Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@sorciera24 nie KAŽDÝ učiteľ je nespokojný!!!!!!!!! Mám kamošky učiteľky a tie išli do štrajku len preto aby ich v kolektíve nazavrhli.....takže nebojím sa toho že by nemal kto učiť!!!!!
Ešte by som im za ten štrajk dala aj zrážku zo mzdy že kazia výplaty rodičom ktorý chodia do práce za 400€ a musia si brať kvôli učiteľom voľno!!!!!!
ja len toľko k tomu - stav učebníc a dostatok kried nemá na školách nemá nič spoločné s tým, že učitelia sú proste vysokoškolský ľudia a je trošíííííčku nefér aby zarábali porovnateľne napríklad s predavačkami, ktoré nemajú ani maturitu. Robia odbornú prácu - vzdelávajú aj VAŠE deti, a odovzdávajú im všetko, čo im neskôr môže pmôcť v ďalšom živote......... To si treba uvedomiť. Je naozaj nemiestne, aby učiteľ zarábal 500 €, ale požadovalo sa po ňom vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa....
a k tomu ZRPŠ - to nie je povinné, to je len vaša chyba, že sa necháte školou vydierať - ale garantujem vám, že na vianočné prémie pre učiteľov to určite nejde........
@michaelamilan no, jasne, su aj taki, kt. maju tych spominanych 620 EUR...tak ti su spokojni......aku zrazku zo mzdy?.....ved my prideme mozno aj o 100EUR?...co ty chces zrazat?......ak by si bola rozumna (ako vela rodicov je).....zoberies to volno....keby tak urobili vsetci, ochromila by sa tak apradne ekonomika, ze stat by sa z toho pototo..... (jaaj, ved ty este ani dieta nemas.....halvne, ze tolko toho o vzdelavani, detoch a uciteloch vies.....wauu!!!!
@michaelamilan a to ako čo,že si sami vybrali túto robotu?
ti vravím....ak by si každý vybral právo, ekonómiu a pod. tak by v tomto štáte nemal kto normálne robiť 😀
@nalla 😀
no len možno zamestnávateľov nezaujíma že v školstve je štrajk a rodič má problém čo s deťmi...keď si to voľno nemôže zobrať....
@michaelamilan o ti je smiešne, cica? 😀
@sorciera24 😀 a čo akože že nemám deti???????? To s tým nesúvisí.....pointa je len v tom, že keby začal každý štrajkovať, tak sa zajtra mám čo načakať pred obchodom aby som si išla kúpiť rožky......ach jaj......veď každý chce vyšší plat!!!!!!
@alenka777 vieš, učiteľom to nevysvetlíš.....radšej sa tu každý do teba bude navážať!!!!!!
@michaelamilan mne je to jasne.... a ja sa stale pytam, preco nejdu aj ostatni strajkovat?..(lebo ty chces rozky...)...poviem pravdu, cakam kedy sa zapoja....a pojdem ich podporit (na rozky rozhodne nebudem pozerat....no par dni si ich nekupim......viem vyzit aj inak)......ja budem len za, ekd pojdu, lebo ano, vsetci si zasluzia vyssie platy!...(zavidi sa tu aj strajk....konecna)
@michaelamilan ty asi nevies, co znamena strajk vsak? 😀 ... ked je zamestnanec v strajku, tak nema narok na mzdu a plati si odvody sam ... cize moze sa stat, ze decembrova vyplata vobec nebude - podla dlzky strajku ... ak to bude trvat tyzden, tak pridem o viac ako 100 €
...ľudia sú také svine, že ti budú závidieť ešte aj pekné počasie na pohrebe 😀 presne to sa tu teraz ukázalo 😀 ľudia závidia učiteľom ešte aj to že si od pondelka do bohviekedy budú platiť odvody z vlastného vrecka a nedostanú ani cent, len preto, aby konečne niekto pochopil, že je kapánek rozdiel medzi pani čo predáva rožky a medzi učiteľom, len škoda, že nie aj na výplatných páskach
@nalla ja viem, opat sa to potvrdzuje.....(ako vravim....v nasej rodine a nieln v ansej zavideli uz aj rakovinu....a to uz je silne kafe.....toto ma preto vobec neprekvapuje.....)
Väčšina mamičiek sa na koni sťažuje, aké je to ich dieťa neposedné, pojasene, bláznivé... predstavte si deň, kedy takých detí budete mať 20 a máte ich aj niečo naučiť... najviac ma však hnevá to, že nikoho neštve, že za tie dni, čo nebudú v škole sa tie deti nič nenaucia, ale štve ich to, že nemajú deti kam dať. Škola sa berie ako úschovňa detí. Keby bola do 20:00 to by bolo..... keď šštrajkuju lekári, berú ako rukojemníkov všetkých ľudí a ich zdravie, ale im nikto nič nevytkne...
Podporujem strajk ucitelov! Drzim vam palce!
