icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
18. okt 2010

@vejula 58-moj tajny nesplnitelny sen 😀 😀

bubinko83
18. okt 2010

@adky ,fuuuha to ti nepoviem,lebo som si to kupila asi ešte v juni a stale mam to iste balenie.Kedže som to po čase prestala uživat a teraz som sa k tomu vratila.Takže ti neporadim.

zuzuh
18. okt 2010

Mam navrh - co keby ta co z nas schudne za tyzden najviac popisala tu svoj denny rezim - co papka, ci cvici, kolko vody vypije , .......
To aby nas motivovala a aby sme si vedeli porovnat co robime nespravne alebo co by sme mali robit.

zuzuh
18. okt 2010

@adky Zumba je super. Skvele sa tam odreagujes, zatancujes si a zabudnes na problemi- aspon na tu hodinku.

vejula
18. okt 2010

@adky ale ja som krpata mam len 161cm, takže tak... pred tehu som mala 48-49 kg a bola som taka pekna štihla... teraz sa mi vobec nepači čo vidim v zrkadle... ale kojiť kvôli tomu neprestanem, priority mam jasne v hlave zadane 😉

adky
18. okt 2010

@zuzuh Uz som nad nou rozmyslala,len neviem ci by som ju zvladla,natriasat 105 kil 😀 Mala som trombozu a moje nohy uz nezvladaju to co niekedy.....asi si nejaku zumbu pohladam na nete,stiahnem do notebooku a vyskusam co vydrzim 😀

adky
18. okt 2010

@zuzuh NOOO.....ja som schudla 4kg,ze by ja som sem dala ten jedalnicek? 😀 😀

adky
18. okt 2010

@vejula Aha,tak to hej,ja mam 172 cm.....mne bude uuuuplne stacit vaha nieco okolo 70 kg 😀

adky
18. okt 2010

@bubinko83 a ake zmeny pocitujes pocas pouzivania? 😎

vejula
18. okt 2010

@adky takto som vyzerala.. to už ani nieje pravda 😔

adky
18. okt 2010

@nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @smarti @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @maatkka @michele11 @katusradus @bubinko83 @zuzuh @sammy
@debbie @moon1979 @ivca17 @gabka24 @yennn
.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•
VEEEEĽA CHUTNÝCH RECEPTOV:
http://www.schudnem.sk/category/chudnutie-recepty/
a aj tu su niektore dietne: http://baranek.blog.sme.sk/r/11169/Varime-s-med...
.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•

adky
18. okt 2010

@vejula vaaau,ake dievcatko 😀 😀

adky
18. okt 2010

@vejula ale teraz si mamina,maloktora sa vrati po porode do svojho predchadzajuceho tela,aj ked sa jej podari schudnut-uz to nikdy nebude tak ako niekedy 😎

vejula
18. okt 2010

@adky no to ja viem.... ale tak aspon tych 5 kil dolu keby išlo... lenže ja viem že kym kojim neschudnem, proste viem porovnať seba pred tym ako som rychlo schudla a teraz to proste nejde... Proste len dufam že ked dokojim tak sa mi moj metabolizmus vrati spať. Ale možno že aj nie... uvidim. Teraz to určite nejdem siliť, budem jesť normalne len sa neprežierať a pocvičim si to je všetko čo teraz popri kojeni možem urobiť,žiedne diety neprichadzaju do uvahy

sssimi
18. okt 2010

@yennn moja dnešná váha 67,6kg. Dúfala som že to bude viac ako deko 😀 , ale keďže sa mi ešte len včera rozbehli krámy, tak sa ani nečudujem. Takže veselo do tohoooooooo!!!!

sssimi
18. okt 2010

Inak babule bez antikoncepcie a čo nechcete teraz niekedy otehotnieť bacha na toooo. Po schudnutí je veeeľka pravdepodobnosť ďaľšieho otehotnenia!!! 😀

bubinko83
18. okt 2010

@vejula ,asi ta nepotešim ja som pribrala aj po popri kojeni a ked som prestala kojit tak ešte +4 kg takže ja neviem v čom to je.
@adky a v tom že postava nemože po porode vypadat tak ako pred porodom stebou až tak nesuhlasim,lebo poznam maminky ktore maju aj 2 deti a maju super postavy tak ako pred tehu.To maš to iste ako ked niekto povie že vekom sa pribera.Ja tomu neverim,lebo vidim kopec staršich žien a vypadaju lepšie ako nejake 18 ročne babenky.Len stači neprežierat sa a trošku pozitivne mysliet. 🙂 A ktomu psylliu asi tolko že pomaha čistit čreva,idem lahšie na wc-ko a aj ti splasne brucho.A ešte aj ta riadne zasyti ,lebo po užiti psyllia musiš vypit aspon 2 pohare vody,lebo inak to nema učinok a POZOR može aj zapekat ak sa nedodržuje ten pitny režim.

vejula
18. okt 2010

@bubinko83 no niekto schudne ked dokoji niekto nie... či schudnem ja neviem, viem len že teraz proste pod tych 58 neschudnem.. aj ked nejem sprostosti. Čo bude uvidim. LEnže ked dokojim bude mocť skušať aj rozne čaje alebo to psylium... teraz nemožem...

bubinko83
18. okt 2010

@vejula ,ved jasne ja som to nemyslela tak že určite neschudneš.Možno ty ked prestaneš kojit schudneš ,poznam aj take pripady,ktore prestali kojit a krasne sa vaha upravila.Tak ja ti prajem aby sa ti to podarilo 🙂 Ja som len napisala svoj pripad.A prečo mysliš že pod tych 58kg nemožeš ist?

