Koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?
Ahojte..koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?Mama mi volala už do pôrodnice že o týždeň dôjde pozrieť nebola som nadšená povedala som jej že to je skoro. Mala som veľmi náročný pôrod🙄 Dnes mi volala zas a keď som jej povedala že neviem kedy že možno po šestonedelí tak mi povedala že ale to nemôžeš ved ja som tvoja mama..Ale ja fakt neviem kedy mi bude ako tak lepšie atď. Som fakt ťa zlá,či ako?
Urobila si to vyborne... ja som mala tiez tazsie porody ale ani po jednom som nevolala mamu ku sebe. Samozrejme do porodnice pozriet prisli aj mi priniesla co som zabudla si zbalit ale navstevu cakala nez jej zavolam ze moze. Doma pomahal manzel robil co som nevladala alebo nestihala. Nehnevala sa, normalne som jej povedala ze: mami ked uz budeme mat svoj rezim a dam sa dokopy zavolam a mozes dojst kludne aj na cely den. Prisla asi po troch tyzdnoch... svokra sa o deti nezaujima tam sme toto neriesili.
Drzim palce, normalne kazdemu povedz kedy ma dojst... bez rozdielu mama- svokra- surodenec- teta...
Teraz je svagrina tehotna a povedala som jej narovinu to iste, nech ai do toho nenecha kecat a ze ked sa potom po porode bude na to citit nech da vediet prideme ich pozriet.
@choco6 máme obaja s mužom pred 40tkou tak ako prečo by sme nevedeli fungovat
@konikkon nie ona chce len nachvíľu dôjsť ja mám strašne veľa stehov a potrebujem chodiť ,,na voľno,,..mám veľmi zlý krvný obraz dávali mi aj tranfuzky proste celkovo som ko a fakt nemám chuť ani na 10min navstevu
Tak pre niekoho je to pomoc nemusieť ani polievku zamiešať a ležať kedy sa človeku chce lebo iný urobí, ale určite sa to dá zvládnut ja som to dokonca aj niekoľko dní zvládla doma sama s 3,5r. dieťaťom a nespavým novorodencom. Nikto okrem nás troch ( ja a 2 deti ) u nás nebol ix dní. Určite sa to sá zvládnut, bolo to náročnejšie, ale neľutujem. Pre mňa to bola zaujímavá skúsenosť 😀 Ty ak máš muža kt. pomôže vie variť, nebojí sa handry a vie aj práčku zapnúť si úplne v pohode 🙂
@gabriellka píšem zeho už videla
Pises, ze nemas 12. Prepac, ale mne naopak pripadas jak pubertalne dieta. Keby mi dcera nedovolila prist po porode pomoct alebo len ju pozriet, lebo je to moje dieta a ja ten porod odtrpim s nou, nedovolila popestovat vnuca, tak som niekde spravila chybu a ale ze nenormalne by ma to mrzelo.
Moja mama , ked som jej spominala kamosku, co mame aj svokre v 6nedeli zakazala chodit (tazsie sa jej rozbiehalo kojenie a celkovo bola na kasu), tak len urazene skonstatovala, ze ked bude treba strazit dieta cez skolske prazdniny, ci aj vtedy ich posle kadelahsie. Presli fakt 2 roky a dieta ma furt u babiek, este aj svagrinej ho dala strazit 😃 mama neni navsteva, mama pomoze, nehanbim sa pred nou chodit aj v nocnej koseli... to je ine ako keby sa dohrnuli Hujerovci z celej sirej rodiny...
Vieš čo, ja ťa chápem a tiež som nikdy nechápala ženy, ktoré si nasáčkujú domov mamu na dva týždne. Starostlivosť o novorodenca nie je žiadna jadrová fyzika. Ja som sa pred pôrodom vyjadrila neutrálne s tým, že uvidíme ako na tom budem. Rodičov mám 300km od seba, otec chcel prísť po týždni, rovno som povedala nie - to by nebola pomoc, len obskakovanie. Svokrovci bývajú o pár ulíc ďalej, prišli na 10 minút, doniesli jedlo, pozreli na malú a odišli (nevadilo mi to). Čo ale spätne ľutujem je, že sa sem nasáčkovali manželove sestry každá v iný deň a ja som nebola proti. Boli síce krátko, ale boli sme doma jeden deň a keď prišla druhá sestra, tak tri dni a ja som sa cítila zle a ubolene. Doteraz ľutujem, že som sa nechala presvedčiť. Tie prvé dni sú podľa mňa osobné len pre muža a ženu, sprav si to podľa seba a úplne bez výčitiek. Môj manžel mal tiež voľno dva týždne a navaril, upratal. Ešte bude kopa príležitostí na to, aby to dieťa mohli vidieť.
