icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

lola11
22. jan 2013

kočky chcela som sa opýtať ako je to s váhou cez MS? Mne sa týžden nepohla 😒 Aké máte skusenosti? Díky

betina1984
autor
22. jan 2013

@lola11 bud stoji, alebo mierne stupne...

takyna
22. jan 2013

@lola11 ahojky, akurat som to iste chcela napisat
som pred kramami tiez a zufalo stojim na vahe 🙂

takyna
22. jan 2013

@betina1984 dakujem za receptim, ziada sa mi nieco takeho ... 🙂

betina1984
autor
22. jan 2013

@takyna este zabudla, ruru si predohrej na 180 stupnov a pec cca 15-20 minut do ruzova a nakrajaj na 9 kusov...

takyna
22. jan 2013

@betina1984 tie ovsene vločky, maju byt v mieku namocene?

takyna
22. jan 2013

@betina1984 a možem tam pridat lyžicu medu?

betina1984
autor
22. jan 2013

@takyna nie, normalne suche a med daj, ale vynechaj vanilku...

takyna
22. jan 2013

@betina1984 ozaj med ako sladidlo moze byt? ci ani velmi nie...

betina1984
autor
22. jan 2013

@takyna ani nie, alebo nie denne. Ja radsej davam umele sladidlo, aj ked to iez neni vyhra...

lola11
22. jan 2013

@betina1984 no akurát som to dopiekla 🙂 🙂 Ale to je riadny betón 🙂 🙂 Som myslela ze to na ten plech ani poriadne nedám, ale ide to v pohode. Trosku problém zmiešať tie suroviny - prax to spraví 😀 😀 Ale vonia to pekne

lola11
22. jan 2013

@betina1984 ozi a ked je v recepte ze 35g celozrnných cestovín, tak to vážim neuvarene,či? Díkes

lola11
22. jan 2013

@tweetinka.co ako prosim ta robíš to tofu? Máš nejaký špec. recept? Díky

betina1984
autor
22. jan 2013

@lola11 ano, neuvarene. To by bolo velmi malicko uvarenych

lola11
22. jan 2013

@betina1984 no mne sa to zdalo aj neuvarených malo 😀 😀 Ale spravila som si aj na zajtra obed - tak to je fajn. Tofu, krabie tycinky, konzervované rajčinky a celozrnne cestoviny- dochutené cesnakom, citron. šťavou a petržl. vnaťkou - mnamy 🙂 🙂

lola11
22. jan 2013

@betina1984 nevies nahodou kolko gramov má jedna porcia toho tvojho tvarohoveho mlsu?Díky

michaela2107
22. jan 2013

Takze moje prve menu :
Ranajky: grahamovy chlieb s natierkou, kava s mliekom bez cukru
Obed: Cinske rezance s cinskou zeleninou a kuracim masom
Olovrant: biely jogurt + ovsene vlocky + 1 kiwi
Vecera: Zeleninovy salat /uhorka, paradajka, paprika a na kocky nakrajane tofu/
Chcem vediet ci je to ok menu 🙂

betina1984
autor
22. jan 2013

@lola11 tvaroh má 750 g spolu, vločky 400 g spolu, ak dáš hrozienka, tie majú podľa receptu 90 g, ak vanilku, tá má tuším 20 g. Takže spolu 1260 g a deleno 9 je 140. Takže cca 140 g, +-, presne sa asi netrafíš na gram.

betina1984
autor
22. jan 2013

@michaela2107

Raňajky: nátierka aká? Ja sa snažím tie nátierky typu bánovecké a smotanové s príchuťami vynechávať. Chýba ti bielkovina, šunka, eidam a hlavne zelenina....
Desiata: ???
Obed: to je polotovar? Tie skutočne len výnimočne si daj, skor nie ako áno. A tých rezancov max. 75 g v surovom stave, zeleninky koľko?
Olovrant: OK, ale skôr by som to presunula na desiatu, ovocie sa má jesť doobeda, poobede už sa ťažšie spracuje
Večera: OK, môže byť. Ja mala dnes podobný, len nie tofu, ale krabie tyčinky

lola11
22. jan 2013

@betina1984 už som si to prepočítala,aj na kJ🙂 potom ma to napadlo🙂aj tak diky za ochotu.dobrú

kacckaa
22. jan 2013

Žienky, pridám sa ku Vám 🙂 Aj ja som si dala predsavzatie (tých 12kg do leta dole). Už som dala 3kg... mohlo byť aj viac, ale teraz ma skolil zápal mandlí, takže nemôžem bicyklovať a cvičiť... (vynahrádzam to aspoň o trošku menšími dávkami). Ja som vyradila z jedálníčka sladkosti a biele pečivo. Aj keď, musím sa priznať, sem-tam si niečo sladké dám... 😵 Ale ide to, pomaličky (nechcem jojo efekt ani strie).
A keď som už pri tom, nejaký dobrý krém na strie? Lebo po pôrode som pribrala a pravdaže sa mi to vrazilo do zadku a také malé jemné tam sú ☹ Pekný večer 🙂

michaela2107
22. jan 2013

@betina1984
Ranajky: urobila som si tvarohovu /tvaroh,cibula, cervena paprika/ a zeleninku som zabudla napisat moja chyba 🙂
Desiata: Neskoro som ranajkovala
Obed: cestoviny take tenucke som uvarila a kuracinku na troske olivoveho oleja so zeleninou a lyzicou sojovej omacky a zmiesala som si to dokopy
Olovrant: ok dakujem za radu ohladom ovocia 🙂

