icon

Je reálna postava schudnutá cvičením a zdravou stravou?

31. aug 2024

Chcela by som sa opýtať. Dlhodobo sa snažím schudnúť a nedarí sa mi aj keď som zdrabotne v poriadku, mám 20 kg nadváhu a 32 rokov.
Dala som sa do reči na jednej oslave s mazelovou sesternicou, ktorá veľmi schudla. Dohodli sme sa že by mi poradila, len neviem no.
Hovorí, že má sedavé zamestnanie v kancli 8 hodín, chodí cvičiť denne, nedrží nejakú diétu ale ale vari jedlá ktoré sú menej kalorické. Chodí na prechádzky. Je podľa vás reálna takáto postava za takýchto podmienok? Mne to príde nereálne a nechcem ísť do niečoho čo budem zas sklamaná.
Fotku dám do komentára.

autor
31. aug 2024

Fakt som ja divná???

zuzanockamt
31. aug 2024

Autorka
Nie, neboj sa, nežiješ v divnom svete. Len si na MK a tu sa toho popíše 😂🫢 Internety znesú veľa - asi tak by som to brala na tvojom mieste 🙂😉 Ja už som si za ostatné roky zvykla, že na MK sa dejú úplne iné veci a inak ako v realite 🤷

autor
31. aug 2024

@zuzanockamt Ďakujem fakt som sa vydesila

autor
31. aug 2024

@stanulienkat Mám 182cm a okolo 96kg

michaela329
31. aug 2024

Untrained - netrénovana. Ak niekto cvičí, tých zhybov samozrejme urobí bezproblémov viac. Ja cvičim 20 rokov.

pralinka25
31. aug 2024

ale zas ono tiez ked som zacinala to neslo tak jednoducho. telo si muselo zvyknut, musela som vybudovat svaly. napriklad ked som zacala robit drepy spravila som 15 a chcelo sa mi umriet. teraz spavim kludne 5 serii po 60. a tiez je drepov viac druhov tak to striedam.

autor
31. aug 2024

Tak neviem písali stu tu že tak vyzeráte bez cvičenia, nie po 20 rokoch.

lilope
31. aug 2024

@pralinka25 robíš striktné zhyby bez pomoci, nie tá crossfit verzia, ale klasické široký úchop nadhmatom? Chcela by som to vidieť, lebo sa mi nechce veriť že ich spravíš počas cvičenia 200, je to veľmi nereálne. V čase keď som ešte cvičila intenzívne, som po 3 rokoch cvičenia spravila naraz max. 12 zhybov podhmatom a 8 alebo 9 nadhmatom. Počas cvičenia v posilke medzi inými cvikmi na chrbát spraviť tak 30 dokopy bohate stačilo. Ak žena spraví čo i len 3 striktné zhyby nadhmatom za sebou, je dobrá.

lindous
31. aug 2024

Tak ja si dovolím tvrdiť, že tiež mám lepšiu postavu (cvičím tak 2x do týždňa + plávanie, chudá som bola vždy, práveže ja sa snažím nabrať a formovať), ale napríklad ruky slabšie, zhyby v desiatkach určite nepočítam 😅 celkovo mi príde, že sa zameriavaš na nesprávne veci, porovnávaš zbytočnosti, dávaš na začiatok privysoké ciele... u teba, aj keď schudneš 10kg, bude to určite lepšie ako zostať ako si a ďalej sa "vypapkávať"... cieľ by si v provom rade mala mať cítiť sa lepšie a nie konkrétnu postavu

autor
31. aug 2024

@lilope Neviem čo je nadhmat 🙈 ale ona robí také že má ruky veľmi široko normálne na hrazde po 10 a neviem koľkokrát to robí. Prišlo mi to nereálne keď som to videla. Ešte ako sa jej hýbal chrbát. Cvičí vo fitku 4 roky ak sa dobre pamätám

ina2405
31. aug 2024

Ja som robila 10 poctivých zhybov na hrade, s rukami naširoko a nadhmatom v čase, keď som cvičila každý deň vo fitku. Teraz robím doma jogu.

