SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.
Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

Ahojte. My kym som doma a mozem sa naplno venovat syncekovi sa snazime s malym vela cestovat a ukazovat mu veci, ktore doma len tak neuvidi. Ak sme doma chodime na vyletiky do prirody a k zvieratkam, ked sme doma dostanu sa na rad hracky. Dbame o to aby boli rozne a neopakovali sa. Zalezi nam tiez na kvalite a vyrobcovi hraciek. Zo stavebnic som si vybrala Duplo a ine uz ani nechcem. Maly ho zboznuje. Kazdy den mi ho taha a po unavnom dni vonku sa musi opat staviat tunel a garaz. Na prilozenej fotke tatko postavil zeriav.
Kedze ma dcerka 12 mesiacov,objavujeme svet vsetkymi zmyslami celym telom. Kazdy den je pre nas nove dobrodruzstvo. Snazim sa aby sa rozvijala po kazdej stranke, zatial co je v ramci nasich moznosti. Chodime sa pozerat do parku na listy,travu,zvieratka, plavat,tancovat baby salsu,spoznavat sa s vrstovnikmi,hrat sa doma s co najrozmanitejsimi hrackami aj nehrackami. Lego je u nas doma urcite v plane,uz sa velmi tesim ked ho budem moct dcerke predstavit.
Nase objavovanie sveta sa zacalo najprv s knizkami. Prve zvieratkovske knizky potom autickarske knizky. Vsetko co videl v knizkach ho zujimalo aj v realy. Moji rodicia byvaju na dedine, takze o zvierata nebolo nudze. My byvame v meste takze o dopravne prostriedky tiez nemamu nudzu.
Teraz objavil stavanie vezi z lega (to ma u babky este po nas co ostalo), z kociek a zo vsetkeho co sa da poskladat na seba. 🙂
Svet objavujeme velmi radi,niekedy mi aj drobci musia ukazat nieco co dospelackymi ocami nevidime🙂Radi sa vozia autom, no najradsej vlakom a autobusom(deti fascinuje ten pocet roznych ludi,zatvaranie a otvaranie dveri)Dcerka sa rada hra s legom len trosku s vacsou verziou-je predskolacka a synator jej to stale dokola rozobera;) s cim nie je nadsena a tak by sa nam lego duplo pre nasho 2 rocneho drobca zislo🙂)
objavujeme svet spolocne🙂 on spoznava nove veci a ja s manzelom tiez kedze je to nas prvy syn🙂
a objavujeme asi tak ze funguje ako doteraz len sme uz traja 🙂 to znamena vikendove prechadzky v prirode , a vela spolocneho hrania sa . moj muz je lego maniak este sme ani spolu neboli a uz mal celu krabicu dupla basic dacta 🙂 takze kazdy vecer spolocne stavame s dupla krpec este 4nozkovat nevedel ale kocku dupla na duplo uz vedel prilozit🙂
Ahojte, náš Stanko je objaviteľ ako hrom, všetko na okolo skúma očami, rukami i pusou. Začali sme obrázkovými knižkami, pri ktorých som si ja precvičila fantáziu a vymýšľala krátke príbehy. Snažím sa vymýšľať hry a kupovať hračky aby boli zábavné a zároveň sa môj syn niečo nové naučil a precvičoval to, čo už vie. Svet spoznáva hlavne tým, že chodíme s otvorenými očami a všetko čo vidíme patrične komentujeme, ak je to možné obchytáme. Je pravda, že nám niekedy aj cesta do obchodu trvá hodinu🙂
Teraz má obdobie, keď všetko triedi podľa farieb - ponožky, autá na parkovisku, štipce na prádlo, stavebnicové kocky.
Stanko je aj autíčkový nadšenec a obľúbenou hračkou je červený autobus ( aj narodeninová torta bola "autobusová") a teda stavebnica "Lego Duplo Môj prvý autobus" by bral všetkými 10🙂
Moje deti(dcerka 5,5 roka, syncek 1,5 roka) objavuju svet kazdy den, kazdu chvilu. vzdy najdu nieco nove co ich zaujima. ci uz medzi vecami, v kuchyni, medzi hrackami, vonku na dvore, v lese, pri potoku, v obchode, pri kiresleni, pri roznych hrach. Snazim sa z kazdej situacie vytazit co najviac pre nich, aby som im nevé veci vysvetlila. dcérka nevedela čo je zoo tak som jej ukázala zvieratká z vášho lega, postavila akože ohrady, do každej dala zvieratko a bola zoo🙂 presne tak sme si ukázali aj veterinára.
