icon

Prečo nemôžem schudnúť i napriek športovaniu a zdravej strave?

17. júl 2025

Baby, snazim sa uz par mesiacov schudnut tak 7 kil a som zufala z toho ako to nejde. Mam 170cm a 72kg. Dlhodobo som vazila 65kg a pri zlozeni mojej postavy som sa citila chuda ale zaroven som mala svaly. Pred 2 rokmi som pribrala na 75 kg kvoli tomu, ze som zacala uzivat depakine (uz neuzivam), schudla som na 72 kg a tejto vahy sa teraz neviem zbavit. Aktivne beham, plavam a silovo cvicim. Mam tak 7-9 treningov do tyzdna, zapisujem si do kalorickych tabuliek, zvycajne sa mi podari schudnut tak 1-2kg ale potom to aj tak naberiem naspat. Nedavno som si dala robit hormonalny profil a vsetko vyzera ok. Mam pocit, ze uz som skusala vsetko ale moje telo je asi rezistentne na chudnutie alebo co. Mam nastaveny denny prijem na 1800 kcal, pri nejakej vynimocnej situacii to niekedy prekrocim. Bazal mam 1750 kcal. Moj priemerny denny vydaj nad bazal sa pohybuje v rozmedzi 600-1200 kcal. Skrtla som restauracnu stravu, kupujem len zakladne potraviny, vyhybam sa ultra sprocesovanym jedlam, teoriu ovladam.
Ja ked tu citam pribehy niektorych zien, ze za 3 mesiace schudnu 10 kil len pomocou stravy a 10k krokmi denne, tak nechapem kde robim chybu.
Ak sa v tom niektora vyznate trochu viac mohli by ste mi napisat kde robim chybu?

balerina2025
18. júl 2025
@nataliik

@anonym_autor ja si myslím, že ješ málo. Aj tých tukov sa mi zdá veľmi málo, čo máš v tabulke. Hej budú tu písať teraz, že máš jest 1200, ale ja si myslím, že ty máš veľmi veľa aktivit a málo prijmu. Ja som chudla s kalorickymi a pri treningoch 3x za týždeň to išlo dolu ľahko, pri 5x za týždeň váha stála. A tak som šla s kcal dolu a dolu, už som bola na hodnote bazalu a váha stále stála. Tak som šla na meranie inbody a tam mi vyšlo jest 1900kcal minimalne výšku mam 174 a vek 32.
Ja na tvojom mieste si idem tie hodnoty preveriť a znizim z tých aktivit.

@nataliik nie je telo ako telo. kazdy sme iny, aj ked samozrejme je to o deficite a vzdy bude. ale ja ked som nezila stresove obodbie a bola mladsia, okolo 30tky smi stacilo lusknut a slo to., dojdu zivotne situacie ktore ta polozia na dno, a to telo uplne prepne ale ze uplne. na stres kazdy reagujeme inac. a dokonca za moj zivot som mala stres kedy som emocne jedla a mala obdobie ked som nedokzala nic. lebo ani stres nie je stal rovnaky, nema tu istu pricinu...mnohi z vas mozno nezazili stresove situacie ale verte, ze to je riadny zahul na telo. co je najhorsie, lekari len povedia menej jedz zle tam je zaklad fakt ten stres. nikdo nikdy ma neposlal nikdy na hormonalny profil ci kortizoll ci mam ok hypotalamus, vsetci riesia kg a menej jest a cvicit ale zial to nie je len o tom. zial nie. chudnutie a zdravy styl je taka komplexita procosiov tu nejde len o to kolko bielkovin zjes ( jasne ked sportujes to potrebujes a ano ked chudnes nech nestracas svaly) kolko zjes cukru ( ano zas sme pritom, ze hovorime o zdravom cloveku ktoremu normalne funguje inzulin aj stitna, a nema ziadne metabilicke ochorenie a mohla by som v tom pokracovat.
dalsi faktor je stracanie cyklu. perimenopauza. ci problemy cysty atd.
stare dobre casy ked som dokazala zjest pizzu a vypit litre kofoly dnes ked mam naozaj o viac viac, nedokaze dopit pohar kofoly a zjem ledva polku pizze a aj tak to travenie je totalne o inom.

