icon

Aký darček na začiatok roka?

zso
30. aug 2018

Ahojte hlavne ucitelky na MK! Aky darcek by vas potesil na zaciatok roka?Je dobré nosit kvety ved potom asi neviete ich kam dat ked je ich tak vela nie?Chcem nieco co by naozaj potesilo nase pani ucitelky.

mircalla
1. sep 2018

@jajka257 Ja to chapem. Na druhej strane si pamatam scenu s upratovackou, nieco som sa jej opytala, bola som tam prvy raz. Pani upratovacka zial asi nemala dobry den, nadavala na ziakov (hlasno a vulgarne), vulgarne vynadala aj mne lebo som sa jej nahodou priplietla do cesty, len som cumela. Pytala som sa ucitelky, preto tam taki ludia robia - ze ona je taka, to si nevsimajte...Nuz....Ano, je to smutne, viem, ze mate starosti a mnoho veci je uz absurdnych
Ja som si zial tuto vladu nevybrala.

matricia
1. sep 2018

Kvetinku urcite ano na zaciatku roka a na konci sme dali bonbonieru a hand made venceky v tvare srdca. My sme este skolkari.

jajka257
1. sep 2018

@mircalla a to vsetko, lebo vyska platu. Keby boli normalne, robili by aj normalni ludia. Ked to nikto nechce robit, berie skola toho, co chce.....

evittam
Autor odpoveď zmazal
jajka257
1. sep 2018

@zuzanockamt mne chybaju osmacke a stvrtacke. To su tie, ktore idu podla inovovaneho planu.... Nuz, ucebnice nebudu, bude to zaujimave....

stanka2612
1. sep 2018

@marlenka222 dúfam,že nie si učiteľka a robíš si tu iba srandu

stanka2612
1. sep 2018

@simik238 som učitelka v MS, momentálne na materskej...čistý plat mám 430€(mám len SS,VS som nedokončila).Tabuľkový plat sa to volá.no nikdy som sa naň nesťažovala,vedela som,za koľko pôjdem robiť.to len k tomu platu učiteľky v MŠ

sr8bik
1. sep 2018

@bonnie2 ahoj, áno, sú ľudia, ktorí si vážia a oceňujú aj iné profesie každý rok, moja mama vždy na konci roka, posledný pracovný týždeň dá našej pani poštárke čokoládu prípadne bonboniéru a smetiarom flašu vína, je to naše ďakujem, za to, čo pre nás robia celý rok, a áno, ja v pondelok po ceste do škôlky kúpim kvetinku alebo kávu pre pani učiteľky, syn tam ide prvýkrát, a ja by som bola rada keby sa odo mňa naučil takejto milej pozornosti pre ľudí, s ktorými bude v každodenom kontakte, a nie, nemáme peniaze na rozhadzovanie, ale tých 5€ nájdem, ja si proste myslím, že všetko dobré sa ti v živote vráti, a nie, nemyslím si že to musí urobiť každá mamička, ja ľudí nesúdim, podľa toho koľko toho majú a dajú ale podľa toho ako sa ku sebe správajú, myslím že pani učiteľkám bude stačiť, keď sa na ne budete milo usmievať, určite nie sú odkázané na naše kvety, ale ktorú ženu by nepotešila kvetinka od svojho drobčeka, takže ja by som skôr premýšľala v intenciách čo sa od nás deti naučia keď nás pozorujú v každodenných situáciách, napríklad aj v prvý deň v škôlke/škole

vamajka
1. sep 2018

@savmebej nevidim rozdiel ci ucitelka alebo upratovacka kazda profesia je potrebna a netreba sa nad nikym vyvysovat ale ucitelia si asi myslia, ze su na skole nieco viac

novana
1. sep 2018

@vamajka, vážim si každého človeka, ktorý svoju profesiu vykonáva zodpovedne. Ale ty sa už konečne zmier s tým, že robíš upratovačku, pretože tú môže nahradiť každý učiteľ, ale upratovačka bez vzdelania sa za katedru postaviť nemôže, a v tom je medzi nimi rozdiel.

vamajka
1. sep 2018

@novana si predstav ale upratovacku nerobim tiez mam VS ale nebudem sa nad nikym vyvysovat ako niektore moje kolegyne

novana
2. sep 2018

@vamajka, kedysi si tu písala, že nielen syn, ale aj ty chceš tento rok začať štúdium na pedagogickej fakulte. Ktorý študijný program si si nakoniec vybrala?

hettinka
2. sep 2018

@vamajka mám síce VS a naše pani upratovačky možno nemajú ani maturitu, ale nevyvysujem sa, normálne pokecame, možno o iných témach ako Napr. s kolegom fyzikarom, ale v pohode tak všeobecne o deťoch, vareni, pracovných veciach... a aj celkovo žiakov na škole vedieme k tomu, že sa majú správať ku všetkým zamestnancom školy rovnako.
Nie každý žiak to má totiž z domu, že sa správa slušne ku všetkým a nielen k tym učiteľom, ktori ho v danom školskom roku učia.

