icon

Skúsenosti s užívaním lieku Ozempic na chudnutie

sutkovabarbora8
Dnes o 10:33

Dobrý deň, idem si poradiť. Začala som dnes užívať Ozempic 0,25 mg. Budem si ho pichať teraz každý piatok sama. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti.

Pri mojej výške 160 cm a hmotnosti 72 kg si myslím, že potrebujem minimálne 10 kg schudnúť, ak nie aj viac. Asi aká dávka Ozempicu je potrebná na to, aby som schudla minimálne 10 kg? Aké máte skúsenosti? Nemali ste vedľajšie účinky? Všetko fungovalo v poriadku?

Pichali ste si Ozempic sami doma, alebo vám ho stále aplikoval lekár? Napíšte mi, prosím, viac o vašich skúsenostiach. Kedy približne ste začali vidieť zmenu na hmotnosti?

Strana
z2
euka210
•
Dnes o 13:19
@anonym_5573b0

Mám 161 a 71,5kg čiže skoro identicky ako ty. Áno tiež mi vyšlo že mám schudnúť 10kg tuku. Ale ani náhodou to neplánujem cez tieto injekcie, bojím sa kadejakých vedľajších účinkov, o ktorých sa kľudne ešte nemusí ani vedieť. Nemáš zase takú váhu na ozempik..

@anonym_5573b0 ja mam 167cm a 79kg 🤦‍♀️ to uz je citelne ze treba dat dole. 71kg by bolo pre mna ok.

anonym_1977d2
•
Dnes o 13:20
@euka210

@sutkovabarbora8 moj manzel si picha wegowy co je rovnake...ale to mal cez 100kg a nedarilo sa schudnut inak. Picha si 1.0 od jari, schudol 10kg a uz s tym konci, je to strasne drahe a vaha okolo 90kg uz je prijatelna.

@euka210 chudne sa aj bez toho, dolezite je odlachcit pecen, aby ta vedela nasledne palit tuky a detto, po kazdom jedle sa hybat, aby sa znizila insuline spike

viestta
•
Dnes o 13:21

@kinats hybat sa da aj tak aby si nezatazoval klby, to, ze kvoli klbom sa nemozes hybat je len vyhovorka. Kto chce sposob si najde, kto nechce najde si vyhovorku.

kinats
•
Dnes o 13:25
@anonym_d03e5f

@kinats prestan s prepacenim zrat a nie je mozne ,aby si neschudol.

@anonym_d03e5f vec s prepacenim choreho pohladu, neschudol , ale ani nepribral, kde je potom to zranie (mal som len jediny, iny prehresok a aj ten som vyrazne obmedzil a aj tak nepomohlo ?! ) udajne to nie je nic neobvykle. Naozaj to na niekoho nezabera a ja som zrovna ten smoliar. Nastastie ale ozempic nie je jedina cesta ked nesmies 1/2 pohybovych aktivit.

euka210
•
Dnes o 14:47
@anonym_1977d2

@euka210 chudne sa aj bez toho, dolezite je odlachcit pecen, aby ta vedela nasledne palit tuky a detto, po kazdom jedle sa hybat, aby sa znizila insuline spike

@anonym_1977d2 moj manzel je zvarac, tazka robota...doma zahrada, seno, zvierata, vecer uz nejedol...a ani tak nechudol. To nie je, ze sedi v kancliku 8h a potom ide do panelaku. Svagor za pc, home office, len v sobotu okolo domu a chudy ako sparatko.

anonym_1f0b49
•
Dnes o 14:55
@anonym_8d8c44

dobre sa tu opustili všetci zas :D ja som tiež začala na 0,25 mg - prvé štyri týždne, potom som zvýšila na 0,5 mg a teraz som na 0,75 mg. Hlavne treba navyšovať pomaličky a ak stále budeš cítiť účinky, snažila by som sa zostať na čo najnižšej dávke čo najdlhšie. Ja nemám žiadne vedľajšie účinky, keby sa vyskytli, prestala by som s užívaním

@anonym_8d8c44 len ono sa tie vedlajsie učinky nemusia prejavit hned a okato

asadika
•
Dnes o 15:26
@sisa_s

Je absurdne, aby si 70kg ludia pichali injekcie na chudnutie...