preto ked niekto chudne tak , to neznamena ze aj iny tak budu chudnut.kazdy sme iny. to je pricina preco to nefunguje niekedy tak lahko. (nepisem o vyhovorkach)

balerina2025
18. júl 2025
@goodidea

@balerina2025 ja nie som na keto, ale keď som mal sacharidy na minime dosť som šiel mäso a syry, tak som sa cítil úplne v pohode a to som aj častejšie cvičil a do toho hral ešte aj hokejbal. Teraz cvičím "science based" :D a toto mi vyhovuje 1den Full body dva dni volno ..jeden cvik na partiu ..dve až tri série do zlyhania ..a stravujem sa asi tak že začínam až obed a potom až večera ale dávam si hlavne teraz v lete zmrzlinu počas dňa .. keď som hladný dam si kávu

@goodidea nooo..a kolko mas rokov.

goodidea
18. júl 2025
@balerina2025

@goodidea nooo..a kolko mas rokov.

simca06022011
18. júl 2025

vaha nie je vsetko, pozri sa do zrkadla a pri sporte, svaloch.. nemozes mat 60kil... bezne maju zeny co cvicia viac kil (preto su pripady ked sportovkyni bmi vyjde ze je obezna :DDD) . Ked tak by som mozno znizila kalorie na chvilu nech uvidis co a ako, ale to dlhodobo realne nie je. Clovek ma aj zit a mat klud, nie sa nervovat kvoli par kilam, mozno prave to ukludnenie sa a nenahananie, volnost a oddych by ti pomohlo aj nejake kila dat dolu. A nie riesit ci zozeriem o mrkvu viac alebo menej a ci budem mat o kilo viac alebo menej (tie kilove vykyvy su nic... ).
Mozno na nejake dobre meranie zlozenia tela sa objednaj.. aby si videla ci si svalnata alebo tucna ;) zjednodusene povedane.

balerina2025
18. júl 2025
@goodidea

@goodidea inac vy muzi to mate take lahsie , vzdy som zavidela muzom, ako lahsie chudli :D co uz, nase tela rodia, drlbnute hormony :D

anonym_c00527
18. júl 2025
@nataliik

@anonym_autor ja si myslím, že ješ málo. Aj tých tukov sa mi zdá veľmi málo, čo máš v tabulke. Hej budú tu písať teraz, že máš jest 1200, ale ja si myslím, že ty máš veľmi veľa aktivit a málo prijmu. Ja som chudla s kalorickymi a pri treningoch 3x za týždeň to išlo dolu ľahko, pri 5x za týždeň váha stála. A tak som šla s kcal dolu a dolu, už som bola na hodnote bazalu a váha stále stála. Tak som šla na meranie inbody a tam mi vyšlo jest 1900kcal minimalne výšku mam 174 a vek 32.
Ja na tvojom mieste si idem tie hodnoty preveriť a znizim z tých aktivit.

@nataliik súhlasím, ja som bola vzdy prekvapená, že som na dovolenke schudla. Aj keď pohybu bolo dosť, najmä plávať dokážem km a strava viac menej zdravá, ale bola aj zmrzlina, aj pivo alebo pohár vína sem tam a pod. No bolo podstatne viac oddychu, ako doma a žiaden stres.

balerina2025
18. júl 2025
@anonym_autor

@balerina2025 Ta voda neviem, pozrela som teraz narychlo priznaky a co chapem, tak sa zdrziava ked jes vela sprocesovanych potravin, soli a celkovo junk food. To ja nejem. Resp len vynimocne. Mozes z lekarne skusit nieco nd odvodnenie. Mas nejake odporucanie? Inak s tym chudnutim po 40tke ma ani nestras, prosim ta 😀

@anonym_autor voda sa zadrziava v tele aj ked ma napr tukom obrastenu pecen. lebo tu maju obrastenu aj chudsi ludia nie len tucni. preto tu padlo slovo pestres mariansky.

balerina2025
18. júl 2025
@anonym_c00527

@nataliik súhlasím, ja som bola vzdy prekvapená, že som na dovolenke schudla. Aj keď pohybu bolo dosť, najmä plávať dokážem km a strava viac menej zdravá, ale bola aj zmrzlina, aj pivo alebo pohár vína sem tam a pod. No bolo podstatne viac oddychu, ako doma a žiaden stres.

