Pes alebo mačka. Kto je lepším spoločníkom?
Tak sa zamýšľam - Je lepší pes alebo mačka?
Ja radsej psov,ale je rozhodne pravda,ze s mackou je menej roboty.aj sa lahsie riesi ked ides napr na dovolenku.
človek
Ked chces spolocnika, tak urcite psa. Mala som aj aj. Macka nie je spolocnik, macka je tvor, s ktorym sa vam cesty obcas stretnu v jednom bode, tak ste obcas spoluputnici, ale inak budes pre nu len stvorenie, ktore jej dava jest a ak ona chce, tak ti dovoli ju aj pohladkat. Ale s mackou je ovela menej starosti, nez so psom. Macka je proste osobnost s vlastnou hlavou.
niektore druhy amciek - napr devon rex su pritulne a podobne psom. ale inak pes je taky vdacnejsi. akurat je s nim o dost viac práce a ked mas plemeno, ktoré vyzaduje neustálu pozornost - napr border kolia, tak s tym musis pocitat, ze to nie je iba kupit a neriesit...
Pes ta prinuti si prisposobit tvoj cely zivot a zivot tvojich blizkych okolo jeho vyprazdnovania . Plus si uzi pred psom dovolenku niekde letecky lebo bude mozno posledna v zivote. S mackou totok nemas ale je mozne ze macka ta bude mat v pazi....
Pes vidi cloveka ako ho krmi, dava mu vodu berie ho k doktorovi ked nieco treba - a vyrata si ze clovek je jeho BOH
Macka vidi ze ju krmis, davas jej vodu, staras sa o jej zdravie - a vyrata si ze onaj je tvoj BOH
Pes…..ale tu jr aj otázka koľko máš času
mačka je falošné stvorenie, neplatíš za ňu daň, aj s venčením máš menej práce.
pes je verný priateľ, je dobré ak má výcvik - najmä tie veľké bojové plemená.... zas daň za psíka a časté prechádzky a venčenie nie každému vyhovujú...
máme aj mačku - len takú ktorá si u nás spravila domov a aj psa je tiež celoročne von, väčšia rasa.
Zalezi, co od toho ocakavas.
My sme mali psikov, myslela som, ze nemam rada macky.
Teraz mame macky a je to jednoduchsie, co sa tyka odchodov z domu a ak v tyzdni nemam vela casu, tak nemusim vencit.
Ale psik mi priniesol velmi vela novych znamych a priatelov, to stretavanie pri venceni tiez nie je na zahodenie.
Vysledok- pes aj macka super, ale, podla toho, ci ma clovek zazemie, aby v pripade, ze nemoze, tak ho ma kto u psika zastupit. Inak, laska rovnaka
pes je verný priateľ, je dobré ak má výcvik - najmä tie veľké bojové plemená.... zas daň za psíka a časté prechádzky a venčenie nie každému vyhovujú...
máme aj mačku - len takú ktorá si u nás spravila domov a aj psa je tiež celoročne von, väčšia rasa.
@deti95060810 macka nie je falosna, macka je osobnost 🤣
@deti95060810 macka nie je falosna, macka je osobnost 🤣
@mk1111111111 Ak za nieco neplatis dan tak je to ciernota
@deti95060810 nemyslím si že je mačka falošná.. ano príde sa obtierat keď niečo chce, keď nemá napríklad vodu alebo jedlo, ale ako inak to dá vedieť? Máme dve mačky a spia s nami, vítajú nás keď prídeme domov, pri mužovi sa furt striedajú v pracovni keď pracuje, jedna chodí stále všade za mnou, ani syn má toľko neotravoval na záchode ako ona 😅 keď sa zavriem do pracovne, že idem troška meditovať tak sa dobíja za mnou.. dokonca mám pocit že keď sme pár dní preč tak aj menej jedia.. 🤷♀️
U macky to velmi zavisi od povahy... nase su doterne ze az.. psa by som nechcela, presne dovolenka, vencenie par krat denne, je to velmi obmedzujuce... my ked ideme na dovcu, tak 2x denne dojde sitter a da im zrat, vycisti macaci zachod a odchod, ony to nejako neriesia... pes by sa zblaznil..
