6 týždňové bábätko má kožný problém
Ahojte mamičky. Prosim, poradte mi, uz som zufala. Maly ma 6 tyzdnov a vyzera hrozne. Pred tyzdnom mal krasnu pokozku. Dnes vyzera strasne. Par dni do zadu sa mu urobili vyrazky, pomyslela som si, ze potnicky, alebo akne, ze sa cisti, no bolo to cim dalej horsie. Nakoniec ma cervene suche licka, sama krupicka, zlte chrasty v oboci, uska ako smirgel. Aj v uskach sa mu tvori maz biely ci co to je. Davali sme mu harmancekovy caj a v rovnakej dobe ho aj okupali so samponom bubchen. Sli sme k doktorovi, nemyslite si, ze nie. Hned nas odbila kozna, ze alergia. Dala nam imazol plus, to zabralo akurat na obocie. Licka ma este horsie z toho. A fenistil, ze ked sa to zhorsi. Tak som mu dala a cakam co bude dalej. Prosim kazdu skusenu mamicku aby mi napisala co to je a co na to zaberie. A hlavne ci tie uska maju nieco spolocne so seboreou, alebo je to ozaj alergia. Dakujem pekne za odpovede.

@limetka69, ak je malý na umelom určite by som okrem dermatológa išla aj na alergológiu a možno by bolo dobre nasadiť Hypoalergénne mlieko. Ak by Ti lekárka nasadila HA( tam je čiastočne naštiepená BKM) - to môže aj pediater, tak 50% ti prepláca poisťovňa a ak by ti napísal alergológ alebo gastroenterológ hypoalergénne mlieko, kde je úplne naštiepená bielkovina tak tam hradíš len asi 3Eur na jedno mliečko. Ak malý nemá nejakú kontaktnú alergiu na niečo čo ho dráždi z vonka, tak je to problém vnútorný a to že sa to prejaví na koži je už len dôsledok nejakej reakcie v organizme.
môže to byť seborea, nám po uplne zmizlo po polroku. ked sa vyskytli už hnisavé ložiská, opkupali sme v hypermangane, natierali baby nivou. dávaj pozor na stravu - vyhni sa citrusovým plodom, jahodám...alergenom.
Tiez prve, co mi napadlo - seboroicka dermatitida, nie klasicky detsky ekzem...ten vyzera trochu inak.
Zienky,holtov krem zabral,po troch natretiach nema ani jednu vyrazku.🙂 ale ostali mu cervene suche licka draplave a vobec to nejde premastit. Neviete náhodou co by zabralo?
@limetka69 jeeej tak super,skus sudocreme alebo indulonu a daj poriadnu vrstvu a premastuj casto
holtov krem nam zabera tiez a ja som potom na premastenie pokozky (lebo tiez mu vzdy ostala taka sucha) pouzila krem, ktory mu davam do veterneho a studeneho pocasia (taky na to urceny, kupeny v drogerii) - ci to je ale dobre neviem, no pokozku premastil
@petulda333 sudocream premastuje? Ja som myslela,ze vysusuje zaparene ritky. 🙂
kupila som to v DMke, je to Baby Wind- und Wetterbalzam od znacky Alverde...v slovenskom preklade: ochranny krem do nepriazniveho pocasia... ten krem je mastny, aj ja si ho dam niekedy na ruky, no podla toho, co je na nom napisany, je urceny pre deti
ale su aj ine znacky takychto kremov do nepriazniveho pocasia, ked som kupovala, mali viacero na vyber - predpokladam, ze vsetky splnia ucel - premastenie pokozky
@limetka69 nic sa neboj.My sme si tym presli a bolo mi povedane jednym uzasnym panom doktorom ze je to ,,reakcia na svet,,.Proste babo prichadza do kontaktu s okoli,su to pre neho nove agresivne veci.Telicko sa osidluje bakteriami a pod.Nam vtedy predpisal Excipial na mastenie,Lipolotio na kupanie a myslim ze Fenistil.Za chvilku bolo dobre.Ja viem ze to rodicov vydesi,presne tym sme si presli ale hlavu hore.Len si zvyka na svet 🙂 prajem skore uzdravenie
@limetka69 ja ho pouzivam na zapareniny a aj na suche cervene flaky,lebo aj take sa drobcovi robia a pomaha
@limetka69 teraz som kukla na letak,sudocrem ukludnuje a zvlacnuje pokozku,pouziva sa na vyraxky,ekzemy atd atd
@limetka69 aj náš malý to mal ako pisala bianca, zrazu bol malý vyhadzany, tiež mi radili holtovu a neviem čo a ono to preslo same. Tiez nám doktor povedal že babatko sa "čistí", že vlastne tak reaguje na nečisté vonkajšie prostredie. My sme to mali tak 2- 3 týždne. Hlavne to nenatieraj jedno cez druhé aby si malinkemu ešte nepoškodila. Tak drzim palce nech to skoro prejde.🙂
@mirkaaa80 no moj to ma take ako pisala bianca a uz ma takmer 6m,nie vzdy je to cistenie,a treba hladat pricinu,ale u dr a nie tu..lebo tu kazdy radi nieco ine
@limetka69 holtov krem nam dr nechcela predpisat ze pre male deti sa nedava lebo su to hormony My pouzivame imazol a detsku pastu ta je na dermatitidu davame to striedavo len vecer a na premastenie potom do kupela olej sebamed alebo balmandol ten sa moze aj priamo na kozu natriet alebo mast infadolanta je super natierame ho aj preventivne s nou rano a vecer lebo krpec zdedil po manzelovi zlu kozu musime stale premastovat lebo ak jeden den by som nenatrela uz sa mu zacne ekzem a kadeco.