@anonym_c00527 o tom pisem, v kazdom, texte, ten sprosty stres

preto ani kroky v praci nie su ako kroky v prirode pocas prechadzky. presne toto aj lekarka hovori, darmo dakto urobi 10 000 krokov vo Volksewagene.

balerina2025
18. júl 2025
@anonym_c00527

@anonym_c00527 presne, ja som jedla jedno cez druhe pribrala sice 1kg ale ja som mala svedske stoly a teda si dopriala ale vkuse pohyb a po veceri prechadzka.

nataliik
18. júl 2025
@balerina2025

@nataliik nie je telo ako telo. kazdy sme iny, aj ked samozrejme je to o deficite a vzdy bude. ale ja ked som nezila stresove obodbie a bola mladsia, okolo 30tky smi stacilo lusknut a slo to., dojdu zivotne situacie ktore ta polozia na dno, a to telo uplne prepne ale ze uplne. na stres kazdy reagujeme inac. a dokonca za moj zivot som mala stres kedy som emocne jedla a mala obdobie ked som nedokzala nic. lebo ani stres nie je stal rovnaky, nema tu istu pricinu...mnohi z vas mozno nezazili stresove situacie ale verte, ze to je riadny zahul na telo. co je najhorsie, lekari len povedia menej jedz zle tam je zaklad fakt ten stres. nikdo nikdy ma neposlal nikdy na hormonalny profil ci kortizoll ci mam ok hypotalamus, vsetci riesia kg a menej jest a cvicit ale zial to nie je len o tom. zial nie. chudnutie a zdravy styl je taka komplexita procosiov tu nejde len o to kolko bielkovin zjes ( jasne ked sportujes to potrebujes a ano ked chudnes nech nestracas svaly) kolko zjes cukru ( ano zas sme pritom, ze hovorime o zdravom cloveku ktoremu normalne funguje inzulin aj stitna, a nema ziadne metabilicke ochorenie a mohla by som v tom pokracovat.
stare dobre casy ked som dokazala zjest pizzu a vypit litre kofoly dnes ked mam naozaj o viac viac, nedokaze dopit pohar kofoly a zjem ledva polku pizze a aj tak to travenie je totalne o inom.

preto ked niekto chudne tak , to neznamena ze aj iny tak budu chudnut.kazdy sme iny. to je pricina preco to nefunguje niekedy tak lahko. (nepisem o vyhovorkach)

@balerina2025 ale ja tomu rozumiem, mne to písať nemusis. Ja tomu rozumiem, ale tiež som fungovala dlho, že musím tak.er nič jest a veľa veľa cvičiť a niečo som schudla ,ale nie veľa a nie na dlho. Takže tento opak vela(pri mňa je to vela) jest a váha ide dolu, bol sok.
A poznám aj stres atď, nepribrala som 20kg prezieranim sa

simca06022011
18. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 ja napr mam vysoky kortizol a nic sa s tym neriesi:D cize aj to meranie a diagnostika = su na nic. CLovek sa musi sam proste nejak nastavit inak a proste ked raz nebudem topmodelka 50kilova, tak nebudem.. no... a presne ako pises, vsetci vsade len menej jest a bla bla, ako keby kazdy kto ma problem s vahou (a najma taky ti ludia co fakt nemaju 150kil... ) stal (pardon ani to nie, lezal, lezal) pri chladnicke 24/7 a ladoval piate cez deviate do seba

balerina2025
18. júl 2025
@nataliik

@balerina2025 ale ja tomu rozumiem, mne to písať nemusis. Ja tomu rozumiem, ale tiež som fungovala dlho, že musím tak.er nič jest a veľa veľa cvičiť a niečo som schudla ,ale nie veľa a nie na dlho. Takže tento opak vela(pri mňa je to vela) jest a váha ide dolu, bol sok.
A poznám aj stres atď, nepribrala som 20kg prezieranim sa

