Prečo ľudia používajú Ozempic na chudnutie?
Tiez vas to hnevá,ze si pichaju ozempic , preto,ze su lenivi cvicit a vyvazenejsie sa stravovat a je im to pohodlnejšie,?? co ak sa kvoli tomu diabetici nebudu moct k lieku dostat?
Nahnevala ma aj jedna znama, ktora jedava piate cez deviate, je znacne obezna, cvicit nebude ani za boha, ale s lekárkou sa dohodla,ze jej ozempic predpise,su kamosky. Ja zasnem...
“nie, ale jasne,ze sa mi nepaci,ze ja vyzeram tak ako vyzeram zasluhou fitness centra a dakto si príde len tak na hotove :p”
Autorka svaly vďaka ozempicu nikomu nenarastu. A kto sa nenaučí normálne zdravo stravovať a pravidelne cvičiť ten bude mať veľkú váhu zachvilu naspat aj po schudnuti s ozempicom
@lujza123 presne tak, tak mi povedz, na co toto robia? To je potrebné inak podchytit. Nie takto.
@majamat podstata je ze nikto z týchto ľudí nieje nijako motivovaný to zmeniť. Jediná motivácia môže byť ich zdravie a to proste pre niektorých nie je dostatočná motivácia.
Presne ako ľudia v zaplavovych oblastiach platia vyššie poistky na nehnuteľnosť, presne ako ľudia venujúci sa rizikovým športom platia vyšsie životné poistky rovnako by som takto pristupoval k zdravotnému poisteniu a to som sám fajčiar.
Ľudia ktorí sa starajú o svoje zdravie by mali byť zvýhodnený. Ale keďže financií je vždy a stále málo by som skôr znevyhodnoval tých čo sa o seba nestarajú.
Nie nemám systémové riešenie ako to docieliť, áno máme ľudí s objektívnymi dôvodmi ale to by nemal byt dôvod prečo by sa nemalo pracovať na dakom riešení. A hlavne ja a asi ani nikto z MK tu niesme od toho aby sme vymýšľali riešenia, na to sú tí hore.
@misanthropicdann mudro napisane 👍👍
Tak si nastuduj, poriadne! a potom do seba pchaj chemiu
Ano, cvicia ti mudrejsi z tej skupiny hlupych ludi co si to pochaju
Tak si nastuduj, poriadne! a potom do seba pchaj chemiu
Ano, cvicia ti mudrejsi z tej skupiny hlupych ludi co si to pochaju
@taktotedanie ja nerozumiem, preco mi vzdy pises,ze si idem nieco pichat? Vsak citaj s porozumenim. Ja o ozmepic zaujem nemam. Nepomylila si si diskusiu?
Nie nehneva ma to, myslim, ze ak na to idu rozumni ludia, po zvazeni +- a velakrat s rizikami a problemami, ktore vaha prinasa a pouziju to ako pomocnu barlicku je to uplne v poriadku. Proste hocijako ako schudnu, je lepsie ako neschudnut. ALE mali byt ludia pouceny, co to robi, preco to robi, co robit, co nerobit... co casto nie su. A som prekvapena, ze to pchaju aj lekari, proste aj ked len narazkou, ze ved "predpisem vam ak potrebujete schudnut, funguje to" ale uz nepovedia B k tomu...
Su ludia co toto neberu ako skratku, ale proste bez pomoci neschudnu, a vyskusali cvicenie, stravu a cokolvek, to je proste nieco, co pochopia ludia, ktori maju dlhodobo problem s vahou.
A keby si vedela autorka, ako funguje v tele cukor,inzulin, co sa tam deje.. a preco funguju casto prave lieky na cukrovku na pomoc pri chudnuti.. ani by si sa necudovala, preco prave tieto injekcie funguju.
Iste ak nietko vie schudnut bez je to super, ono aj tak sa to ma odporucat ludom s vysokym BMI... to ze to pouzivaju aj zeny, co maju 70kg aj s topankami, a kopa aj lahsich, lebo si myslia, ze su tucne, tak to je ina vec...
A nie po ozempicu, ani nicom podobnom ti nie je zle. Je ti zle, ked sa prejes... cize ak normlane fungujes, je ti uplne normalne... ak nic nebudes jest, odkvicnes, lebo nebudes mat energiu a samozrejme ti moze aj cukor klesnut, tlak...
