Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte, tak ja si teda idem preštudovať tú stránku čo ste mi napísali a pridám tiež svoju fotku, teda ešte sa musím dať odfotiť som sa doteraz len tak,že mi vidno len tvár a telíčko nie 😉 no ale je to fér aby sme teda videli čo sme dokázali. dnes som sa vážila takže je to 82 kg a chcem ísť na 72kg ale bodlo by aj viac........sama sa už necítim dobre a nevládzem nič 😒 takže idem čítať
@gabka24 čítaj čítaj, a keď sa ti pri čítaní automaticky nenaštartuje chuť do chudnutia, tak vrátime peniaze 😀
@debbie nie ze to nejde, ale ide to pomalsie - ber to tak. A to dava logiku. Aj ja s tym ratam, jak uz raz si tak pekne predtym schudla, uz je tvoje telo bohuzial imunne a uz vie ... "jaaaaaj, pomoc, to poznam, tieto jedla tu uz boli a vtedy som sa muselo zbavit svojich zasob. Ha! Tak teraz uz to viem, tak sa budem drzat, nepustim a nepustim" 😀 Ale ked to clovek vydrzi, telo pochopi ze nema inu moznost 🙂
A ako sa mne darilo dnes? Celkom som spokojna. Mame doma necakane problemy ☹ , a tak mam teraz trosicku viacej starosti, ale nezabudam na svoj ciel a snazim sa. Tiez to je dovod, preco za posledne dva dni som tu bola pomenej, ale nesmiem vynechavat, aby tu neupadala moralka 😀
Aj napriek vsetkemu sa mi podarilo dodrziavat pitny rezim a relativne sa fajn stravovat, vecer som ukoncila zeleninovou polievkou o siedmej, takze ja som so sebou velmi spokojna.
A ozaj - vytiahla som do obyvacky z vedlajsej izby bicykel stacionarny, tak verim ze sa mi podari presvedcit sa, ze sa s nim da robit aj nieco ine, nez pouzivat ho ako vesiak 😀 😀 😀
@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @smarti @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @maatkka @michele11 @katusradus @bubinko83 @zuzuh @sammy
@debbie @moon1979 @ivca17 @gabka24
*************************************************************************************************
Vyzva! Baby ide vikend, zo skusenosti viem ze ten je najkritickejsi na dodrzanie pravidiel. Tak ked vas bude dohanat mlsna, zavrite oci a myslite na to, ako sa v pondelok na vahe objavi o pol kila menej nez minuly tyzden. 🙂
Tiez si predstavte svoj pekny slavnostny svetrik / bluzku / saty , ktore sa kvoli par kilo navyse obliect este nedaju, ale ked vydrzime, oblecieme si ich na vianoce k stedrovecernemu stolu, o par kil stihlejsie 🙂 A ktore sa chystate na silvestrovsku zurku, objavite sa na nej lahsie o 4-5-6-7.... kil. 🙂
Drzim nam palce.
PS: vcera a dnes bolo nejako malo prispevkov - dufam ze tu neupada moralka. Hore ruky tie, co mate chut s tym prastit, prastim ja vas 😀 😀 😀
***************************************************************************************************
Nasla som toto
http://www.uloz.to/5982988/zumba-fitness-cardio...
Ak by ste si chceli trocha zacvicit 🙂
@yennn Dnesny den celkom fajn. Na obed som mala zeleninovo kuraci salat s bielym jogurtom. No stale ma prenasleduje strasna chut na sladke. Snazim sa jej odolavat ale obcas podlahnem. ☹
Kazdy vecer laham s predsavzatim ze zajtra nic sladke ale nedari sa mi to. Momentalne mame este take obdobie kedy mame navstevy - manzel so starsim synom mali meniny a mladsi ma o mesiac rok.
a musim sa aj ja odfotit len sa bojim ☹
@zuzuh neboj sa odfotit, uvidis ze ta to potom bude velmi motivovat, ked uvidis rozdiel. Viem ze samotna fotografia momentalne na nalade neprida, ja to poznam. 🙂 Ale to asi kazda z nas z tej fotky nebude teraz nadsena.
A co sa tyka sladkeho - tak pokial mas problem uplne ho vysadit, tak sa pokus postupne, alebo si urci nejake pravidla. Napriklad si sladke naordinuj na desiatu. Alebo si povedz, ze ok, pecem kolac, viem ze neodolam ale viem ze by som chcela - tak si na maly tanierik nalozis 1-2-3 kusky, odlozis si ho bokom, navsteve naservirujes, ale ty si nevezmes. A z toho tvojho tanierika si budes pomaly ujedat.... alebo cojaviem co, vymysli si nieco, co ti pomoze postupne nad chutou na sladke zvitazit, ale najprv napriklad len obmedz, aj to bude vitazstvo. A casom ti to uz ani nedojde, len sa treba do toho zakusnut. 😉
A na navstevy sa nevyhovaraj 🙂 cim skor zacnes byt k sebe uprimnejsia, tym vacsi uspech bude mat tvoje snazenie. Povedz si ze syn s muzom budu mat meniny aj buduci rok. Aj mladsi syn bude mat narodeniny aj buduci rok. Nic ti neujde. Jedine ze by niekto priniesol na oslavu specialny dezert priamo z mexika (to potom chapem, taky treba ochutnat 😀 😀 😀 ) Ja viem, ze tie konkretne narodeniny su len raz v jeho (aj tvojom) zivote - ale ver mi, rocnemu je dost jedno, ci na jeho oslave papas tortu alebo nie. Das si buduci rok, to uz budes mat 65 kil ak nie menej ... 🙂
@yennn Tak to mas cistu pravdu a dufam ze si najblizsie dni budem pametat tvoje slova.
