icon

Prečo majú ľudia viac ako štyri deti?

21. jan 2024

Nudia sa? Aj keď ich vedia zabezpečiť a sú dobrí rodičia, ja tomu nerozumiem

babulkomale
23. jan 2024

@reanda a co z tych beznych veci co dopraju ini, nedavas detom ty? Ktore su to?

reanda
23. jan 2024

@babulkomale napriklad zbytocne lyzovacky? len tot vcera tu bola tema, ako sa matka stazovala na svojho hrozneho 13rocneho pubertaka, ktory nebol vdacny za skvelu vikendovu lyzovacku, miesto toho je drzy, papulnaty, oznacil ju za blbu a otec ze sa nemusi radsej ani vracat zo sluzobky domov.. tak ho pre istou poriadne zmlatila.. parada, nie? ale hlavne, ze mu dopriali lyzovacku.. a tiez samozrejme kruzky a treningy - to vsetko absolvuje, prirodzene.. len je to had nevdacny, co si to nevie vazit 😀 .. tak ti nejak neviem, ci je zrovna toto to, co tie deti tak nutne potrebuju k zivotu 😕

babulkomale
23. jan 2024

@reanda uplne prekrucas.
Cize tvoje deti nieco velmi tuzia robit, nejaku aktivitu, napriklad lyzovat, a ty im povies, ze preto ze nejaky pubertak papuluje nejakej cudzej zene, co si ani nevidela, len citala, tak vy cela rodina kvoli tomu nelyzujete? 😂😂😂
Alebo nedovolis detom hrat na flaute, lebo niekto.kto hra na flaute povedal ze sa mu nechce cvicit a chodit na teoriu? Bol nevdacny rodicom, ze mu platia ZUSku?
Tak ani tvoje deti nebudu just chodit na flautu?
Taku hlupost som este nepocula a to uz mam dost rokov.
Mna by zaujimalo, ako to vysvetlujes tvojim detom, preco nerobite niektore aktivity.

reanda
23. jan 2024
jana_eyre_2
23. jan 2024

Vidíš, keby si mala viac detí, tak by si sa nenudila tak že by si nad týmto musela uvažovať..

slniecko5
23. jan 2024

Proste to žijeme a to je cele..
Mám 5.
Sem tam nadávam, že jw toho veľa, sem tam sedím zbytočne na koniku a mohla by som robit niečo iné (ale jednodetne tu nie sú🙂? ), sem tam je to drahé, jasne, ale nikdy som to neoľutovala🙂.
To je ako vysvetľovať bezdetnej, prečo je dobre mať dieťa. To sa vysvetliť nedá. To sa musí zažiť a tak je to aj pri viacdetnej rodine.

hederamonstera
23. jan 2024

@babulkomale podla mna si vobec nepochopila co chcela @reanda povedat.
Skor ze rodicia zbytocne nutia deti na tieto aktivity alebo kruzky lebo si myslia, ze tym bude zivot ich deti lepsi. Casto rodicia nepocuvaju svoje deti, myslim ze to bol pripad aj toho pubertiaka, ale tak maminka si odskrtla imaginarny checklist lepsieho dietata ;)

vsetkounas
23. jan 2024

@katulienkax ja mam deti 5 a teda nam nepomaha nikto a nepomahal ani raz nebola moja mama my pomoct po porode az teraz pri piatom zacali vsetci pomahat :D nestazujem sa ale je to nezvyk :D a preco mame viac deti lebo sme chceli velku rodinu a vyhovuje nam to tak takto .

majusik1304
23. jan 2024

Autorka, zdá sa mi že táto tvoja otázka už sama o sebe má v sebe odsúdenie a v podstate ty ani nechceš úprimne pochopiť veľké rodiny a prečo ľudia majú veľké rodiny.

babulkomale
23. jan 2024

@hederamonstera aha, tak toto mi absolutne nenapadlo, ze nutia.
Moj syn ma kazdy den nieco - ZUŠ, kruzky, hasici - vsetko si to vybral uplne sam, sam siel na talentovky ked som bola v praci, sam chcel lyzovat, uz lyzuje aj mladsi, cize my zijeme aktivne a detom sprostredkujeme uplne kazdy zazitok, o ktory maju zaujem.
Keby sme mali neobmedzeny rozpocet, pravdepodobne by sme vlastnili lyziarske stredisko a od novembra do aprila by som muza a deti nevidela v nicom inom ako v overaloch
na svahu a v plavkach v bazene.