@majamat podstata je ze nikto z týchto ľudí nieje nijako motivovaný to zmeniť. Jediná motivácia môže byť ich zdravie a to proste pre niektorých nie je dostatočná motivácia.
Presne ako ľudia v zaplavovych oblastiach platia vyššie poistky na nehnuteľnosť, presne ako ľudia venujúci sa rizikovým športom platia vyšsie životné poistky rovnako by som takto pristupoval k zdravotnému poisteniu a to som sám fajčiar.
Ľudia ktorí sa starajú o svoje zdravie by mali byť zvýhodnený. Ale keďže financií je vždy a stále málo by som skôr znevyhodnoval tých čo sa o seba nestarajú.
Nie nemám systémové riešenie ako to docieliť, áno máme ľudí s objektívnymi dôvodmi ale to by nemal byt dôvod prečo by sa nemalo pracovať na dakom riešení. A hlavne ja a asi ani nikto z MK tu niesme od toho aby sme vymýšľali riešenia, na to sú tí hore.
@misanthropicdann jaj, toto nie je moc zrealizovatelne. vezmi si, ja ked sa nesoravne stravujem, mam kopec problemov. mama patove ostrohy a vtedy viac bolia, mam traviace problemy. a to teda mam problem len niekedy a teda su aj obdobia, ked sa snazim a aj sa mi podari schudnut.
no poznam babu, ktora sa od mlada napchava, ked tu u nas byvala, jej dcera asi 7r bola stihla. teraz je z jej dcery uz niekolko rokov riadna gula. a aj ona je taka. no nikdy nemala traviace problemy a malokedy sa na nieco v suvislosti s nadvahou stazovala.
toto je neico individualne.
co sa tyka tych poistiek, to ale nie je standard, ale nadstandard, co je rozdiel. stale maju na vyber, nedat si poistku, ale ak sa nieco stane ( napr tym sportovcom ), lekari ich osetria tak ako kohokolvek ineho.
@misanthropicdann a ako som pisala, aj ochorenie srdca, kornatenie ciev - stres, nespravny zivotny styl, demencia ciastocne ( nedostatocne precvicovanie mozgu + nedostatocna vyziva - vitaminy a kto vie co este , aj tu by sme nasli podiel ), uzkost - to je neico co si robime sami, urazy - casto nepremyslene riskujeme, cukrovka dekompenzovana - nedodrzime dietu, dyspepticky sydrom - to iste, rozne infekcie - tu je to pestre, ale niekedy si mozeme sposobovat sami a dokonca teraz maju ludia velmi zlu imunitu, co si tiez sposbuju ciastocne sami prehnanou dezimfeciou, castym uzivanim ATB a aj zbytocnou izolaciou a strachom s kontaktu s chorym clovekom s beznou infekciou. alkoholici nemaju len cirhozu, ale aj alkoholovu demenciu, caste uraz a pourazove zmeny a aj epilepsiu a pod. fajciari rakovina, CHOCHBP. kozne problemy - ludia si presusuju prilis pokozku, co podporuje kozne problemy. fakt, mnohe Dg si doakzeme viactocne ovplyvnovat.
mnohi tito ludia sa dostavaju do tazkych stavou, su casto hospitalizovani a teda niektori by boli voci plateniu poistenia navyse aj dost lahostajni, cize keby nemaju tak co? neosetria ich? nechaju ich zomriet? ok, ale je na toto spolocnost pripravena?
ak by si mali obezni platit, potom nech platia vsetci co si privodia ochorenie ci uplne,a lebo ciastocne.