ollynka
2. sep 2018

@jajka257 tak mňa učila čítať doma mama, aj abecedu aj matematiku a podobné veci,....😉

jajka257
2. sep 2018

@ollynka a ju to kto naucil? 😉

ollynka
2. sep 2018

@jajka257 no tiež jej mama, učitelka som mnou nečítala, len preskúšala a to aj v prvej triede,...)

jajka257
2. sep 2018

@ollynka toto je nekonciaca debata..... Lebo tvoja babicka sa to naucila od svojej mamy atd.... A vlastne na Slovensku vsetci vsetko vedeli uz v dobe kamenej.....😉

zuzana76
2. sep 2018

@stankadu ano, bezne platia deti vylet ucitelom, skola nic neyaplati, ak chcu ist deti na vylet musia sa poskladat ucitelom, aj na ubytovanie. Aj ja som im to rozratavala, aj som im to povedala, ak nechcu, nemusime ist nikam, ale moji ani nemukli, navyse tie dve noci strazenia pubertiakov som dospavala este dalsie dva tyzdne.

dskjhfdlkdjhl
2. sep 2018

@jajka257 a urcite takmer kazdemu pre vykon povolania staci to, co ho naucili rodicia. Ti ostatni su bud neschopni, alebo mali neschopnych rodicov. Jani, toto nema zmysel😉

zuzana76
2. sep 2018

ja chcem slusnych ludi

jajka257
2. sep 2018

@dskjhfdlkdjhl presne😁ja si len kladiem otazku, na co Maria Terezia robila skolsku reformu🤦🤦🤦mohla usetrit cas aj peniaze😋

dskjhfdlkdjhl
2. sep 2018

@jajka257 urcite to urobila len preto, aby sme sa mali o com ucit na dejepise😎

kratulka
2. sep 2018

No teda aky darček tym ucitelkam ..bo ludia kydaju na ucitelov ... ucitelia vyskakujú a brania sa ....a sme total mimo témy

kenzom
2. sep 2018

@zuzana76 áno je to tak... rodičia zaplatia výlet...tvoji možno otvorene nemuknu, keď povieš že nemusíte ísť nikam...ale potom si to vybíjajú na mk... lebo to nedokážu vydiskutovať verejne...bola som ako pomocný dozor ..ako rodič....a mala som dosť....

kenzom
2. sep 2018

@kratulka však to ... je to len zámienka ako si rypnut... lebo je to jedno... nikoho to nezaujíma.. učitelia určite nevyžadujú nič, ten kto chce dá čo chce

evittam
Autor odpoveď zmazal
kratulka
2. sep 2018

Šak hej...ako sama by som.sla za učiteľku keby bola možnosť...ma to spuuustu vyhod pre matku...mala som možnosť 2 roky potom dostala miesto neter pána ŕeditele.. úžasná práca o 14 som bola doma oddychnuta plat som mala paraaaadny ..celkovo spokojna... nešla by som preč...
Zas učitelia aky problem priznať.. áno.. máme výhody ake ine povolania neobnasaju..a čo.. teraz... celý zivot je nespravodlivý... sama som 9bcas zuriva bola ked prisli 2 mesacne prazdniny a mne nemal kto deti strazit..a brat a mama co mali prazdniny ta ochota nikde....a čo poriešim ze sa budem tu...áno maju výhody...veľké...a teraz si infarkt pre to navodim? Ta isto

abbey1
2. sep 2018

Ja len k tým darčekom pre učiteľov. Na základke nikdy nebol problém, vždy dcéra rada nosila darčeky učiteľkám, ktoré milovala. I z dovolenky vždy nejakú drobnosť. Učiteľky vždy s radosťou prijali. Rovnako pár rokov na gymnáziu a zrazu sa zavalilo, že na deň učiteľov svoj koncu roka treba sa vyzbierať a kúpiť učiteľom také a také drobnosti. Vtedy sme sa vzopreli. Prečo to má byť povinnosť? Darček predsa donesiem človeku, ktorého si vážim a chcem sa mu poďakovať. Tak sme to vždy s radosťou robili. Aké vyžadovať to od žiakov? To je riadne cez čiaru. A ešte príkazom od triednej??? To kde sme?

jajka257
2. sep 2018

@kratulka chod.... Ucitelov je nedostatok😁😁😁

evittam
2. sep 2018

@abbey1 No ako si sa mohla dočítať asi preto lebo vsetci na SVK za vsetko vdacime ucitelom,inak by sme nevedeli a nemali nic. Niet nad ucitelov
😁😉