icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

bobocka
16. okt 2010

@yennn tak som tu .sice neskoro ale predsa.som sa snazila vas aspon trosku docitat 🙂 .dnes sme mali zas s tou miskovou ritkou rozrobene,tak som nemala cas na poriadne stravovanie, s nim som bola,no dnes mi vysiel fajn zeleninovy den.zeleninova polievka a zeleninovo kuracie rizoto.kura aj zelenina boli len vo vode vyvarene,ziaden olej ani nic podobne.bobco(moj muz) sice somral,ale zjedol 😀 .my sme teraz tak mizerne na tom s peniazmi,ze si ani nemozem dovolit domov mlsandy kupovat.co je v podstate dobra vec.ja by som sem aj foto dala,len musim prist na to ako primet bobca k tomu ,aby ma odfotil bez toho aby vedel na co to je.ja som mu sice tak okrajovo povedala,ze chcem schudnut,no nechcem s tym velmi doma zacinat,lebo ...no bojim sa,ze vysledky nebudu ako chcem ,a potom by som sa pred nim zle citila.takto chcem schudnut prvych 5kg,potom to aj vidiet bude a potom mu poviem,ze som sa rozhodla chudnut poriadne a ze to ide 😉 .ja viem,ze to mozno znie cudne(teda nie mozno,ale iste).no nechcem hned do sveta vykricat,ze chudnem a ak to nevyjde a nepodari sa mi schudnut co chcem,tak zas za blbca budem ☹ .asi to neviem dobre opisat,no vazne si chcem pockat na svojich prvych 5kg dole.a kilo a pol je uz dole veru.64,5kgmam teraz.ono sa to tak kadejako okolo tych 64,5 hybe(mame staru predpotopnu vahu),ale tak nejak by to malo byt 😉 neviem ci je to ale vysledok zmeny stravy(resp neprezierania sa tolko) ci je to stresom ☹ .no uvidime ked nam tazke casy pominu,ci budem aj dalej chudnut,ale musim povedat,ze na teraz som spokojna 😉 ozaj yennn mohla by si sem tam tu tabulku znova uverejnit.mozno mi uz pojde.a rada by som videla aj ako sa inym kockam dari 🙂.ono to podla mna riadne naslapne cloveka ked vidi,ze sa chudnut da a ze inym kockam to tiez ide 😉

adky
17. okt 2010

@debbie Ja som tu tiez chodila len zriedkavo.....trosku bazar,trosku pokukat do temy z mojho mesta,ale to je asi tak vsetko 😀 A zrazu tato skupina,povedala som si ze napisem,ale po zopar dnoch ma to preslo az raz IP od @yennn ze chce opat obnovit tuto skupinu-tak som sa pridala a nasla taku pevnu volu ako este nikdy,myslim smrtelne vzno to moje chudnutie,dari sa mi vynikajuco,nemam prehresky a nelutujem,konecne som si zacala davat do suvislosti -21 rokov a 110 kg- ved to eje otrasne,konecne sa mi otvorili oci a u nie som zmierena so svojou postavou,uz mi to vadi a chcem pre to nieco spravit .....a to vsetko vdaka @yennn ...lebo na tuto temu som predtym uz skoro zabudla 😎
....inac super receptik,baklazan som este nikdy nejedla,ale uz by bolo na case vyskusat 😀
PS: ty si poctivka,pevne verim ze o chvilocku sa aj ty budes tesit z ubudajucich kil,len treba vydrzat,nech ta neodradi zaciatocny neuspech...po nom pridu uz len uspechy,ved sa vravi,ze neuspech predchadza uspechu,nie? 😀

yennn
17. okt 2010

@debbie to "iba" bolo v uvodzovkach, jasne ze som spokojna s ubytkom 80dg 🙂 A to IBA som tam napisala schvalne, lebo minuly tyzden to bolo -2.2kg takze trosku rozdiel. Ale je mi jasne ze to nemoze byt kazdy tyzden dve kila 😀
Debbie som rada ze to tak citis, ja som tiez nesmierne rada ze sme sa takto nasli takato partia. Som zvedava ako nam to pojde dalej, teraz je kazda (relativne) nabudena a plna chuti a energie, ale kedze chudnutie je beh na dlhe trate, nie vzdy bude dobra nalada, dobra zdravotna, rodinna ci financna kondicia. A tam sa ukaze sila motivacie kazdej z nas 🙂
MOzno to znie ako klišé, ale aj pre mna je to uzasna motivacia, ked sa takto tahame. Akoby sme mali zodpovednost nielen voci sebe a svojmu zdraviu, ale aj voci jedna druhej.... 🙂

