icon

Skúsenosti s užívaním lieku Ozempic na chudnutie

sutkovabarbora8
Dnes o 10:33

Dobrý deň, idem si poradiť. Začala som dnes užívať Ozempic 0,25 mg. Budem si ho pichať teraz každý piatok sama. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti.

Pri mojej výške 160 cm a hmotnosti 72 kg si myslím, že potrebujem minimálne 10 kg schudnúť, ak nie aj viac. Asi aká dávka Ozempicu je potrebná na to, aby som schudla minimálne 10 kg? Aké máte skúsenosti? Nemali ste vedľajšie účinky? Všetko fungovalo v poriadku?

Pichali ste si Ozempic sami doma, alebo vám ho stále aplikoval lekár? Napíšte mi, prosím, viac o vašich skúsenostiach. Kedy približne ste začali vidieť zmenu na hmotnosti?

Strana
z2
anonym_800a73
•
Dnes o 10:37

@sutkovabarbora8 prečo v dnesnej dobe stále niekto siaha po ozempiku keď sú už xy krát lepšie lieky dostupné?

anonym_af843a
•
Dnes o 10:39

Verim,ze slečna/pani ma aj iny vážny dôvod na postúpenie tejto liečby a dohľad lekára.

anonym_61d480
•
Dnes o 10:41

Lekar ti nepovedal davkovanie?

sisa_s
•
Dnes o 10:42

Je absurdne, aby si 70kg ludia pichali injekcie na chudnutie...

anonym_968ea8
•
Dnes o 10:43

Dávku ti snáď má nastaviť lekár. A je to vysoko individuálne, niekomu stačí nižšia, iný potrebuje vyššiu. Pri správne nastavenej dávke pod dohľadom lekára väčšina žien nemá vedľajšie účinky a chudne ako má.

anonym_2cee6b
•
Dnes o 10:44

Na to aby si schudla je potrebné nežrať, poznám osobu či si to dávala pol roka a ešte pribrala dve kilá, pretože žiadna zmena v jedálničku, takýto bordel si dávať kvôli svojej lenivosti neskutočné

anonym_61cba9
•
Dnes o 10:44

Davkovanie mas mat nastavene od lekara, skrz zdravotne indikacie. Ak toto nie je Tvoj pripad, si na najlepsej ceste si poriadne skodit, navyse pri Tvojej vahe a vyske.

sutkovabarbora8
autor
•
Dnes o 10:45
@anonym_af843a

Verim,ze slečna/pani ma aj iny vážny dôvod na postúpenie tejto liečby a dohľad lekára.

@anonym_af843a samozrejme že áno

anonym_ad18dc
•
Dnes o 10:51
@anonym_800a73

@sutkovabarbora8 prečo v dnesnej dobe stále niekto siaha po ozempiku keď sú už xy krát lepšie lieky dostupné?

@anonym_800a73 ake?

anonym_ffb1ba
•
Dnes o 10:52

Ozempic pichá lekár?

anonym_61d480
•
Dnes o 10:55
@sutkovabarbora8

@sutkovabarbora8 tak ked ti lekar daval recept, napisal aj davkovanie. Ked si to zabudla, staci mu zavolat a nie pytat sa na laikov.

stellarstar
•
Dnes o 10:58

@sutkovabarbora8 neverím že pri výške 160 a hmotnosti 70 kg nevieš zaťať zuby, začať cvičiť a zmeniť životosprávu. To je také ťažké?

patrike
•
Dnes o 10:59

Nie som lekar, ale jedno viem, ak neupravis zivotny styl (strava. pohyb, cvicenie), tak ti to nepomoze a po vysadeni liecby budes coskoro na este horsich cislach, ako teraz.
Pri parametroch, ktore uvadzas, staci kondicny trener + uprava stravy namiesto pokutne ziskanych liekov (je uplne jasne, ze ich nemas od lekara, to by si neriesila davkovanie na Koniku).

