Priberanie v perimenopauze. Ako schudnúť?
Za rok som isla hore 12 kg, pri rovnakej strave, vyssom pohybe. 3 mesiace som bola na kalorickych tabulkach, prijem 1450 kcal pri vyske 169 a vahe 69. Pridala som 2x silovy trening, kazdy den so psom hodka vonku. Sladkosti som obmedzila na jeden keksik za tyzden, zmenila som aj stravovanie, pridala som viacej zeleniny a bielkovin, ubrala na sacharidoch. No nedala som dole ani gram. Bola som aj u dr, vysetrila krv a stitnu. Vsetko ok. Bola som pred tyzdnom na preventivke na gyneko a povedala som to dr, tak odpoved bola ze niektorym zenam sa to stava. Mam 39, cyklus estw pravidelne ale neunosne pms a skratene ms a aj dost slabu uz. Podarilo sa vam niektorej schudnut? Ak ano, ako?
S kolegynou som sa akurat rozpravala - obe sme po 40-tke, cvicime,stravu si strazime a ani jedna nevieme schudnut,resp.priberame. Sa citim akoby som kravu zjedla. Este pred takym rokom som tymto stylom schudla,ale tento rok je nejaky zlomovy🫤
S kolegynou som sa akurat rozpravala - obe sme po 40-tke, cvicime,stravu si strazime a ani jedna nevieme schudnut,resp.priberame. Sa citim akoby som kravu zjedla. Este pred takym rokom som tymto stylom schudla,ale tento rok je nejaky zlomovy🫤
@iwesska ja som si uz nove nohavice musela kupit lebo som sa do ziadnych nezmestila, uz potrebujem aj vacsie tricka a ked do jesene a zimy neschudnem musim aj vacsie kabaty kupovat. Vobec sa necitim dobre vo svojej kozi. Brucho mam velke, stehna a zadok obrovske na moje pomery. Uz z toho zacinam mat depku. Kondicku mam lepsie ako pred rokom vladzem ovela viac a co z toho ked prosto som pribrata

´mám 44, o chvilu 45, PMS strasne silne, cykly zacali kolisat s 2-3 dnovym rozdielom /u mna nezvyk. Zatial vaha nejde hore, žerem biele pečivo /ine nestravim/, vyhybam sa potravinam ktore mi robia zle /nejake alergie/. Mne nerobi dobre celozrnne pecivo ani vela zeleniny ovocia. Drzim sa toho, všetko čo mozem a na čo mam chut ale s mierou. Co som si vsak vsimla, pocas cyklu mi kolise vaha kvoli zadrziavaniu vody, aj o 2kg. Najviac pocas ovulacie a tesne pred ms. Vela pijem /cistu vodu/ a vydaj minimalny - potom zrazu akoby vypinac a neviem sa dočurať - za noc aj 3 kg dole.
@anonym_439f9f presne, najvyssia vaha pocas ovulacie, este vyssia ako pred menzesom.