icon

Vyhrajte pitný režim z e-shopu www.popradske.sk v hodnote 50eur

marton_popradske
Moderátor
4. nov 2020

Vyhrajte pitný režim z e-shopu www.popradske.sk v hodnote 50eur! Napíšte nám do komentára: ako sa snažíte dodržiavať pitný režim, nielen v letných mesiacoch. Ako ho pripravujete svojim ratolestiam, ale aj celej rodine. A nezabudnite pripísať, čo nesmie chýbať vo Vašich šálkach. Jedna šťastná výherkyňa s najzaujímavejším komentárom túto krásnu cenu získa. Veľa šťastia. - JM

Vyhrajte pitný režim z e-shopu www.popradske.sk v hodnote 50eur
petraru
5. nov 2020

@marton_popradske u nás je základ voda z vodovodu, no a na večeru si robíme rôzne čaje, deti sú takto zvyknuté, že si pýtajú aj sami.

beruska88beruska
5. nov 2020

Káva - popradská - bez tej nefungujem, ani doma, ani na dovolenke. Každý deň aspoň dva litre čistej vody. V zime čajíky- popradské sú naj. Najobľúbenejšie sú lipovými so šípkami , materina dúška , Na srdce a cievy atd.- všetky bilynkove

linkapaulinka
5. nov 2020

Pekny den prajeme. U nas sa cajickuje uz v plnom prude. Je jedno ci leto ci zima. Pitny rezim sa dodrziava vo velkom nakolko som oblickarka a je to pre mna dolezite, a nechcem aby sa nieco take mu stalo tiez tak dohliadam aby mal maly dostatok tekutin. My nepijeme balene vody, pijeme len caje ci cistu vodu alebo vodu s bylinami ci domacim sirupom maximalne. Na kvalite caju si potrpim, a jeho zlozenie ak je miesany. Koli tomu ze nie kazda bylina mi robi dobre. Varim pri nasej spotrebe do hrnca aby som odsledovala kolko sme vypili🙂vyhrat sutaz by ma velmi potesilo, obzvlast od vas...lebo by som to vyuzila na 100% a cela moja mala rodinka 🙂dakujem za moznost zucastnit sa sutaze

katkaretro
5. nov 2020

Ahojte, rada by som užívala čo najzdravšie čajíky , lebo viem aké sú zdravé (hlavne tie bylinkové) , synovi chutia ovocné samozrejme lebo sú chutnejšie a sladšie. Čaj milujem v zimnom období keď ma zohreje, a taký s medíkom ..mňam. Nikdy nezabudnem na to, keď som s manželom bola v kúpeľoch , (bolo to v zime) a každé poobede sme si zašli do čajovne príp. do kaviarničky na cheescake s bylinkovým čajom. Mali tam takú vonkajšiu terasu a teplé deky na zakrytie sa, krásna spomienka na "ničnerobenie , len relax s dúškami teplého výborného čaju" , aj keď sa nepamätám už či to bol práve Popradský.
Ešte by som dodala že na Orave v jednom penzióne majú vždy taký výborný mätový od Mistral, ale nikde ho neviem kúpiť . Rada by som si ho objednala keby ho mali niekde v ponuke. Podľa obalu by som ho spoznala. Ďakujem a pekný deň !

adel47
5. nov 2020

@marton_popradske taaaak ja sa môžem pochváliť super kolegyňou, ktorá sa o môj pitný režim postarala na narodeniny, lebo vie ze moje ráno v práci začína cajikom. Najradšej čisté teda bez cukru, bez medu.... citronik môže byt😉Nooo co dodať, není šťastie mat super kolegyňu ešte raz jej aj tu ďakujem za prekvapko @victoria021

kristina2708
5. nov 2020

Ja som človek, ktorý všade kam ide berie vodu :D niekedy sa mi za to až smejú že bez toho nikam..tzv. povinná výbava k mobilu, kľúčom a peňaženke. Dlho som nevedela prísť na chuť čistej vode..ale som rada že som to zmenila a teraz tvorí podstatnú časť pitného režímu spolu s čajom. NIekto nemá ráno bez kávy, ja bez čaju...doma sa u nás varí čaj vždy ráno do väčšej kanvičky a poobede znovu pretože čaj pijeme počas celého dňa, a to dennodenne v každom ročnom období 🙂

victoria021
5. nov 2020

@adel47 ❤️

mmacca
5. nov 2020

@marton_popradske V lete je to čistá voda. V zime a počas chladných dní hlavne čaj. Prvé, čo manžel ráno urobí, dá variť vodu na čaj a zaleje do šálok, aby sa dal vypiť ešte pred odchodom do práce a do školy. Chutné sú ovocné čaje, ale ja ich striedam s bylinkovými. V práci jeden čajík alebo po príchode domov. Inak pijeme čistú vodu.