sissy27
•
Dnes o 11:00

@sutkovabarbora8 ak ti ho predpísal lekár, tak ti k tomu určite povedal aj dávkovanie. Ale za mňa tvoje miery a potreba schudnúť len 10kg nie sú indikácia na ozempic a ani iné lieky tohto druhu. Takže buď si ich dostala na niečo iné a prípadné schudnutie bude len vedľajší efekt, alebo si u lekára ani nebola...
Každopádne - ozempic za teba chudnúť nebude. Aj pri užívaní týchto liekov je nutné jesť a cvičiť, a teda jesť vyvážene, strážiť si bielkoviny, tréning silový, inak prídeš o svaly a budeš vyzerať ako raťafák plachta. A to sa pri 10kg dá úplne v pohode aj bez ozempicu.

anonym_393fa5
•
Dnes o 11:05

kriste,... mam malu dceru ktorá ma cukrovku, keby môžem dam všetko zato aby som ju nemusela pichať a niekto DOVROVOLNE koli tomu aby schudol si dava niečo take do tela ? hrozne,.. neverím, že 70kg žena ma naozaj važne problemy a diagnozy a lekár jej to predpisal aby schudla na 60kg...

anonym_469ec3
•
Dnes o 11:09

No od lekára ho určite nemáš, dávkovanie nepoznáš čo je kľúčové, keďže diabetes nespomínaš len váhu. Je to liek aj na liečbu morbídnej obezity a pred jeho nasadením je dôležitá prehliadka, odbery,... Keď si si ho naordinovala sama, pozbieraj zbytok zdravého rozumu, lebo tvoj ďalší príspevok môže byť ,, ako dlho ste boli v nemocnici s akútnou pankreatitídou" .

kalifka
•
Dnes o 11:12
@sutkovabarbora8

@sutkovabarbora8 to naozaj ti lekár predpísal na chudnutie pri tvojej váhe 70 kg 😨😨😨 kokos, to kde sme skončili.

anonym_8d8c44
•
Dnes o 11:20

dobre sa tu opustili všetci zas :D ja som tiež začala na 0,25 mg - prvé štyri týždne, potom som zvýšila na 0,5 mg a teraz som na 0,75 mg. Hlavne treba navyšovať pomaličky a ak stále budeš cítiť účinky, snažila by som sa zostať na čo najnižšej dávke čo najdlhšie. Ja nemám žiadne vedľajšie účinky, keby sa vyskytli, prestala by som s užívaním

anonym_8b897e
•
Dnes o 11:20

@sutkovabarbora8 je to do neba volajúce, aby lekari pri 72kg predpisovali ozempic... ono je v tom ten hačik, že aj pri jeho pichaní musiš dodržovať stravovanie, pohyb atď .. lebo ak prestaneš užívať vrati sa ti to aj s úrokmi ... fakt lenivosť vobec, niečo pre seba robiť

kavasmliekom
•
Dnes o 11:25

@sutkovabarbora8 čo ti radi lekár? Asi len to, aby si sa začala hýbať. 10kg navyše nie je obezita. Kúp si poriadne tenisky, za cenu mesačnej dávky ozempicu a zadarmo choď behať. Začni kľudne rýchlou chôdzou a 3 hodiny pred spaním nejedz a na chladničku si napíš, "kľudne sa najedz, žrať nemusíš" ✌️ schudneš.

patrike
•
Dnes o 11:27

Rizika pokutneho uzivania :
- to nie je neskodny vitaminik, kde sa prebytok vyluci mocom a ublizia vam az konske davky
- neviete, co vlastne beriete, co to obsahuje a cim to je kontaminovane
- ako laici nemate sancu posudit, ake mate ochorenia a celkovy stav, co moze viest k zavaznym komplikaciam
- ak uzivanie zatajite lekarovi pri predpise inych liekov, moze nastat interakcia

anonym_5573b0
•
Dnes o 11:28

Mám 161 a 71,5kg čiže skoro identicky ako ty. Áno tiež mi vyšlo že mám schudnúť 10kg tuku. Ale ani náhodou to neplánujem cez tieto injekcie, bojím sa kadejakých vedľajších účinkov, o ktorých sa kľudne ešte nemusí ani vedieť. Nemáš zase takú váhu na ozempik..

