Umývačka riadu - áno či nie?
Dobrý deň, keďze sme kúpili byt a komplet sa prerába a bude všetko nové, priateľ dal urobiť aj vývod na umývačku riadu, že čo ak by predsa. Ešte keď som bývala doma u rodičov, umývačku sme nikdy nemali, ani teraz nemáme a nejak po tom ani netúžim. Sme zatiaľ len dvaja a 2 taniere viem umyť aj ručne, nepotrebujem k tomu umývačku. Zasa je pravda, že niekedy sa riad nahromadí a nemáme čas umývať, potom sa doťahujeme kto ho umyje 😀😀 Viem že rodičia raz niekde boli kde bola aj umývačka a že teda zapnú a pár riadu im umývalo 3 hodiny 😳😳 Asi sú tam rôzne programy, neviem. Preto sa chcem opýtať tie z vás ktoré máte umývačku riadu oplatí sa? Aké sú výhody prípadne nevýhody? Viete dať tip na dobrú a jednoduchú umývačku?
Za mna určite hej.. my sme mali umývačku, potom sa pokazila a nedala sa opravit, tak sme boli asi rok bez nej, nejak sme sa nevedeli dokopat ku kupe novej.. to sme boli este dvaja.. a potom sme zase kupili a bez nej si to uz neviem predstaviť.. sú dni kedy ide aj 2-3 krat denne (vikendova navsteva, veľké varenie,...) a sú dni kedy ju nezapnem vôbec, lebo nejaký ten pohár alebo hrnček oplachnem len tak.. máme viac programov, od 30 minutoveho az po nejaký trojhodinovy, nastavit si vieme či len spodný kôš alebo vrchný, atd.. šetrí čas, peniaze aj nervy.. ak máš možnosť, tak si ju daj..
Urcite ano. My sme len treja, cize ju nepustam kazdy den, ale nechcem byt bez nej veru.
Aano! Na sto percent 🙂 preco si neulahcit život keď sa dá
@kiqusiq tie, ktoré sa vyjadrujú, že "umývačka nie!" sú výlučne také, ktoré umývačku nikdy nemali. (Ako kedysi, keď ženy tvrdili, že automatická pračka neperie dobre - a dnes už kto je bez automatickej pračky?) Raz skúsiš a zamiluješ sa... Za mňa umývačka jednoznačne ÁNO, ÁNO, ÁNO!
Jasne že áno! A sú aj menšie umývačky riadu 60 cm, naši majú takú a super celkom aj tak sa dosť zmestí aj programy sú rôzne.
@kiqusiq jednoznacne ano..my ked sme stavali ja som ju vobec nechcela bola som proti..kamarat do mna stale hucal aby som si ju dala ze je to super vec..az som nakoniec povedala ze dobre ze ved ked len par krat po oslavach viac riadu umyjem..teraz po dvoch rokoch používania musim povedat ze by sa aj dve uzivili😂😂😂..
@kiqusiq Prosim ta a to co je za logiku, ze ste 2 tak 2 taniere vies umyt aj rucne? To akoze za cely den alebo pri kazdom jedle pouzijete iba 2 taniere?
Nepouizvate salky, pohare? Pribor? Nevaris v hrncoch? Nepouzivas pri vareni noze, denka, misky, struhadlo a dalsie veci?
My sme tiez zatial len 2, umyvacku mame 60cm siroku a len dnes som nazbierala:
- ranajky: 2 taniere, 2 lyzicky, 2 hrnceky
- desiata: 2 tanier, noz
- obed: na varenie 2x denko, 2 noz, 4 misky, 2 hrnce, 2 panvice (vyprazala som rezne v dvohc naraz nech je to rychlejsie), struhadlo...