@nataliik kebyze nic nejem, tak odpadnem, napr mne rychlo klesa cukor. na nemozem nejest, toci sa mi hlava a je mi na vracanie. paradoxne ano, trreba jest ''vela'' ale tie spravne potraviny, a clovek chudne. o tom strese som ti napisala, ze kazdy preziva inac. nepoznas slovo emocne prejedanie sa ze? bud rada. zial ja som zazila aj to aj nejedenie. a jedine k comu som dospela som si dohaprovala zaludok. smutne

balerina2025
18. júl 2025
@simca06022011

@balerina2025 ja napr mam vysoky kortizol a nic sa s tym neriesi:D cize aj to meranie a diagnostika = su na nic. CLovek sa musi sam proste nejak nastavit inak a proste ked raz nebudem topmodelka 50kilova, tak nebudem.. no... a presne ako pises, vsetci vsade len menej jest a bla bla, ako keby kazdy kto ma problem s vahou (a najma taky ti ludia co fakt nemaju 150kil... ) stal (pardon ani to nie, lezal, lezal) pri chladnicke 24/7 a ladoval piate cez deviate do seba

@simca06022011 lekar to vazne neriesi? a on ta poslal ci sama si sla ako platis? z krvi ci moc ci sliny? toto ma zaujima

bluka2
18. júl 2025

Mas stres? Ja som mala take obdobie, asi rok, a vaha sa drzala. Potom ked som vedela, ze coskoro zacinam novu pracu, som uplne polavila so stravou, t.j. zacala som jest viac, cakala som ako este priberiem a paradoxne som schudla. Potom som sa toho drzala a davala som si viac ryze atd a chudla som. Moje telo nema rado byt dlhsie bez jedla, tolko moj poznatok. Asi je kazde telo ine. Tvoje nema rado tvoj terajsi styl. Nemusi to byt choroba, ale urcite su to nejake procesy so spalovanim cukru, ktore sa mozu trochu zmenit u cloveka. Ja to citim, ze ked dlhsie nejem, klesa mi cukor alebo co. Tak davam pozor, aby som jedla. Tiez cvicim, chodim, ale jem dost, 176 cm, 63-65 kg mam. A uz nenecham pracu ma stresovat, lebo cortizol nabura vela procesov v tele.,

simca06022011
18. júl 2025
@balerina2025

@simca06022011 lekar to vazne neriesi? a on ta poslal ci sama si sla ako platis? z krvi ci moc ci sliny? toto ma zaujima

@balerina2025 nie neriesi to, endokrynolog mi to meral, ked ma tam kvoli hmotnosti a pco a pod, poslali lekari dalsi. Z krvi sa mi meral, aj dvakrat, lebo na druhe meranie som nejaku tbl musela okolo polnoci zjest a potom prist rano...

balerina2025
18. júl 2025
@simca06022011

@balerina2025 nie neriesi to, endokrynolog mi to meral, ked ma tam kvoli hmotnosti a pco a pod, poslali lekari dalsi. Z krvi sa mi meral, aj dvakrat, lebo na druhe meranie som nejaku tbl musela okolo polnoci zjest a potom prist rano...

@simca06022011 to je sila. ja nemam slov. pritom kortizol ma vzplyv aj na imunitu aj zohrava rolu pri reparacnych procesoch, dokonca je uz preukazane ze dlhodobe zvysene hladiny mozu mat vplyv an rychlejsie sirenie metastaz pri R, ale to uz zachadzam to inehj kapitoly, a nie do chudnutia.

balerina2025
18. júl 2025
@bluka2

Mas stres? Ja som mala take obdobie, asi rok, a vaha sa drzala. Potom ked som vedela, ze coskoro zacinam novu pracu, som uplne polavila so stravou, t.j. zacala som jest viac, cakala som ako este priberiem a paradoxne som schudla. Potom som sa toho drzala a davala som si viac ryze atd a chudla som. Moje telo nema rado byt dlhsie bez jedla, tolko moj poznatok. Asi je kazde telo ine. Tvoje nema rado tvoj terajsi styl. Nemusi to byt choroba, ale urcite su to nejake procesy so spalovanim cukru, ktore sa mozu trochu zmenit u cloveka. Ja to citim, ze ked dlhsie nejem, klesa mi cukor alebo co. Tak davam pozor, aby som jedla. Tiez cvicim, chodim, ale jem dost, 176 cm, 63-65 kg mam. A uz nenecham pracu ma stresovat, lebo cortizol nabura vela procesov v tele.,