Svet spoznavame spolu kazdy den. Robime spolocne aktivity v domacnosti, snazim sa mu to podat vo forme zabavnych pokusov - napriklad dnes sme objavili lievik, postavili sa k umyvadlu s vodou a skumali 😉 takisto vela citame, miluje hlavne "velkacske" encyklopedie mojho manzela z 80. rokov 😀 a tiez sme casto vonku, rocne obdobia, kvetinky, stromy, zvieratka, vzdy sa pocas prechadzok vela rozpravame, co ako funguje. Momentalne ho uz dost dlho drzi "hrdzave obdobie" - vzdy a vsade si vsimne aj tu najmensiu hrdzu, hned mi ju musi ukazat a vysvetlovat, ako vznikla. No a hracky, okrem knih, su najzaujimavejsie auticka, ktorym vyzuva a obuva pneumatiky a samozrejme Lego, kde si na casti s kolieskami vie poskladat auta a vozidla od vymyslu sveta.
Naša mladšia dcérka má 11 mesiacov, a na nej vidím, ako spoznáva svet všetkými svojimi zmyslami -
zrakom, hmatom, čuchom, chuťou...
všetko chce vidieť, všetko chce chytiť, ochutnať, ovoňať.... a nielen jedlo 😉 aj bratove kocky z lega už v rámci svojich výskumných výprav po našom byte stihla objaviť pod posteľou, najskôr sa s nimi hrala, skúmala ich svojimi malými prštekmi a potom šup do úst. 😝 takže nestačilo pozrieť, ako taká kocka vyzerá, akú má farbu, ohmatať ju, trebalo aj vyskúšať, či náhodou nechutí tak dobre, ako aj vyzerá 😝
Môj syn bude mať za pár dní 4 roky a dostal sa do "prečo" obdobia. Takže momentálne objavuje svet mojími odpoveďami na jeho nekonečné prečo a niekdy teda musím poriadne dať zabrať fantázii, aby som mu vysvetlila aj tie najbizarnejšie veci, ktoré ho zaujímajú, že PREČO sú, boli, sa dejú. Nedávno sme si uctievali sviatok všech svätých a tak som mu vysvetľovala, že chodíme na cintoríny, pálime sviečky a spomíname na blízkych, ktorí tu už nie sú. A tak ma zasa dostal otázkou, že prečo jeho babka a dedko nie sú v hrobe, on by im totiž rád zapálil sviečku 😅 😅 😅 (babka a dedko sú živí a zdraví vďakabohu) P.S.: Lego duplo máme asi 3 sady a syn sa s ním hrá denne! (často aj mamka a tatik 😀 )
S dcerkou sa velmi vela rozpravame, smejeme, velmi vela veci jej vysvetlujem...chodime na vyletiky, na prechadzky, k vode, jeden cas sme kazdy den chodili k vode za labutkami davat im papat, potom napr. na jesen zbieranie gastanov, listov, nahananie vevericiek, zbieranie sisiek, v kazdom obdobi sa najde rozna cinnost, cim rozvijam vseibecny rozhlad u svojej dcerky. V pripade zleho pocasia sme doma, hrame rozne hry, pozerame tv, spievame, tancujeme...treba sa hlavne venovat detom, to je najpodstatnejsie 🙂
Čítame veľa kníh, chodíme do lesa, poznávame stromy alebo so zoznam, čo musíme v lese nájsť, napr. pník, kamienok, vetvičku v tvare V atď. Bavia nás aj rôzne spoločenské hry, detská kuchynka a lego Duplo tiez, hlavne ZOO, kedze sme zvieratkovy kamarati.