@misanthropicdann este som zabudla, chcela som o tej motivacii. su ludia, ktoriu to skusaju a nevedia a su zufali. cize nei je to take jednznacne, ze si vyberaju jednoduchsiu cestu.
co sa tyka tej motivacie, tu na MK neustale vidim, ako su ludia motivovani nespravne, riesia kazde pichnutie, neustale koli drobnostiam behaju k dr a ziadaju stanovenie dg a liecbu, hoci b si stav kldune mohli zlepsit aj sami a to zmenou zivotneho stylu, zemnou pristupu a hlavne tym, ze si prestanu mysliet, ze clovek sa musi mat stale dobre a nemoze mat zle obdobie.
tu som videla,a ko baba mala tyzden hnacku a auz jej odporucali gastro. akoze to co je toto? traviace probelmy su mimoriadne caste a to casto vdaka dietnym chybam, ktore robime. v mnohych pripadoch by malo byt prvou volbou skusit si pomoct sam, ak to nepodje, potom obvodak. nei hned odbornik a mnozstvo vysetreni. nastastie tam sa musi cez obvodaka.
vcera som sa bavila s jednym fyzio a ten hovoril o vyskocenych platnickach. aj to sa da riesit cvicenim a ze ludia sa pboja pohybu. teraz nemyslim cvicenia,a el tak vseobecne sa moc setrime. toto je proste neico co sa netyka obeznych,a le celej spolocnosti, preco len niektore skupiny ludi by si za to mali priplacat?
Pretože mám zlé návyky stravovacie už od detstva. Nemám silnú pevnú vôľu a úprimne bez Mounjaro by som nikdy neschudla.
Ked im to stoji za tie zdravotné problémy do budúcna. Ich rozhodnutie, ich volba
@janka_23 len dúfajme, že to potom bude rýchle a nebudeme mať v systéme ďalších invalidov, na ktorých budeme robiť (a nič proti ľuďom, ktorí za to naozaj nemôžu a potrebujú to- aby to niekto nepochopil zle 😏) . Mám okolo seba kopec bývalých alkoholikov, ľudí ktorí nikdy nedbali na výživu, pohyb... a dnes na invalidných dôchodkoch. Lebo srdce, lebo úraz, lebo pečeň...
Ano? Nemas vdaka memu chut na jedlo a schudnes? Si to lahko predstavujes. Pisem, ze ho beriem a nic som neschudla a ani mi neupravil cukor.chut do jedla mam normalne a mam chut aj na somariny.akurat z neho grciam.ked sa vygrciam, mozem normalne cokolvek zjest. Prve mesiace mi bolo zle od zaludka aj niekolko dni, netravilo mi,mala som zaludok ako kamen,ale normalne som jedla, nic sa mi neprotivilo a mala som chut do jedla, len mi byvalo casto zle.ale to sa upravilo a ucinok ziadny. A to iste moja kolegyna, ktora ho ma tiez normalne na cukrovku.
Sa tu tvaris, ze aky zazrak, ale vies o tom prd. zbytocna diskusia na x stran.
Nie nehneva ma to, myslim, ze ak na to idu rozumni ludia, po zvazeni +- a velakrat s rizikami a problemami, ktore vaha prinasa a pouziju to ako pomocnu barlicku je to uplne v poriadku. Proste hocijako ako schudnu, je lepsie ako neschudnut. ALE mali byt ludia pouceny, co to robi, preco to robi, co robit, co nerobit... co casto nie su. A som prekvapena, ze to pchaju aj lekari, proste aj ked len narazkou, ze ved "predpisem vam ak potrebujete schudnut, funguje to" ale uz nepovedia B k tomu...
Su ludia co toto neberu ako skratku, ale proste bez pomoci neschudnu, a vyskusali cvicenie, stravu a cokolvek, to je proste nieco, co pochopia ludia, ktori maju dlhodobo problem s vahou.
A keby si vedela autorka, ako funguje v tele cukor,inzulin, co sa tam deje.. a preco funguju casto prave lieky na cukrovku na pomoc pri chudnuti.. ani by si sa necudovala, preco prave tieto injekcie funguju.
Iste ak nietko vie schudnut bez je to super, ono aj tak sa to ma odporucat ludom s vysokym BMI... to ze to pouzivaju aj zeny, co maju 70kg aj s topankami, a kopa aj lahsich, lebo si myslia, ze su tucne, tak to je ina vec...
A nie po ozempicu, ani nicom podobnom ti nie je zle. Je ti zle, ked sa prejes... cize ak normlane fungujes, je ti uplne normalne... ak nic nebudes jest, odkvicnes, lebo nebudes mat energiu a samozrejme ti moze aj cukor klesnut, tlak...