yennn
17. okt 2010

@debbie inac perfektny recept, len tak dalej, s takymito papaniami to dotiahnes daleko 😀

yennn
17. okt 2010

@bobocka super zeleninovy den, tesi ma ze aj v tazkych casoch sa drzis a ze myslis na svoj ciel, si silna kocka. 🙂
S tym fotom - vymysli si nejaku neskodnu loz 😎 - napriklad ze jedna kocka na fore poslala fotku s takym istym svetrom ako mas ty a ze sa doberate ze si myslis ze tebe 100% viac svedci 😀 😀 😀 myslis ze by na take nieco skocil? 😝
Inac myslim ze si sa vyjadrila velmi presne, ja velmi dobre viem co mas na mysli. A myslim si ze kazda baba to neraz zazila, ked sa pustila chudnut a vykricala to do sveta. Nie vzdy sme idealne psychicky nakopnute na chudnutie a potom to nejde. Nikto sa ti nebude smiat, alebo doberat si ta, ale ty vies, ze oni vedia ze si zlyhala... myslim ze to pozname vsetky. A ono to dokonca psychologovia dnes ani neodporucaju, aby si vykricala do sveta ze chces chudnut, iba par ludom o ktorych vies ze ta podrzia a potiahnu. Zvysok sveta ta bude len zbytocne sledovat a este ti hadzat aj polena pod nohy ("ale dáááááj si, ved jeden kolacik ti neublizi" ... alebo "ty by si to s tym chudnutim uz nemala tak prehanat" - a pritom ti fakt chyba napr. este dobrych 10 kil do idealnej vahy)...... ked to nebudes roztrubovat, tak jednoducho na navsteve povies ze si predtym bola fakt hladna a ze si sa musela najest a ze mas ozaj plny zaludok, alebo ze si proste neprosis,... mnohokrat si ludia ani nevsimnu, ze si si nic nedala, ty len budes pritakavat, ze dam si neskor..... chapes ako to myslim?

A som presvedcena ze urcite sa ti to nastartuje, ked vam pominu tazke casy - ved ked na to dokazes sustredit uz teraz, tak potom to isto pojde lahsie, ver mi! 😉

Co sa tyka tabulky, myslim ze nie je dobry napad ju uverejnovat medzi pondelkami, ked sa nic nezmeni, zbytocne by to podla mna ludi miatlo. RAdsej si napriklad zapis den a cas kedy som ju uverejnila, tak ju rychlo najdes, alebo si ten link pridaj v pocitaci medzi oblubene... Ale o tej motivacii je to cista pravda - aj mna neskutocne motivuje, ked vidim ze aj ini su v tom boji so mnou 🙂

yennn
17. okt 2010

@adky óóóó ďakujem za slová chvály. Chceš korunu? 😀 😀 😀
Ok, bol to len napad a zaciatocny impulz sa tym zaoberat. Ale silu, motivaciu a odhodlanie si uz kazda musi vylovit vo svojom vnutri. A tebe sa to myslim teraz 100% super podarilo adky. 😀 Drzim palce, myslim ze to daleko dotiahnes.
PS: mala by som sa ponahlat, lebo ma predbehnes 😉 😝 😎

adky
17. okt 2010

@yennn čo si,ty si zaslúžiš korunu 😀 za všetko 😉
heeeej,predbehnem? Ta čo si-10 kilový náskok nepredbehnem,to by nebolo zdravé chudnutie 😎

yennn
17. okt 2010

@adky 🙂

Kocky co budete dnes dobreho papat?