erika_ms
5. nov 2020

Doma pijeme hlavne čistú vodu z vodovodu a neochutené čaje. Bylinkové čaje máme najradšej dochutené domácim medíkom. Ľúbime ale aj ovocné a zelené čaje. Doma si zvykneme sušiť lipu, materinu dúšku alebo harmanček, ktoré potom popíjame hlavne na jeseň a zime. V lete robíme domáci bazový sirup alebo bazikolu, ktoré nám veľmi chutia po obede alebo na schladenie počas dňa s ľadom. Manžel zvykne robiť aj výborné domáce ľadové čaje. My dvaja zbožňujeme aj kávu, tá nesmie niky chýbať, z dobrých slovenských pražiarní!

186mery
5. nov 2020

U nas to funguje tak,ze v lete pijeme najviac vodu,robime domace sirupy a tak zazenieme smad. Pocas chladnejsich dni sa tiez popija voda od smadu a cajik na zahriatie.
Muz aj mala maju svoj pitny rezim celkom fajn,u mna ako u maminky je to horsie,kedze pocas dna sa snazim postihat toho co najviac,priznam sa,obcas sa zabudam aj napit a potom vecer pijem vo vacsich mnozstvach aby som to dohnala. Kazda mamina pozna ze ajked si spravi rannu kavu alebo cajik,tak to vypije na obed🤷‍♀️

miliz
5. nov 2020

Dobry deň,žiaľ u nás pitnym režimom je ťažko ,mám nastaveny budik na každú hodinku aby sme sa napili ,pozabudame a večer sa prebereme že dnes sme nič nepili ale stále sa snažím čistú vodu piť a večer nenechám si ujsť dobrý čaj.Mozno aj Vaše cajiky by nám pomohli konečne dodržiavať pitný režim 😊

renula05
5. nov 2020

Vždy som mala rada čaj, už ako dieťa som hlavne na jeseň pila šípkový čaj s medom. Postupne, ako som starla, som si obľúbila hlavne bylinkové čaje. Kým som bola doma s mladším synom, ráno som si uvarila kanvičku čaju a tú som do obeda zvyčajne vypila. Pri nachladnutí som si bylinky namiešala, ak bolo treba pridala som med. Synovia obaja čaj obľubujú, ale hlavne ovocné čaje a veľmi sladké. Ja nepohrdnem ani zeleným či čiernym čajom.
Pitný režim sa snažím dodržiavať, hlavne v práci sa často pozabudnem a potom na to doplácam bolesťou hlavy. Pijem najčastejšie vodu, v lete si pridávam aj čerstvú mätu, citrón či maliny, uhorku. Keď som si robila domáci sirup, tak aj so sirupom.
Kávu som si navykla piť na dovolenke (to bol čas iba nás, dospelých a deti nám vtedy dali pokoj), ale mám normu iba jednu veľkú šálku za deň a s cukrom, ak bez cukru tak s mliekom.

missmich
5. nov 2020

@marton_popradske my nosime stale pri sebe flasu s vodou. Na ranajky sem tam mavame bylinkove caje vlastnorucne nazbierane. V letnych horucavach pijeme i ayran- vodu smiesame s jogurtom a trochu osolime, je to velmi osviesujuce.
Samozjreme v manzelovej a mojej salke nesmie chybat kava.

ja_bb
5. nov 2020

Ja fungujem cely den iba na caji, moje divne brucho reaguje na vodu, ze zacne byt hladne a nemozem jest cely den :D Fungujem na principe, co oko nevidi - ak nemam pred sebou plnu salku, vacsinou aj zabudam pit, preto mam pred sebou tu najvacsiu salku, co najdem 🙂 Opat som objavila (alebo za to moze len zmeneny obal?) Mistral kamilka+med, takze najlepsi pocit mam z tohto caju, ktoreho som sa radsej aj zasobila. Slaby pitny rezim sa odrazi vzdy v bolesti hlavy, takze dan je kruta, ale ucim sa 🙂

kova85
5. nov 2020

Každé ráno v práci začínam čajom, pijem väčšinou čistú vodu. Cez víkendy doma teraz keď je chladnejšie počasie čajíčkujem. Vychutnávam si ich vo veľkej 0,5 l šálke nesladené 🙂

alenocka83
5. nov 2020

U nás je momentálne otočené garde a pitný režim pripravuje celej rodinke náš tatinko-teda môj manžel. Vstáva do práce skôr ako my (čo nie vždy pri našich chlapcoch platí, hlavne keď mladšieho trápia zúbky a iné detské neduhy), a tak nám nachystá vždy teplý čajík, zvykne rovno do termosky, aby sme mali teplý po celý deň a mne šálku voňavej kávy. No nemiluj ho 🙂