Fakt su to len vyhovorky aby som nemala vycitky.
Ked sa bojim ze u mna je to zavislost na sladke ale kazda zavislost sa da liecit- tak skusim s nou zabojovat.
A znova je tu vecer a ja znova laham s presvedcenim ze zajtra ziadne sladke. 😠
@yennn tak sa spolieham na tvoje sluby.. Tak dnes som sa sice až pred chvilou navečerala, lebo sme sa s mm pohadali a taka som bola vytočena, normalne ma t riaslo taka som bola slaba, tak som si lahla o 8mej s malym aj som na chvilu zaspala až teraz pred pol hodkou som sa zobudila že som hladna tak som sa najedla, ale tak v norme samozrejme, ved predsa len nemožem hladovať ked sa v mojich mliekarnach nonstop tvori mliečko 😉
@yennn oooo, povzbudivé slová. Ja som asi niečo také čakala, že tu nájdem. Dnes po večernom rátaní KJ som ostala vyvalená. Dnes som spapkala len 5864KJ, ale stačilo mi. A konečne sa mi spustili krámoše, tak som strašne zvedavá na pondelok. A budúci týždeň sa už bude zase chudnúť o čosi ľahšie keď ma z krámov nebude nič mátať....
zdravim maminky.ja len tak nachvilku k vam zas nakuknem.veru pisete jak cinski pisari,docitat vas nestihnem isto a po pravde,teraz je chudnutie to posledne na mojej mysli.mam choreho michalka.teda uz je zdravy,mal riadnu nadchu a kasel,no bral teraz atb a ma z toho sialene zaparenu ritku,ale fakt zle.to nie je normalna zaparenina,na pohotovost sme s tym museli ist.tak sa trapime ☹
ja som sladke cely tyzden v ustach nemala,akoze abstak neskutocny,sa mi o tom aj sniva.straaasne by som si dala.dnes prisla na mna slaba chvilka a nasla som bombonieru zasitu v skrini a jedine co ma zachranilo bolo,ze to bola chery s konakom a ja kojim,tak jasne,ze alkohol nemozem.ani trosinku.tak som musela odolat,ale je to riadne tazke.vzdy ked som mala nejake trapenie,tak som ho zajedala a teraz nemozem(nechcem),takje to o to tazsie.ale ako je maly chory,tak mi ani nechuti jest.take,ze male porcie par krat denne,to u mna teraz nehrozi.len okolo neho sa motam.dnes som mala spenatovu polievku a rozok.tot vsetko.pit sa snazim co najviac,no aj na to pitie nejak teraz zabudam.ked sa miskovi polepsi,tak zas budem mat energiu na chudnutie (aspon si myslim),no teraz je to fakt to posledne co mam na mysli.len som vam chcela napisat,ze som na vas nezabudla a velmi sa tesim ked aa vam dari chudnut a kadejako sa motivujete.dufam,ze coskoro sa aj ja zas nakopnem. 😉
@tinika Sak jasne 😀 Lepsie je odniest kolace rodicom jak keby si ich mala zjest vsetky sama 😀 A muzovi treba vyhoviet,jasne-aj som dnes vyhovela-kolacom a slovenskymi haluskami....ale ja som odolala 😀
@yennn dobre si pisala,ze ta zacalo bavit to odolavanie,ze to beries jak sado maso....presne toto robim aj ja odkedy si to napisala......ked pozeram jak sa iny napchavaju a aj ja by som si dala....trapim sa,ale pritom mi to robi dobre...super pocit na dusi,ze rano sa postavim na vahu a zas bude o cosi nizsia 😀 😀
@adky uz som pisala, ze sa nam vyskytli necakane problemy doma, takze som stale rozlietana a zial uz nemam tolko casu tu chodit. Ale myslim na vas intenzivne, myslim aj na svoj ciel, a budem sa snazit vyuzit kazdu prilezitost aby som kukla ako sa vam dari.
Mas pravdu, mam za sebou sobotnajsie vazenie, tentokrat to bolo "iba" -0.8 kg. Ale ja som spokojna. Inac, dnes by som celkom rada pockala do pondelka, pretoze ma cely den nejak cudne boli brucho (kamosky necakam), sa mi nejak nepodarilo vcera ani dnes vyprazdnit sa ☹ takze v pondelok by to bolo urcite lepsie. 😎 Ale nebudem podvadzat, ked nie tuto sobotu, bude buducu, no nie? 😀
@adky blahozelam k odolavaniu, a som rada, ze niekto to moje sado-maso chape. 😀
@tinika svadobnym kolacom sa da odolat polahky, pokial tam nie ne nejaky specialny, ktory vidis prvykrat a je predpoklad, ze uz taky nikdy neuvidis. Jednoducho si povedz, nie je to poslednykrat co mam pred sebou zakusky (slubujem ze nie je 😀 ) takze tentokrat si kludne mozem nedat. No ale ak ich nema kto iny zjest, tak je to tazke. Inac - ake suchsie (puncovy rez, doboska .. ) niektore sa daju aj dat do mrazaka, vies? 😀 Super rozhodnutie odniest ich rodicom, to ti chvalim, muselo to stat vela sil a odhodlania. Ale ver mi - vyplati sa 😀

@debbie ale inac tie tvoje prve fotky - supiš 😀