adky
17. okt 2010

@yennn kuracie masko len na kvapke oleja osmahnute,trosku zemiackov uvarenych vo vode a paradajka k tomu 🙂

debbie
17. okt 2010

@yennn Tak s tou motiváciou si mala pravdu a každá potrebuje na nakopnutie iné a aj v iný čas ale v podstate ide o to nájsť tu chuť v sebe...mne pomôže napr. prvé kilečko do mínusu a inej zase deň kedy zvladla nemaškrtiť ....sme iné , každa mame svoje starosti , či už rodinné, zdravotné , atd.no chceme to isté a sme tu aby sme si tu pomohly jedna druhej,ked už len milým slovíčkom a pochvalou. Taktiež nie každy vie že chudneme a žial jedno kilečko do mínusu nikto ani nezbadá a preto sme tu ...... 😀 je to úžasný pocit počuť aký je to úspech 😀 😀
Pridávam roláčilovú fotečku .....
Nemam vas dočítané tak idem ešte prečítať .....

debbie
17. okt 2010

@yennn Dnes papkám na obedík kur.prsko na grille, fazuľky +ruž.kelík,rajčinkový šalátik s bazalkou 😀

debbie
17. okt 2010

VÝZVA!!!!!! Dnes sa musíme posnažiť ,kto sa pridáááááá,,,,,,, bežíme nedelné kolečko ku lepšiemu zajtrajšku......poobede baby vybrať tenisky šup šup 😀 😀 a ide sa von zabehať si,kto nema kam dať dieťatko šup do kočíka a rýchla chôdza je ešte účinajšieeeeeeeeeeeeeeeeee...... 😀 😀 😀 😀 😀

debbie
17. okt 2010

@yennn tak snažím sa variť si aj dačo teplé mne by aj šalátik stačil, cottage no teplé treba.....tak varím iné mm a dcérke a iné mne no nie vždy je čas a chuť ....ale snažím sa

yennn
17. okt 2010

@adky @debbie kocky, kukam ze jedna dietnejsi obedik nez druha, ste super ! 😀

@debbie rolacikova fotka je perfektna, super tam vidno to, co tam uz o dva mesiace nebude 😀 😀 😀 Ja mam tiez taku, ved si videla 😉
Ako pripravujes tie fazulky? Ja mam kupene take v konzerve, asi to je v slanom naleve, to asi nie je bohvieco, vsak?
Inac - mohla by si si najst niektory z tych mojich hromadnych **************** ohviezdickovanych sprav, tam su vsetky kocky ktore sa do toho pustili, ked chces poslat takuto vyzvu. Ja sa nepridam, bohuzial, zase som v posteli, ani sa mi nechce verit pri vsetkej tej smole co sa na mna lepi, ani som z minuleho tyzdna neprestala soplit a uz mam zase teplotu a navrete mandle 😔
Ale s papanim sa aspon drzim 🙂

debbie
17. okt 2010

Prosím poraste dobré čajíky..... ☹ pila som Pu-Erh no nespala som celú noc .....ja čajík lubim ide to na litre .... 😅 čo poviete na žihlavu? pomaha nám schudnúť hm???

yennn
17. okt 2010

@debbie zihlava nepomaha na chudnutiu, ale ked si zihlavovy odvar vylejes na vlasy, budu krajsie a lesknut sa, heheh 🙂
Prepac cajik na chudnutie ti neporadim, ale vidim ze aj bez toho vies, ako na to! 🙂

yennn
17. okt 2010

@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @smarti @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @maatkka @michele11 @katusradus @bubinko83 @zuzuh @sammy
@debbie @moon1979 @ivca17 @gabka24
******************************************************************************************************************************
Debbie dnes o 09:59 napísala:
VÝZVA!!!!!! Dnes sa musíme posnažiť ,kto sa pridáááááá,,,,,,, bežíme nedelné kolečko ku lepšiemu zajtrajšku......poobede baby vybrať tenisky šup šup a ide sa von zabehať si,kto nema kam dať dieťatko šup do kočíka a rýchla chôdza je ešte účinajšieeeeeeeeeeeeeeeeee......
*********************************************************************************************************************************

debbie
17. okt 2010

@yennn Jááááj učím sa tak musím to tak nabudúce hihihi, chudatenko malé je toho na teba hooodne asi ...treba odpočinok,ja ked som začala s dietou.....raciostravou vždy ale vždy som zalahla do postele... 😠
Zmena stravy organizmus moj reaguje takto
Fazulky kupujem vždy ked su v akcii mrazené aj viac sačkov, dam ich do sitka nad paru ....domäkka nechám tam ,potom na pár kvapkách oliv.oleja orestujem cesnak asi strúčik,pridám fazulky je to skoro ako nasucho ale mnamkáááááááááááááááááááááá,posolím a je to ....takto si robím zeleninku všetku ked nieje masko....a k tomu šalátik
Som rada že si tu ,ja mam čas mala šla von s tatinkom na kolečko jedno pred obedom.....tak som si spomenula že večer som nedala tu fotku ,a ano ako píšeš je tam to ,čo zakryvame svetríkom....alebo sakom.....a čo tam už nebudéééééééééééééééééééééééééééé 😀 😀 😀