kinats
•
Dnes o 11:29

@sutkovabarbora8 bral som ho od 02/26 do 07/26 neschudol som ani 0,1 kg pichal som si ho sam, najprv 0,25mg 4x, potom 0,5 mg 8x, 1,0mg 12x , ukoncene zo zrejmeho dovodu, nefungoval, nemal som ziadne z popisovanych pocitov a koplikacii okrem zmeny stolice z riedkej pravidelnej na este redsiu nevyspytatelnu. ( moje pohnutky: hmotnost 140kg, poskodenie chrbtice a zacali problemy kolena) Je lahke odporucat viac pohybu, ked sa mozete hybat.

anonym_469ec3
•
Dnes o 11:38
@kinats

@sutkovabarbora8 bral som ho od 02/26 do 07/26 neschudol som ani 0,1 kg pichal som si ho sam, najprv 0,25mg 4x, potom 0,5 mg 8x, 1,0mg 12x , ukoncene zo zrejmeho dovodu, nefungoval, nemal som ziadne z popisovanych pocitov a koplikacii okrem zmeny stolice z riedkej pravidelnej na este redsiu nevyspytatelnu. ( moje pohnutky: hmotnost 140kg, poskodenie chrbtice a zacali problemy kolena) Je lahke odporucat viac pohybu, ked sa mozete hybat.

@kinats A riešil si to s lekárom? Či si si sám začal pichať? 140kg ( aj keď neuvádzaš výšku) je už na návštevu obezitologa sú aj iné možnosti liečby,aj taká radikálnejšia ako bandáž žalúdka.

anonym_393fa5
•
Dnes o 12:09
@anonym_8d8c44

dobre sa tu opustili všetci zas :D ja som tiež začala na 0,25 mg - prvé štyri týždne, potom som zvýšila na 0,5 mg a teraz som na 0,75 mg. Hlavne treba navyšovať pomaličky a ak stále budeš cítiť účinky, snažila by som sa zostať na čo najnižšej dávke čo najdlhšie. Ja nemám žiadne vedľajšie účinky, keby sa vyskytli, prestala by som s užívaním

@anonym_8d8c44 určite sa všetky nežiaduce učinky sa dostavia hned. Bože ludia spamatajte sa...

kinats
•
Dnes o 12:09
@anonym_469ec3

@kinats A riešil si to s lekárom? Či si si sám začal pichať? 140kg ( aj keď neuvádzaš výšku) je už na návštevu obezitologa sú aj iné možnosti liečby,aj taká radikálnejšia ako bandáž žalúdka.

@anonym_469ec3 liecba prebiehala na doporucenie odborneho lekara a pod jeho dohladom. Nie kazdemu to proste zaberie, zvazujem samozrejme aj ine moznosti (LABG, ani sekcia zatial nie) . ( inak ta vaha je pri vyske 185cm a je stabilna uz 4 roky +- 1 kg)

anonym_d03e5f
•
Dnes o 12:26
@kinats

@anonym_469ec3 liecba prebiehala na doporucenie odborneho lekara a pod jeho dohladom. Nie kazdemu to proste zaberie, zvazujem samozrejme aj ine moznosti (LABG, ani sekcia zatial nie) . ( inak ta vaha je pri vyske 185cm a je stabilna uz 4 roky +- 1 kg)

@kinats prestan s prepacenim zrat a nie je mozne ,aby si neschudol.

anonym_0c730b
•
Dnes o 12:53

Verim tomu, ze pani to ma predpisane od lekara. Poznam totiz jednu lekarku, ktora presne toto predpisuje. Problem je, ze pani doktorka ma sama poruchu prijmu potravy.

euka210
•
Dnes o 13:16

@sutkovabarbora8 moj manzel si picha wegowy co je rovnake...ale to mal cez 100kg a nedarilo sa schudnut inak. Picha si 1.0 od jari, schudol 10kg a uz s tym konci, je to strasne drahe a vaha okolo 90kg uz je prijatelna.

anonym_1977d2
•
Dnes o 13:19

@sutkovabarbora8 mam 165cm a mala som 119, uz mam 106 kg a teda minimalna uprava stravy ziaden O, a denne vela chodim...po kazdom jedle sa prechadzam...idem samozrejme dalej...v zivote by som si O ani nedala !

Strana
z2