Poznáte krvnú skupinu dieťaťa?
Ahojte, chcela by som sa spýťať, či po pôrode vyšetrili krvnú skupinu vášmu bábätku. Ja som nedávno čítala článok, kde bolo napísané, že sa to robí. Môjmu synovi ju nevyšetrili, takže vlastne ani nevieme akú skupinu má. Počas prvého roka som si to neuvedomila, takže pri pravidelných poradniach som sa na to nepýtala. Nemal ma na to lekár upozorniť, resp. dať ju vyšetriť? Je predsa dobré ak ju budem poznať?
ahoj krvnu skupinu mame napisanu v ockovacom preukaze
Prva dcera neviem aku ma skupinu, dvojcata viem z prepustacej spravy.
ano, v prepustacej sprave z porodnice sme to tam mali napisane.
mne bolo vysvetlene,ze standardne sa to nerobi, iba ak je na to dovod napr. predcasne narodene, podozrenie na niektore ochorenia, proste ak uz beru kvoli niecomu krv,tak vraj rovno spravia aj testy na krvnu skupinu. ale ci je to naozaj tak,to neviem. nam ju vsak urcovali, kedze dovod bol 😒
Mam napisane v prepustacej sprave z porodnice 🙂
u nas je to jednoznacna 0+ ine sa neda skus pozret mozno sa dozvies viac
http://primar.sme.sk/kalkulacky/krvna-skupina-d...
aj ja viem krvne skupiny deti,mala som ich v prepustacej sprave a aj na karte u doktorky.Milan je darca krvi 🙂 za pol roka aj Michal bude 🙂
áno 🙂
v pôrodnici maleho netestovali, ma 2,5 roka a netestoval ho ani pediater 🙂
ale kedze obidvaja rodicia majú 0+ tak inu krvnu skupinu nemôže mať ani drobec 🙂
Nie.
nie nepoznam... myslela som si ze to je automaticky zapisane v prepustacej sprave.. alebo v ockovacom... no bola som prekvapena a nebolo... ked som sa na to pytala.. vraj to nezistuju.. moja pediatricka mi povedala ze si to mozem dat zistit..ale plati sa za to... ☹
samozrejme ze viem..mala som to napisane v prepustacej sprave z nemocnice..a to nie som takisto RHnegativna ale pozitivna🙂
U nas je to v prepustacich spravach + to bolo vopred jasne, z kombinacie nas dvoch ani nic ineho vzniknut nemohlo.
@zmrzlinkams no v nasej prepustacej sparve nemame zapisanu ks ani v ockovacom preukaze /som si to teraz pozrela/. takze ks neviem. pytala som sa na to doki a hovorila, ze jej nebude zbytocne brat krv,pretoze na zistenie ks potrebuju viacej.tak mi to v ysvetlovala-
To uz ako moze niekto napisat, ze sa moze krvna skupina zmenit???!!! Preboha!!!My sme mali tiez uvedene v prepustacej sprave. A to som pozitivna. Ak maju rodica ,,A ,, neznamena, ze aj dieta bude mat ,,A,, kludne moze mat ,,0,, Tak isto ak maju obaja rodicia ,,0,, dieta moze mat A, B, AB aj 0...treba trosku prestudovat o tom...
http://primar.sme.sk/kalkulacky/krvna-skupina-d...
ak maju obaja rodicia 0....dieta moze mat len nulu 😉 (pri inych to nepalti.....tam to moze byt ine....)....a k veci, viem krvnu skupinu syna, ale som RH neg.
V prepustacej sprave novorodenca bola uvedena moja krvna skupina a aj synova a obaja s manzelom sme pozitivny. Ja som tu svoju dlho nevedela a tak som sa rozhodla ist darovat krv a tym padom som sa ju dozvedela. Pri tehotenstve sa doktor pytal ci viem svoju skupinu s tym, ze ci mam o tom nejaky zaznam, dala som mu karticku darcu, ktoru si prefotil, ale urcite si to preklepli pri tych mnozstvach odberu co som absolvovala 🙂
mala som ju pri kazdom dietati napisanu v prepustacej sprave z porodnice a mam ju aj v ockovacich preukazoch 5 mojich deti ma 0 negat a jeden syn ma B negat ja mam 0 negat a manzel B negat a robili to aj mojej poslednej dcerke a ta ma teraz 5 mesiacov takze sa to robi aj teraz v porodnici
vsetkym detom nerobia..predcasnikom, patologickym novorodencom myslim vzdy...som si vydychla ze ma KS po mne :D
pri dcérke mi povedali iba krvnú skupinu s pupočíka a varovali ma že v žilách môže byť iná.syn to má zapísané v prepúšťacej správe zo žili
jasne, mas to v prepustacej sprave z porodnice////
určite, obaja ju majú napísanú v prepúšťacej správe z pôrodnice - dcéra má po mne O, syn má tatkovu B 😉
ja poznam krvnu skupinu iba poslednej dcerky aj to len vdaka tomu, ze ju hned po narodeni operovali a bola potreba transfuzia.
ale ostatnych dievcat neviem. ale mam to na pamati a ked im budu brat, chystam sa im dat vysetrit, ale uz 6 rokov nebolo potrebne im ju brat, tak sme to este nedali robit.
@usiko nie kazda nemocnica to robi standartne. moje dve dievcata to nemali v sprave a ani to nezistovali.
Ako je to teraz zo zisťovaní krvnej skupiny ? Chcem ísť so synom aj do zahraničia a keby sa nedajbože niečo stalo tak ani neviem akú skupinu má, Nemá to ani v zdravotnej karte a ani v prepúšťacej správe ...
@emiliamilka pri oboch deťoch to zisťovali hneď v pôrodnici (2010;2020) ... bolo to v prepúšťacej správe
@emiliamilka *so zisťovaním
@zuzanockamt ďakujem za odpoveď , my tam máme napísané len "nevyšetrene"

my sme to mali v prepustacej sprave