debbie
17. okt 2010

@yennn Dakujéééééééééééééééém. 😵

barbarka
17. okt 2010

ahojte. Obdivujem vase odhodlanie. tiez priberam po porode. pred tehu som vazila 63, pred porodom 74 po porode som mala 65 skoro povodnu vahu. no a teraz mam 69. a brucho stale ako dost tehotna. aj sa ma ludia pytaju ci som tehu 😝 maly ma uz 10mesiacov ale ja zatial kojim. chcela by som sa hlavne zbavit toho brucha. ale tiez byvam dost hladna a som schopna spraskat chlapske porcie. no a cvicenie- s kamoskami sme zacali chodit na plavaren ale dajak sa to neudrzalo furt je dovod neist. 😒

debbie
17. okt 2010

@yennn žihlava vraj odvodnuje a to potrebujem ked pijem teraz viac inak som ako špongia 😀 😀 😀 ....teda ak odvodnuje hihi neviem asi možno 😅

adky
17. okt 2010

@debbie paradna fotka.zeby pridam aj ja s rolakom ? 😀 😀 😀
@yennn ...no nemas toho dost? A este aj choroba sa ti do toho privalila 😠 Prajem skore uzdravenie 😵

elvera
17. okt 2010

@yennn tak ja sklamem hned, ziadny beh ani rychla chodza s kocikom sa poobede u nas urcite nekonaju ☹ , maly ma vysoke teploty a mm nie je doma, takze nemam s kym nechat malickeho, aj keby som uz veeeeelmi chcela vypadnut. ale myslim, ze ja som sa nabehala v noci okolo postielky dost 😒 . urcite budem na vas mysliet poobede a behat s vami aspon myslienkami. takze dievcata do toho 😕

debbie
17. okt 2010

@elvera ked sa neda tak sa neda,skoré uzdravenie malému

missy97231
17. okt 2010

ahojte... trochu som vas zanedbavala... ale boli sme na cestach 😖 konecne nedela, a oddych. maly spinka, tak ja mozem v klude docitat... tento tyzden som az tak nehresila,,, tak dufam ze zajtra nebude dole len pol kila, ale cele kilo 😀 uvidime,,, necham sa prekvapit... tak prajem peknu nedelu 🙂

missy97231
17. okt 2010

kukam,,, asi vsetky ste dali na vyzvu od debbie 😀 a ste si sli zabehat 🙂

yennn
17. okt 2010

@debbie si ma inspirovala, otvorila som si k obedu tu konzervu s tymi fazulkami, nalev nebol slany, ale len mierne slany. Ale to tvoje spracovanie znie urcite lepsie. Vidis, mrazene ma nenapadli, pozriem sa po nich. Ja som vzdy pozerala po cerstrvych a nie vzdy mali, a vacsinou boli dost drahe. Pozriem po mrazenych - to mas stale v mraznicke, super 🙂

yennn
17. okt 2010

@adky rolak neklame, daj nech sa nemusime len my hanbit 😀 A potom na silvestra uz tam tie vlnky nebudu 😀 😀

yennn
17. okt 2010

@elvera nic si z toho nerob, prajem malinkemu nech to co najskor prejde a tebe vela trpezlivosti. Ak sa ti podari pri tychto starostiach na nas mysliet, teda resp. na seba a na svoj ciel, budeme nadsene. Kazdopadne zajtra nezabudni odvazit, nech sa deje co sa deje 🙂

yennn
17. okt 2010

@missy97231 ani pol kila nie je malo, ved si to vyrataj, do silvestra to par kil hodi. Nemas sa kam ponahlat, ak to s chudnutim myslis vazne - cim pomalsie, tym je schudnutie trvalejsie. Tesim sa na zajtra a drzim palce nech nie si sklamana 🙂