Sprav tak, ako uznas za vhodne. Ja som po porode chcela byt iba s muzom a babatkom. (rizikove tehotenstvo, tazky porod...) Mamu aj svokru sme poprosili, aby tuto poziadavku respektovali. Ja ale nemam extremne dobry vztah s mojou mamou resp. viem, ze by mi bola viacej na obtiaz ako na pomoc. Prisla cca. po dvoch tyzdnoch, ked som sa na to uz naozaj citila, aj to ked som ju poprosila, ci by mi nepomohla vyzehlit veci lebo nestiham, tak mi povedala, ze ona nerada zehli, nech si pozehlim sama, radsej si pohodlne sadla spravila kavu, obzerala maleho a mna nechala po 4 hod. spanku pratat sama byt 😅 takze chapem zeny, co maju extremne dobry vztah s mamou, ale ja som v tej chvili chcela od nej iba pokoj. Sprav tak ako uznas za vhodne, aby si bola ty v pohode, tu vas nikto nepozna a nevie zhodnotit aky mate vztah. Predpokladam, ze az tak dobry ho nebudete mat, ak by to tak bolo, tak by si ju ako oporu urcite chcela mat pri sebe.
Asi velmi zalezi od Vasich celkovych vztahov. U nas to tak vyslo, ze po porode starsich, aj tejto nasej najmladsej sme zhodou okolnosti byvali u nasich, takze sme boli spolu od prvych dni a bolo to super. Ale ja mam s rodicmi vynikajuce vztahy, aj manzel, aj starsie deti, vzajomne si pomahame, vo vsetkom, aj mimo takychto udalosti ako narodenie dietatka. A je pravda, ze uz som starsia a dokazem byt nad vecou. Pamatam si, ako mi najprv mamina rozpravala, ze co tej malej (pardnovej) "furt len cecek pcham" a o par min, ked stale revala, sa jej prihovarala, ze "vidis, ta mamina ti ani papat neda" 🤣🤣 Hovorim jej, mami, to vazne? Pozreli sme na seba a rozrehotali sa a bolo dobre 🤷♀️😅 Ale kebyze spolu nemame dobre vztahy, asi by som sa aj urazila 🤣 takto sme to odlahcili a bolo a stale je to velmi fajn. Teraz sa stahujeme do noveho a normalne je mi luto obcas 🙈 Nasi obaja miluju svoje vnucence a uzasne sa im venuju. Ale vzdy to vyzaduje velku davku respektu a tolerancie na vsetkych zucastnenych stranach.
Načo sa pýtaš na názor, keď teraz všetky, čo sa ti nehodia ofrfleš? Však teda buď sama koľko chceš
Pri prvom prišla 7. deň po pôrode, pri druhom do pôrodnice, pri treťom 7. deň po pôrode. Pri prvom a treťom boli zakázané návštevy do pôrodnice. Potom druhý raz videla bábo na krste po mesiaci a potom som už chodila ja k našim na návštevu raz za dva týždne.
Mama dosla pri prvej asi 5 dni pred porodom, bola mesiac. Keby nebola, asi by som sa zblaznila od nudy... Pri druhej dosla podla tp, lebo ona ratala, ze mala.sa narodi v den tp🙈😂😂, potom dosiel aj oco a boli u nas prvy tyzden. Pri tretom, kedze bol covid, tak mama dosla, ked mal.maly asi tyzden a pol a tiez len tyzden bola. Svokra vidi deti tak 3x do roka - 2x ked ideme my k nej a raz ked dostane prikazom, aby ona dosla k nam🙄
Pre nase mamy je to divne nevidiet hned babatko...my uz sme inak nastaveve
Neviem si predstaviť, aby moja mamina čakala 6 týždňov? Prišla hneď na druhý deň, veľmi mi pomáhala, bola mi oporou. Iné návštevy samozrejme neskôr.. Ale mama si zaslúži viac,aj sa možno trochu prekonať.
Hneď na druhý deň po príchode z pôrodnice sme išli na návštevu ku svojrovcim, k našim som cestovala s dvojtýždňovým bábom,keďže bývajú ďalej a sú už starší a cestovať je pre nich náročné (2.dieťa), pri prvom prišli oni k nám po príchode z nemocnice. Ale ja som bola v pohode. Nie som citlivka.