@bluka2 presne toto klesanie cukru mam aj ja. zazila som ze som odpadla v aotubuse, potom mi merali cukor, ze 3,3 a ze hned ze mam rakovinu pankreasu no cukor som potom az doteraz mala a mam normalny ale v strese mi neskutocne rychlo klesa. tak logicky si ho doplnam, a to je dalsi kamen urazu, insuline spikes.

bluka2
18. júl 2025
@balerina2025

@bluka2 presne toto klesanie cukru mam aj ja. zazila som ze som odpadla v aotubuse, potom mi merali cukor, ze 3,3 a ze hned ze mam rakovinu pankreasu no cukor som potom az doteraz mala a mam normalny ale v strese mi neskutocne rychlo klesa. tak logicky si ho doplnam, a to je dalsi kamen urazu, insuline spikes.

@balerina2025 citam akurat ostatne prispevky. Preco sa to podla teba stalo? U mna to nebolo tak vzdy. Ja mam bud celiakiu alebo aspon intoleranciu na lepok a dlho som o tom nevedela. Podla mna sa v tom case nieco u mna trochu zmenilo a uz to nefunguje uplne ako ma. No kazdopadne aj cukor, sladkosti a pod. tomu sa musim vyhybat, skor sa snazim normalne jedlo. Teraz mam niekoho, kto mi vari, takze som takmer uplne vypustila vselijake hotove vyrobky a rychle jedla a to mi robi tiez strasne dobre.
A uplny kluc je ten stres. To je moja zivotna priorita uz sa mu vyhybat.
A este sa snazim na slnko a kontrolovat hladinu vit D, lebo s tym som mala tiez problemy. Verim, ze vela veci spolu suvisi

lujza123
18. júl 2025

Kalorie určite neznizuj, skôr pridaj.
U teba môže byt problem zloženie stravy, niečo co často ješ ti nerobí dobre. Kilá navyše kľudne môžu byt aj z intolerancie na lepok, laktozu, obilie ….
Spomenula si ze 2 krát si schudla pomocou low carb , v tomto môže byt tiez problem, telo ked odučíš od sacharidov nevie sa celkom vrátiť k pôvodnej strave, začne priberat. Toto striedanie typov stravy co robíš nieje dobre
Celkovo z toho co píšeš mám pocit ze práve nevhodne sacharidy môžu byt kameň úrazu u teba. Trochu ich zníž a skús sa vyhnúť obiliu (komplet od pšenice až po ryžu) uvidis co to s tebou spraví.

Tiez sa venujem vytrvalostnym športom, beh, bicykel, diaľková turistika, je pravda ze tieto aktivity potrebujú sacharidy, ale vieš si telo naučiť fungovat aj ked ich ješ trochu menej, respektíve ine ako si zvyknuta. Sacharidy sú aj v ovocí, orechoch, strukovinach atd.

Tiez som mala kedysi pocit ze ma vypínalo po 2 km behu bez jedla. Teraz dám aj 15 km nalačno, na bajku aj tie 2 hodiny intenzívneho šlapania. Mam u seba hroznovy cukor keby je fakt zle
Som na IF, telo sa proste dá natrénovať aj na toto.

jogy1984
18. júl 2025
@balerina2025

@jogy1984 ty co robis cele dni? mega. ano si muz, to je jasne ale aj tak. sportujes tiez ze? 4000 je dost

@balerina2025 tak pracujem manuálne chodím peši domov niekoľko kilometrov a snažím sa športovát takmer každý deň . Ten odhad 4000 kcl je vec výpočtov nejakej kalkulačky. Boh vie kde je pravda .

