icon

Leukémia u 1,5 ročného syna

matulka82
29. jún 2010

Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem

kveta
13. sep 2010

@matulka82 Držte sa.. Veľa šťastia... 😔

penelopa77
13. sep 2010

Matulka, povodne som Ti nechcela pisat, pravidelne sledujem, ako sa mate. Ked ale citam, co Vas este v najblizsich dnoch caka, nedalo mi, mam 9 mesacne dievcatko a zatial vdaka bohu zdrave, a nedokazem si ani predstavit co s manzelom prezivate. Viem, ze to je velmi tazky zakrok a obdobie po nom este tazsie. Velmi, velmi ti prajem, aby to malicky zvladol co najlepsie, tebe obrovsku davku fyzickej aj psychickej sily a hlavne, aby to prinieslo ocakavany vysledok a vy ste boli cim skor doma. Budem na Vas mysliet, ak by sila myslienok mohla liecit, asi by si sem uz dnes ani nemusela pisat.... mysli na Vas snad kazdy, kto chodi do temy batolata. Drzte sa.

aylin
13. sep 2010

@matulka82 drzim vam prsty a prajem vsetko dobre.... dufam,ze drobcek bude zdravucky....

matulka82
autor
14. sep 2010

Dakujeme!!!!este nas caka jeden cyklus CHT podla protokolu.Potom predtransplantacna "vybijajuca"CHT a radioterapia.Potom transplantacia.Predtym este Op starsieho ,dufam,ze pochopi ,ze je to pre zachranu braceka...Neviem ako to zvladneme a kedy skonci tento "bolestny"zivot ,ale verim,ze Luky to zvladne...

ani3012
14. sep 2010

@matulka82 ale to je strašné..mne není ľúto len malého,ale aj toho staršieho...... ☹ ☹ ☹
Nech ste čím skôr v poriadku a zákrok sa podarí nad očakávania dobre 😉 ♥♥♥

matulka82
autor
14. sep 2010

@ani3012 ach keby si mala pravdu ani... ☹

simcab
14. sep 2010

@matulka82 treba neprestávať veriť, aj keď je to často ťažké.. posielam tebe,a j celej rodinke veľa síl..

misinn
14. sep 2010

matulka82 aj ja stale sledujem ako sa mate, myslim na vas aby vsetko dobre dopadlo..posielame pozitivnu energiu 🙂

aylin
14. sep 2010

ojjj :((( neviem si a ani si radsej nechcem predstavit co prezivate... drzim velmi palce....nech ste opat stastna a zdrava rodinka....

katka0210
25. sep 2010

@matulka82 držte sa, moja Simča mala v deň transplantácie presne 1 rôčik, ale na oslavy som anilen nepomyslela.
Transplantácia je veľmi vážny krok a minimálne mesiac budete v zavretí v sterilnej izbe, prajem Vám nech je to len mesiac. Keď Vám bude smutno, zle, ťažko píšte, volajte, hlavne to neduste v sebe.
Na mojej stránke o Simonke som o transplantácii napísala článok, teda ako sme to prežívali my http://simonka.webnode.sk/news/transplantacia-k... každé dieťa to však prežíva inak.
Pani primárka Horáková je veľmi príjemná žena a aj sestričky sú milé a robia si dôkladne svoju prácu, aj keď každé dieťa má 5 pump, ani raz som nemusela vyjsť z izby, že nám došlo niečo.
Už ste boli na transplantačke na pohovore?

martina2001
25. sep 2010

@matulka82 ahoj, poznám poslednú dobu ľudí ktorých detí majú podobný osud ako tvoj Lukáško a zhodou okolností aj moja švagriná robí na takom detskom oddelení. deti sú oveľa silnejšie ako my dospelý, neboj nič vyzdravie a o pár rokov si na to ani nespomenie. držíme Vám palce

aylin
25. sep 2010

@katka0210 Katka,normalne ma tvoj pribeh rozplakal..... dufam,ze mate malinku uz zdravucku....to najkrajsie a najcennejsie pre kazdeho rodica je mat zdrave dieta....

katka0210
26. sep 2010

@aylin naša Simonka je zatiaľ v poriadku, no nežiadúce účinky sa môžu vyskytnúť po piatich, desiatich aj dvadsiatich rokoch ešte, takže vyhraté zatiaľ jednoznačne nemáme.

matulka82
autor
26. sep 2010

@katka0210 ahoj Katka,prave zajtra sa vraciame na 4 cht,boli sme tyzden doma 🙂 no od zajtra pridu zas tazsie chvilky.A na transplantaciu nechcem ani mysliet 😢 prave na zaklade Simonkinho pribehu,ktory som si nasla v zaciatkoch nasej liecby,sme nechceli tuto volbu.Bolo tazke len citat tie riadky a nieto ich este zit...zial ,u nas sa z 2 moznosti stala 1 ,i ked ani druha nebola vyhra.Na pohovor sme este neboli,ale asi to uz nie je daleko ...No ja verim,ze Simonka uz nikdy nebude mat ziadne komplikacie,a,ze ten boj mate vyhraty!!!!!!!!!!

mirka414
26. sep 2010

@matulka82 smutne ☹ drzkam palceky,nezabudni sa ozvat ak by ste nieco potrebovali.

aylin
27. sep 2010

@katka0210 dufa,ze mate vyhrate!!!! a silno,silno vam drzim palce...nechste uz len zdrava a stastna rodinka... a nielen vam,ale aj vsetkym ostatnym,co takto trpia...alebo si museli tolko vytrpiet...