My sme chceli byť s mužom s bábätkom sami, mama bola v tom čase v kúpeľoch (tak sa ani nenukala prísť) ale babka mi volala, že príde aj autobusom (96km) ak budem potrebovať po pôrode mať pomoc, ja som poďakovala, povedal, že skúsime to zvládnuť sami dvaja a ak by niečo tak volám
Sestra prišla na 2hodky po týždni pozrieť bábätko (mne to nevadilo cítila som sa po pôrode fajn)
Svokrovci aj švagriná boli naraz 2tyzdne po pôrode, doniesli jedlo, nečakali žiaden servis, boli asi 4hod dokopy
Rodičia boli hneď keď prišla mama z kúpeľov (3tyzdne po pôrode) ale mala komentáre 🙄 pozerala ako kojim či dobre, že musí mať bábo čiapku v júni v byte atď. No zhodnotila som, že fajn že sme boli doma sami😀
K rodičom sme.potom.isli keď mal malý 2m
My sme vtedy este byvali s rodicmi, ale ked sme dosli z porodnice uz svokrini boli u nas a cakali nas...vobec mi to nevadilo, ved vecer isli domov, je to rovnaky vnuk pre mojich aj pre muzovych rodicov...maleho som im "odovzdala" ,ja som sa isla najest a spat...aspon postrazili 🤣🤣🤣
Keď som rodila bola vo vedľajšej miestnosti s manželom. Bola pri mne od začiatku. Pomáhal varila upratovala maximálne. Ked mala dcéra koliku tak má nechala vyspať a hajkala ju ona. Kedykoľvek jej môžem zavolať a v minúte je pri mne a pomôže. Je to druha mama mojich deti a veľmi ju zato ľúbim
No ja s mojimi rodičmi až taký dobrý vzťah nemám. Moja mama chcela by som prišla rodiť do mesta, kde bývajú oni (vzdialenosť 500km). Že mi vybaví cisarák a kľudne u nej môžem ostať aj dva mesiace po pôrode. Lenže ja nie som slobodná matka! Mám manžela, opýtala som sa že čo má akože robiť on, nemôže nebyť v práci dva mesiace. Povedala, že nás môže chodiť pozerať cez víkendy. Neuveriteľné. Veľmi sa urazila aj keď som jej povedala, že po pôrode nepotrebujem pomoc, nech tu nie je 2 týždne. Chcela som si užívať tento čas s mojim manželom, s ktorým máme krásny vzťah. Urazila sa. Po pôrode sa hneď ozvali, že chcú prísť. Povedala som, že ešte nie som pripravená, nech sa ozvú tak 2 týždne neskôr. Skoro ma zabili cez telefón. Citovo ma vydierali a nebolo to príjemné riešiť takéto veci po pôrode. Treba si nastaviť hranice čo najskôr.
Pri prvom boli návštevy povolené, tak bola každý deň v pôrodnici, potom domov prišla asi po 3 dňoch. Pri druhom návštevy neboli, tak prišla k nám v deň príchodu domov. Neprišla pomáhať ani sedieť na kávičku, normálne prišla, pol hodinku sme pokecali, ponosila bábätko, ak bolo bdelé a kľudné a zas išla. Rovnako bola aj švagriná, nemala som s tým problém. Hromadné návštevy alebo také, ktoré treba hostiť, sme mali až po pár mesiacoch, ale keď najbližší človek príde mkrnut na chvíľu, to nepovažujem za návštevu.
Vsak si presvedcena o svojom nazore, tak naco sa to tu pytas?
A nie kazda mame chlapa doma po porode. Co by som ja dala za to, aby som nemusela riesit jedlo a domacnost.
Záleží či príde pomôcť alebo pozerať na bábätko a piť kávu, ktorú jej treba ešte aj podať do ruky.
Moja je ten druhý prípad. Takže tu bola síce 2 dni po príchode z pôrodnice, ale len na hodinku. Pôrod som mala bezproblémový. Ak by sa chcela zdržať dlhšie, očakávala by som pomoc alebo jej slušne povedala že nie.
Haloooo.autorka zobuď sa...hovoríme o tvojej máme.ktora tá porodila a vychovala...to ju nezavoláš pozrieť vnúča.lebo potrebuješ chodiť naostro? A covid tu bude ešte roky.nezavolas ju roky? Umývať ruky a vetrať hádam viete...
A potom sa ľudia čudujú.ze vzťahy medzi najbližšími sú naprd....tak prečo asi...
Raz aj ty budeš mať vnúča a možno sa ti toto tvoje správanie vráti a pochopíš...možno konečne pochopíš...máj sa
ja som prisla domov na druhy den po porode, mama prisla o par dni, ale nebola to ziadna “navsteva”, priniesla jedlo, pozrela malu ako spinkala, zdrzala sa par minut a isla prec. takze taka normalna navsteva bola cca 5-6t po porode
Uplne ta chapem.Pri prvej dcere prisla svokra hned na druhy den,mali sme za sebou tazku noc lebo mala nespala len plakala,ja ubolena,rozbita, a oni prisli akurat ked sa nam vsetkym podarilo zaspat 😏 zostali niekolko hodin,nechali sa obskakovat,malu budili nasilu..a ked odisli tak sme do rana opat mali cirkus😏 takze taketo navstevy som zatrhla pokial sa nezosuladime spolocne.mama prisla na cca 2 dni,ale realne som ju vobec nepotrebovala.
O chvilu ma caka druhy porod,a uz teraz viem ze taketo navstevy nechcem..mama chce tiez prist stoj co stoj na niekolko dni,ale odmietam ju,nechce pochopit ze potrebujem hlavne pokoj.manzel bude 2 tyzdne doma,vie ma plnohodnotne zastupit,pomoct.

@antonia15 dobré vzťahy máme ale veď niesom slobodná matka. Ja zas nerozumiem vám ostatným že keď máte svoju domácnosť aj muža načo tam ťahať svokru alebo mamu🙄však nemám 12r