Je neskoro mať druhé dieťa v 40tke?
Je neskoro mat druhe dieta v 40tke?
@janickacrazy pane bože ďalšia.. Ty Poznáš ja s nimi pracujem.. Írsko ani neporovnavaj len životná úroveň je úplne niekde inde.. Ale áno aj 20ky ci ženy do 30 chodia s takým osudom.. Je skutočne je viac tých po 40.. Navyše táto téma je jasná nepýta sa autorka na ženy po 20 ci 30...
Podľa mňa je, môj názor.
ja sa skor bojim ci by som to fyzicky zvladala sa on starat ;) mam 38r. a 10mes.dcerku, no boli by sme radi keby mala surodenca...
@zuzanockamt si si vlozila do textu novú vetu.. Áno aj z nich par odmietlo aj aj ich je dosť čo to mali zaplatili si navyše tie testy a aj tak mi klopú na dvere každé ráno iná..
@zuzana212722 pozri, kľud, neurazaj tu nikoho logiku, chceš byť psychológ predsa raz. Šťastie som možno mala. Ďakujem zaň Bohu. Ale vieš kto mal ešte neskutočne šťastie? Ty. Hlavne ty. Stretla si toho pravého veľmi zavčasu, mala si skutočne šťastie. Bohovsky dobre ti to šlo aj zdravotne, keďže máš 3 deti a krátko po 30tke. Vieš čo som ja v tvojom veku zažívala za trápenie? Nevieš. Za jeden deň bez bolesti by som dala čokoľvek. Za možnosť ísť na prechádzku by som možno aj ruku dala. Za možnosť pobehnut na malým synom by som dala čokoľvek. Vivat naše zdravotníctvo. Keď sa to konečne dalo dokopy a cítila som sa ako človek a fungovala ako žena, mala som hodne rokov. Nikdy nemôžeš pochopiť takých ľudí. Ja som druhé vo vyššom veku neplanovala, lebo zodpovednosť, bla bla, povedali sme si, že to prestaneme riešiť. Ani sme cielene neskúšali, ani sme sa tomu nebránili. A keď už sme si povedali, že dáme pozor, aby sa nič nestalo náhodou, tak bum, tehotná. A šťastní sme všetci. Ty, ktorá si mala také obrovské šťastie v tých najdôležitejších veciach, ako je skvelý partner a zdravie, ktoré ti dovolí tehotenstva a pôrody, ty nesud ženy, ktoré majú z nejakých závažných dôvodov neskôr. Ja nie som za to, aby žena odkladala materstvo lebo dovolenky, kariéra, saticky, postavička a Ola hop, čo ešte nemám? Doprajem si miminko z rozmaru vo vyššom veku, to pozor. Ale dôvody sú rôzne a daj pozor aby si ľudí denno denne nesudila
@zuzana212722 každá mala AMC? Ja som napr.nemala platené testy, tie 100%tné nie sú
@zuzana212722 prečo by som neporovnala? Veď ty si s tým začala. Ja som tam žila, tak viem veľmi dobre porovnať a predstav si, rodí sa tam oveľa viac postihnutých detí ako na Slovensku. Bola som tam aj tehotná a ani blbý glukozovy test mi neurobili. Asi tak.
Pre mňa je to neskoro. Preto bol môj sen mať dve deti do 30ky čo sa mi aj splnilo, som za to nesmierne vďačná.