@simca06022011 ahoj, mne je teda z ozempicu zle, pritom sa neprejem ani nejem nezdrave, ziadne slaniny, salamy, klobasy, sladkosti, fastfood, mastne maso, ani vianocku napriklad, jem zdravo a grciam hlavne rano a doobeda a casto nalacno a potom aj po ranajkach (zdravych)
Ano? Nemas vdaka memu chut na jedlo a schudnes? Si to lahko predstavujes. Pisem, ze ho beriem a nic som neschudla a ani mi neupravil cukor.chut do jedla mam normalne a mam chut aj na somariny.akurat z neho grciam.ked sa vygrciam, mozem normalne cokolvek zjest. Prve mesiace mi bolo zle od zaludka aj niekolko dni, netravilo mi,mala som zaludok ako kamen,ale normalne som jedla, nic sa mi neprotivilo a mala som chut do jedla, len mi byvalo casto zle.ale to sa upravilo a ucinok ziadny. A to iste moja kolegyna, ktora ho ma tiez normalne na cukrovku.
Sa tu tvaris, ze aky zazrak, ale vies o tom prd. zbytocna diskusia na x stran.
@janetinka27 s ked to teda zazrak nie je, na co to beries prosim ta??
Pretože mám zlé návyky stravovacie už od detstva. Nemám silnú pevnú vôľu a úprimne bez Mounjaro by som nikdy neschudla.
@stefania2m to je pre mna tiez len vyhovorka, nehnevaj sa
@katka533 ale ani ozempik sa neda brat cely zivot. kde je istota ze ludia znova nenabehnu do starych kolaji?
@balerina2025 kde je istota ze po uprave stravy cviceni a naskednom schudnuti sa nevrati clovek do starych kolaji?
Kde je istota ze dnes 20-30rocna stihla zena nepribere v menopauze 30 + kil?
Vsetko je o sebsovladani
Autorka k comu dalsia rovnaka tema?🤔
@autorka nehnevá ma to, každý si so svojím telom môže robiť čo chce.
Skôr ma hnevá to, ze potom sa im bude platiť ďalšia liečba ako následky ozempicu.
@lienka.7 akos om viackrat napisala, liecba, ktora sa plati ludom, sa plati vo velkej miere tym,c o si ju zapricinili, nielen pri obezite, ci uzivani ozempicu, ale aj pri inych dg svojim spravanim, nedodrziavanim zasad a liecby a naduzivanim aj inych liekov.
kolko ludi berie tbl na cholesterol? v dnesnej dobe sa vela podava, hoci hodnoty cholesterolu su casto len mierne nad normu, pricom norma sa len za tie roky,c o ja si pamatam neustale znizuje. tieto lieky maju neziaduce ucinky.
neustale uzivanie liekov od bolesti. aj to ma nasledky.
mnoho ludi riesi pscyhiku az nadmerne a od mlada uzivaju psychofarmaka. a sus tavy, ktoee fakt vyzaduju skor iny pristup nie sa hned povazovat za psychicky chorych. luda sa maju obcas zle, za to sa hned nemusia uzivat lieky, dlhorocne uzivanie psychofarmak tiez erobi dobrotu. ci uz to sposobuje napr chudokrvnost, niektore lieky potrebuju vyslvene kontroly hladin ucinnej latky v krvi aby nedoslo k predavkovaniu, priapdne po nahlom vysadeni ( stava sa ze clovek sa hned k leikom nedostane a vynecha ) mozu dostat EPI zachvat, mozno maju aj ine NU z dlhodobeho uzivania a nehovoriac o tom, ze clovek sa casto nadstavuje psychicky tak, akoze je chory, co vedie k inemu spravaniu, vyhovaraniusa na chorbou a nasledne k zmene zivotneho stylu - taky alibizmus. akoze nemozem, lebo mam to a to. samozrejme teraz nepisem o realne psychicky chorych.
a co uzivanie HAK? dokazatelne ma nezaiduce ucinky a ot zavazne.
lieky na riedenie krvi maju tiez neziaduce ucinky - riziko krvacania.