hederamonstera
23. jan 2024

@babulkomale vsak to je ok. Ona nikde nenapisala, ze ked jej deti chcu, tak nedopraje ;)

babulkomale
24. jan 2024

@hederamonstera ja som pochopila ze praveze preventivne vychovne im nedopraje nic, aby neboli rozcapene. Ked je taka nasrata na kruzky a lyzovacky 😃

taktotedanie
26. jan 2024

Lebo na to maju, lebo sa boja syndromu prazdneho hniezda, nieco si tym kompenzuju, su az prilis veriaci,nemaju na ochranu, niektore vrstvy ludi povazuju deti za zdroj prijmu
Cim viac deti tym sa skracuje biologicky zivot matky

reanda
26. jan 2024

@babulkomale nie som nasrata na kruzky a lyzovacky 🙂, to mi napadlo ako prve, lebo prave tie lyzovacky sa tu mnohorat pouzivaju ako priklad toho, o co prichadzaju deti z viacdetnych rodin, kde si ich rodicia 'nasekaju' a potom im nemaju za co ani lyze kupit.. ako keby lyzovanie bolo nutne k prezitiu 🙂

babulkomale
26. jan 2024

@reanda myslim ze prichadzaju o ovela viac, ale to my nevyriesime.

soldi
26. jan 2024

@taktotedanie pises: Cim viac deti tym sa skracuje biologicky zivot matky - to bolo podlozene nejakou studiou? neviem sa nejako k takemuto tvrdeniu dopatrat

10zabka
26. jan 2024

@taktotedanie nuž... moja starká mala 9 detí a zomrela ako 93-ročná

soldi
26. jan 2024

@10zabka keby mala iba jedno, zila by 120 😀

10zabka
26. jan 2024

@soldi podľa tej teórie určite 😀

lucka_ke
26. jan 2024

@10zabka moja mala 12 a žila do 95ky 🙂

taktotedanie
26. jan 2024

@10zabka nemozes porovnat generaciu tvojej babky a dnesnu

10zabka
26. jan 2024

@taktotedanie môžem. Žili kratšie 🙂

taktotedanie
26. jan 2024

@10zabka ach vies co dobre, nebudem si kazit piatok
Pekny den

10zabka
26. jan 2024

@taktotedanie máš pravdu, nekaz si ho nevedomosťou. Pekný deň aj tebe 🙂

taktotedanie
26. jan 2024

@10zabka 😂😂😂😂😂😂 made my day

10zabka
26. jan 2024

@taktotedanie you too 😉

soldi
26. jan 2024

@taktotedanie ja cakam na ten zdroj, lebo sa mi nepodarilo najst takuto informaciu. Tak ja len tak naaahodou ci to nie je iba Tvoja vlastna teoria 🙂

mandarinka555
26. jan 2024

Dievčatá...tie, čo máte viacej detí, nikdy , ale fakt nikdy ste nepremýšľali, čo sa stane, ak chlapovi hrabne a opustí vás kvôli mladšej, alebo kvôli tomu večnému bordelu a hurhaju? Čo spravíte, ak ostanete samé s piatimi deťmi napríklad? A ešte, ak nemáte vlastné bývanie...

hylary
26. jan 2024

@mandarinka555 super otazka 👍 som zvedavá na odpovede... Ak vôbec niektorá odpíše

cecilia29
26. jan 2024

@mandarinka555 taky chlap by sa asi alimentov nedoplatil...na 5 deti by to bola pálka. Co tak sledujem koníka, skôr mam pocit ze ak zdrhmu tak pri jednom-dvoch a hlavne ak sú len partneri . Pri rozvode, ak je napr nehnuteľnosť a majetok bsm tak to už není len tak jednoducho. My mame deti zatiaľ len 3 , ale ak by som ostala sama (ak by sa muzovi nieco stalo) mame samozrejme plan B a pod mostom by sme neostali.