. Keto je ceska kopia a ma 5jedal.

mimi1089
3. mar 2016

@loginexistuje kupit si mozes u konzultantov, ktori ta maju pocas diety pod dohladom

loginexistuje
3. mar 2016

@mimi1089 a pomedzi tie tri hlavne jedla si mozes dat napr. nejaky druh zeleniny?

mimi1089
3. mar 2016

@loginexistuje ano, bielu a zelenu zeleninu - karfiol, brokolica, por, petrzlen, kalerab, redkovka, spenat, vsetky druhy salatov, hliva, sampinony atd.

scandya
3. mar 2016

@bubu37 Ahoj, nic zlozite, nemam vela casu sa rozpisovat, ak chces posli mi do spravy tvoje cislo, zavolam ti, vymenime si nazory a povzbudime sa. Je toho vela na pisanie :D

scandya
3. mar 2016

@stellina1982 nestiham pisat, ak chces zober papier a pero, posli mi do spravy cislo a pokecame

scandya
3. mar 2016

@mirus1205 aj ty ak chces posli cislo, :D

mirus1205
3. mar 2016

@loginexistuje Ahoj, mám už vyskúšané obidve diéty....princíp chudnutia je ten istý...Len Keto mi príde, len taká oničom napodobenina .... čo sa týka chuti, je Keto diet úplny hnus - teda aspoň mne osobne vôbec nechutila, ma z nej napínalo 😖 ...a taktiež jej príprava je troška zdĺhavejšia, lebo máš zvlášť prášok + tabletu (príchuť)....pričom CD len nasypeš sáčok a ideš 🙂 ....takže pre mňa je Cambridge TOP....ale tak sto ľudí sto chutí 😉

stellina1982
3. mar 2016

@tamichloe fuuu no si ma dostala do stresovej situacie teraz tvojou otazkou 🙂 🙂 🙂 ale myslim si ze mozem aj 1.tyz.sampiony.konzultantka povedala ano a v knihe je tiez pisane ze ano.tak asi ano 🙂

adulabb
3. mar 2016

Ahojte zienky, vela toho pisete, ani nestiham citat 😃 Vitam zacinajuce medzi nami a ako baba co je 8 tyzdnov na diete vam mozem povedat len tolko- nebojte sa, funguje to a da sa to zvladnut 😊 Na zaciatku je to tazke, na roztiahnuty zaludok su tie porcie malo a budete hladne, ale pite vela vody a vobec sa nebojte zeleniny. Treba ju papat pomedzi jedla namiesto desiaty a olovrantu. Zazenie to hlad a pre telo to nebude taky veľký sok. Vaha ide na zaciatku pekne dole. Postupne sa vam stiahne zaludok a casom zistite, ze uz ani tej zeleniny vela nepotrebujete. Ked vam bude neskor vaha stagnovat, nebude tazke vylúčiť aj zeleninu a zase sa to pohne. A po nejakých 3 tyzdnoch mozete pridat trosku cvicenia (Jilian Michaels je super) a mate na telo zase nejaku paku, ak by sa vaha nechcela pohnúť. Treba na to ist postupne, aby ste vzdy mali este nejake to eso v rukave 😁 Na chut sackov si postupne zvyknete, treba skusat, co vam chuti, pravdepodobne zostanete (ako vacsina z nas) na par prichutiach, ktore budu pre vas znesitelne, tym co vam nechuti sa netrapte, poradkyne vam to bez problemov vymenia. Ja som skoncila na 2 prichutiach shakov a 2 druhoch polievok a nemam problem. Chuti mi aj obycajna kasa a spagety, milujem skoro všetky tycinky. Ale to sa smie az neskor. Sampiony kludne mozete. Golden je super na polievku, ja si robievam ked som moc hladna medzi obedom a vecerou. A sladka prichut je v podstate ako sumienka, ked mate problem vypit tolko čistej vody ( ja mam pomarančovú prichut a pomaha mi to vela pit hlavne doobeda, kedy mi cista voda dako nejde dole krkom). Drzim palce! 👍

adulabb
3. mar 2016

A este jedna vec, nez som sa pustila do Cambridge diety, tiez som si vela zistovala ako to vlastne funguje a tak, precitala som si cele toto forum, aj celu oficialnu CD stranku, by som zistila, ako to funguje a ci v tom nie je nejaky hacik, ale nie je. Manzel mal dvoch znamych, co na CD pekne schudli, tak som si povedala, ze tie peniaze za to dam. Mna osobne presvedčil fakt, ze hoci môj roztiahnuty zaludok citi hlad, v sackoch su všetky pre telo potrebne ziviny a vitaminy, takze telo v skutocnosti nehladuje a tym padom mi neubudne zo svalov a chudnutie bude "zdrave" ak to tak mozem povedat. Neviem si dobre predstavit, ako by som sa udrziavala v ketoze len konzunaciou istych potravin... Ja teda MILUJEM slaninku, klobasky, syry aj vajicka, ale jest to cele dni vo velkych mnozstvach... no neviem, asi by to malo zdravotné nasledky, nie? Nechybaju telu vitaminy a tak? Viem, ze pri cyklickej keto diete sa to potom strieda s ovocnymi, sacharidovymi dnami ci tak nejako, ale pripadá mi to ako prilisne sokovanie organizmu... No, ale to je len moj nazor. Vybrala som si CD, lebo si myslim, ze je bezpecna a ucinna.