vejula
18. okt 2010

@bubinko83 lebo aj teraz aj minule ked som upravila stravu že idem zschudnuť tak pod 58 sa mi nedalo ani za svet... rpsote to nešlo... A zas nejake rapidne chudnutie teraz nepripada do uvahy... LEn mam pocit ako by si telo držalo tuto hmotnosť a boji sa isť nižšie pre pripad krizy 😅 😀

lusia_99
18. okt 2010

ahojte babulky 🙂 uz vas tu smirujem nieco cez tyzden...(sorrááááč 😅 ) prečitala som kazdu jednu stranku a som presvedcena ze chcem schudnut aj vdaka vám....
PROSIM mozem sa k vam pridat???? mam 2 deťuchy Lucka ma 5 rôckov a Misko 14 mesiacov.

zuzuh
18. okt 2010

@adky Tak to vyzera ze tento tyzden vyhravas 😀
Tak skus popisat tvoj typicky den aky si mala minuly tyzden 😉

adky
18. okt 2010

@lusia_99 Ahoooooj....Vitaj,samozrejme,že sa pridaj,prečo nie? Sme radi za každú novú babu ktorá sa pridá 😀
A navyše-pondelok je ten najlepší deň pre začiatok 😎
Ale si poctivkaaa....ani ja tu nemám prečítaný každý jeden príspevok-aj keď sa snažím 😀
Len napíš @yennn svoju vahu,miery a ciel aku vahu by si chcela mat na silvestra.....a huráááá do toho 😀

lusia_99
18. okt 2010

@adky dakujem za privitanie....som zacala citat od prvej stranky a vravela som si ze napisem az ked dojdem k poslednej...a super ze to vyslo na pondelok....mam vysku 169 cm a vahu 87kg... ☹ hrôza moz zivotny rekord....

tinika
18. okt 2010

@vejula ja som počas kojenia bola na vahe ako pred tehu ale ked som prestala, lebo uz maly nechcel tak som začala priberat :(

tinika
18. okt 2010

@adky mne bude stačit ked sa raz dopracujem na 60tku 🙂 viac to asi uz nebude a to maaaam pred sebou vela čo robit

vejula
18. okt 2010

@tinika no niektore kočky dojčenim prave chudnu, je to tak 50 : 50... u mna to isto neplati 😒 moja mama ked kojila bola vždy vychudnuta na kosť, tak po nej som to isto nezdedila... Ale to by som ani nechcela byť zas moc vychudnuta a navyše aj vlasy jej padali zuby sa kazili a nechty lamali

adky
18. okt 2010

@zuzuh Tak napr.
Ranajky: bud 1). 1 paradajka a pol papriky (nakrajane vsetko na kocky),2 lyzice kukurice z konzervy,3 kolecka hyd. sunky (tiez na kocky) a vsetko zmiesat s 2 lyzicami 3% bieleho jogurtu (namiesto majonezy 😀 ) Z tohto "salatu" si naberte polovicu (druhu polovicu do chladnicky-bude na veceru 😀 ) a zjest 😀 s 1 sojovym alebo celozrnnym rozkom.
2.)biely jogurt (tiez 3% -nizkotucne nesmieme-maju malo bielkovin), trochu vanil. cukru alebo skoricoveho a zmiesat s mensou hrstou kukuricnych lupienok.....alebo aj ovsenych vlociek,ale tie ja nemam rada 😀
3.) 1 sojovy alebo celozrnny rozok,prerezat napoly (cize budete mat 2 kusky-polovicne) natriet cottage cheasse alebo light syrom,alebo light maslom a na to tofu alebo hyd. sunku + k tomu kopec zeleniny podla vlastneho vyberu (zelenina zasyti)
4.) v Tescu mali akciu na velke balenia Bebe dobre rano,tak som si nakupila 2 krabice,v jednej krabici mam 8 balikov, v kazdom baliku su 4 keksy-tie stacia na ranajky,maju vlakninu cize zasytia,bielkoviny som doplnila hrncekom mlieka (samozrejme nesladeneho 😀 )

Desiata: ovocie od vymyslu sveta

Obed: bud 1.) zopar mesiacikov zemiakov uvarenych v osolenej vode, kuracie masko (asi 2 mensie medailonky) okorenene,opecene narychlo na panvici-na stipke kravskeho masla alebo kvapke olivoveho oleja a k tomu este kooopec paradajok alebo inej zeleniny
2.)alebo madarsky gulas s kur. maskom a k tomu nie knedla,ale sojovy alebo celozrnny rozok
3.) alebo karfiol,brokolica len tak uvarene v slanej vode a k tomu zopar zemiackov uvarenych tiez len v slanej vode....a paradajka 😀
4.) alebo zeleninova polievka (ja som mala tento tyzden hubovu s cerstvych hub so zemiakmi)

Olovrant: tak na ten mi fantazia vzdy dochadza,ale vacsinou schrumem 2 tie polystyrény 😀

Večera: zvycajne sojovy rozok s cottage,alebo light karickou a zeleninou 😎

Pocas dna vypijem cca 3 litre cistej vody z vodovodu,ziadna kava,caj (ani horky), kapucino,mineralky,sladke vody.....nejem sladkosti ani slanosti

Tak asi priblizne taky bol moj jedalnicek za minuly tyzden,netusim ci je dobry, ci som do seba dodala dost bielkovin,sacharidov a tukov,ale mne vyhovoval a hlavne-nebola som hladna 😀

adky
18. okt 2010

@lusia_99 neboooj,nie si na tom najhorsie-kedze si citala kazdu stranku tak vies,ze ja drzim prvenstvo v najvyssej vahe 😀 😀

adky
18. okt 2010

@sssimi Preco vacsia pravdepodobnost otehotnenia? Lebo nasi muzi na nas dostanu vacsiu chut? 😀 😀