@sisa_s - prečo absurdné - indikácia na užívanie Wegovy / Ozempic je BMI 27 a viac ( pani / slečna má 28 ) plus iný rizikový faktor - napr . Insulinová rezistencia , zvýšený cholesterol atd

asadika
•
Dnes o 15:53

@sutkovabarbora8 - ak ti to lekár doporučil a trápiš sa dlho vo fitku a trackovaním kalórií a chudneš pomaly a namáhavo , plus máš iný rizikový faktor , ktorý robí chudnutie ťažším - choď do toho . Je to game changer . Niekomu stačí 0,25 a začne chudnúť okamžite niekto musí navyšovať . Nežiadúce účinky pri správnom nastavení indikácii , navyšovaní su väčšinou minimálne . Niekto nemá skoro žiadne .
Nevšímaj si negatívne až výsmešné komentáre - tie ženy maju minimálne znalosti o metabolizme a mechanizmu účinku týchto liekov asi tiež veľmi nerozumejú .
Len ťa poprosim - poraď sa s lekárom , nechod do toho sama , sleduj doporučenia lekára , nezabúdaj na proteíny ( aspon 1,5 g na kg striktné minimum 1 g občas - inak stratíš svalovú hmotu ) , fitko -silový tréning by si tiež mala zaradiť Semaglutide je silný metabolický hráč , ak vieš ako to užívať je to doslova miracle a vytrhne ťa z metabolickej pasce .

anonym_71fc45
•
Dnes o 15:57

Ak ti ho napisala lekarka, vymen ju. Ozempik by som nebrala. Ak nemas dovod zdravotny, radsej prejdi na zdravubstravu a cvicenie. Prides onprachy a ak nic nezmenis budes musiet byt na tych inj dozivotne, vsetko priberies spat. Jedine fakt ak nemozes schudnut, nejde to, cvicis atd, mas kopu tuku.. tak ano pomoze ti to ako barlicka dostat sa niekam.

asadika
•
Dnes o 16:39
@anonym_71fc45

Ak ti ho napisala lekarka, vymen ju. Ozempik by som nebrala. Ak nemas dovod zdravotny, radsej prejdi na zdravubstravu a cvicenie. Prides onprachy a ak nic nezmenis budes musiet byt na tych inj dozivotne, vsetko priberies spat. Jedine fakt ak nemozes schudnut, nejde to, cvicis atd, mas kopu tuku.. tak ano pomoze ti to ako barlicka dostat sa niekam.

@anonym_71fc45 prečo by mala vymeniť lekárku ?
Má BMI 28.1 plus a ak má aj iný rizikový faktor ( ako som spomínala vyssie ) je liečba semaglutidom indikovaná .

asadika
•
Dnes o 17:12
@kalifka

@sutkovabarbora8 to naozaj ti lekár predpísal na chudnutie pri tvojej váhe 70 kg 😨😨😨 kokos, to kde sme skončili.

@kalifka cieľom modernej medicíny je prevencia - lekár by by nemal čakať kým pacient s nadváhou bude obézny ( so všetkými komplikáciami obezity )
Pokiaľ má pacient s nádvahou ( čo pani má BMI 28 ) ešte aj poruchu metabolizmu (to nevieme ale veľa pacientov s obezitou ich má ) napr inzulinovu rezistenciu , pri ktorej sa chudne oveľa ťažšie a veľmi pomaly - ak vôbec ( food noise pretože bunky dostávajú cukor z krvi horšie a vysielajú signál mozgu , že treba prijať viac sladkého ) tak s tým treba niečo robiť a nečakať kým pacient prejde do cukrovky 2 . typu .
Ak má vysoký LDL tak tiež nebude lekár čakať , kým začne mať kardiovaskulárne problémy ale snaží sa tomu zabrániť.
A tu nastupuje semaglutide -ktorý normalizuje inzulinovú rezistenciu a aj LDL cholesterol ( a mnohé iné účinky ) a popritom znižuje aj hmotnosť .
A ak treba tak pacient ho užíva dlhodobo aj celoživotne
( vo vývine sú liečivá, ktoré sa budú aplikovať 1 x mesačne )
Presne tak , ako užíva pacient s vysokým tlakom lieky na tlak celoživotne , cukrovkár lieky na cukrovku celoživotne .
Obezita je dnes považovaná za metabolické ochorenie nie za jednoduché “ cica nežer “
Dôvody prečo sú ľudia obézni nie su len v chýbajúcej vôli . Keď máte perfektne fungujúci metabolizmus tak vás udržanie váhy stojí minimum úsilia ale ak sa niečo pokazí a nefunguje úplne tak ako by malo, tak len udržať si váhu je heroické úsilie .