@limetka69 moj zlaty :( moja dcera mala v mesiaci presne to iste , zo dna na den sa priserne vysypala na tvari. Dr. nam povedala, ze to je novorodenecka dermatitida, take cistenie od matkinych hormonov, umyvali sme repikom, nie harmancekom (ten moze byt aj alergen pre niekoho) a natierali sme holtovym kremom, ten sa da kupit v lekarni bez predpisu. Za dva dni mala tvaricku cistu, potom sme to uz iba premastovali obycajnou modrou indulonou.
Dakujem pekne za odpovede. 🙂 pozriem v DM na ten krem, nam modra indulona nezabera, ani olej olivovy. Ale uz je z najhorsieho von. Uz mi mozu ludia pozriet do kociara 😀
@maxiva tak nestriedam, natrela som len tu holtovu mast, raz skusila indulonu a natieram ho len olivovym olejom. Viem, ze to nir je dobre, ja som ani nemastila kym nebolo treba, len trosku oleja dala do vanicky. No ale myslim, ze to treba riesit, nie pozerat ako sa lupe. Snad to su fakt tie hormony co sa vyplavuju a da sa to do poriadku. 🙂
@chorucka naco?ja som tiez za alergologa,moj bol vzdy vyhadzany a kozna len ze atopicky ekzem lebo manzel ho ma,a nakoniec vysetrenie u alergologa ukazalo alergiu na bkm a hned sme menili mlieko a mame pokoj,ani ekzem ani vyrazky...takze treba hladat pricinu a nie len kremiky a spoliehat sa nato ze to prejde,autorke pomohla holtova mast okej ale nevyriesilo to problem...lebo moze sa jej vyhadzat aj inokedy ak nezisti z coho
@petulda333 a tvoj to ma len na tvari, alebo aj na tele? Lebo moj len tvaricku ma problemovu.
@petulda333 ja som to tu riešila, lebo bol vikend, cez tyzden dme boli u koznej, ale dr ze dovi dopo.... Urcite pojdem druhykrat k inej koznej ak by sa to zhorsilo,alebo nastal iny problém. No zisťujem, ze dr maju vsetko na háku, co sa cudujem kedze je to fakt male dieta. A viac mi pomozu skusenostu mamiciek tu, ako tie stare rasple na ktore natriafam 😀
@limetka69 ved urcite to mas riesit,tak som to nemyslela.ale niekedy clovek v snahe pomoct vyskusa viacej kremov a potom sa to zhorsi.a inak nam lekar,ked sa synovi toto vyhodilo zakazal pouzivat olivovy olej.postupne prislo k zlepseniu.davala som len jeden krem,ktory to najhorsie stiahol a bol klud.nemyslela som to zle,ale je tu vela rad,tak co si z toho vybrat,chapes ako som to myslela?
@limetka69 moj ma teraz len tvar ale uz to ustupuje,teraz sa mi vyhadzal po kupani,poskodila mu voda...ale raz to mal na rucke a raz v intimnych castiach..on sa vyhadzoval z mlieka,ale sem tam z vody a vyhadzal sa mi z mrkvy
@limetka69 aj my sme toto mali ako malinky,presne toto iste. Nam povedala dr. ze niektore babatka si tak cistia tu kozicku, kym si zvykaju na nas svet 🙂 poradila nam holtov krem a ani nie po tyzdni bolo po probleme. Je volne na predaj v kazdej lekarni a stoji cca 1 euro. Nam dr. este vravela ze to nemusi byt hned alergia.

@limetka69 dakujem,miluje fotenie to ma po ockovi ☺