Mastička Triamcinolon na predkožku. Máte skúsenosti?
Dobry den mamky chlapcekov chcela by som sa opytat ci ste pouzivali masticku triamcinolon pre lahsie stahovani predkoky moj maly ma 11mesiacou nema chvala bohu problemi s pipikom ale bojim sa aby nas lekarka neposlala na urologiu ked som snim bola na preventivnej tak pozerala malemu predkozku a vravela ci nema problemi pri pisani a vravela ze ak sa mu predkoka sama neuvolni do 2rokov tak nas posle na urologiu mam stoho panicky strach docitala som sa e niektore mami pouzivaju masticku triamcinolon a ze tym natieraju trosicku tu prekozku a tak stahuju postupne a ze sa im to dari nemate nejake skusenosti stymto?vopred dakujem
Pokud by se opakovaly ty zápaly, tak je to samozřejmě třeba řešit.
Teď ty odkazy, začnu článkem, který nedávno vyšel na sesterském serveru:
https://www.modrykonik.cz/magazin/article/staho...
Já osobně se kloním k tomu prvnímu názoru: zhruba do tří let (dle vyspělosti dítěte) s tou předkožkou vůbec nemanipulovat a začít, až bude chlapec zralý to pod dohledem rodičů dělat sám.
V tom článku je uvedena MUDr Gregorová, ale ve článku, co je pod jejím jménem na internetu je uvedeno, že to napsal MUDr Vladimír Němec PhD. Na ten článek Vám také odkaz:
www.mudrnoragregorova.cz/predkoz.pdf
dále je v něm uveden pan docent MUDr Oldřich Šmakal PhD z Fakultní nemocnice v Olomouci.
Na něho dám též odkaz. Nebude to ale článek ale je to video s jeho přednáškou:
@janka9913 daj si tú mastičku teda predpísať, neviem ak nič iné nepomohlo a toto si ešte neskúšala tak skús. Mne recept na ňu dala pediatrička. Môjmu nezaberá. Na chvíľu som to prerušila však je to kortikoid a teraz zas natieram, ale ak to po mesiaci nepovolí ani kúsok kašlem na to.
@lenadka Ahoj. Ak má synček predkožku len prilepenú, nie je zúžená, netreba kortikoid (Triamcinolon). Dozrievanie predkožky začína približne po treťom roku, takže zatiaľ žiadny stres. Opatrne sťahovať, najlepšie naučiť synčeka, nech si sťahuje sám, ale kontrolovať ho pri tom občas. Ak v priebehu pol roka nevidieť žiadny posun, nič sa neodliepa (pozor, môže sa jednať aj o milimetre, občas to ide pomaly), začať riešiť. Ťažko sa mi takto radí, na diaľku, keď to nevidím, ale snáď, aspoň trošku pomôže.
@olinka11 Vy jste ta doktorka? Opravdu, na dálku se nic nedá poznat. Křišťálovou kouli nevlastním, ale i kdybych ji vlastnil a přes ní to na dálku viděl, tak bych nemohl vyslovit žádný rezultát, protože nejsem lékař, já jsem pouze osvětář, mám v tomto pouze povšechné znalosti, ale to je tak všechno, ve skutečnosti jsem dětského pindíka, od té doby, co jsem byl sám děckem, nikdy zblízka neviděl.
moj starsi bude mat 6 rokov a stale ju ma prilepenu na 1/2 asi... nechce moc spolupracovat a posluchat, takze sa nam nedari pravidelne stahovat 🙄 zlepsenue doteraz nevidim.
Mladsi ma 6 mes. a ten ma iba mini dierku na cikanie 😖
@olinka11 ďakujem za radu. Zatiaľ iba sťahujeme pokiaľ ide, skôr jeho motivujem aby si vo vani predkozku stiahol sám a poumýval. Pediatrička na preventívke pred pol rokom mu to pozerala s konštatovaním že ešte to má iba takto??? A predpísala masť. Ale povedala že nič nasilu, že ono sa to buď spraví samé alebo to pôjde chirurgicky neskôr, kedy je to neskôr nedefinovala.
