icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

nelinka79
10. jan 2013

@betina1984 dik za rady lebo sama by som sa v atom stracala a moje snazenie by bolo aj tak na nic ..

betina1984
autor
10. jan 2013

@nelinka79 za málo. Od toho som tu, aby som poradila...🙂. Kľudne sa pýtaj, aj hlúposť, keď si si neni istá.

lola11
10. jan 2013

Chlieb fit slnečnicový (1 ks = 63 g) 60g
Šunka hydinová 40g
Mlieko Tesco trvanlivé polotučné (ml) 90ml(za cely den v čaji🙂
Paprika zelená 40g
Paradajka 60g

Cottage cheese - biely - nízkotučný 75g
Jablko 150g

Ryby - Filé z aljašskej tresky 95g
Zemiaky 120g
Brokolica 50g
Mrkva 50g
Karfiol 50g

orechy 60g boli to kešu - moja droga - na ceste do školky pre maleho-akurat mi tak vychádza čas jedenie (co ine by som si mohla zobrat?)
Syr Eidam 30% 20g - s tými orechmi🙂))

Olej olivový 30g - v šaláte a pri príprave rybky a kuracich prs
Kuracie prsia 150g
salat s balsamicom 250g (hruby odhad)

nelinka79
10. jan 2013

este sa chcem spytat ci sa mozu jest tie sojove natierky co maju v Tescu myslim tie v crievkach ..

lola11
10. jan 2013

@betina1984 no určite su, hlavne tie dobre, ze 🙂 🙂 nie z tych koláčikov a inych sladkosti 😀 😀

lola11
10. jan 2013

@betina1984 ozi som si spomenula ked som pri tych kolačikoch - som si včera este hodila do ust jeden orechový rožtek z vianocneho peciva - sacharidy 😀 😀 😀 Viem, viem, musim to vyhodit az ma to nelaka 😀 😀

takyna
10. jan 2013

Ahojte babule 🙂
ja som vcera nestihala...nic....ziadny system
rano o 10g viac na vahe 😝
ranajky treska v majoneze, ale 46% podiel ryby taka kvalitna k tomu paradajka
neskory obed pod stvrtej soja zo vcera ryza
a o 18tej vecera 1celozr.buchta, salama, mozarela , zelenina
akoze som to zabila vcera s tymi prestojmi, ale behala som pol dna na aute, po firme pre doklady, obchod,
mala je chora zase 😖, hlieny, sople kasle, zvracia tak pekny vecer. za nami... 🙂

takyna
10. jan 2013

dnes sa chystam robit kun-pao, ale strasnu chut mam na to 🙂

wikinap
10. jan 2013

@betina1984 hej dala som si vajicko dakujem

emilly
10. jan 2013

@nelinka79 ja by som aj na ranajky pridala nejaky ten chlebik alebo pecivo, podla mna to je malo ja mam tak okolo 100 g, ved to pocas dna spalis

betina1984
autor
10. jan 2013

@nelinka79 pozri energeticku hodnotu a s mierou sa moze vsetko...

betina1984
autor
10. jan 2013

@lola11 ja to balim muzovi kazdy den do roboty, nech pribera on, nie ja... 🙂 . Celkom fajn jedalnicek. Ten olovrant a kesu sa mi moc nehodia. Ved si ho daj ked dojdes zo skolky a nieco rozumnejsie...

betina1984
autor
10. jan 2013

@emilly 100 g je dost, ja jem bezne jden rozok, ten ma 55-62 g, pripadne celozrnny chlieb, dva krajicky su tak okolo 75 g.

lola11
10. jan 2013

@betina1984 no to je prave problem my ostavame este aspon hodku vonku vies?

lola11
10. jan 2013

@betina1984 este jedna otazocka - stale mi vychadza v obede vela bielkovin - mám mam 19g a je to cez 30g-vadí to moc? Ostatne je v norme - varim si kuracie prsia na pare, zemiaky, miesanu zeleninu(brokolica, mrkva, karfiol) Poliala som to aj olivovym olejom - mnamka, mám to moc rada a - rychlo je to hotové - do 10min.

betina1984
autor
10. jan 2013

@lola11 vobec neva, bielkovina neublizi. Tak si ho daj ked ides pre neho ten olovrant...

lola11
10. jan 2013

@betina1984 super nápad,nevadí že nebude po 3 hodkach?

nelinka79
10. jan 2013

@emilly to som mala krajcek cierneho chleba ..

emilly
10. jan 2013

@betina1984 ja si davam taky ten celozrnny chleba kockaty z kauflandu a pri cca 100g ma 5g bielkovin 35g sacharidov a 3 g tukov 835 kJ, myslis ze je t moc?