My sa snažíme nášmu drobcovi dať možnosť vyskúšať všetko, či už sú to pravidelne výlety do prírody, chodíme veľa k zvieratkam, vždy sa veľmi teší keď môže u starých rodičov na záhrade vyskúšať nové veci a priučiť sa tak k tomu ako vlastne fungujú veci okolo nás. Kvôli tomu od malička miluje zvieratká a veľmi rád pomáha pri domácich prácach či prácach okolo domu. No a keď nám to zrovna počasie nedovoluje,tak máme doma lego duplo, ktoré je u nás momentálne top hračka 🙂 prvé lego duplo dostal drobec od krstnych rodičov, zhodou okolností sme aj mi nášmu krstnatu kúpili lego duplo, akurát že to bolo presne to isté, takže drobci si akurát vymenili krabice s legom 🙂 🙂 odvtedy nám už pribudli ďalšie sady, no legálne duplo nieje nikdy dosť 🙂 a keďže náš drobec je momentálne veľmi nadšený so všetkých dopravných prostriedkov, isto by sa veľmi potešil peknemu darceku. 🙂
My s nasimi detmi objavujeme svet kazdy jeden den 🙂 Nakolko dcera ma 3 rocky teraz objavuje vsetko nove a zaujimave hlavne v skolke a cez vikendy s nami 🙂 Chodime po vyletoch hlavne do prirody ked je pekne pocasie ak nieje tak sa hrame doma s hrackami...a nas maly krasny chlapcek ma cerstvy rocik 🙂 Najradsej sa hra s legom k comu ho vediet hlavne jeho sestra 🙂 A auticka, kuchynka vsetko je IN 😀 milujeme aj prechadzky lesom, ktoru absolvujeme kazdy den cez tyzden, ked je starsia sestra v skolke 🙂
Syn bude mat za par dni 3 roky, takze objavovanie je u nas na dennom poriadku. Zacal uz aj s otazkou "preco", takze sa neraz zapotime ...A neraz sa stava, ze odpoved si musime sami vygooglit, takze spolu s nim castokrat objavujeme a zistujeme nove veci aj my, ucime sa na svet pozerat inymi ocami. Objavujeme "normalny" svet, tym, ze spolu absolvujeme bezne veci ako varenie, nakupovanie, upratovanie, objavujeme aj ten "zazracny" svet vdaka hram, hrackam, kniham a rozpravkam. Myslim, ze objavovanie sveta nas bude este dost dlho zamestnavat, comu sa neskutocne tesim, pretoze ten "ohnik" v ociach a zatajeny, ked objavime nieco nove, (hracku, hru, knizku, zvieratko, naradie,cinnost no cokolvek) je pre mna neskutocnou odmenou za vynalozene peniaze, usilie, energiu, neporiadok atd. 🙂
jeeej, veľmi sa teším tejto súťaži, syn sa s duplom hrá asi každý deň 🙂 Tým, že som sa stala mamou, začalo sa moje objavovanie sveta spolu s deťmi. Všetko ich zaujíma a sú fascinované maličkosťami. Ako to, že keď otočím vrchnákom otvorí sa fľaška? Ako to, že keď stlačím tlačítko hračka vydá zvuk? Tieto veci fascinujú mladšiu dcérku a mňa neuveriteľne baví vidieť tú jej zvedavosť v očkách a prekvapenie, keď sa jej niečo podarí. Staršieho syna tiež zaujímajú veci okolo seba, prírodné úkazy, dopravné značky, fungovanie počasia,, ročných období, času... tam sa veruže zapotím, kým mu dám primeranú odpoveď 🙂 detstvo je čarovné obdobie a ja som šťastná, že ho môžem znovu prežívať očami svojich detí 🙂
Moja 2 ročná Vaneska objavuje svet neustále a myslím že každé jedno dieťa v jej veku, každá hračka od babiky po lego či knižky, každý výlet, aktivita ako je kreslenie, hranie s plastelínou, či pomáhanie pri varení, upratovaní, vysávaní či pri kúpaní, jazde na trojkolke, odrážadle podľamňa všetko je prenu objavovanie svetu tak ako od narodenia sa učila,objavovala a vnímala všetko okolo seba, tak je tomu aj teraz veľa sa naučila za tie 2 roky a myslím že sa ešte veľa naučí vďaka dnešnej modernej dobe a som rada že aj vďaka legu, ktoré je už na trhu taaaak dlho kedže máme ešte lego odložené po manželovi keď bol dieťa dokáže objavovať prostriedky, zvieratá či iné, a to svedčí o tom že lego tu bolo je a bude aj v budúcnosti pre všetky deti aby mohli objavovať svet 🙂
@bara_lego Moje deti zbožňujú Lego Duplo. Synček dostal svoje prvé Lego Duplo na Vianoce 🙂 V tedy mal 1,5 roka. Boli sme veľmi milo prekvapený ako ho "chytilo" za srdiečko 😉 Od vtedy je našou každodennou súčasťou. Aj dcérka sa s ním veľmi rada hrá. Aj vďaka Legu Duplo spoznávame svet. Veľmi veľa hier sa dá vymyslieť s legom 🙂 Spoznávať farby (potriediť kocky podľa farieb), zvieratká, ktoré bývajú súčasťou Lego Duplo stavebníc a samozrejme sa zlepšuje motorika dieťatka. Môj prvý autobus, by určite veľmi potešil moje detičky 🙂 🙂
Ale aby som nespomínala len Naše-Vaše Lego Duplo, taktiež deti spoznávajú svet, keď im čítavame s manželom knihy. Sú rôzne formy ako deti spoznávajú svet, len si vybrať ten správny smer....
