icon

Je kozie mlieko vhodné pre malé deti?

ludka140281
7. mar 2011

myslim ako moju dcerku,11 mesacnu...dojcim ju ,ale kedze dedo chova kozenky,tak ci by uz mohla ochutnat take mliecko...neprestanem dojcit,len na prilepsenie,je alergicka a to vraj odporucaju,len nikde nevidim od akeho veku 😒 dakujem

kisska
7. mar 2011

ludka vobec nie. Pokial dojcis, nemusis vobec riesit ziadne ine mlieko. Kozie mlieko je sice o nieco lepsie ako kravske, hlavne pre alergikov, ale stale je to mlieko ineho cicavca. Pozri clanky napr. tu http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=373725

ani3012
7. mar 2011

babička pred 77 rokmi bola odchovaná aj so svojím bratom -dvojčaťom na kozím mlieku (mali pod 1 kg a spávali v krabici s vyhriatou tehlou a vystlanou vatou ) vraví,že kozie mlieko im zachránilo život,vraj boli doma len aby dožili.....

Paťko ho pil po prvom roku,lebo mal alergiu na bielkovinu krav.mlieka -prevarené 😉 alergiu už nemá 🙂
Ja teda nie som proti a ak bude možnosť, ako doplnok -nie náhrada-stravy, tak určite využijem aj pri malej 🙂

zitaje
7. mar 2011

ani3012 to vsetko mohlo platit v pripade, ze ich mama pre cokolvek nemohla dojcit. Otazka vsak znela, ci je vhodne a potrebne kozie mlieko ako prilepsenie k materskemu - a to si teda myslim, ze je akekolvek ine mlieko zbytocnost, ved mlieko ma, dokonca to najvhodnejie, od vlastnej matky, tak naco davat este aj ine mlieko? Obzvlast ak ma dieta alergiu. Tie odporucania kvoli alergii su podla mna myslene tak, ze lepsie kozie mlieko ako kravske, ale samozrejme materske je naj.

usiko
8. mar 2011

citala som ze koziemlieko pre dojcata zasadne nie,ale neviempreco....Mama a ja Special....

titkovamiriam
8. mar 2011

presne tak ked dojcis nič nerieš ale inak kozie je vhodnejsie ako kravske ale musi byt samozrejme zdrava koza 😉