adulabb
3. mar 2016

@anetka707 mne ketoza nabehla asi 5 den (rano bola pozitívna). Potom pocas diety, ked som porusila, trvalo 2 dni, nez nabehla zase (3. den rano bola).
Inak zienky jedna zasadna vec, co mi posledne povedala poradkyna, neviem, ci viete, ale v 1 den sa nesmie tycinka aj spagety ( resp. rizoto alebo puding), lebo maju vyssi podiel karbohydratov a vyhodite sa z ketozy. Ja som sa takto cudovala, preco ju nemam, ked som neporusila a uz je mi to jasne. Aby ste boli v ketoze, nesmiete prijat viac, ako 50 g karbohydratov denne, shaky, polievky a kase maju okolo 15, takze tie su v pohode, ale spagety, tycinky a pod. maju az okolo 20-22, keď to zratate, je to mierne nad 50, ak by ste zjedli v 1 den spagety a tycinku uz ste skoro na 60 a ketoza bude fuc. Aspon u mna bola 😕

123tana123
3. mar 2016

@adulabb na to ma upozornila ze raz do dna sa moze bud tycinka spagety alebo rizoto ...momentalne som rada ze vobec dokazem zjest tycinku ....zubarka mi obrusovala zuby na oboch stranach rak hryziem len na prednych je to des... dnes som tycinku jedla hodinu ☹

lovelly26
3. mar 2016

jooj kolko noviniek 🙂 zajtra rano zacinam aj ja 🙂 co sa vam viacej osvedcilo na ranajky shake alebo kasa? noo pomerali ma ale vraj to neni take zle - mam vela svalov noo ale aj hordu tuku 🙂 som zvedava ako to bude

anetka707
3. mar 2016

@adulabb ďakujem aj ja keď sa najem iného ako shake myslím zeleninku ketóza hneď zmizne,ale keď začnem pociťovať hlad aj ketóza nabehne (úplne som ešte neporušila)
preto keď umieram od hladu hneď si zmeriam ketózu a utešujem sa: "práve chudneš tak výdrž" 😀 😀

stellina1982
3. mar 2016

Baby tu ketozu si zistujete z mocu ?ci sa da aj inym sposobom? A ked jem pocas dna povolenu zel.tak mi ta zazracna ketoza akoze nenavehne?ach jaj tolko je toho vela na zaciatok.ale tesim sa ze nie som v tom sama a pripajam foto.dnesny obed zel karfiol brokol sampiony +sampion.polievka mozem takto ?nemusi to byt mixnute na kasu vsak?

adulabb
3. mar 2016

Baby neblaznite, urcite nema zmysel si merat ketozu niekolkokrat za den... Najlepsie je rano, kedy by mala byť koncentracia ketonov najvyssia, jasne ze cez den to kolise, ked sa nalejeme vodou, moc je zriedeny a tiez ked niečo zjeme, telu dame karbohydraty (cukry), tie su uplne vo vsetkom (aj v sackoch CD) netvori sa tolko keto latok, potom vam ukaze ketozu slabsiu. Je zbytocne sa tym zaoberat a stresovat.

adulabb
3. mar 2016

@stellina1982 ano, z mocu. V lekarni sa daju kupit take pasiky, ktore ocikas ako teho test 😉 Neboj, ak budes papat len 3CD a povolenu zeleninu, ketoza urcite nabehne.

luciarichard
3. mar 2016

Ahojte kočky ja som na CD od utorka zatiaľ zvládam hlad ale čo nezvládam sú tie polievky to proste nedám mala som zatiaľ paradajkovu, sampinonovu a tu pikantnú a z každej má naťahuje :( shejky aj ružovú kašu v pohode dám.

tamichloe
3. mar 2016

@luciarichard ja som od stredy....,dnes som mala tu pikantnu polievku,no fakt to nebolo nic moc🙂... Ale kase by sa nemali prvy týždeň... Ak sa mýlim baby opravte ma...ja mam len shake a soup...inac rajcinova vraj nie je dobra,a moja poradkyňa ju nemala,ale skúsim ju

luciarichard
3. mar 2016

@tamichloe mám ružový puding k shakeom nie kašu opravujem ta pikantná sa vôbec nedala

anetka707
3. mar 2016

@luciarichard ja si robim polievky len s orestovanou zeleninou 🙂 napriklad sprejovym olejom postrasim panvicu orestujem cibulku a nakrajany por pridam vodu a polievku. Celkom to ujde 🙂

stellina1982
3. mar 2016

Baby ja som od utorka.polievky robim s varenou zeleninou a sampion.som urobila zelenina a sampion a celkom fajn.shejky su zatial ok.aj kasa aj spagety sa dali.ale puding nemam ziadny to som ani nevedela ze su pudingy.v ut.idem na vazenie tak sa opytam. A rizoto nemam tiez co nan hovorite?