Dakujem krasne za rady velmi mi to pomoze 🙂

vladulik2
22. jan 2013

baby, ahojte ... ja vás tu takto čítam už niekoľko dní a stále sa odhodlávam - aj to doobedie vydržím a poobede alebo večer bum, furt to prekazím ☹ mám dosť nadváhu a neviem sa sama naštartovať .... stále nad sebou lamentujem, ale prišlo som na to, že iba lamentujem a ospravedlňujem sa za všetko 🤐 ... prešli ste si takým niečím aj vy? podarí sa mi to niekedy? lebo moja pevná vôľa je u mňa veeeeeľmi slabá. ja som si povedala, že keď ma nedokáže naštartovať pohľad do zrkadla, resp.to, že si nič neviem na seba kúpiť, tak neviem, čo už je ešte väčšia motivácia 😢 len som sa poterbovala takto vyrozprávať 😒 prajem vám pekný večer 🙂 🙂 🙂

michaela2107
22. jan 2013

@vladulik2 Ahoj 🙂 Myslim ze to pozna kazda z nas ktora ma problem s vahou ze najhorsie je prinutit sa nieco robit so sebou mna teda nastartoval hlavne pohlad do zrkadla v spodnom pradle...povedala som si ze konecne zacnem nieco robit . Minuly rok som drzala dukana schudla som 7 kg ale aj ked som sa snazila dodrziavat zasady nedarilo sa mi a stale som niecim porusila presiel rok a ja mam tych 7 kg naspat cize uz nechcem ziadne diety chcem zmenit cely zivotny styl a hlavne vyradit nadobro niektore veci z jedalnicka ( aj ked viem ze to nebude take jednoduche). Pridaj sa k nam aj ked to bude tazke na zaciatok viem ... ja sama dnes prvy den bez sladkeho a ide ma roztrhnut 😀 Pekny vecer

betina1984
autor
23. jan 2013

@vladulik2 viem o čom hovoríš, ja som sa takto odhodlávala celý minulý rok. Vždy som si povedala, začnem 1.3., začala , vydržala 3 dni, potom 1.4., začala, vydržala chvíľu a tak to išlo dokolečka dokola až do decembra, keď som sa pomaly začala blížiť k 100 kg. Už sa mi pred pár rokmi podarilo dať dole 27 kg a viem, že to ide. Len treba na to pevnú vôľu, odhodlanie a chuť. Tak som si povedala, že aj keď budú tragače padať, budem chudnúť. Ja to mala ťažšie, lebo mám dvojčatá a pri nich sa nedalo nič, ani variť, cvičiť už tobôž nie... Ale som si povedala, krpci máte 13 mesiacov, doteraz som sa starala o vás, teraz sa idem starať o seba. Uvarím si, keď mám čas, aj deň dopredu. Už to nevážim, mám to v oku. A idem si za svojim cieľom. Nechcem vyzerať v lete ako prasa a nosiť široké tričká a voľné nohavice... Ono sú ťažké možno prvých 7-10 dní, potom to už ide... Skúsi si prečítať stránku www.chudnutie-ako.sk, mrkni jedálničky, prípadne tu si pokukaj, pýtaj sa... Držím palčeky. Ja chudnem od 1.1. a už som dala dole cca 5 kg.

lola11
23. jan 2013

@vladulik2 no len sa donúť konečne aspon niečo spraviť - začni napr. s tou vodou - každú hodinu pohár - odídu ti 2kilá ani nebudeš vedieť a to ťa naštartuje na ďalšie 🙂 🙂 A ako píše betina študuj tú mirkovu stránku - je super 🙂 🙂 Držím palce

nelinka79
23. jan 2013

ahojte ... my sme boli cez vikend lyzovat tak nejak sa mi to s normalnym stravovanim pokazilo a teraz sa snazim znova dost tam kde som bola .. ale je to tazko znova ako ist od zaciatku .. 😝

takyna
23. jan 2013

@vladulik2 ahojky, v prvom rade, si musis preprogramovat hlavu...
to je najtazsie ako zacat...
lebo ja som sa tiez uspokojovala...uspokojovala s tym ako vyzeram.... 🙄 , jedla a jedla...
az zrazu bum, prisiel Novy rok, pozriem sa do zrkadla a zistim , ze som FAKT TUCNA 😝
a tak som sa ohodlala...
A snazim sa uz 18 dni...
a mozem ti povedat, ze zaciatky boli tazke, lebo ja som okrem toho , ze rada jem vela a stale..., este aj psycho typ, ked mam depky tam jem este viac, ked mam menzes tak klasicke PMS-ko 🙂
cize takt to bolo tazke..... 😝 aj je 🙂
Ale proste mala som cez 90kg 165 cm.....To je TUCNOTA, proste vaha ako Chlapi 🙄 😝
neospravedlnujeme ani fakt, ze mam astmu, choru stitnu zlazu, a za sebou 3 porody... 🤐
Tak som sa zatala....s tymito mojimi spolutrpitelkami a dufam, ze to dotiahneme do vysnivanych hmotnostnych vysin, ako kazdej z nas najviac vyhovuje 😵

lenkove
23. jan 2013

ja mam od Noveho roka 5 kg dole.. A to som chcela schudnut tri kg do konca marca povodne..
Dufam, ze sa to v mojej hlavke nadobro "preplo" na zdravu stravu na vecne veky a nikdy inak, lebo z navratu na normalnu stravu mam vzdy neskutocne jojo... Tak som sa vypracovala zo 65 pred siestimi rokmi na vianocnych 85 😖
a plan som uz splnila, do konca marca udrzat tych 80 kg.. potom urcim dalsi plan.... hlavne zaclenit sport do KAZDODENNEHO ZIVOTA musim...

lenkove
23. jan 2013

@takyna sme na tom rovnako.. a to ja nemam zdravotne problemy.. ani porody. len som sa normalne vyzrala 😝 a neboj, to das!!!!