ATB maju NU viacerym smerom, ci uz traviace tazkosti, mozno aj zatazenie pecen a poskodzuju celu spolonost vdaka vytvaraniu rezistencie. cize tu neplatime len za to, ze sa uzivajuci dostane do nemocky,a le aj za to, ze sposobuje tazke stavy inym.
ako som pisala, nemyslim si, ze je nevyhnutne uzivat tento liek, no vyslovene k tejto liecbe obezity chovam skor neutralny nazor a neodsudzujem, ze to niekto vyriesi takymto sposobom. a teda uz aj z toho hladiska, ez viem ake to je tazke chudnut a castokrat to nejde.
@balerina2025 kde je istota ze po uprave stravy cviceni a naskednom schudnuti sa nevrati clovek do starych kolaji?
Kde je istota ze dnes 20-30rocna stihla zena nepribere v menopauze 30 + kil?
Vsetko je o sebsovladani
@natalka13 ved to
@lienka.7 akos om viackrat napisala, liecba, ktora sa plati ludom, sa plati vo velkej miere tym,c o si ju zapricinili, nielen pri obezite, ci uzivani ozempicu, ale aj pri inych dg svojim spravanim, nedodrziavanim zasad a liecby a naduzivanim aj inych liekov.
kolko ludi berie tbl na cholesterol? v dnesnej dobe sa vela podava, hoci hodnoty cholesterolu su casto len mierne nad normu, pricom norma sa len za tie roky,c o ja si pamatam neustale znizuje. tieto lieky maju neziaduce ucinky.
mnoho ludi riesi pscyhiku az nadmerne a od mlada uzivaju psychofarmaka. a sus tavy, ktoee fakt vyzaduju skor iny pristup nie sa hned povazovat za psychicky chorych. luda sa maju obcas zle, za to sa hned nemusia uzivat lieky, dlhorocne uzivanie psychofarmak tiez erobi dobrotu. ci uz to sposobuje napr chudokrvnost, niektore lieky potrebuju vyslvene kontroly hladin ucinnej latky v krvi aby nedoslo k predavkovaniu, priapdne po nahlom vysadeni ( stava sa ze clovek sa hned k leikom nedostane a vynecha ) mozu dostat EPI zachvat, mozno maju aj ine NU z dlhodobeho uzivania a nehovoriac o tom, ze clovek sa casto nadstavuje psychicky tak, akoze je chory, co vedie k inemu spravaniu, vyhovaraniusa na chorbou a nasledne k zmene zivotneho stylu - taky alibizmus. akoze nemozem, lebo mam to a to. samozrejme teraz nepisem o realne psychicky chorych.
ATB maju NU viacerym smerom, ci uz traviace tazkosti, mozno aj zatazenie pecen a poskodzuju celu spolonost vdaka vytvaraniu rezistencie. cize tu neplatime len za to, ze sa uzivajuci dostane do nemocky,a le aj za to, ze sposobuje tazke stavy inym.
ako som pisala, nemyslim si, ze je nevyhnutne uzivat tento liek, no vyslovene k tejto liecbe obezity chovam skor neutralny nazor a neodsudzujem, ze to niekto vyriesi takymto sposobom. a teda uz aj z toho hladiska, ez viem ake to je tazke chudnut a castokrat to nejde.
@majamat ta HAK, je to dalsi pribeh, vzhladom na stupajucu tendenciu narastu rakoviny prsnika,kde je R vyvolana AJ hormonalne...samozrejme ze je tam viac inych faktorov ale aj na gynde mamo ci sone sa ma hned pytaju, uzivate HAK? preco asi tak sa pytaju
no inac lieky od bolesti, tiez som uizvala dlhodobo, a nakoniec z toho mam problemy so zaludkom
ale co ma zaujalo- tie lieky na cholesterol, ja mam napr cholesterol 5,2 a hned lekarka ze mam brat lebo vsak mam nadvahu, tak ma celkom zaujima v com su tie lieky nebezpecne.
inac vlastne ked si to tak zoberieme, vsetky lieky maju nejaky side effect. nepoznam lieky co ich nemaju.
nikde sa nespomina riadne Paralen ako nici pecen
ako sa ludia lahko mozu predavkovat vitaminami a vyzivovymi doplnamki, ktore riez zatazuju pecen..
ja som narazala len na to ze poznam 60kg osobu co berie ozempik len preto aby mala 50kg a to mi pride naozaj chore.