anonym_c04b50
•
Dnes o 17:15

Picham si wegovy (rovnaka ucinna latka). Sama. Momentalne som na 1 mg. Vedlajsie ucinky ziadne, len som cca 24 h po vpichu malatna. Davam si pozor, aby som prijimala dost bielkovin a jedla vela zeleniny kvoli vitaminom. Za 100 dni (akurat dnes) mam dole 12 kg. Pre mna to je zazrak, konecne nemam v hlave len jedlo. Som zmierena aj s tym, ze to treba uzivat cely zivot.

2691
•
Dnes o 17:36
@anonym_1977d2

@sutkovabarbora8 mam 165cm a mala som 119, uz mam 106 kg a teda minimalna uprava stravy ziaden O, a denne vela chodim...po kazdom jedle sa prechadzam...idem samozrejme dalej...v zivote by som si O ani nedala !

@anonym_1977d2 to je veľmi veľa.Ty by si mala robiť aspon rýchlu chôdzu, ak nevladzes behať.
Zmena stravy určite.Ja mám tvoju výšku a 65 kg.
Uz to sa mi zdá veľa tuku na bruchu.

anonym_71fc45
•
Dnes o 18:33
@asadika

@anonym_71fc45 prečo by mala vymeniť lekárku ?
Má BMI 28.1 plus a ak má aj iný rizikový faktor ( ako som spomínala vyssie ) je liečba semaglutidom indikovaná .

@asadika 😂oki.zrazu... pred par rokmi bmi 33 a dlheeee prehovaranie, odporucanie ineho dr a podobne bolo treba. Aktualne jej diabetolog len tak ozempic nepredpise, ked tak ine produkty, ktore si premysli, kedze cena je o mnoho vyssia.
A skusenosti mam s tymto bohate, moj nazor je takz ako som napisala. Jej bmi je nic. Ak sa zatne schudne lepsie bez toho, nic viac nevieme ako funguje, co robi a co ine ma za pridruzene veci. Ani bmi 28 nemusi byt vela ak by sportovala, cize ani to nie je parameter...

asadika
•
Dnes o 18:46
@anonym_71fc45

@asadika 😂oki.zrazu... pred par rokmi bmi 33 a dlheeee prehovaranie, odporucanie ineho dr a podobne bolo treba. Aktualne jej diabetolog len tak ozempic nepredpise, ked tak ine produkty, ktore si premysli, kedze cena je o mnoho vyssia.
A skusenosti mam s tymto bohate, moj nazor je takz ako som napisala. Jej bmi je nic. Ak sa zatne schudne lepsie bez toho, nic viac nevieme ako funguje, co robi a co ine ma za pridruzene veci. Ani bmi 28 nemusi byt vela ak by sportovala, cize ani to nie je parameter...

@anonym_71fc45 prečo zrazu - výskumy bežia , výsledky sa analyzujú , viac a viac užívateľov, dlhšia doba užívania , viac dát , indikácie sa menia -evidence based medicine
Aktuálne sa analyzujú dáta o vplyve semaglutide na redukciu astmatických záchvatov ( predbežne vychádzajú sľubne ) to sa tiež pred pár rokmi nevedelo . Možno sa dočkáme aj rozšírenia indikácií , who knows

anonym_1977d2
•
Dnes o 18:48
@2691

@anonym_1977d2 to je veľmi veľa.Ty by si mala robiť aspon rýchlu chôdzu, ak nevladzes behať.

