icon

Je neskoro mať druhé dieťa v 40tke?

lenjaja84
11. máj 2022

Je neskoro mat druhe dieta v 40tke?

slavomira236
13. máj 2022

@sasa1983 akt je problém mať prváka v 50tke? Ja mám 44 muž 50 syn je druhak a žiaden problém nemame

slavomira236
13. máj 2022

@janickacrazy presne my máme druhaka a bezproblemu a ešte skolkarku čo pôjde do prvej až o rok..nepociťujem žiaden problém z toho že mám skolaka

zuzanockamt
13. máj 2022

@slavomira236 To je presne to, že riešia a vymýšľajú neexistujúce problémy len neznámi ľudia, ktorí o tom nič nevedia a tí, čo to reálne žijú, tak sú v absolútnej pohodičke.

sasa1983
13. máj 2022

@zuzanockamt podľa mňa je to alibistické, lebo jasné že kopete za team, kde áno dieťa v neskorom/neskoršom veku. Môj argument je, že vyšší vek=vyššie riziko zdravotných ťažkosti..

zuzanockamt
13. máj 2022

@sasa1983 mám skúsenosť s dieťaťom aj v mladšom veku (aktuálne mám doma puberťáka a batoľa), viem porovnať - mám výborný zdravotný stav, krvný obraz a tlak ukážkový...tiež v rodine skúsenosť s tehotenstvami tesne pred 40-kou - bez problémov - aj po rokoch, keď dieťa už má 35+ a rodičia žijú a dožili sa v pohodičke v zdraví vnúčat

zuzana212722
13. máj 2022

@zuzanockamt ja nemám 40 ani zďaleka.. A keď sa ti nepáči môj názor tvoj problém tehotenstvo po 40 je nezodpovedne.. A ešte tým žena riskuje choré dieťa.. A iné veci..

natalka81
13. máj 2022

Ja mam 40 a mam ročné dieťa. Môj muž veľmi veľmi chcel, tak som mu dopriala. Ale keby som sa mala rozhodnúť sama, alebo by muž nechcel, tak už by som v tom veku dieťa nemala. Obetovala som naozaj veľa, zdravie, telo, kariéru, peniaze. Ale veľmi sa tešíme z dcérky, je úžasná.

zuzanockamt
13. máj 2022

@zuzana212722 presne tak, keď sa ti nepáči môj názor, tvoj problém....zaujímavé, že dieťa mám zdravé a aj všetky geriatrické matky, ktoré poznám, majú deti zdravé

zuzana212722
13. máj 2022

@zuzanockamt pre mňa je dieťa po 40 risk.. A je to sebecké.. Ohrozuje tým nielen seba ale aj život celej rodiny..

zuzanockamt
13. máj 2022

@zuzana212722 ok 😂😂😂 geriatrická rodička absolvuje vyšetrenia navyše, ktoré postihnutie odhalia na 100%,mladá matka na to nárok nemá

valeva
13. máj 2022

Ach ženy, ja vás všetky po 40-ke obdivujem. Takze klobuk dole baby, ja by som do toho nesla.

angela85
13. máj 2022

My sme mali druhé keď som mala 33 a už to sa mi zdalo neskoro. Tu nejde o to že by človek nevládal či nezvládal ale od plienok chcem mat pokoj,mať trošku iné záujmy ako byť len na 100% matkou. Pre mňa bolo super návrat do práce,od kedy je mala v škôlke a ja v práci,zrazu viac stíham,viac vladzem,vraciam sa k svojim koníčkom,niekedy túžim byť viac sama,robiť veci čo detičky nemôžu či nevládzu,ale sama som zatiaľ len v práci 😉. Už ďalšie neplánujeme, ale keby sa podarí,tak s láskou vychováme aj v 40tke.

