SÚŤAŽ: Drink vašich snov...
Predstavte si, že ste po vzdialenom rodinnom príbuznom zdedili maličkú sódovkáreň. 🙂 Rozhodnete sa nechať si toto dedičstvo a ponoriť sa do "alchýmie" spojenej s výrobou nealkoholických nápojov, limonád a malinoviek. 😎
Čo by bol váš prvý výrobok, ktorý by ste "priviedli na svet"? 🙂
Ako by vyzeral? Bol by číry? Prirodzený? Alebo pestrofarebný?
Ako by chutil? Chutil by za ovocím? Alebo by ste doň radšej dali bylinky?
A čo bublinky? Sýtený, jemne perlivý alebo radšej tichý?
S cukrom, bez cukru? Alebo všetkého s mierou? 😉 Alebo radšej s nejakým "alternatívnym" sladidlom?
Alebo by sa vám páčila dospelejšia, horkejšia chuť ako má tonic? Alebo radšej niečo riadne korenené ako napr. zázvorové pivo?
Do fľašiek? Do plastu alebo do praktického plechu?
Neobmedzujte sa ničím - je to predsa drink vašich snov. ❤
Tri najzaujímavejšie nápady odmeníme 6-dielnou sadou hipsterských "zaváraninových" pohárov s logom Zlatý Bažant Radler.

Moj drink by bol horkasty ako aperol s kuskami pomaranca,jemne perlivy v slkenenej flasi.Druhy by bol nieco ine chutovo. Flaska by mala 0,5 l a bola by rozdelena sikmo na dve casti ,mala by aj dva otvory na slamku. V jednej casti by bola s pomarancovou prichutou a v druhej s matovou a bazovou chutou. Takto by som mala dva drinky v jednej flaske. Samozrejme by som vymyslela aj ine prichute.
Ale inak ja by som chcela pri pivach aj aby tam boli malinovky ktore sa pouzivaju do radlera,aby som si doma mohla namiesat taky pomer radleru aky mi chuti.
😉 moj prvý nápoj...hm,bol by ovocny,v lete možno prichut melon a jahody,bez bubliniek,aby ho mohli ako deti tak mamičky,pre oteckov by bola bublinková rada 🙂
v prirodne jemne ružovej farbe,v plastovej viackrát použitelnej flaši ,velkost akurát do ruky
brávali by si ho deti na výlety,mamičky do kabelky,pod kočík...bez cukru,len ten prirodný z ovocia...uzáver flaše by bol viac druhovy(pre drobcov sosáčik) a pre ostatných klasika 🙂
a musel by mat tu peknu vonu melona,jemnlu,lebo prve ochutnaju zmysly...
etiketu by som dala navrhnut detom 🙂 nech nakreslia,kam všade by si ju vzali 🙂
Ja by som asi vyrabala tmave pivo radler,citronove ,grepove,mozno aj príchuť čučoriedka.. v lete je tmavy radler pre mna naj na osviezenie. A v zime by som siahla asi po nejakom napoji s chutou caju,ktory by sa mohol aj ohriat a pit fajny horúci s roznymi prichutami pripominajucimi Vianoce😊
Viem si predstaviť jemne perlivú melónovú malinovku s príchuťou mäty. Málo by to jemnú ružovú farbu.
A druhý nápoj čo by som si dala je limetková šťava s medovkou. Perlivé,jemne vychladené, tyrkysová farba.
@pillipilli Ojoj, tak to by si mala zákazníka - ja milujem tieto horké pomarančové veci... ❤
Uvazujem nad prichutou slivka skorica, alebo, ked som bola mala kupovali sme si cukriky fialky. Tie boli uzasne. Radler s prichutou fialiek moze byt fajn. A jednoznacne by to bol napoj iba jemne syteny!!!