Kvôli tomu, že mne sa to zdá neskoro, tak Ty nebudeš chcieť mať druhé dieťa? 🙂 Však urob tak, ako to cítiš ty. I keď asi aj pre teba je to už menej prijateľné keď sa na to vôbec pýtaš 🙈
@mamutka nechcem byť psychológ nebuď sarkasticka nemám 3 deti po sebe.. Pred 10 rokmi som zažívala aj ja ťažké obdobie ako slobodná mama.. Potom som stretla svojho muža a mame spolu dve deti plus moje a prvého vzťahu.. Co si myslíš ze len ty si to mala ťažké.. Posledné dieťa som rodila s covidom ťažkým v nemocnici par týždňov napojená na hadičky.. Svoje vytúžené dieťa som videla a držala v rukách po týždňoch slabá ako muška po schodoch som nevyšla par krokov mi robilo problém co by som dala za to aby som mohla byť pri svojich deťoch.. To je ale iná téma no ja sa neľutujem len mam jasne stanovene pravidlá.. Každý človek je iný každý zažil niečo iné.. Ja s tými ľuďmi robím nevieš koľko empatie musí mať človek aby toto vedel robiť skus cvičiť s dieťaťom co je napojené na hadičky a nerozplakat sa pri tom ako ti jeho mama opisuje jej život lebo nemá kamošky na vínko v piatok ona nemá čas na seba tak komu to povie mne.. A ako sa asi zlepší stav dieťaťa ktoré len leží aa otvorené oči vykrutene kosti a vývod.. Povedz jeho mame ze max tak pohne prstom na rukách ak vôbec.. V tomto si neporpzumieme.. Pre vás čo neviete co to obnasa ak náhodou.. Je sveta žiť lebo ste to nikdy nevideli.. Ale už to začína byť kontraproduktívne takže pekný večer
@zuzana212722 nie som sarkasticka, ale vyznelo to, že by si mohla ísť za psychológa. Ja by som nemohla robiť to čo robíš ty, to ti rovno napíšem, nezvládla by som to. Lenze jedna vec je napísať aké sú riziká a druha ženám písať aké sú nezodpovedné a pod. Možno by som písala rovnaké veci, keby som tam pracovala a zo strachu by som ani to moje druhé dieťa nemala. Neviem, pretože tak nežijem. Je mi ľúto všetkých tých utrapenych deti a ich matiek, lenže to nevyriešime tým, že sa bude niekto do ľudí obuvat, že sú nezodpovedni. Uvedom si, ako sa žije. Kým ľudia vôbec ako tak nahonobia aby mali hypotéku, tak majú koľko rokov? A rodiť do podnájmu, kým nemajú istú prácu, skúsenosti, to tiež nechcú, lebo zodpovednosť. Každopádne, mysli si co chceš, ale úprimne, obdivujem co robíš, aj keď podľa teba mas toľko práce len pre blbky co uvažujú maternicou
@mamutka ja sa ale do nikoho neobuvam.. Teba jedine naštvalo ze sa v tej skupine vidíš a tak ideš do mňa.. Ale mne to nevadí ja som zvyknutá.. Hoci žiadnej žene nepoviem co príde ku mne že si nezodpovedá co už jej pridávať.. Ale tu to poviem.. Pokiaľ ma ešte žena čas rozmýšľať hlavou... Ver mi ze som rada za každú ktorej sa to nestane a ma zdravé dieťa.. Len ešte jedna mala poznámka stále viac takých žien je v posledných rokoch.. No7ale pekný večer idem sa venovať rodinke
@lenjaja84 Toto je velmi individualne... Su zeny, co je im tazko sa starat o dieta, ked maju 20 a su take, co v 50 rokoch sa zvladaju starat o dieta v pohode a vobec im nevadi, ze nemaju cas na svoje zaujmy, lebo prave rodina a deti su ich hlavny zaujem. Su zeny, co maju 6 deti a su nadsene z toho a su aj take, pre ktore je 1 dieta privela. Pises, ze mas 38 a 10 mesacnu dcerku, to uz zase podla mna nie je taky velky rozdiel, ci budes mat druhe tesne pred ci tesne po 40-tke. Surodenec je podla mna super a viacere kamosky mi povedali, ze s dvoma detmi to bolo lahsie ako s jednym, lebo sa navzajom zabavili. Ale aj to je velmi individualne samozrejme a niekedy je to tak tazsie. Dnes je bezne mat deti vo vyssom veku, cize toho sa podla mna neboj, jedine na co pozeraj je to, co chces a citis ty. Lebo to co vyhovuje inej, ty mozes citit inak a inak ti to bude vyhovovat. Drzim prsty, nech sa spravne rozhodnete 🙂
@lenjaja84 nie
@zuzanockamt ja som absolvovala nifty test...nešla by som na amc veru...
@zuzana212722 ja sa v tej skupine nevidím, ja tam reálne som 😁 ak píšeš, že to je riskovanie života celej rodiny a nezodpovednost a tie ženy rozmýšľajú maternicou, nie rozumom, tak sa do nich obuvas, nie ze nie 😉 ja tvojmu postoju úplne rozumiem po tom co si vysvetlila kde pracuješ. Iný postoj mat ani nemozes. Všetko dobre prajem
Ja mam práveže pocit ze po 40ke mi energia dosť ubúda takže si to neviem ani predstaviť. Dcera ma 7r a babo by som už nezvládla v tomto veku.
Mne sa narodilo 5.babatko v 40.-tke (5.-tou planovanou sekciou)😊🙌
@zuzana212722 Úplne s tvojim názorom súhlasím...Píšeš, že si rehabilitačná sestra, študovaná....Ale napísať "zlý stav dieťaťa" s mäkkým i, no a nedať v dvadsiatich vetách ani jednu čiarku a bodku mi príde scestné...
@mandarinka555 prepáčte pani dokonalá.. Snáď bude svietiť slnko ešte aj pre mňa..