Syncek sa zdokonaluje s legom,a hraciou formou sa nieco aj priuci,a uz k tomu ani potom nepotrebuje mamicku staci mu LEGO DUPLO 🙂,ktore potom aj poziciava svojej mladsej sestricke,ktora je v tom zaciatocnickou 😉
Objavujene vsetkymi zmyslami ..a venujeme sa vzdy tomu co ho momentalne bavi...a to je uz dlhsiu dobu pismenka z abecedy.. Tak sme nakupili pismenka magnetky a skladame slova ako jeho meno a nazvy obchodob ktore si zapametava alebo mu ukazem sktorych pismenok sa sklada slovo ktore chce vediet..taktiez tvary sa uci z roznych skladaciek drevenych taktiez znacky ut pri prechadzke a kedze od septembra chodi do skolky vsetko ho zaujima dvojnasobne vsetko porovnava ze to je cervene ko jablcko zelene ako travicka...taktiez ho zapajam do domacich prac takych lahsich..alebo pri peceni..a tiez je velky pomocnik pri starostlivosti o mladsieho braska
Znacky aut
Ako? Jednoducho, proste musíme, pretože ich detská zvedavosť sa nedá tak ľahko odbiť. A tak zisťujeme, hľadáme odpovede na ich otázky a občas sa pri tom celkom slušne zapotíme. Ešte že máme ten internet, bez nebo by sme boli občas stratený. Najlepšie sú otázky typu, prečo sa niečo volá, tak ako sa to volá, alebo prečo nejaká budova je naprojektovaná tak, ako je.
S mojou 2-rocnou slecnou sme zacali objavovat svet ked zacala sama sediet v kociku. Pri kazdej prechadzke som jej vysvetlovala a rozpravala o zvieratkach, o ludoch, co ako funguje, kde sa co nachadza. Na narodeniny dostala od tety prve lego duplo ZOO, takze teraz si suverenne vykracuje sama spolu so zvieratkami s lega a spolu hladame po stromoch vtacie budky, skumame co papaju chrobaciky, nahaname holuby, hladame krtkov domcek a samozrejme mu tam hodime aj par orieskov, dazdoviek co najdeme na ceste. Ked je skarede pocasie, tak "duplovske" ZOO je hrackou cislo jedno. Najradsej zvieratka sprchuje, stavia im mrakodrapy, krmi ich kvietockami a pod.
od narodenia môjho synčeka miška pred dvomi rokmi sme robili výpravy s kocikom po okolí. Ako postupne miško rástol menili sme dopravné prostriedky a blízke okolie sme objavovali na odrazadle, bycikli a teraz sa miško vozí na skejte pripnutom ku kočíku jeho dvojmesacnej sestričky terezky .takže stále máme iný pohľad na svet a objavujem s nimi neustále niečo nové. Miško keď je doma miluje stavať lego a vyhrá by ho určite veľmi potešila.
My objavujeme svet na kazdom kroku... pri hre s hrackami, bez nich, pri pobyte vonku, na vyletoch, "citanim" knih (nas drobec miluje encyklopedie kazdeho druhu) a snazime sa dat nasmu synovi odpoved na kazdu jeho odpoved... 😉
učíme syna objavovať svet ovoniavaním kvetiniek, behaním v mláčkach, hraním sa v lísti, v hline, pohladkaním zvieratka, hádzaním kamienkov do potoka, kŕmením rybiek, kačičiek, chytaním lúčneho koníka a všetkým čo je pre nho pútavé. zaujíma ho všetko, každá prechádzka u nás trvá dlho kým si všetko poobzerá a poobjavuje 🙂
Mne sa neda pridat fotka ☹
Moja malicka objavuje nas velkacsky svet spolu so mnou. Od malicka ju bravam kazdy den vonku, najprv len tu po okoli,potom aj do inych miest, nakupy si nenechame ujst. A samozrejme stretnutia s inymi mamickami a detickami 🙂 m

Pomáhať deťom spoznávať svet okolo nás je to najkrajšie poslanie ake nam bolo dané🙂 mam tri deti,vsetky su zvedavé a ich nekonečné otazky....prečo?.....a prečo?........sú niekedy veľmi náročné zodpovedať,pretoze aj tak pride dalsie prečo?.....🙂 kazdy den chodíme do parku,kde je bezpecno a hlavne cisty vzduch. Snažím sa takmer každú cinnost komentovať,vysvetlit,prečo musime to či ono. Niekedy sa to s porozumením nestretne,ale viem ze čas nam pomoze chápať stale viac a viac🙂 Rada kupujem aj naucne hračky,pri ktorych clovek zabije dve muchy jednou ranou ako sa povie. Aj sa učíme,aj sa hráme. Hlavne vaše hračky su super a su priam neznicitelne🙂 u mna velke plus🙂