icon

Môžem dať 8 mesačnej dcérke Ventolin sprej?

blueberry21
19. apr 2012

Ahojte mamičky chcem Vas požiadať o radu. Moja 8 mes. dcérka má 4 dni soplíky, idu jej aj zubky,ale nemyslim ,že je to len z toho pravdepodobne ju nakazil niekto z rodiny ,lebo viacerí su chori. Taktiež ich mala hroozne vela este predvčerom no a uz jej to všetko zbehlo na priedušky. Ma hrozný kašel , zle sa jej dýcha, na prieduškach jej píska, bojím sa o nu. Boli sme aj u dr. ale este nemala taky kašel ..a dr. mi dokopy nič nepovedala , dala mi len fenistil a ze mozem nadalej davať sinupret a sterimar aj nasivin. Chcela by som jej dať liek Ventolin ,bez predpisu od dr. mozem to dať ? pokial nema od dr. potvrdeny zapal ? a je vobec volne predajný? Dakujem Vam velmi pekne za každu radu.

Strana
z2
aduskatt
19. apr 2012

@blueberry21 to je asi to najlepsie, co mozes urobit, my tu na koniku nepocujeme ako dycha a aj keby, aj tak by sme ti pomohli len dohadmi, lebo nemame vystudovanu medicinu........cest vynimkam🙂

blueberry21
autor
19. apr 2012

Ešte raz dakujem všetkym mamičkam za rady. Velmi ste mi pomohli. Zas som o niečo mudrejšia 🙂 Rano ideme teda k doktorke. Nechavam teda tu liečbu čo mi naordinovala dr. + som aj rozkrojila cibulu a dala k postielke a ked sa malinka zobudi skusim jej dat este aj štavu z cibule s cukrom. Veľa zdravička....

alex137
19. apr 2012

b

alex137
19. apr 2012

ventolin nie je kortikoid, my sme ho mali tiez v 6mesiacoch a k nemu sme dostali este Flixotide=to je kortikoid, inhalovali sme doma cez masku co sme dostali na predpis u plucnej lekarky, bolo to trosku zdlhavejsie, ale uz sme z toho vonku, skore uzdravenie

lussy23
19. apr 2012

@maznacik007 nezdá sa vám, že je to prehnané? tá mamina sa slušne pýtala, lebo sa bojí o dcérku. Hoci je to len obyčajná choroba, z ktorej sa dostane...

Síce vám neporádim, ale chcem zaželať dcérke skoré uzdravenie

sisaha
19. apr 2012

@blueberry21 ak pocujes,ze dieta uz píska, tak treba ist opätovne k lekarke, nech ho popočúva. Mala som na navsteve synovca, ktory takisto zacal piskat a kaslat - boli na pohotovosti. Dostal ventoli sprej (dychal ho cez masku) a este nejake lieky, lebo z kasla sa vyklula aj laryngitida.. Takze radsej jedna cesta k lekarke naviac, ako davat lieky iba tak z brucha.. 😉

latvia
19. apr 2012

@blueberry21 ked uz zajdes k tej doktorke, opytaj sa jej ci by ti nedala na recept spiropent sirup, taktiez roztahuje priedusky, mozu ho aj male deti, aj ked v upravenych davkach, ma totizto vela neziaducich ucinkov, ktore sa v upravenej davke velmi nevyskytuju. nam ho pediatricka predpisuje stale ked ma zapal priedusiek.

blueberry21
autor
20. apr 2012

Ahojte mamičky tak sme boli u dr. a povedala,ze dobre že som prišla lebo mala je zahlienena na prieduškách a hned nám aj dala antibiotiká Sumamed. Nemáte s nimi náhodou niektorá skúsenosť? Malej to celkom chutilo a vonalo to sladko. Hádam pomôžu...

dana33
20. apr 2012

@blueberry21 my sme ich mali,tiež chutili 😉 ,a kupila si k nim probiotika?

blueberry21
autor
20. apr 2012

@dana33 ano probiotika biogaia,ale tie ze mám dať až dve hod. po antibiotikách, brali ste aj fenistil ? zabralo vám to? 😉

juliap
20. apr 2012

@blueberry21 my sme mali Sumamed minuly tyzden, ale nezlepsovalo sa nam to, naopak este sa nam zhorsil kasel, tak sme od utorka na Augmentine ... k tej chuti, Sumamed sice krasne vonia, aj led len trosku noliznes ta parada, ale ked si das trochu na jazyk, tak tipycka ATB chut horkasta ...

liv1
20. apr 2012

Ja by som Ventolin sprej urcite nedala kym ti to nedoporuci lekar. Nie je to sranda. My sme uzivali tekuty Ventolin, aj to od dr, teraz mame sprej ale mame ho pouzit iba vo vynimocnej situacii a ak flixotide sprej nezaberie. Ale nasa mala podobne ako popisujes, len to mala dlhodobo a ten Flixotide sprej velmi pomohol, odvtedy (uz je to cez 2 tyzdne) nezapiskala ani raz. Na tvojom mieste by som sla do imunoalergologickej ambulancie, pretoze ani nasa obvodna nam s tym velmi nepomohla, len ten ventolin nam raz dala ten tekuty ale s tym tiez nie je sranda, lebo nemoze sa len tak dat a potom nedat, musi sa uzivat pravidelne niekolko dni.