other_side
27. sep 2010

strasne silno vam drzime palce, hlavne Luky nech je cim skor v poriadku, matulka, bud silna, verim ze je to tazke, ale strasne strasne moc si zelam aby ste to zvladli, myslim na vas a vsetkym detickam prajem aby boli silne. zvladnete to!!!

sue
27. sep 2010

@katka0210 , @matulka82 veľmi veľmi veľmi vám a vašim detičkám držím palčeky... veľa zdravia. Katka, včera v noci som si čítala Váš príbeh ☹ tiekli mi slzy... verím, že Vaša dcérka si už od života vybrala všetko zlé a už bude len šťastná a zdravá.

fatulda
28. sep 2010

aj ja by som vam chcela napisat ako velmi velmi drzim vasim detickam palce, aby nad chorobou definitivne zvitazili,. Matulka, casto na vas myslim a verim, ze to vsetko dopadne dobre, prajem vam vela sil... Po precitani pribehu Katky som vcera nemohla spat, je strasne ked deti musia niecim takym prechadzat 😔 Prajem vam, nech vas v zivote stretava uz len to dobre

sonicka25
30. sep 2010

Tu v Nemecku kde momentalne zijeme sme sa s manzelom a malou prihlasili tu:
http://www.dkms.de/choose.html
Po odovzdani krvnych vzoriek sme sa stali dobrovolnymi darcami kostnej drene.
Je zaujimave,ze sa tato darcovska banka takto rozrastla a posielaju odtialto darcov do celeho sveta....

Ak sa prida kazdy tak aj nad touto chorobou zvitazime 😉 Proti leukemii sa da zvitazit pasujucimi darcami 🙂 🙂

mirka414
13. okt 2010

@matulkaa82 mate nieco nove?ako sa maju deticky?

katka0210
17. okt 2010

@matulka82 tak zajtra sa stretneme, nastupujeme na hospitalizáciu 😉 máme kontrolné CT a iné vyšetrenia

ani3012
18. okt 2010

@katka0210 Simonke všetko najlepšie k dnešným narodeninkám !!!Hlavne hodne zdravíčka! 🙂 A pozdrv od nás všetkých matulku a že myslíme na ňu a aj jej slniečko .......

zgamratova
19. okt 2010

matulka, vždy, keď nájdem nejakú slamku, spomeniem si na vás: http://tvnoviny.sk/spravy/domace/citove-aj-zdra...
myslíme na vás, posielame vám veľa pozitívnej energie a silno držíme palce... pa.

kris557
19. okt 2010

matulka82, no po tvojom príbehu mi tiež padajú slzy ako hrachy...
Som veľmi citlivá a keď má moja malá len soplíky trpím a modlím sa nech to nebude nič horšie. To, že vašej rodine držíme palce a že sa za vás budeme modliť aj za Simonku a ostatné deti, kt. to potrebujú je samozrejmé.
Ale chcela som vám povedať, že v Trnave je na námestí /na tej strane ako je naľavo divadlo, kúštiček vyššie/, je kostol a keď sa v tom kostole pomodlíte k /soche/ Panenke Márii /je za mrežami vzadu napravo v kostole/, tak sa vám všetko splní, o čo prosíte a mám to vyskúšané aj ja, že pomáha 🙂 sú tam aj ďakovné tabuľky venované Panne Márii za vyslyšané prosby 🙂 / iba pred Vianocami je tam betlehem/ a verte naďalej! 😉

matulka82
autor
12. nov 2010

ahojte ,dakujem vsetkym za myslienky a povzbudenia,chcem Vas este viac poprosit o "drzanie pasti" v tento nelahky cas,sme tyzden na transplantacke a maly velmi tazko znasa CHT ,ta najhorsia ma prist cez vikend ,v utorok mame den D,a po nom este tazsi boj ako mesiace doteraz.O mojich prezivani pisat nebudem,slovo tazke ,ci najtazsie je slabe slovo...Prosim Vas o modlitby ,energiu a neviem co je este mozne,aby to moje dietatko zvladlo bez komplikacii a mohli sme byt na vianoce doma...DAKUJEM!!!! ☹

murinka
12. nov 2010

@matulka82 dzim vam palce a posielam drobcovi boztek 😔

ani3012
12. nov 2010

@matulka82 až ma zamrazilo ......jasné že na vás myslíme,babička sa za malého aj pomodlila 😔
Ozaj ,malý mal narodeninky,že ? Chudáčik malinký ....v nemocnici a s takou liečbou.Ale budúce narodeninky oslávite určite spolu a doma 😵 😵 😵
A toto je pre malého 🙂

matulka82
autor
12. nov 2010

Dakujem,boli to dufam ze prve a posledne narodeniny,najhorsie ,najsmutnejsie,ktore sme ani neslavili,luky si ich este neuvedomoval.aj ked ma vcera prekvapil,lebo mi ukazal 2 prstiky,predtym som mu dva dni vravela ukaz 2 rocky,a nie a nie 🙂 a vcera to bol v tomto vsetkom strasnom prijemny okamih.

alias313
12. nov 2010

matulka82 myslím na Vás a budem sa za Vás modliť, aby ste to všetko zvládli. A posielam aj všetku energiu, ktorú mám. Verím, že to všetko zvládnete a maličký sa z toho dostane. Držím päste a veľa síl!!!