@balerina2025 presne s tebou súhlasím s tou HAK. A ked tu čítam príspevky ze 15 ročnej hneď HAK, až sa mi oči pretacaju🤦♀️
Ako píšeš, ozempic je na niečo uplne iné ako na schudnutie 10 kg.
@majamat ja som to skôr myslela tak, ze nebudem užívať niečo, keď predsa nemusím. ATB si dám, keď mi ich predpise lekar pri chorobe, neberiem ich len tak z pasie.
@majamat ta HAK, je to dalsi pribeh, vzhladom na stupajucu tendenciu narastu rakoviny prsnika,kde je R vyvolana AJ hormonalne...samozrejme ze je tam viac inych faktorov ale aj na gynde mamo ci sone sa ma hned pytaju, uzivate HAK? preco asi tak sa pytaju
no inac lieky od bolesti, tiez som uizvala dlhodobo, a nakoniec z toho mam problemy so zaludkom
ale co ma zaujalo- tie lieky na cholesterol, ja mam napr cholesterol 5,2 a hned lekarka ze mam brat lebo vsak mam nadvahu, tak ma celkom zaujima v com su tie lieky nebezpecne.
inac vlastne ked si to tak zoberieme, vsetky lieky maju nejaky side effect. nepoznam lieky co ich nemaju.
nikde sa nespomina riadne Paralen ako nici pecen
ako sa ludia lahko mozu predavkovat vitaminami a vyzivovymi doplnamki, ktore riez zatazuju pecen..
ja som narazala len na to ze poznam 60kg osobu co berie ozempik len preto aby mala 50kg a to mi pride naozaj chore.
@balerina2025 tak to jasne, ze na 50kg to nepotrebuje.
co sa tyka liekov na cholesterol, neviem co je v letaciku, ale kolegyna v prechode mala z nich krvacanie za co ju dr zjazdil, mne diabtologicka ( ked som bola na zhodnoteni cholesterolu ) povedala, ze ak chcem este deti, ench to neuzivam, mama mala bolesti pecene a noh. po vysadeni je jej dobre.
kedysi bola norma vyssie, pri 5,2 by som to fakt neuzivala. ved to je normalna hodnota. co im sibe tym dr?
ja mam hclesterol zvyseny 30r, aj nieco malo cez 6 mavam. a teda pred asi 10r som bola na sono karotid a boli uplne ciste. ziadne zanesenie a tam sa udajne najskor ukaze.
mam krcove zily - to su zily, zanasaju sa tepny. robili mi sono pri vysetreni, tiez su ok. tak na co by som mala brat lieky?
moja mama ma sice problemy,a le to s cholesterolom nesuvisi, ona ma skor arytmiu, ma 70r, cize to uz moze byt. dokonca mala problem s klbami a niekto jej poradil slaninu. neviem co nahoda, ale jej sa to po slanine zlepsilo. no mozno to nema suvis a mozno ma. privelmi znizujeme cholesterol, ktory ma nejaky vyznam vludskom tele.
co sa tyka liekov na cholesterol, neviem co je v letaciku, ale kolegyna v prechode mala z nich krvacanie za co ju dr zjazdil, mne diabtologicka ( ked som bola na zhodnoteni cholesterolu ) povedala, ze ak chcem este deti, ench to neuzivam, mama mala bolesti pecene a noh. po vysadeni je jej dobre.
kedysi bola norma vyssie, pri 5,2 by som to fakt neuzivala. ved to je normalna hodnota. co im sibe tym dr?
ja mam hclesterol zvyseny 30r, aj nieco malo cez 6 mavam. a teda pred asi 10r som bola na sono karotid a boli uplne ciste. ziadne zanesenie a tam sa udajne najskor ukaze.
mam krcove zily - to su zily, zanasaju sa tepny. robili mi sono pri vysetreni, tiez su ok. tak na co by som mala brat lieky?
moja mama ma sice problemy,a le to s cholesterolom nesuvisi, ona ma skor arytmiu, ma 70r, cize to uz moze byt. dokonca mala problem s klbami a niekto jej poradil slaninu. neviem co nahoda, ale jej sa to po slanine zlepsilo. no mozno to nema suvis a mozno ma. privelmi znizujeme cholesterol, ktory ma nejaky vyznam vludskom tele.