betina1984
autor
10. jan 2013

@lola11 vobec nie, mozes aj po 2,5hodke. Netreba to dodrziavat presne na sekundu.

betina1984
autor
10. jan 2013

@emilly to nie je moc. Len napr.celozrnny rozok co jedavam ja, ma na 60 g okolo 650 kJ a na 100 g by to bolo aj 1100 kJ, a to je uz dost...

gelinka75
10. jan 2013

baby fandim zdravemu chudnutiu, ja sama som pred rokom schudla 14 kil behom 3/4 roka, co si myslim, ze je akurat dobre tempo, snazte sa jest pravidelne aj keby traktory padali jedzte 5x denne a nevynechavajte ani sachace, telo sa vam odmeni, ja som bola nastavena priblizne takto 100g bielkoviny 250g sachace 60g tuky, tieto hodnoty su velmi individualne, kto ma vyssiu vahu moze viac jest aj tak to rychlejsie odbuda, sachace som kludne jedla aj na veceru v primeranom mnozstve, citam tu, ze niekto vynechava sachace uz od olovrantu, to nie je dobre, vsetky jedla by mali obsahovat vsetky zlozky, ked presvedcite telo, ze dostava dostatok zivin nebude ukladat ale palit, mne najviac pomohlo, ze som zaradila ranajky, teraz jem ovela viac ako predtym a drzala som vahu, momentalne idem hore, cakam babatka, tak jem rozne, ale pravidelne 5x denne

emilly
10. jan 2013

@betina1984 tak to je pravda🙂 tento chleba ma celkom dobre zlozenie a chuti mi

betina1984
autor
10. jan 2013

@emilly u nas budu coskoro otvarat Kaufland, pojdem ho omrknut

sisanka
10. jan 2013

@gelinka75 presne co sa tyka tych sacharidov sa neviem rozhodnut ci ich mozem jest aj na veceru alebo radsej nie...niekde baby radia ze sacharidy uz na veceru nie ale zase pod Veseleho ano aj na veceru tak sa neviem rozhodnut 😒
@betina1984 ty by si mozno vedela poradit,nie?ci aj na veceru sacharidy...kedze sa stravujes podla Mira Veseleho,hmm? 🙂

sisanka
10. jan 2013

@lola11 ja som si minule na olovrant von s detmi vzala syr a mrkvu a chrumala som 😉 😀 a ked chces orechy tak su asi lepsie vlasske...

gelinka75
10. jan 2013

@sisanka ja som isla podla Veseleho 🙂 sachace som jedla vzdy, ved energiu potrebujes na palenie, ono baby co nejedia sachace na veceru su v omyle, lebo sice ano je pravda, ze vtedy sa rychlejsie chudne ale to budes cely zivot nejest sachace od cca 15 tej poobede? to je bllbost, ma to byt navod na rozumne stravovanie, akonahle by si potom po vynechani sachacov zas tie sachace zaradila, ver tomu, ze vaha by isla hore 😉 takze je lepsie trocha popustit a nechat telo nech sa s tym vysporiada, funguje to, to je zarucene 🙂

tweetinka.co
10. jan 2013

ahojte Kočky.. konečne skupina, kde sa chce chudnúť normálne...
Mne sa pred pár rokmi podarilo zhodiť cca na polovicu (ale tam bolo z čoho chudnúť, tak to išlo v podstate ľahko 😎 ).. teraz sme vo fáze zväčšenia sa 😀 😀 😀 .. cca + 20 kg.. tak dúfam, že nejak vo februári, marci sa ku vám pomalinky, ale iste pridám a do leta si oblečiem znova "staré" vecičky 😉
všetkým vám držím palčeky a nech sa vám darí..

Jeden tip na chrumkanie:
kaleráb nakrájaný na hranolky a k tomu dip: čerstvé avokádo + roztlačený cesnak + umeocot (alebo soľ s troooškou vody) rozmixovať a večerné chrumkanie vyriešené 🙂

betina1984
autor
10. jan 2013

@sisanka sacharidy by som uz na vecu nedavala, este na olovrant hej, ale aj ked si das na vecer zeleninu a bielkovinu, aj to obsahuje urcitu cast sacharidov, takze tym sa uplne nevyhnes. Ale uz by som nejedla ryzu, zemiaky, cestoviny, pecivo.

sisanka
10. jan 2013

@tweetinka.co super tip na chrumkanie, ja si to v najblizsich dnoch tiez chystam urobit, cakam kedy mi avokado naporiadok zmakne 😉 ale urobim si to s mrkvou 🙂
@gelinka75 super tak idem ich asi aj ja teda naporiadok zaradit...a pecivo si ake jedla?len celozrnne alebo aj biele?a cestoviny?..