@2691 denne robim rychlochodzu, mam krasny tlak, ale lieky beriem stale...citim sa super...svaly sa pekne rysuju ale to brucho, to je tazky oriesok...Hlavne som sa prestala emocne prejedat, musim schudnut kvoli roznym veciam, uz vobec nechudnem kvoli tomu, ze by som mala vyzerat lepsie, hlbsi zmysel mi dava, ze tym znizujem riziko viacerych ochoreni a to ze budem mat krajsie telo, je len bonus k tomu..

anonym_1977d2
•
Dnes o 18:49
@2691

@2691 a mimochodom, 2/3 zivota som mala 65kg do 75kg max 🙂 takze vies, kebyze si prejdes cim ja, mozno by si pochopila, co vsetko robi s telom stres , depresivne stavy a podobne, ale nemam chut to tu rozvadzat....

anonym_1977d2
•
Dnes o 18:51
@euka210

@anonym_1977d2 moj manzel je zvarac, tazka robota...doma zahrada, seno, zvierata, vecer uz nejedol...a ani tak nechudol. To nie je, ze sedi v kancliku 8h a potom ide do panelaku. Svagor za pc, home office, len v sobotu okolo domu a chudy ako sparatko.

@euka210 hodne robi genetika, fungovanie stitnej...Tiez poznam mnohe co zeru ako prasata a su chude...

anonym_b60ec0
•
Dnes o 19:46

Ja mám 159 CM a 68kg, vysoký tlak, beriem lieky a potrebujem 10kg dať dole a nedarí sa mi. Mám depresie a celé to je taký začarovaný kolotoč, nič mi nejde, nič ma nebaví a keď aj cvičím denne, tak to je Max 15min, viac nevládzem, nie fyzicky ale psychicky, nejem veľa, neprežieram sa a schudnúť aj tak neviem. Už mi lekárka tiež ponúkla takúto možnosť, nie ozempic, ale niečo iné, nepamätám si, keďže som to hneď odmietala, ale aj doktorka mi kvôli tlaku káže schudnúť. Teraz mám opäť zlé obdobie, neviem či by mi pomohlo schudnutie aj na psychiku, rozmýšľam či som nespravila blbosť, že som odmietla tie lieky. Keby som aspoň trochu schudla, nakoplo by ma to? Cvičím každý deň, tak by som možno aj viac cvičila keby vidím výsledok, možno by som psychicky viac zvladala než tých 15 min. Čo si myslíte prosím o mojej situácii?

asadika
•
Dnes o 21:08
@anonym_b60ec0

Ja mám 159 CM a 68kg, vysoký tlak, beriem lieky a potrebujem 10kg dať dole a nedarí sa mi. Mám depresie a celé to je taký začarovaný kolotoč, nič mi nejde, nič ma nebaví a keď aj cvičím denne, tak to je Max 15min, viac nevládzem, nie fyzicky ale psychicky, nejem veľa, neprežieram sa a schudnúť aj tak neviem. Už mi lekárka tiež ponúkla takúto možnosť, nie ozempic, ale niečo iné, nepamätám si, keďže som to hneď odmietala, ale aj doktorka mi kvôli tlaku káže schudnúť. Teraz mám opäť zlé obdobie, neviem či by mi pomohlo schudnutie aj na psychiku, rozmýšľam či som nespravila blbosť, že som odmietla tie lieky. Keby som aspoň trochu schudla, nakoplo by ma to? Cvičím každý deň, tak by som možno aj viac cvičila keby vidím výsledok, možno by som psychicky viac zvladala než tých 15 min. Čo si myslíte prosím o mojej situácii?

@anonym_b60ec0 ponúkla ti asi Wegovy ( je to to isté ako Ozempic len oficiálne schválené na liečbu nadváhy )
Či do toho ísť alebo nie .
Máš BMI 26,9 - máš ale vysoký tlak . Asi si lekárka pozrela aj ostatné parametre , cholesterol , percento viscerálneho tuku a následne ti to doporučila .
To ako budeš reagovať ti dopredu asi nikto nepovie .
Niekto sa cíti hneď po prvej dávke fantasticky - nárast energie, lepšia nálada , žiadne myšlienky na jedlo - proste život je krajší , ľahší , farabnejší a úbytok hmotnosti už prvý týždeň .
Niekto potrebuje viac času má viac nežiadúcich účinkov .
V principe ale -ak to nesadne tak sa to dá vysadiť a myslím že po úvodných “ adaptačných “ ( minimálnych ) dávkach získaš predstavu ako na to reaguješ . A možno nebudeš ani potrebovať navyšovať .

Strana
z2