mamutka
13. máj 2022

@zuzana212722 ako môžeš písať, že je to sebecké a riskantné a ohrozuje to celú rodinu? Snad si to dieťa robia dvaja ľudia pri vedomí, tak ho asi chcú, s tým ze je to pre dobro rodiny, nie pre sebecký chtic ženy. Zväčša chcú ďalšie dieťa preto, že majú lásky na rozdávanie. Ze majú jedináčika, ktorý túži po súrodencovi. Ze sa dlho hľadali a hold keď madam stretla pána úžasného mala napr 38 a nie 18. Je lepšie mať dieťa v mladom veku ak nemáš dobrého partnera? Ak nemáš žiadneho? Ako si to dieťa urobiť, bez chlapa? Je 1000+ dôvodov, prečo ženy majú dieťa v 40 a je to normálne. Ty koľko máš rokov? Ak by sa ti podarilo mat len jedno dieťa a potom by si kvôli zdraviu a stresom v práci roky nemohla otehotnieť, pritom by si po dieťati túžila, chceš povedať, že keby sa pred 40tkou dalo všetko do poriadku a mohla by si prirodzene otehotnieť, tak odmietnes? Keby tvoje prvorodene túžilo po súrodencovi, muž basnil o ďalšom a ty by si po ňom túžila, lebo hormóny, tak do toho nejdeš? Ale no.....
Každe tehotenstvo sa môže zvrtnut a dopadnúť zle, aj u mladej ženy. Nezijes v koži žien ktoré v tom veku dieťa majú. Ale ešte môžeš, nikdy nevieš. Možno budeš mat 38 a takú túžbu po bábätku, že to sama nebudeš chápať. Sak nechoď do toho, tvoja vec, ale neopakuj druhým, aké to je nezodpovedné. Tu je kopa iných co sa správa nezodpovedne, rodí deti magorom, vychováva ich v kriku, nenávisti a špine, chystá im budúcnosť, na ktorú sa nedá zabudnúť. Naše babky rodili aj ako 40 ročne a boli nezodpovedne? Navyše, čo tu odznelo je fakt, kopa mladých báb sa vyziera, ničia si zdravie, ničia ho následne aj deťom, nemajú energiu na nič, len na frflanie, tam je OK mat deti, lebo vek? Mentálne sú mnohé mladé ženy stareny. Fyzicky, vďaka nezdravej strave a televíznemu životnému štýlu fakt škoda reči.

sidicek
13. máj 2022

Zbytočne nad tým dumat, väčšinou si to tie matky po 40 neplánovali cielene, ale život to priniesol. Bud nemali skôr vhodného partnera, vymenili partnera a chceli aj spoločné dieťa, alebo sa dlho nedarilo, ci sa nečakane pošťastilo. Niekto to zvláda v pohode, niekto nie a nemá už na to nervy, ale pravdou je ze sa vek rodiciek za posledné roky výrazne posunul. Mňa by skôr zaujímalo, ako to vidia samotné deti starších rodicov.

barboraamatejko
13. máj 2022

Zienky, fakt vsetky styridsiatnicky, ktore ste tu a pisete, mate zdrave deticky? Rozmyslam, ci to je nahoda a stastie, alebo tie mamicky s detmi s DS nemaju cas pisat na MK, lebo sa im musia venovat. Kazdopadne na toto riziko by som v tomto veku velmi myslela a myslim, ze by bolo rozhodujuce. Nie ze by som nemohla porodit aj ako 25rocna downika, no je to nevyvratitelny fakt, ze riziko v tomto vyssom veku je obrovske a kazdym rokom exponencialne rastie. Treba to dobre zvazit, ze ak sa rodina dostane do takejto situacie, vie sa postarat aj o taketo dietatko plnohodnotne.

zuzanockamt
13. máj 2022

@barboraamatejko veď absolvuješ AMC a máš sa právo rozhodnúť...ja som absolvovala a išla som rodiť 100% zdravé dieťa

mamutka
13. máj 2022

@barboraamatejko áno, rodila som ako 41 ročná a mam nádherného zdravého chlapčeka, klop klop. Ale neviem dostať z hlavy telefonát, ako jedna mladá babenka vtedy po pôrode volala domov a plakala so slovami "ona je chorá" 😔

janickacrazy
13. máj 2022

@barboraamatejko veď som bola a testy a predstav si, mala som ich úplne ukážkové ako mladica

mamutka
13. máj 2022

@sidicek no jedna sem už písala, že ako dieťa staršej matky si to vytrpela, že o ničom a pod. Celý život si neuvedomuje, že problém nie je v čísle, ale jej matke. Neverím, že by bola iná, keby rodila ako 30 ročná. Keď je raz niekto veselý, aktívny hladny po živote v 30, tak je taky aj 10 rokov neskôr, ako ho choroba neukonci. Keď je to pomalá ufrflana osoba ktorú dorazí až pod čiernu zem, že si ľudia šepkaju, že aha stará matka, tak to tak aj dopadne. A ze ľudia vedia byť hnusni... A ze na tom co kto povie prevelmi záleží niektorým, čo si budeme hovoriť.

