Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky
Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.
@anjelicek26 súd to počítal s vtedy aktuálného príjmu rodiny, ale požiadať o zníženie si musia oni na základe zmeny finančného stavu rodiny
@hanule24 - a rozpraval sa zo socialnou poistovnou, vysvetlil im, v akej ste situacii? Poziadal o splatkovy kalendar? Nech mu tam este nerastu penale a uroky. Hlavne ak to bolo napr. z dovodu, ze zamestnavatel nezaplatil mzdu, teda dufam, ze manzel nerobil na cierno.
@anjelicek26 pracoval na čierno a podľa všetkého nebol evidovaný na UP.
@hanule24 s čoho ma dlh na sociálnej poisťovni? bol živnostníkom?
@anjelicek26 nie nerobil na cerno.a dohodu teraz robi a predtym este sme robili v cr v Pardubiaciach v hastex haspr tam sa vyrabiaju hasicske pristoje.AJ ja som tam pracovala do 9.mesiaca kym som cakala karinku
hanule24 tvoj manžel bol živnostík lebo viem že živnostíci si musia sami platit socialku aj zdravotne,,,inak to za nich plati zamestnávatel.,,,moj mal tiež dlh na socialnej aj zdravotnej a ovela viac...da sa požiadat o splátkový kalendár to nech si vybaví lebo príde potom exekutor,,,,poznáme to v rodine sa to stalo...takže tam zavolajte a splátky Vám daju nízke ak je to teda tých 300e
@martina2001 neviem ja sa mu do takych veci nemiesam...Ale snazim sa muu radit aby si poziadal o splat.kalendar a co skvor vyvplatil...
@hanule24 aha, ale tak to by ti mal vysvetliť prečo tam má dlh. choďte tam spolu, nech mu to vyčíslia, aby ďalej narástli úroky a neskončil v exekúcii
@martina2001 dobre...
@hanule24 prvú materskú si brala z čiech?
@martina2001 ako co platitl mi sef z prace tak hej a pak uz nie pak som uz tu sa odstahovala na sk
@hanule24 neviem, máš tam niekoho v čechách čo by ti mohol ísť na úrad sa popýtať o poberaní materského z čiech?
mam mamu ale ta mi nic nevybavi neni na nu spolehnutie,a s tatou-ocom sa nebavim nestykame sa vobec....pohadali sme sa
@martina2001 mam mamu ale ta mi nic nevybavi neni na nu spolehnutie,a s tatou-ocom sa nebavim nestykame sa vobec....pohadali sme sa
@martina2001 - Mozno sa mylim, ale preco by nemohla ONA poberat rodicovsky prispevok na slovensku, ved DIETA je slovenske a na to to pobera. Preco to musi ist cez manzela? Vravim slovenske zakony su asi ine ako nemecke, ja poberam na obe deti prispevok na dieta aj matersku a to som slovenka stale... a bolo to tak aj pri prvom dietati, ked som este nepracovala a teda to ani z toho neplynulo. Stacilo, ze otec dietata bol nemec a mali sme tam trvaly pobyt. Neni to rovnake aj na slovensku? Dieta trvaly pobyt na slovensku a otec slovak, pri manzeloch... preco by nemohla matka poberat? Ved je to pre dietatko.
@anjelicek26 karinka sa narodila v cr v pardubiaciac a druha tu na sk.
@darinkazv to mas pravdu mal by sa vschopit ale ona potrebuje nieco alebo niekoho kto ju bude hnat trosku popredu..................
@ikke velmi s tebou suhlasimze portrebuje niekoho kto jej vysvetli povie ukaze..........a pottebuje aj niekoho o koho sa bude moct opriet yvzalovat poradit
strasne vela ste tu toho popisalio za tu chvilku nechce sa mi to cele citat ale su proste lludia co potrebuju nakopnut dopredu ..........
@hanule24 - ale na trvaly pobyt ste prihlaseny tu a mladsia - na ktoru mate narok na rodicovsky prispevok - ma slovensky rodny list.
@hanule24 a nevieš sa skontaktovať s dákou kamarátkou?
@anjelicek26 to áno, ja pokiaľ viem tu je podmienené trvalým pobytom, ona ho zatiaľ nemá udelený, to by ma tiež zaujímalo prečo. Ale výhodnejšie pre ňu by bolo materské z čiech z finančnej stránky
@martina2001 - tak moze poberat aj slovenske a poziadat potom o dorovnanie, ale to je asi uz fakt zlozite 😖 Ved trvaly pobyt je formalita, ak su manzelia 😕 Treba len o to poziadat.
@martina2001 Len sud to stanovil pred 2 rokmy ak to daju na prehodnotenie ...aby sud ich neriesil opet ,a nevzal aj tuto dcerku.... 67 € je dost vela ja poznam osobne rodinu kde platia na dieta20 €
Mam dojem ze niesu zosobaseny .......,a v ceskej. rep. boh vie ci ma narok na matersku ....
@anjelicek26 ano ona ma slovensky rodny list ale karinka ma aj cesky aj slovensky rodny list ona ma obyvaja.
@martina2001 tu ziadna nema auto...
@anjelicek26 asi tak
@stela01 veď to mi je divné, ja zas poznám 16,60 na dieťa platiť

@lady511 190 plus rodicovsky e dokopy 212 co nam tak posiela socialka.A ztoho platime tych 67.50 eur na karinku.