autor
31. aug 2024

@lindous Ja mám ten problém že vždy začnem cvičiť a vydrží mi to týždeň.

stanulienkat
31. aug 2024

Tak to je ozaj tych 20 kil. Chod do toho a buduce leto budes sexica v plavkach. Si mladucka. Mas najkrajsi vek, mala by si byt najspokojnejsia so sebou. A naozaj robi vela strava. Ved tak, ako je na foto, vyzerali volakedy zeny bezne. To nie je vydreta postava. Len potom sa nam stal blahobyt, lacne jedlo a vyber vsetkeho. Ludia sa prejedaju, nehybu sa, piju sladene napoje atd. Treba si prestavit mysel a pojde to lahko. Mas na to skoro cely rok. Pomaly dalej zajdes. Nemusis ani mega cvicit. Dlhe rychle prechadzky, schody...

ssimusska
31. aug 2024

@autorka výdaj > príjem, nič iné nebude nikdy fungovať

autor
31. aug 2024

@stanulienkat Tak ona mala 5 rokov dozadu tiež cca 20kg nadváhu. Takže za 4 roky podľa mňa parádna postava.

sense
31. aug 2024

@pralinka25 tak tych regulernych 200zhybov by som chcela vidieť bez pomoci gumy alebo stroja. Nadhmatom alebo podhmatom?

lindous
31. aug 2024

No to práve môže súvisieť s tým, že ideš do toho hŕŕ s nereálnemu očakávaniami, naložíš si veľa a dlhodobo je to potom neudržateľné - každý deň napr. je moc, telo potrebuje aj regeneráciu… skús nájsť pohyb, ktorý ti bude robiť radosť a ak si to môžeš dovoliť finančne, našla by som dobrého trénera 😊 a zaplať na mesiac do predu, nech máš motiváciu 😄 keď z toho spravíš návyk, uz to pôjde dobre…

ssimusska
31. aug 2024

@pralinka25 200 zhybov nespraví ani môj priateľ, ktorý je boxer a cvičí viac ako 7 rokov 😀😀

zuzanockamt
31. aug 2024

@sense Ona podľa mňa netuší, čo je reálny zhyb 😂

lilope
31. aug 2024

@autor pre teba je to nepodstatné, zhyby sú až vyšší level v cvičení a nie je to cvik, ktorý musí nutne žena ovládať. Avšak je obdivuhodné, keď ho žeba zvládne vzhľadom na to, že oproti mužom naň máme slabé predispozície, menej svalstva v hornej časti tela, ťažší kufor 😆 a tak podobne.
Ak ťa to zaujíma, úchop nadhmatom je taký, keď sa chytíš hrazdy zhora, hánky smerujú ku stropu, je to ťažší zhyb keďže telo ťaháš iba chrbtom. Úchop podhmatom je keď hrazdu chytíš zospodu a vtedy ťaháš okrem chrbta aj bicepsom, to je ľahšie prevedenie. Pošlem obrázok.
Ak kamoška zvládne 10 striktných zhybov (úplné vystretie lakťov v dolnej pozícii) a je jedno či nadhmatom alebo podhmatom, je naozaj dobrá. Na previerkach telesnej zdatnosti do ozbrojených zborov majú muži spraviť 10 zhybov za maximálny počet bodov. Ženy visia na hrazde v bicepsovom zdvihe nejakých max. 40 sekúnd. Čo sa zdá byť ľahké, ale keď si to vyskúšate, nie je. 😉

autor
31. aug 2024

@lilope Áno má ruka ďaleko od seba a hánky smerom hore. Ruky má úplne vystreté dole a hore má hlavu nad tou tyčou. Tak si to myslela?