lujza123
18. júl 2025

Ale ako vidíš aj z príspevkov, ludske tela sú rôzne.
Ked nefunguje klasika - znížiť prijem a zvýšiť vydaj môže byt niekde problem
Intolerancie, kortizol, pomalé trávenie, problem s pečeňou či inými vnútornými orgánmi ako štítna

Jedine ako to zistiť sú vyšetrenia, intuícia a pokus omyl. Niekedy naozaj stačí zmeniť malý nepodstatný detail a robit veci inak ako napr delená strava, prerušovaný post, vyradiť nejaké potraviny a zrazu to telo funguje ako má.
Nájsť si co bude platiť u teba, počúvať viac svoje telo ako svoju hlavu …

Tiez som si prešla zložitou cestou k pochopeniu co potrebujem, co a ako mám jesť, co mi vylozene škodí .
Viem aký je to zúfalý pocit ked odbehnes 250 km mesačne a stále mas pneumatiku na bruchu a nechápeš prečo.
Ale netreba sa vzdávať, ak u teba nieco nefunguje ako ma musíš na to prísť a potom sa všetko vyrieši

simca06022011
18. júl 2025
@balerina2025

@simca06022011 to je sila. ja nemam slov. pritom kortizol ma vzplyv aj na imunitu aj zohrava rolu pri reparacnych procesoch, dokonca je uz preukazane ze dlhodobe zvysene hladiny mozu mat vplyv an rychlejsie sirenie metastaz pri R, ale to uz zachadzam to inehj kapitoly, a nie do chudnutia.

@balerina2025 tak pri nasich lekaroch je to fuk, im je to jedno :DDD to sa uz ani nerozculujem... :D

majoranka24
18. júl 2025

@anonym_autor Mne sa tiez zda, ze mas nastavenych vela kalorii. Ja mam tiez 170cm, pred 5 tyzdnami som vazila 70kg, teraz mam 66kg. Posilujem, beham teraz malo. KT mam nastavene na 1556 kcal. Ked pri svojich aktivitach nechudnes, znamena, ze musis skusit znizit prijem kcal.

autor
18. júl 2025
@lujza123

Kalorie určite neznizuj, skôr pridaj.
U teba môže byt problem zloženie stravy, niečo co často ješ ti nerobí dobre. Kilá navyše kľudne môžu byt aj z intolerancie na lepok, laktozu, obilie ….
Spomenula si ze 2 krát si schudla pomocou low carb , v tomto môže byt tiez problem, telo ked odučíš od sacharidov nevie sa celkom vrátiť k pôvodnej strave, začne priberat. Toto striedanie typov stravy co robíš nieje dobre
Celkovo z toho co píšeš mám pocit ze práve nevhodne sacharidy môžu byt kameň úrazu u teba. Trochu ich zníž a skús sa vyhnúť obiliu (komplet od pšenice až po ryžu) uvidis co to s tebou spraví.

Tiez sa venujem vytrvalostnym športom, beh, bicykel, diaľková turistika, je pravda ze tieto aktivity potrebujú sacharidy, ale vieš si telo naučiť fungovat aj ked ich ješ trochu menej, respektíve ine ako si zvyknuta. Sacharidy sú aj v ovocí, orechoch, strukovinach atd.

Tiez som mala kedysi pocit ze ma vypínalo po 2 km behu bez jedla. Teraz dám aj 15 km nalačno, na bajku aj tie 2 hodiny intenzívneho šlapania. Mam u seba hroznovy cukor keby je fakt zle
Som na IF, telo sa proste dá natrénovať aj na toto.

@lujza123 A stacia ti sacharidov z ovocia a strukovin na tie dlhsie behy? Lebo mne nestacia ani na kratke mam pocit. Vcera som skusala ist bezat rano a dala som si len gel pred behom a po 2km som isla frustrovana naspat domov 😳

autor
18. júl 2025
@bluka2

@bluka2 Rozumiem tomu stresu ale ja nemam velmi mat z coho stres. Mam taku pohodovu pracu, aj vela cestujem, aj si doprajem oddych a tak. Preto mi to nedava zmysel.

trnavacka
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_d97540 Myslis inzulinovu rezistenciu? Neviem, nikdy som sa nad tym nezamyslala. Da sa to nejak diagnostikovat doma? Nejakym testom? Mam diagnostikovane PCOS ale mam aj pravidelny cyklus a v podstate nemam nijake z tych standardnych priznakov, tak som to nikdy nejak neriesila. Na LCHF som pred 10 rokmi dost drasticky schudla, mne to zabralo, len ked som to skusala teraz, tak neexistovalo aby som zabehat 15km. Po 2 som odpadavala a a citila sa strasne slaba.