Akurát včera smeboli na urológia a predpísal nam ten triamcinolon žltý urológ povedal, že mame veľmi malú dierku mame 15 mesiacov chcel strhnúť no povedala som nie nech dá iné riešenie a dal túto masť. Uvidíme trosku mame natrhnuty pindurik no natierame 3x denne o mesiac kontrola som zvedavá
Moj maly bude mat 2 roky. Chodime na urologiu s vodou vo vajkach, sleduju to kazdy rok. Teraz nam dr.predpisal tu masticku lebo ma nabeh na zuzenu predkozku. Mam natierat 2x denne 1 mesiac. Kontrola az o rok. Ze potom sa uvidi co dalej.
@olinka11 dobrý deň, neviem či ste lekárka, potrebovala by som radu ohľadom zuzenej predložky 5 ročného syna. Stiahnuť ide, ale nie úplne. Pediatricka mu to v 3 rokoch stiahla nasilu, odvtedy si na pipika siahať nedá, sťahuje si pri kúpaní sám, ale veľmi šetrné. Teraz mal pipik zapálený, tak nás dr poslala na urológiu, aby mu to stiahli, chceli by sme však skúsiť nenásilne sťahovanie, napríklad aj tou masťou, len máme problém nájsť urológa, ktorý preferuje takéto riešenie. Sme z NR kraju, ale kľudne aj vycestujeme.
@lulula1990 slezový krém od Justu ste skúšali ? sú s ním vyborné vysledky na tento chlapčensky problém ..
@bazoskaa ten just je blbosť nám neglfungoval a co viem tak nefunguje väčšine...
@1aduliatko1 nám tento krém predpísal Dr. V Lučenci nwm ci toľko ch čes vycestovať ja som používala aká spomínaní just nefungovalo absolútne a doktorovi som hbed povedala ze nechcem strhavat povedal ôk a predpísal tentpo krém kontrola po mesiaci a preeskozka Ola na 85% v poriadku
@nicky8477 neviem ci si chcela mna oznacit.my ju mame od urologa 😉 ja ju nezhanam.
Just nezabral ani mojmu starsiemu
@1aduliatko1 Ve dvou letech je to přirozená věc, která žádné ošetřování nepotřebuje.
@nicky8477 aj my sme mali just a nepomohlo mu to. Prišlo mi to ešte aj moc aromatizovane. Nášmu sa netvorí balónik, stiahnuť mu niečo ide, len nie celé a ja nechcem dieťa traumatizovat násilným pretiahnutim, alebo hneď obriezkou, žiaľ 90percent urologov pozná len toto.
@lulula1990 ka len chválim vlc. Togo doktora urológa je to Dr. Ruman a dá masticku
@1aduliatko1 hm no každemu vyhovuje niečo iné ja mam dvoch chalanov starší mal teda riadne úzky otvor riešili sme to v 3 rokoch a Just krásne pomohol aj keď to trvalo takmer 2 mesiace.. Držím palce nech nájdete ten nsjsetrnejsi spôsob ako drobcovi pomôcť..
Já nevím, co je to ten Just. Normálně, pokud se nepoužije kortikoidní mast, tak je to proces na několik měsíců. Nesmí se ti uspěchávat.
@lulula1990 ani u nás Just nepomohol...
@gin124 just vyrába taký slezovy krém a ten sa dáva. Ja dávam bylinku slez nebadaný a v tom malého kúpem. Za mesiac máme ísť na urológiu, dúfam že sa mu to trochu viac stiahne dovtedy.
@lulula1990 keby ste dala ten triamcinolon za 2btyzdne mate dole predkožku
@nicky8477 ja by som ho dala, len urológ v našom meste ho nepredpisuje. Sme objednaný až za mesiac do BA
@nicky8477 mojmu synovi napriklad nepomohol, najskor som skusala slez nebadany, potom just krem, a nakoniec tu mast a nic...aplikovala som mu ju 6 tyzdnov...to uz ma 8 rokov a chystam sa s nim na urologiu, zial...takze nefunguje na kazdeho
@lulula1990 ja ju mám doma ak by ste mala záujem 🙂