euka210
13. máj 2022

@lenjaja84 poznam aj prvorodicky 40r

zuzana212722
13. máj 2022

@mamutka ja mam osobnú skúsenosť v rodine.. Ja konkrétne nie ale môj mŕtvy brat ktorého mama rodila ako skoro 40 ročná zdravá žena ktorej všetko fungovalo do úplne normálnej rodiny rodila mŕtve dieťa ktoré bolo na kúsky takže najskôr išla ruka a potom kus iného tela.. Moja mama skoro zomrela na otravu krvi.. Hej všetko v poriadku mala všetky hormóny atď..
Ja mam kus po 30ke a sama mam 3 deti a sama som zažila ze sa nedarilo ale správam sa uvedomelo a tak som si povedala ze ak to do 30 nevyjde tak dieťa nebude.. A áno povedala by som to aj keby som nemala žiadne dieťa. Pracujem v ústave kde vidím deti ktoré svoje nezodpovedne matky rodili v 40 ci 40 plus.. Lebo chceli dieťa.. A tak bud ostali samé na svoje všetky deti alebo mali dieťa jedinacka a posrali si život.. A bilancia 9 z 10 boli samé opustené lebo mužov mali ale nezvládli to taky život áno našli sa chlapi ktorí ostali a pomáhali ale väčšina bola zbabelcov.. Takže ženy zadlžené až po uši lebo starostlivosť o také dieťa nechci zažiť.. To boli niekedy také ťažké stavy ze dieťa s prilbou muselo aj spať lebo by si roztrieskalo hlavu o múr.. Toooolko príbehov viem nešťastných žien ktoré sa pretlkaju životom lebo opakujem nezodpovedne konali a viedla ich túžba.. Ja som to utrpenie videla..
Sú ženy ktorým to vyjde ale riskovať to kvôli tomu.. Určite nieje dobrý nápad je to jednoducho sebecké.. Treba rozmýšľať hlavou nie maternicou.. Sú aj iné možnosti ako mať dieťa.. A áno aj mladým sa to stáva ale percentuálne je to diametrálny rozdiel..
Co ty porovnavas nemá logiku co je horšie žena otehotnie skoro a ma dieťa s magorom alebo situácia žena po 40 tehotná s úžasným chlapom kde sa zistí že dieťa je choré chlap zdupka a žena ostane s chorým dieťaťom životná úroveň nula psych stav veľmi zlí dieťa o sebe ani nevie.. Áno môže to byť naopak áno môže všetko dopadnúť fajn ale ak ma človek rozum riadi sa ním a nepokusa osud.. Nič viac za tým nieje..
Kde bola žena do 40ky.. Raz to tak príroda zariadila tak to je.. No baviť sa s tebou o tom nejdem vidím čím rozmýšľaš.. Ja som videla a vidím každý deň veľmi ťažké osudy žien a to chceli obaja vedome dieťa predtým vychovali 1 ci dve či viac zdravých deti partner ale stalo sa toto a všetko je zrazu inak..
Pre mňa za mňa nech si majú aj deti 10 po 40 aj 50 ale vidíme sa na cvičení väčšinou keď to nedopadne dobre..
A ono je to zbytočné vysvetľovať stále niekomu.. A poprosim nepíš mi tvoje domnienky pocity atď.. Zbytočne.. Ani nemám záujem o to a ani to nepochopis.. Pekný večer

andy_sixx24
13. máj 2022

Pre mňa už aj po 30tke 😅

zuzanockamt
13. máj 2022

@zuzana212722 a tie ženy žijú v stredoveku, že nevyužijú prenatálnu diagnostiku, testy, sono, amc?