@koniarova V porovnani s mojim predoslym vyzorom so 65kg mam určite viditelne vacsie telo. Nie su to vyslovene len svaly.

@margolet A ako si regenerovala? Ja mam minimalne jeden den v tyzdni off, obcas aj dva. Nepijem ani alkohol, podporujem regeneraciu najviac ako viem 😀

@anonym_c00527 Tiez mi napadlo, ze skusim pridat ale uprimne uz v tejto faze sa toho proste bojim. Ale hej, mozem skusit pridat.

@balerina2025 Aj kortizol mi uz napadol 😀 Ale vychadzam z toho, ze pri nom by som mala problem so spankom a ja nam spanok uplne idealny. Zaspim rychlo a spim 8 hodin denne v priemerne.

Baby, mne uz napadla aj predcasna menopauza🙈
Uz nad tym strasne overthinkujem.

@anonym_autor jaaaj v jednej odpovedi si povedala všetko
Pcos - pridať 2x denne inositol
Daj si na 2 týždne pauzu s tými šialenými tréningami
Mne môj tréner nedovolí viac ako 4 tréningy s činkami za týždeň.
Skus sa dostať normálnou stravou a kaloriami do ketozy a vydržať možno 6 týždňov. Tue 3 kg trvalo vy tá mohlo pustiť.

trnavacka
18. júl 2025
@anonym_autor

@bluka2 Rozumiem tomu stresu ale ja nemam velmi mat z coho stres. Mam taku pohodovu pracu, aj vela cestujem, aj si doprajem oddych a tak. Preto mi to nedava zmysel.

@anonym_autor ak budeš v ketoze, po týždni dáš v pohode aj maratón.
Chodec Toth v ketoze bez sacharidov vyhral olympiádu

lujza123
18. júl 2025

@anonym_autor krátke behy do tých 10-13 km behávam úplne nalačno.
Mňa v normálnej váhe drží prerušovaný pôst a low carb, respektíve strava s menej sacharidmi, bez obilnín
Prerušovaný pôst ma naučil fungovat ráno o hlade, telo sa to naučilo, nema také výkyvy glukózy a nárazové nepríjemne stavy. To zvládnutie športu prišlo postupne, najskôr 5 km, potom viac a viac . Nosievam so sebou hroznovy cukor a slané semiačka, preistotu keby je zle.

Telo da a zvládne ovela viac ako si myslíš. Skutočný hlad a skutočná potreba doplnenia nejakých látok je niečo úplne ine ako výkyv glukózy v krvi. Áno dá sa venovať vytrvalostnym športom aj s menej sacharidmi, len tomu treba dať čas, naučiť telo na iny typ stravy. Mne pri športe ako sacharid naozaj stačí ovocie a orechy.

Ináč k tomu športovému gélu to je podľa mňa hrozna hlúposť nalačno na klasicky bežný beh, to si daj radšej 2 banány napríklad. Športový gél je fajn ako energia pri dlhom behu ked už fakt nevladzes, pri bežnom tréningu skús radšej obyčajne čisté potraviny. Tieto vyzivove doplnky typu proteinove tyčinky, športové gély a pod zas treba jesť s mierou a výnimočne

anonym_950106
18. júl 2025
@anonym_45d32b

jedz 1500 kcal v pohode to zvladneš :D ja zjem bežne 1200 a nič mi nechyba

@anonym_45d32b ked ma bazal 1750 tak nemoze ist pod bazal na 1200 preboha 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

zuzuliennka1
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor podla mna nechudnes, lebo si pod bazalom. Pridaj kalorie, tak aby ti samozrejme vychadzali makra a schudnes. Neexistuje ze nie