Ja momentálne v tehotenstve ficim na detských zuvackach 😂 takže aktuálne by môj drink snov bol asi viac pre deti a šialené chute tehotných - veľmi jemnucko perlivy,jemne ružový,príchuť žuvačky,ale osladene stéviou,aby nebol príliš prepchaty cukrom,v pet fľaši s tým detským cucakom by som si kľudne hneď dala 😂
Ja by som vyrábala pivo KO ( ako v Boxe ). Pre tých čo nemajú čas sedieť v krčme nad 10 pivami kým sa ožerú na totálku. Šetrí to čas aj peniaze 😂
@cmulinko Opíjanie sa "na totálku" rozhodne neodporúčam... 🙂
No keby som zdedila maličkú sódovkáreň, určite by išlo o rodinný podnik a určite by som chcela zachovať jej históriu, ráz. Dnes je obdobie hyper - super marketov, tovární, snov... Uponáhľaná doba. Vyrábala by som obyčajnú sódovku z našej tradičnej minerálnej vody, ale moje sódovkárne - predajne, by boli jedinečné svojou atmosférou. Predstavujem si malé útulné sódovkárničky-posedenia, kde by boli kvetináče s tisícimi bylinkami. Zákazník by si kúpil sódovku a dochutil ju podľa momentálnej nálady - medovkou, mätou... Voňalo by tam nádherne, oddýchla by si hlavne duša, ale aj telo. Zavriem oči a cítim všetky tie vône babkinej bylinkovej záhrady... 😍
asi by som zvolila príchuť jahoda, citron alebo čučoriedka. Alebo všetky 3. Tieto chute sú pre mňa naj a myslím, že aj pre veľa iných ľudí. Bol by jemne perlivý - náznak šampanského. 😉 Bez cukru, dochucovaný nejakým ,,prírodným,, sladidlom - stéviou a pod. Fľaša by bola priesvitná aby bolo vidieť prírodné farebné zafarbenie nápoja a priložená by bola aj slamka pre pohodlnejšie pitie. Bol by bez alkoholu aby bol vhodný aj pre deti a na etiketu ktorá by neprekrývala celú fľašu by som z druhej strany dala nejaký pekný citát pre krásny deň. Po odlepení etikety by potešil človeka.
Pre dospelákov by som zvolila horkejšiu chuť - možno grep, ktorý aj mne chutí a vyrábala by som variantu s aj bez alkoholu, príp. príchuť medovka, mäta. A pre tých, ktorý nemajú veľmi radi sladké a horké by bola ešte varianta - čerešňa, višňa. Trošku kyselkavé. Chutí je príliš veľa, ťažké je vybrať ktorá je tá naj. Aspoň ja osobne by som mala. Preto vždy vyskúšam všetky príchute a ktorá bola naj, tak tú potom kupujem.
@matus_bazant Takže zdedila som maličkú sódovkáreň. Snažila by som sa pokračovať v zabehnutej výrobe. Zaviesť nejaký nápoj - sódovku podľa môjho nápadu by bolo ťažké, ale keby predsa len, tak niečo úplne jemne farebné svetlo zelené úplne jemne sladké s príchuťou byliniek - konkrétne s príchuťou žihľavy.
a ja by som ešte k svojmu komentáru pridala, že do mojich bylinkových a ovocných limonád by som nepridávala žiadne umelé arómy ale poctivé čisté bylinky a ovocie z vlastných sadov, v ktorých by som nepoužívala žiadne chemické postreky, pretože tie nepoužívame ani teraz v našej záhrade.
Pekný deň, ❤ "DRINK MOJICH SNOV" ❤ by som si vedela predstaviť určite v sklenenej fľaši s peknými vzormi, taký odľahčený, nápoj v ňom by bol prirodzený v závislosti od byliniek a ovocia, ktoré nápoj zafarbia. Bol by jemne sýtený a mierne sladký. Už samotný Chmeľ, ktorý obsahuje horké látky dodá tú žiadúcu chuť pre pivo. Skúsila by som niečo s rakytníkom , so šípkami alebo aj s aloe vera. Vedela by som si to perfektne vychutnať. A práve táto mnou vymaľovaná omaľovanka mi to pripomína ...... DRINK SNOV
@karolin2 Nádherné, už sa vidím na pláži s tvojim drinkom!

Tých predstáv by bolo viac.
Samotná baza mierne bublinková, také letné osvieženie. Aj v plechovke, ideál na cesty do auta.
Borievky a medovka, bublinková...obal aj aj...U nás majú veľký odbyt niečo také mať v aute. Ak sa vyrobí v plechovke, vypijeme na ex.....ak sa spraví v plastovej, vypijeme na 2-3krát celú flašku.