zuzana212722
13. máj 2022

@zuzanockamt milión z nich to absolvovalo.. A nič všetko bolo v poriadku nerozumejú.. Plaču lebo boli na testoch a v pohode.. Ďalšia skupina je ja si to nechám lebo to nedokážem čomu ja rozumiem raz to dieťa už rastie cítiš ho atď.. Ale čo ich manžel chce to ich nezaujímalo koľko z nich išli cez mŕtvoly.. Žijeme na Slovensku tu stále niesu také metódy ako niekde vo svete.. Aj rakovina tu ma najvyššiu úmrtnosť spomedzi vyspelých štátov.. Tu sa stále umiera viac.. Ľudská chyba.. Nežijú v stredoveku ale na Slovensku

mamutka
13. máj 2022

@zuzana212722 ty sa na to pozeráš jednostranne, lebo práca. Mojej mamke sa stalo skoro niečo podobné, keď rodila brata, on našťastie bez problémov prežil, ona ma zdravotné problémy na celý život a mala vtedy 25! Ako, vážne, ženy co majú deti vo vyššom veku absolvujú x vyšetrení, takže kde boli tie o ktorých píšeš? Tiež poznám taky ťažký prípad a dieťa mali ako dvadsiatnici. Na ďalšie už nemali sily pri tomto. Ty máš v práci deti zo širokého okolia, pretože je to špecializované nie? Nemáš tam všetky deti starších žien z vášho mesta. A nepíš mi, že uvažujem maternicou, to je dosť prízemné vyjadrenie. Keby som neuvažovala rozumom, nie som tam kde som.

zuzanockamt
13. máj 2022

@zuzana212722 AMC je 100%tná, tam sa ide na istotu, kombinácia testov a kvalitného sona tiež...takže neverím,že u všetkých boli výsledky ok a bum zrazu postihnuté dieťa...vedeli do čoho idú, takže ich vec, že sa na to dali

kakawah
13. máj 2022

@zuzana212722 preháňaš, pracujes v ústave, to neznamená, že všetky ženy 40+ musia mať postihnuté deti.

zuzana212722
13. máj 2022

@mamutka to ma akú logiku co splietas.. Nulovú..
To je úplne jedno a samozrejme široké okolie celé sk.. Ty si jednoducho ideš svoje lebo si mala šťastie neberieš fakty.. Ja to mam na očiach každý deň.. Nemám šancu si pamätať kde boli na ktorých vyšetreniach všetky ale viem s istotou ze tento týždeň som mala na rhb pani s dieťaťom 43 ročná výzor 20ky sčítana a inteligentná osoba núdzu o peniaze nemala teda v čase keď babo čakala teraz už je to horšie mala 2 ročne dieťa absolútne mimo.. Nevedelo o sebe pohľad neprítomný jaj a manžel tiež lebo to nedal a ona si priplatila vyšetrenie ktoré vie zistiť.. A aj tak sa toho stalo.. Mne to nerozpravaj ja som študovala par rokov aby som mohla svoj život zasvätiť chorým deťom.. Rokmi už môžem robiť aj psychológa.. Lebo... Ale to ty nikdy nedokážeš pochopiť lebo nevieš o com hovoríš..
@zuzanockamt pretože si si to precitala na internete.. Ok
@kakawah ja som nikde nenapísala všetky ale ako riskujú.. Ďalšia skúsená co porodila v 40 ma ide poučovať..
Do toho ženy ste mladé ženy môžete rodiť o 100 šesť 😉 s väčšinou sa stretnem a budú aj par šťastných ktoré budú mať ok deti.. Potom pokecame

janickacrazy
13. máj 2022

@zuzana212722 preboha, ty máš úplne skreslený pohľad, ja poznám x žien, ktoré majú zdravé deti po 40-tke a aj x žien, ktoré mali choré deti v 20-tke alebo 25-ke a prekvapím ťa, napr. v Írsku robia oveľa menej testov pre tehotné ako na SK

tiffibaby
13. máj 2022

To záleží od teba. Ako to cítiš ty. Podľa mňa na veku až tak nezáleží. Ja mám 31 a už by som ďalšie deti nechcela.