lili777
20. apr 2012

@blueberry21 no mne nasadili ventolin pre 2,5 mesačné dieťa. Brávame ho doteraz, ak počujem, že malá píska, chrčí, pradie...tak jej ho jednoducho dám. Po alergologickej a imonologickej diagnostike je v poriadku, avšak máva pískavé bronchitídy. Občas ani ten nezaberie a malá sa mi dusí jedna radosť, vtedy dávam rectodelt, ale to už musí byť ozaj zlá situácia. Ja by som dala vyšetriť lekárom a ak odporučí, tak asi až potom. Ale keď volám lekárke, že malá je chorá, veľmi píska, kašle, chrčí, tak mi aj po telefóne odporučí ho použiť, nehovoriac o tom, že aj malý ked máva záchvaty v noci, dávam spiropent sirup od pediatričky a minule mi povedala, že mu môžem dať aj ventolin, keď ho doma mám, že to má ten istý efekt

dana33
20. apr 2012

@blueberry21 moj starši ked užival ventolin,tak iba v pripade nudze,inak sme brali 3x denne Intal,fenistil nie.

dana33
20. apr 2012

@lili777 a mate na ten ventolin ten detsky nadstavec?my sme to cez to dychali.

lili777
20. apr 2012

@dana33 áno, to nám napísala pľúcna

dana33
20. apr 2012

@lili777 tak prajem skore vyliečenie ,držte sa 😉

kamilka22
20. apr 2012

@blueberry21 Sumamed su sirokospektralne ATB - su velmi ucinne a myslim, ze lekarka zvolila dobre. Co sa tyka ventolinu pre buducnost. Moj syn je prieduskar. Bral ho uz 2 krat ale vo forme sirupu. Bez lekarskeho doporucenia som ho radsej nedavala.

estterka
20. apr 2012

atb su na bakterialnu infekciu-kazda bakteria reaguje s inym atb. tie sirokospektralne nemusia vobec zabrat. zo 4 infekcii,co mala nasa dcera mala dvakrat bakteriu,co bola na sirokospektralne atb odolna. ak sa davaju atb bez vyterov,odberov a kultivacie-je to len tipovanie,ci zaberu alebo nie.

mozno ti pomoze par prirodnych veci,co so ja vyskusala pri dcere. drzte sa!

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/estterka/alb...

blueberry21
autor
20. apr 2012

@estterka dakujem ti velmi pekne 🙂

cany1
20. apr 2012

môj 10- mesačný syn bol tiež nedávno chorý a lekárka mu po ATB, ešte predpísala Ventolin sirup. Nie som si istá, nie som expert, ale neobsahuje kortikoidy ako tu poniektoré baby píšete. Nám zabral, brali sme ho len do doby pokiaľ nekašľal (cca 6 dní) a po kontrole sme to ukončili. Určite by som ho nedávala len tak sama od seba, dr. vie najlepšie čo môže odporučiť malému dieťaťu. Veľa zdaru a hlavne čo najmenej chorôb prajem 😉

blueberry21
autor
21. apr 2012

Mamičky a ten sumamed možem dávať zapiť mliekom ? lebo malá mi nič iné nechce ani čaj ani vodu ,iba to mliečko.A v pribalovom let. je napísané ze zapiť čajom alebo štavou , tak dúfam som neurobila zle.Taktiež sa mi zda ,že nám toho sumamedu zarobili málo, lebo na kontrolu mame prist v piatok,co je o týzden a ked jej dávam každý den po 4ml. z tej flašticky ,tak to určite nevyjde. Neviem presne ako mi dr. vravela,ako to uživať ,lebo mala plakala ,tak som ju nepočula 😒 Nemate niektora skusenosť ako sa to bere ? Dakujem mooooc.

lll100
25. feb 2013

Mam krsniatko, ktory neustale od septembra do aprila inhaloval. Zabrala mu homeopaticka liecba. Konecne neuziva ziadne lieky a ani neinhaluje kortikoidy.

smoni
28. feb 2013

pozri si na nete čo to je ten ventolin, čo to robí s prieduškami, s detským telíčkom. no nič moc

smoni
28. feb 2013

@lll100 my sme toto poznali tiež, kým sme si sami nepomohli tak sme sa stále točili z choroby do choroby a pomohla až alternatívna liečba.

lujzaveghova2100
15. okt 2021

Nám lekárka predpísala sprejov formu lebo syn má laringitidy ale pri nádche a kašlú by som ho určite len tak nedávala obsahuje kortikoidy co nieje ako paralen alebo nurofen čiže za mňa tiež nie bez konzultácie ja ho používam co najmenej aj kéd môžem a je predpísaný pre neho.

lujzaveghova2100
15. okt 2021

@smoni doby deň môžem sa spýtať aká liečba vám pomohla lebo ja ci bylinky lieky alebo extrakty a syn už 3 týždne skroo odma raz nádcha týždeň potom kéd myslím ze ôk už po víkende kašeľ a kolobeh stále nechápem a nádcha najhoršia vec pre neho. Budem vďačná

Strana
z2