lilope
31. aug 2024

@autor Áno, to je striktný zhyb. Ale nezaoberaj sa tým viac ako je nutné. Začni sa viac hýbať, začni pomaly cvičiť, pridaj viac zeleniny a ovocia a pi čistú vodu. Na začiatok úplne stačí. Výsledky sa dostavia.

luccija
31. aug 2024

Ty sa nepozeraj na druhých koľko cvičia, ako....
Choď na to rozumne a nie s cieľom, že za 4 m to budes mať dole.Ak zmenis stravu, ale nie štýlom nedoprajem si pomaly nič a budem hladná a motivácia mi vydrží týždeň, tak schudnes.Ide jeseň nebude také teplo stačia ti rezke prechádzky a zmena stravy.Vyluc všetky zbytočnosti vianočku, kekse, džem, salámy daj si pozor na prílohy jedz pestro a pôjde to.Ja som schudla 12 kg za 3 m, ale celú stravu som zmenila a cvičenie 2x týždenne veľmi mierne, ale veľa chodím peši každý druhý deň 6-8 km také kolečko okolo dediny je to asi na hodinu dvadsat.Zalezi aj od typu postavy, genetiky, deti, času....hlavne pomaly a reálne

autor
31. aug 2024

@lilope Jasné to som len pre zaujímavosť, lebo z toho čo som tu čítala. U mňa zhyby dlho nehrozia.

zuzana76
31. aug 2024

Tak v 32 rokoch som tak vyzerala aj ja bez cvicenia, 5 mesiacov po druhom porode, ked som mala 34 rokov som mala 48 kg na vysku 165 cm. Teraz mam 48 rokov, jem celkom zdravo, vela polievok, nezasmazenych, skor typu zeleninovy vyvar, vela zeleniny, ryby, maso, chlieb malo, kolace a sladke takmer vobec, ale pijem kavu s cukrom a mam 64 kg a nie a nie dat to dolu, maximalne 2 kila, chcelo by to aj cvicit, ale momentalne mam toho dost vela a nestiham.

autor
31. aug 2024

@zuzana76 Tak neviem to. Robím v korporate (200 ľudí na jendom pracovisku) a veru žiadna z mojich kolegýň takúto postavu nemá. Tak asi sme všetci podpriemer.

dzt
31. aug 2024

Tiež mam sedave zamestnanie, no drzim stravu, cvičím, behám, starám sa o seba najlepšie ako viem. Treba si určiť priority, nič nie je zadarmo. Začni prechádzkami, nastav si jedalnicek a pôjde to ani nevies ako 😊 držím palce 💪🏼 hlavne nezhadzovat sa sama pred sebou, lebo reči že som lenivé tlste neviem čo, ešte nikomu nepomohli 💪🏼

lucia13022023
31. aug 2024

Ja som sa celkom stratila 🤣 ta foto si ty ci kamoška? Na foto je obyč postava, nie je vyšportovaná, nie je pevná, nie je tučná, nie je chudá. Obyčajná akú má 90% žien v meste co stretnem. Inak postava vyzerá keď žena cvičí slovo, keď cvičí a vlastnou váhou, keď beha, keď si udržuje stravu.. Každa sme iná, kamoška môže mať iný typ postavy ako ty, ty možno nikdy nedocielis napr širších bokov keď to nemáš v genetike. Jedz zdravo, 10000 krokov denne, keď chceš zarad pohyb, cvičenie, fitko, plávanie, pilates. Telo sa ti poďakuje a to ako budeš vyzerať bude len bonus.

autor
31. aug 2024

@lucia13022023 Ak sa nehanbíte vy alebo ktokoľvek iný, zazdielali by ste fotku svojej postavy? Chcela by som teda vidieť ako vyzerá športová postava keď toto tu je priemer. (Nemyslím zle)
Na fotke je ona bodaj by som to bola ja.

zuzanockamt
31. aug 2024

Autorka
Tak teraz som ozaj zvedavá 🫢🫢🫢