zuzki1
5. nov 2020

My všetko pijeme a striedame, cistu vodu, vodu s domácim alebo kvalitným kupovaným sirupom , s citrónom, v lete s pridanými bylinkami , čerstvou mätou, medovkou, čerstvé stavy, kupované stavy a džúsy, väčšinou tiež riedené s vodou. Občas pivo a vínko pre dospelých 🙈 káva musí byt a cajiky v zime každý deň , pre deti detské lebo sú maličké na klasické čaje . Syn ma rad aj mlieko, kakao. Skúšali sme aj v lete čaj ktorý bol propagovaný ako sackovy ľadový ale moc nám nesmakoval.
Čomu sa vyhýbame ale občas na oslavách nevyhneme sú sladené nápoje a tvrdý alkohol. Na štedrý deň medovina.
V zime nás synátor je menej smädný ale čomu nikdy neodolá a vždy si aspoň odchlipne je cajik s medom a citrónom . Váš jahoda pre deti je super a občas ho spravím aj nám dospelakom 😉

janicka11
5. nov 2020

Dobrý deň
Unas v zime sa, kazde rano uvari čajík do čajnika a popijame cely den, samoureme treba ho varit iac krat za den...
Pocas letnych mesiacov a tepla pijeme vodu. Ja zboznujem čistú s manželom, a deri žiaľ iba sirupovú.. 😂🙊🙈
Snáď raz niečo v živote vyhram, tfuj tfuj🍀🍀🍀🍀

adeline87
5. nov 2020

Voda a čaj je základ každého dňa. Ráno začínam ja ako mama veľkou šálkou kávy a ešte väčšou šálkou čaju, čaj zelený, čierny, ovocný a aj bylinkový a samozrejme bez cukru pre mňa ;), ale deti ho majú najradšej s medíkom a citrónom. Deťom ho robievam zvyčajne na raňajky a počas dňa iba čístá voda celá rodina a čaj už bez cukru či medíku. V prípade, že je niekto chorý, tak čaj sa robí nonstop a to najmä zázvorový a je to top u nás a vždy samozrejme aj pomôže vyliečiť ;)

mskorica
5. nov 2020

@marton_popradske tak že deti doslovne naháňame s pitím🙂 a to preto lebo obaja ako cez kopirák proste pitie ignorujú. V lete sa snažíme len vodu,sem tam čaj hlavne ovocné. Na jeseň preferujeme čerstvé odštavene šťavy z nášho ovocia hruška a jabĺčka. A teraz v tomto období nastupujú cajiky. U mňa je pitie čaju bežnou každodennou záležitosťou,proste deň bez čaju u mňa nie je. V zime sem tam striedame i domáci rybezlovy a bazový sirup.

dellpo
5. nov 2020

@marton_popradske
Nuz, po pravde rano by aj bola snaha dodrzat pitny rezim.. Len v priebehu dna uz zabudam, necitim smad a teda nemam ani potrebu pit... Preto uvarim vzdy 2l vody a zalejem caj do velkeho dzbanu pre celu rodinu (sme styria).. nesladim...takto si kazdy vezme kolko chce, aj to, ci chce med, alebo trstinovy cukor, prip. nic 🙂 takto mam aspon trochu na ociach, ze treba pit. snazim sa vyberat caje skor bylinkove, alebo ovocne, ktore su prirodzene menej kysle ... ludom sa tak neziada sladit ich... pri niektorych to ide, pri inych nie.. No a po zvysok dna uz fungujeme na vode z vodovodu, niekedy prestriedame mineralkou..alebo v lete pivom a radlerom 😁😁😁
Mistral pozname a pijeme, striedame s inymi znackami, ktore nam chutia... Mne sa osvedcilo toto...

princka2
5. nov 2020

Rano sa zacina citronovou teplou vodou, cez leto sa pije vacsinou ovocna stava alebo voda z tibi krystalikov ochutena ovocim, cajiky pridu na rad v zime. Z ovocnych malinovy, z bylinkovych, baza, lipa, sipka.❤

babenko
5. nov 2020

Čaje sa u nás pijú hlavne v zime alebo pri chorobe. Veľmi rada mám bylinkové čaje. A takto dodržiavam pitny režim v práci + si udržiavam energiu 🍵

katka2505
5. nov 2020

Ak sa mám priznať, o náš pitný režim sa stará hlavne manžel,nakoľko pracuje v spoločnosti,ktorá predáva vody,od čistých minerálok rôznej perlivosti až po rôzne ochutené vody.Človek však potrebuje zmenu a preto varím pred letom sirup,hlavne bazový,v lete sa osviežujeme čerstvými limonádami,hlavne z citrónov,limetiek,mäty,či medovky.Deti majú radi aj čistú vodičku z vodovodu.A samozrejme v jeseni a zime čajíky pre deti hlavne ovocné a ja mám rada bylinkové.Samozrejme nesmie chýbať ani voňavá kávička.

