icon

Nové riešenie pre neprijaté deti do škôlky v Ružinove

natashkaa
25. apr 2012

Ahojte, volám sa Nataša a som mamina dietatka, ktorého neprijali do skolky. O tom, ze prijali mladsích a mimo obvod hovorit nemusim 😠 my sme v neuveritelne zlej situacii, materska mi konci o dva mesiace na ziadny iny prijem nemam narok nakolko som prave skoncila VŠ. Ist do práce je nase jedine vychodisko ale maleho nemame kam dat nakolko babka pracuje. Boli sme za pani riaditelkami skolok ale bezvysledne. Na Bancíkovej nám však povedala, že majú jeden celý pavilón voľný ale je totalne rozbitý. Stačila by rekonštrukcia - vymalovat, podlahy skrinky a soc zariadenia. Ak by sa nás niekolko rodin spojilo a vedeli by sme toto urobit, či uz pomocou vlastnych finncii alebo od sponzorov nase deti by nám vzali. Preto vyzývam maminy, ktoré by mali o tuto spolupracu zaujem nech sa ozvu.

S pozdravom Nataša

kralicica
25. apr 2012

ideme do toho.

natashkaa
autor
25. apr 2012

🙂 dufam, ze nas bude viac

jasminet
25. apr 2012

baby len by ma zaujimalo ako si to osetrite, ze vam to dieta naozaj zoberu... ze prerobite skolku a dieta nevezmu, lebo nema 3 roky... lebo maju ine deti ktore maju 5 rokov a podobne a vase ostane zas bez skolky... 😅 😕

natashkaa
autor
25. apr 2012

moje dieta ma 3 roky predsa za mesiac!!!!!!!! v septembri bude mat uz 3,5 pomaly

kvojtanikova
25. apr 2012

@natashkaa ak mozem poradit, dajte si premenovat tuto diskusiu do temy "skolkari a skolaci" lebo teraz sa vam nezobrazuje na hlavnom menu, mamicky to nevidia, mozno vas je aj viac s takymto problemom a ak mate taketo riesenie, bude to super. Len by som si dala pisomne potvrdit od riaditelky ze to mysli vazne, lebo fakt sa moze stat ze vy investujete a ona vezme predskolakov, ktori to maju povinne. Nech vam vyslovne napise na papier ze rodicia, ktori prispeju na rekonstrukciu budu mat deti v septembri 2012 prijate.

jasminet
25. apr 2012

@natashkaa ano, ty ano, ale napr. @kralicica ma aktualne 2 rocne a 3 mesacne dieta.... 😉

janka_pn
25. apr 2012

@natashkaa viem, ze sa viacero mamin minuly rok stazovalo, po neprijati ani na odvolanie, na mestskom urade, na oddeleni, ktore to ma na starosti, pisomne a potom ich deti miesta v skolkach dostali... viem, ze uvadzali dovody, adekvatne a taktiez spomenuli, ze s tym pojdu na vyssie miesta.... a potom ich deti vzali. ja by som aj to skusila, lebo podla mna prerobit, ci opravit daku budovu, neznamena, ze to schvali hygiena, skolstvo.... ze najdu pedagogov.... a ze prijmu prave vase deti ☹

anjelicek26
25. apr 2012

Takze sponzoring = miesto v novej casti skolky, len to treba osetrit aj pisomne.

kralicica
25. apr 2012

ako to osetrit? moj syn bude mat 2,5 roka v septembri. tiez sme ziadali do skolky. jednoducho prvych 25 rodicov co prispie sumu na rekonstrukciu vezmu. treba to mat na papieri.

kvetinka211
25. apr 2012

@natashkaa o takomto "triku" od riaditelky skoly v inom obvode BA som pocula pre 10 rokmi, presne ten isty scenar ... V prvom rade maju byt jasne stanovene podmienky prijatia a vytvarania poradia, ak je to statna skolka. Ak je pravda co pises, ze zobrali mladsich a mimo obvod, tak nieco nie je v poriadku. Nech spravia spravodlive poradie a ti co budu potom mimo nech sa skladaju na nove sponzorske miesta.

trnka77
25. apr 2012

@janka_pn nevieš mi dať nejaký kontakt,ja sa chystám na odvolanie a pomohlo by mi mať nejaký príklad 😉 ktorý mal dobrý koniec 🙂

sisaha
25. apr 2012

@natashkaa napad je sice fajn, ale skor ako sa do toho pustite, asi by som si to nechala odobrit zriadovatelom, alebo tym, komu ten priestor patri...Aby sa nestalo, ze investujete peniaze a energiu niekam, kde povedia, ze to bola vasa vlastna iniciativa a nikto to neschvalil 😉
Totizto, pocet deti je dopredu schvaleny, na dalsie deti potrebuje riaditelka dalsie financie a prijat ucitelky - to su dalsie peniaze....atd..

kvietocek7
25. apr 2012

ahojte, no mate nezavidenia hodnu situaciu a ked sa nic ine neda skuste ''modre z neba'' - mozno to vyznie vselijak,ale pomoc mozno dostat aj z takej strany.Pride firma opravia a je, no a okrem toho to potom ta pani riaditelka nemusi vykrutit do inych sfer,jednoducho musi sa drzat toho co povie. Drzim palce 😉

natashkaa
autor
26. apr 2012

baby ja nato kaslem....mate pravdu.....preco by som toto vsetko mala robit ked sme mali narok ist do skolky ked sme starsí ako ktorých prijali. Nemam nato uz ani naladu ani chut

mirkakab
26. apr 2012

@natashkaa ahoj, ja som mala tento problem tiež a viem že som vtedy písala do trnavy na odbor školstva a prišlo do škôlky nariadenie že majú navýši počet detí (vychádzalo to o 3 deti na triedu) tak mi malú zobrali. a teraz pôjde mladšia do škôlky od septembra a to sme riešli petíciou a dopadlo to taktiež pozitívne. Je to asi iné v tom, že si z mesta. ja som z dediny a poznám tu maminy ktoré majú deti vo veku 3 rokov. Držím palce nech to dopadne pozitívne pre Vás "maminy".

sisaha
26. apr 2012

@natashkaa rozdiel medzi SK a napr. Nemeckom je ten, ze tam sa do škôlky musi dostať každé jedno dieťa, kt. dovrsi vek 3 roky. Jednoducho mesto garantuje vzdelavanie pre všetky deti. Tu to nikoho nezaujima, nikto nema peniaze, nikoho nic netrapi, ved nech si rodic plati sukromnu...Je mi z toho štátu na grc.

marllik
28. apr 2012

no nejako ste to skoro vzdali.. skolka na chlumeckeho ma 4 triedy vdaka brigadam rodicov (a ochotnemu vedeniu+rodicia maju zalozene obcianske zdruzenie) Ked budu novi potencialni rodicia aktivni, otvori sa i piata pre dalsich 20 deti, ak nie, tak z prihlasenych 80 ci 90 deti, budu moct prijat len 12. Ale tie 4, by bez toho, aby rodicia do toho investovali svoj volny cas tiez neboli..

hirjak
2. máj 2012

Téma už nie je aktuálny, bola bloknutá na žiadosť zadávateľky.