@majamat lekarke sibe, lebo mam nadvahu a ze sak kvoli cievam ....a pritom aj tlak mam podchyteny 130/80 takze v tomm nevidim problem beriem Bblokatory...prestala som fajcit...
@majamat lekarke sibe, lebo mam nadvahu a ze sak kvoli cievam ....a pritom aj tlak mam podchyteny 130/80 takze v tomm nevidim problem beriem Bblokatory...prestala som fajcit...
@balerina2025 pozri tu pod bod 4. je tam toho clekom dost, neiktore su sice akoze menej caste, ale teda mnhe su aj pomerne zavazne - https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/atoris...
@balerina2025 pozri tu pod bod 4. je tam toho clekom dost, neiktore su sice akoze menej caste, ale teda mnhe su aj pomerne zavazne - https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/atoris...
@majamat dakujem pozriem
@majamat to je to ze jedno s druhym suvisi ...:/
@balerina2025 presne s tebou súhlasím s tou HAK. A ked tu čítam príspevky ze 15 ročnej hneď HAK, až sa mi oči pretacaju🤦♀️
Ako píšeš, ozempic je na niečo uplne iné ako na schudnutie 10 kg.
@majamat ja som to skôr myslela tak, ze nebudem užívať niečo, keď predsa nemusím. ATB si dám, keď mi ich predpise lekar pri chorobe, neberiem ich len tak z pasie.
@lienka.7 kazdy je iny a aj kazdy lekar je iny. mozno ich neberies casto. aj som za obdobie v mojom terjasom zamestnani mala ATB predpisane asi 5x. neviem ci dobre pocitam. nie 6x.
z toho pri beznej infekcii asi 2-3x. 1x po postipani a 1x po vybrati mandli. este neviem ci mi v nemocke v infuzke nedali po porode a operacii. ak ano, tak 7x.
no na beznu infekciu v primere 1x za 10r.
tu nejde len ot o, ze ich lekar predpise, tu ide o to, ze nie vzdy ich predpisat musi a nei vzdy sa k lekarovi vobec musi ist. ludia maju pocit, ze ATB su zazrance, ale samotne ATB tiez neviliecia. pri ATB liecbe stale este zasahuje aj imunitny system,a le tym, ze sa nauci na takuto barlicku vo forme ATB, uz zlenivie.
bezne dyhcacie infekcie, hoci aj lahsie bakterialne, ATB vobec nepotrebuju. imunitny system, ktory si dobre vycivivme a nedehonestujeme ho dokaze toto zvladnut.
byvam uplne bezne chora 1x rocne v primere. a aj tak ATB 1x za 10r
zabudlasom napisat, ze aj pri bezpriznakovom zapale dutin z nosovych polypov som mala ATB. bol zisteny nahodne.
a oprava, spomenula som si este 1x na chlamydie a mykoplazmy. takze spolu asi max 8x a 4x na bezne infekcie ( ak sa tak da nazvat aj chlamydiova )
Pretoze mamcukrovku a preto, lebo mi ho predpisuje diabetologicka? Na to, aby mi ho predpisala som musela prejst inymi typmi liecby a ked nezaberali, az vtedy mohla predpisat ozempic.
Neberiem ho teda pre srandu a nezabera, lebo to nie je zazrak ako tu ty prezentujesze aka skratka k vysnivanej postave bez namahy

Treba si uvedomit, evidentne mas extremne mylne predstavy o ozempicu, ze si pichnes a schudnes? Nie..
To nie ze si budes valat zadok na vysedenom gauci a utierat si do neho mastne prsty od cipsov a spokojna si pokdes pichnuz ozempic a jeeeeeej aka budem krasna a chuda, pozor takto ozempic nefunguje!
@taktotedanie ja mam o tom predstavu,ze si to clovek pichne, je mu z toho zle na grcanie,ze nema chut nieco vobec jest. Ne,ze sedi s vreckom s chipsami. Ale ani si nemyslim,ze ti,co si pichaju,ze cvicia. Moja predstava - malo jedia, lebo im je zle a necvicia.