ivka21
5. nov 2020

Ja milujem čaj všeobecne najradšej mám čierny a zelený čaj. Naši sa vždy smeju koľko ho vypijem🙂. Ale ja si proste vychutnávam ti skvelú vôňu a chuť. A najlepšie v zime pri telke zábabusena do deky. Ja čaj pijem aj v lete a varim ho aj syncekovy.

kikuska9935
5. nov 2020

Dokym som neotehotnela, pila som max 2 dcl vody(sirupovej!) denne, caj len v zime a s cukrom 🙈 v tehotenstve som sa naucila pit vodu, aj caje (lebo maju chut). Teraz ked si dam caj, samozrejme neosladeny, tak ho pijem vlažný a vychutnavam si kazdy jeden dúšok. Dvojicky mi zatial nepiju nic este okrem vody. Začínam ich ucit na caj, lebo v zime niet nic lepsieho ako teply caj. Tak dufam, ze sa mi to podari 😊🙏

ckatka
5. nov 2020

U nás sa to začalo seriálom Bol raz jeden život...kedy dieťaťu bolo vysvetlené, prečo sa musí piť a čo voda v telíčku robí dobre.
Ja teda celkovo nie som zástanca "musíš sa napiť lebo piť sa musí", ale naučiť ho aby to chcel/vedel sám, rovnako ako umývať zuby. Čiže máme 3,5 ročného loptoša, ktorý mi v pohode zadrie "ďakujem že si mi vysvetlila prečo ma toto stipe" keď papa polievku so zázvorom 😂😂😂 ( dostal prednášku o zabíjaní bacilov a lymfocytoch/polícii v našom tele...) a bez reptania zje /vypije čokoľvek aj hnusné, pokiaľ vie prečo je to preňho dobré. (Otec lekár...sa nezaprie) 😂😂😂
Ale teda pitie...u nás sa pije 90% čistá voda z vodovodu.
Zvyšných 10% je u dospelých víno (vinársky kraj...holt...co,si budeme.klamat)😂, resp čaje.
U dieťaťa je zvyšných 10% čaj resp mlieko/jogurtové nápoje.
Každý má na linke/na stole svoj pohár, resp dieťa detskú obrázkovú fľašku, podľa ktorej si sám vie overiť, koľko vypil. (Jedna fľaša doobeda jedna poobede a pod). Dospelí si to vieme podľa mňa dosť dobre uregulovat sami, lebo kuchyňa je centrálna časť domu, okolo linky chodíme vždy pri presune po dome, a po ceste sa napiť je už tak nejak automatika...
Čaje varíme jednu konvicku k večeri, a cez víkend jednu k raňajkam, jednu k obedu a jednu k večeri.
A kávu nepijeme takže keď príde nejaká kávová návšteva...dáme si s nimi šálku čaju.
Priznávam, s Mistralmi zatiaľ veľa skúseností nemám...asi by som im dala šancu...

katarinka1989
5. nov 2020

Po operácii môžem piť akurát tak veľa čaju, predtým som mala chvíľky s popradskou kávou no od operácií mi chvíľky spríjemňujú čaje rôznych druhov.. Od ovocných po bylinkové. Takže ide u nás na litre a litre... Preto ma to veľmi potešilo 😊❤️

helsinka
5. nov 2020

@marton_popradske čaj varím a pijeme ho vždy. Nesmie chýbať deťom do školy, večer k TV a vždy do termosky keď ideme na výlet, túru, len tak von alebo aj do múzea. Teraz na jeseň aj zime sa každý poteší teplemu čaju z termosky. Varím väčšinou ovocné a milujem čierny Pigi čaj 😋

veronikap91
5. nov 2020

Ráno po zobudení začínam pohárom čistej vody, cez víkend si po raňajkách doprajeme kvalitnú kávu a čaj (ten pijeme vo veľkom množstve najmä teraz v chladnejších mesiacoch) a v posledných dňoch si pripravujeme navečer aj tzv. kurkuma latte. Priateľ si navyse nainštaloval appku, ktorá ho upozorňuje na dodržiavanie pitného režimu. No a sem tam si zaradíme aj pohár červeného vína na spestrenie 🙃