Ked chces spolocnika, tak urcite psa. Mala som aj aj. Macka nie je spolocnik, macka je tvor, s ktorym sa vam cesty obcas stretnu v jednom bode, tak ste obcas spoluputnici, ale inak budes pre nu len stvorenie, ktore jej dava jest a ak ona chce, tak ti dovoli ju aj pohladkat. Ale s mackou je ovela menej starosti, nez so psom. Macka je proste osobnost s vlastnou hlavou.
@diewcatqoo to je také nefér povedať že mačka je osobnosť v porovnaní so psom 🙂
Za mna jednoznacne macka, nemusim vencit, platit dane, nesmrdi a neprispievam k znecistovaniu ulic.
Pes😇
@deti95060810 macky su potvory ale falosne podla mna nie. 😆 ale vychcane su kvalitne 🤨🫣
@mk1111111111 Ak za nieco neplatis dan tak je to ciernota
@martinmmartin ja som o daniach nic nepisala, to malo byt asi inemu. Za psov som platila a za macky sa neda
@deti95060810 macky su potvory ale falosne podla mna nie. 😆 ale vychcane su kvalitne 🤨🫣
@janulik2008 svata pravda😻
za mňa pes, to je kamarát - a to som vyrastala pri psoch aj mačkách, aj teraz máme psa a kocúra, ale pes je pes
Psík
@janulik2008 svata pravda😻
@mk1111111111 pri mackach nizky tlak nehrozi 🤣🤣🤣
Momentalne mame kocura a teda paci sa mi, ze ma svoj sukromny zivot, nie je tak narocny na cas a ked sa pan kralovi zapaci,tak zostupi zo svojho piedestalu a oblazi nas svojou pritomnostou, hlbokym pohladom a necha sa pohladkat. Je pokojny, flegmos, detinjo volaju antistres 🙂
mačička
Čo je lepšie, je veľmi individuálne. Milujem zvieratá, ale keby som mohla, mám doma aj poníka. Ale máme psa. Mačky mám tiež rada, ale vždy na mňa pôsobili ako samostatné jednotky, nie závislé na majiteľovi, hrať/mojkať sa budú, keď ony chcú…
Psovi sa treba venovať, berie aj veľa času. Ale to, ako sa teší, keď prídeme domov, aj keď len po 5 minútach, to je neskutočné. A tiež som ešte nestretla psa, ktorý by nebol taký oddaný. Vďaka nemu sme objavovali nové miesta, prinútilo nás to hýbať sa, čo pri našej sedavej práci oceňujem.
Ale chodíme aj na dovolenky, aj s ním, aj bez neho, aj autom, aj letecky. A platíme aj daň. Má výcvik, takže je tam zľava a ročne nás to stojí 25e, čo je za mňa zanedbateľná suma (v BA, veľké plemeno).
Ak sa však pýtaš, čo je lepšia voľba pre teba, tak asi skôr popíš seba, aká si, čo preferuješ. Ale teda, u mňa to vyhrávajú psy.
Zalezi co od toho cakas, chces vernost a pozornost? Tak pes, chces viac volnosti, taku nezavislejsiu lasku? Potom macka. Tiez mas typy ludi, bud alebo. Napr muz je taky ako ja 50:50, nas syn je mackar, chce vylozene macku, od babatka miluje macky a vtacky. Psy ho neberu, ako pohladka, ale nechcel by to mat nejak doma.
Mam dvoch psov a dve mačky. Mačky sú síce prítulné, ale viac menej sú to ignoranti. Psy sú parťáci ale vyžadujú viac starostlivosti v porovnaní s mačkou
Mam 2 psov. Cely nas zivot sa toci okolo nich, ci to chceme alebo nie. Cez vikend vstavam o hodinu-dve skor, lebo cez tyzden ich krmim o 6:30 a uz su hladni. nehrozi naplánovať si celodenný vylet niekde kde psy nemozu, lebo mi ich nema kto vyvencit. Ak idem niekam na 5-6 hodin, najskor ich musim aspon hodinu vyvencit aby boli kludni. Peniaze na kvalitnú stravu, pelechy a vetov uz ani nepocitam.
Macke das pelech, skrabadlo, 1x za den vysypes piesok a mas vystarano.
Mat psa je narocne casovo aj financne.
No a teraz si vyber 😂
Som tým pes. On nieje len zvieratko, on je kamoš ktorý ťa bude bezpodmienečne milovať.

ja som tim pes za kazdych okolnosti 😀