Malinovka na štýl tuti-fruti, keďže naša staršia dcérka rada ochutnáva z našej flašky baza-citron-mata u nás je top! Niečo, s čím by som sa aj s malou podelila.
Máme príhodu ..Išli sme si objednať slané tyčinky a malá zahlásila:
"To čo vždy, pivo s bublinkami."(myslela váš radler, stále si ho kupujeme v 1 obchode keď vyjdeme s deťmi na ihrisko.) Predavačka vygulila oči, či jej ho dávame piť. Malá sa nezaprela: Dobrý je. 😅
Za mňa by to bolo jemne perlive farba by bola.ruzova a chut vonavych jahod spolu s čučoriedkami a malinami. A druha by bola.riadne.brblava a chutila.by ako tie tmave bonpari.cukríky. to je.chut mojho detstva
´DRINk snov hmm ...nejaka krystalikova flaska co sa da pevne ale prijemne tak akurat do ruky chytit , nejaka pol litrovka, etiketa malá chutna blazniva ktora by sa dala odlepit a pod kazdou nejaky pekny citat na sprijemnenie dna .. prichut tuti frutti kludne aj nejake pivecko radler nealko alebo nesyteny dzusik trebars taktiez s prichutou tuti fruttttti , alebo nieco netradicne napriklad mango melon banan🙂 taaak a mozme vyrabat : :P :D :*
Ja by som vyrábala jemne sýtený radler s príchuťou dračieho ovocia (dragon fruit) ochutený kvapkou citróna a šmrncnutý dvoma kvapkami pomaranča. Plnila by som ho do retro zaváraninových nerozbitných pohárov ku ktorým by bola k dispozícii slamka😊
Základom môjho nápoja snov by bol určite kokos v kombinácii s mätou. Mám rada osviežujúce chute a aby to bola ozaj dobrotka doplnila by som to kúskami aloe. 🙂
- citron, mäta, rebarbora - aj s kuskami jej duziny
- flasa sklenena, ovalny tvar, 0,5l, 0,7l
Ja by som vyrobila nápoj, ktorý by ľuďom vedel zlepšiť deň 🙂 bol by v plechovke, ktorá by bola ale ešte v papierovom obale. Keď si ho niekto kúpi, dal by dolu obal a na plechovke by bol napísaný nejaký pekný citát, motto, alebo niečo, nad čím by sa ten človek pousmial, zamyslel, alebo by ho to aj pobavilo 🙂 na každej plechovke by bolo niečo iné a ľudia by si ho s radosťou kupovali a boli by zvedaví na prekvapko pod každým obalom. Nápoj by bol jemný, mal by nejakú nepresladenú ovocnú chuť (brusnica, malina, hrozno, kokos, mango). Cukor by som tam nedávala, chcem ním robiť ľuďom radosť predsa a keď z neho budú priberať, nebudú šťastní :D bol by jemne sýtený, aby osviežil 🙂
@evulienkaslx tak tie boli super, zaspomínala som si aj ja, červená nemala chybu
Všetky uzasne kombinácie prichuti uz mate vymyslene🙂 jedine 2 ma napadli: cucoriedka ( sytena) a rebarbora- jahoda (jemne sytena), mohlo by sa to nazvat horska a mestska linia/edicia. Ti, co zboznuju leto v horách, siahnu po cucoriedkach, ti, co preferuju niziny, daju si jahodovorebarborove osviezenie🙂)
drink mojich snov by bol nealkoholicky s prichutou ceresni a mäty v cervenozelenej plechovke 👍
Ja by som vymyslela napoj pre deticky.Bol by samozrejme BIO, ziadne umeliny! 😉 Bol by velmi farebny, duhovy, mal by vsetky farby duhy a kazda farba by mala inu prichut:
- cervena - cerveny melon
- zlta - zlty melon
- oranzova- marhula
- zelena- jablko
- modra - hrozno
- fialova - slivka
Prichute by boli samozrejme iba z nasich koncin. Baleny by bol v sklenenej flaske, tak aby vynikli vsetky farby duha. K baleniu by bola aj slamka.
A ako zabezpecim to, aby sa farby nepomiesali a zostali pekne oddelene?? To je uz moje vyrobne tajomstvo 😉
Nazdravie deturence😀