Ja mam druhe v 42ke ,som v dobrej kondícii ,dlho som ale nemohla otehotnieť.
@barboraamatejko ano ja mam uplne zdraveho chlapčeka a mala som ho v 42ke,dlho sa nam nedarilo,som rada ze ho mame,starsi ma 14rokov
@lenjaja84 svagrina mala uz skoro 40r ked sa vydavala a potom hned 2 deti. Pichala si fraxiparin, lebo potratila prve, ale inak dobre. Jedno slo sekciu a druhe normalne.
Aj manzelova sesterka sa vydala pred 40r...jej spoluziacka uz dievky na vydaj a ona novorodenca 😁 pri prvom mala velke problemy a oblickou, po porode ok, a obdiv ze chcela po tom trapeni este aj druhe v 42r, ale tam tie problemy uz nastastie nemala. Este aj nadstavbu na pegecke, aby mohla robit v skolke zvladla pri tom urobit.
Jediny handicap je ubudanie fyzickych sil, ale to je velmi individualne u kazdeho.
@lenjaja84 zodpovedaj si otazku, ci sa ti chce byt tehotna, rodit, prezivat sestonedelie, dojcit, ci mas energiu byt vzdypo ruke, v noci 10 krat vstavat....popritom sa starat aj o to druhe dieta, ktore uz mas...a venovat sa domacnosti a manzelovi. A hlavne sa chces vzdat toho co teraz zijes. A nie na rok, dva, tri... Ale na min 18 rokov ak nie tak na 26 rokov... Takze budes mat 66 ked ti dieta bude zivotaschopne samostatne.
Ak si odpovies ano, chod do toho. Lebo je to tvoj zivot a nie nas. Prezivat to budes ty. Nie my.ano dietatko je naaajkrajsia vec a najdokonalejsia vec na svete... Ale pozor nie je to fotka na instagrame.
@lenjaja84 pani moja matka ma mala v 40 a pozrite sa na mna dnes som úspešná hokejistka a síce moja matka je už dávno mŕtva ale užili sme sus ňou toho veľa. Záver ,nebojte sa umrieť z výčitkami svedomia <3
@zuzana212722 zo skusenosti s postihnutymi, ziadne take, ze riziko je vyssie mat chore dieta. Je rovnake ....a predstav si aj mlade zeny, aj stare zeny koncia bez partnerov. Zo vsetkych v mojom okoli to zvladlo ani nie 5% ludi, ze "zostarli ako par". Ale v mojom okoli nemam zenu, ktora by nemala dieta po 40tke (1,2,3.....16te). Je to normalne, a aj bolo to normalne - zeny vzdy rodili dovtedy, dokym sa dalo...
@lenjaja84 podla mna nie. Co pozorujem z okolia, dieta rodicov v 40tke omladi a doda energiu. My tiez planujeme dieta po 40tke-teda predtym sme neplanovali, ale jednoducho to tak vyslo, ze ak pride, budeme po 40tke.....
@sidicek no veď presne toto. Že ženy si myslia, aké je to super mať dieťa v 40tke, 50tke... Ale tie deti to tak nevnímajú. Generačná medzera je obrovská, žiadne pochopenie medzi rodičom a dieťaťom nie je. Moja mama napríklad mi rozpráva veci zo 60tyc rokov a rozčuľuje sa, že neviem o čom a keď jej poviem, že ja vážne netuším o čom točí, tak je ešte urazená, že ja sa vždy tvárim, že o ničom neviem. Ale akože ako si mám pamätať niečo čo bolo 30 rokov predtým než som sa narodila??? A proste takéto podobné veci celý môj život. Ja by som to nespravila dieťaťu. Lebo dieťa potrebuje rodiča, ktorý ho pripraví do života. Ale reálneho života. Nie života, aký bol 50 rokov dozadu. A teda dôchodcovia toho už o reálnom živote veľa nevedia. Oni už majú vlastný svet a vlastné predstavy... Ja som sa smiala dnes s mužom, že na stužkovej nášho syna zas budeme rarita my :D že čerství 40tnici :D všetko okolo nás bude 60+ (združenie dôchodcov)
@janickacrazy to maš pravdu, ja som v UK, tiež tu toľko vyšetrení nie je a inak celé tehotenstvo som na koze nebola. Ale prístup k tehotnej super. Tu sa nemôže stať, že Dr. vypiskuje 37r.ze je stará na tehotenstvo, tak ako som tu veľmi počula.

@zuzana212722 ja som tie vyšetrenia absolvovala...práve preto, aby som mala istotu...dnes však ženy AMC odmietajú a potom sa čudujú...ja som neodmietla, dieťa je zdravé