@nalla ja nemám ten pocit že by niekto učiteľom závidel a je asi aj silné kafe napísať, že je niekto schopný závidieť pekné počasie na pohrebe......Ja si ajtak myslím, že je zbytočné sa tu rozčulovať a kritizovať ostatných naokolo keď tu na MK s tým nikto nič nespraví.......😀
Jediné čo tu je sú urážky.......veď každý sa na danú vec pozerá inak a zato že s vami nezdieľa názor je div že nie pokrytec a neviem čo iné.......☹
ucitelia maju na strajk pravo, tak ako v kazdom inom povolani, strajkovali aj lekari, kludne nech sa zapoja aj ine povolania. Okrem toho ide o strajk skolstva a nielen ucitelov, ale aj kucharok, upratovaciek, skolnikov. A kto vravi, ze praca ucitela je lahka, nech sa paci, vystudovat a kludne sa mozete zamestnat a nemusite na ucitelov nadavat.
naša ma dva dni riaditelske volno vraj kvoli oprave kurenia, vyckaju,ak nic, tak strajkuju od stredy
dufam, ze daco konecne "vybavia pre seba
inak deti dostali ulohy domov navyse
a pocas dni doma si povinne pisu dennik /5viet denne
a ideme docitat Danku a Janku
🙂
tak pekny predlzeny vikend prajem
@michaelamilan silné kafé ? 😀 to je ľudová múdrosť 😀 a vystihuje to náturu väčšiny Slovákov 😀
@nalla tak v tom prípade dúfam, že sa s takýmto niekým nestretnem!
je možné, že u nás sa síce štrajkuje, ale len jeden deň? malá nechodila do škôlky, bola chorá a neviem kedy ju mám dať na budúci týždeň... 😅 majú vypísané, že len pondelok sú pre štrajk zavretí, ale to tam majú vycapené už vyše týždňa. tak či to nezabudli prepísať. lebo sestra pracuje v školstve a vravela mi, že ak sa niekto zapojí do štrajku, tak musí byť minimálne tri dni zavretý. či ako to je? má to takto ešte niekto?
@katasa si predstav,že mňa to štve..lebo mám prváka... 😠 😠 😠
@julinka2787 u nas tiez len jeden den, pokial viem.
Viete, čo považujem na práci učiteľa za najťažšie? To, že učiteľa jeho nadriadení berú na zodpovednosť za veci, za ktoré byť zodpovedný nemôže. Pracovala som nejaký čas v školstve. Veľmi som si vydýchla, keď som šla pracovať do firmy, kde sme síce boli nútení pracovať pod stresom, spĺňať dosť ťažko splniteľné ciele, robiť neplatené nadčasy... No všetko toto závislelo len odo mňa samej, ako to splním. Kým učiteľ je zodpovedný za druhých, často krát úplne drzých a nevychovaných a priam hnusných nedospelých ľudí. Na tieto decká nemá absolútne žiadne páky... Dúfam, že sa už do školstva nevrátim. Učiteľom držím palce.
Mne toto pripada ako povest ,,O troch prutoch,,
Co by sme mali vsetci drzat spolu a podporovat, tak sa len hadame, ponizujeme, zavivime jeden druhemu...to potom aj tak vyzera cela nasa spolocnost....
Ono, kto nerobi ucitelske povolanie, tazko do toho vidi ( SKVP, tematicke - vychovno vzd. plany, pripravy, kredity, pomocky, chybajuce ucebnice...a vela ineho), tak isto ja nevidim do inej profesie, preto nebudem zhadzovat pracu niekoho ineho...len preto, ze ja si myslim, ze z mojho pohladu je ta ina praca malina.....
Pracujem ako pedagog v instituci okrem inych aj s lekarmi, zdravotnymi sestrami, upratovackami a mnohymi inymi, ale ked sli do strajku lekari a zdravotny personal, nestalo sa, ze by sme im ostatni hovorili ake je to nezmyselne, ze maju vyssie platy ako my, podporili sme ich, lebo vieme aka je praca lekara a celkovo v nemocnici. Oni naopak vidia nasu pracu, nepocula som od nikoho slova, ze mate dost, vam netreba, stacilo ked sa mi boli pozriet do triedy, ako prebieha vyucba...a podpora bola jasna...
@lienka1986 nie nezabudla viem co to je mat nastarosti tolko deti ja ja netvrdim ze na strajk nemaju pravo nech strajkuju ale nech to spravia cez prazdniny alebo po vyucovani lebo zase ja chapem aj tych rozhorcenych rodicov co nemaju kde deti dat o to ide.... a tak isto vravim to ze je vela povolani v ktorych su ludia nedostatone ohodnoteni a nechcem povysovat svoje povolanie nad ostatne a ver mi ze keby som si mala vybrat ci pojdem 12hodin farat do bane a zarobim 500 evri alebo budem ucit 25 uvrestanych deti 6 hodin denne za 350 evri budem radsej ucit

niektore mamicky si mozno myslia, ze vsetko naucia svoje deti, ze ucitelov vobec nepotrebuju... ved ony sa s nimi ucia, ked pridu zo skoly... no co ti ucitelia v tej skole robia??? ze??? Ony ich naucia vsetko.. cez geografiu, fyziku, chemiu, slovencinu aj cudzi jazyk a to vsetko az po maturitu. No priznajme si, tu VS by uz mozno nie kazda zvladla...