- obed: jedenie: 2x hlboky tanier, 2x komplet pribor, 2 plytke taniere, servirovaci pribor (na naberanie - naberacka, lyzica...), 2 salatove misky
Umyvacka je skvela vec - ked sme obaja doma cely den, tak pustim niekedy pocas dna a potom aj na noc, inak pustam program tak, ze dam odlozeny start tak, aby bolo rano hotovo. Fakt ze po pracke druhy najlepsi vynalez v domacnosti.
@kiqusiq za mna urcite ano,ked sme boli s muzom dvaja do noveho domu sme si ju dali a zapinala som ju raz za 2-3 dni... Je tam hodinovy program,takze ziadne 3 hodinove cakanie,ale su aj take programy,,teraz mame dieta a zapina sa kazdy den,zapnem na noc a rano vsetko krasne suche ciste a to nehovorim o uspore vody
Umývačka, roboticky vysavac, sušička. Keby sa mi niečo z tohto pokazilo, zajtra kupujem nové.
@tatisna ak ti neumyje ,tak používaš zlý program na taký riad..Mne umývačka krásne vymyla aj zo spodku hrncov takú tú hnedú pripaleninu,ktorá ručne dolu nešla s ničím a tak isto zapekaciu misu.. Hrnce ktoré by už išli do koša sú ako nové.. a ak nechceš chémiu dajú sa kúpiť aj eko tablety aj lestidlo..
@kiqusiq ja som tiež nemala potrebu kupovať umývačku. Keď sme sa však sťahovali, muž jednoznačne trval na umývačke. A je to naozaj skvelý pomocník. Máme menšiu, takže zapnem tak raz denne, niekedy ani nie, podľa toho, ako sa nazbiera riad. Viem si vybrať rôzne programy, podľa ich dĺžky a toho, čo je vnútri. Za mňa rozhodne áno.
Určite áno. Bol by až hriech zariadiť novú kuchyňu a nedať do nej umývačku. Neváhajte 😉
Určite áno. Ja som bola po nasťahovani k vtedy priateľovi tiež proti, že načo, že to umyjem v ruke. Ale neskutočne veľa času ušetrí a keď sme teraz už štyria, púšťame ju každý deň (keď sme boli dvaja, tak každé 2-3 dni). Mna umývanie riadu baví, ale nikto ho neumyje tak pekne, ako umývačka, ktorá ho zároveň aj vysusi.
Čo sa týka dĺžky programu, treba si dobre pozrieť konkrétny model. Naša "perie" 1:40 hod. Sú aj ďalšie programy, nejaký eko, čo perie 5 hodín, ale to nepúšťame. Keď tak cez noc môžeš pustiť dlhý program
My máme whirlpool a spokojnosť
Áno áno áno áno!!! Najlepší vynález po práčke! To nie je vôbec len o dvoch tanieroch ani si nevieš predstaviť aký to je pomocník. Bežný riad, zapekacie misy, plechy, mriežky zo sporáka, kuchynský robot, fritak.. Milión ďalších veci.. Poháre sa lesknu ako v živote po ručnom umývani nie. Umývačka je obrovský pomocník a šetrí neskutočne veľa času a vody a priestoru. Už žiadne odkvapkavace a plný drez, návštevy bez problémov, sviatky a stretávanie rodiny bez problémov. Už nikdy by som ju nedala neviem si bez nej predstaviť život. To ze ju naše mamky nemali a prežili neznamená ze to nie je užitočná vec a v dnešnom uponáhľanom svete je to naozaj to najlepšie čo môžes spraviť a to ešte len keď prídu deti pochopis
Určite áno. Ja som ju tiež zo začiatku nevedela používať, kým sme boli sami s mužom, ale ako sa narodil malý, tak odvtedy ide.
Jasne ze áno - ja uz fungujem viac ako 20r s myckou a nie je o com - to sa nepusta pri kazdom pohari alebo tanieri co mas spinave. Zbieraz pocas celeho dna a zapnes. Pretries aby si to tam nedala so zbytkami a je to
Ano ano ano milion krát ano sme teraz bez a som z toho na nervy uz sa tesim kedy zas bude
@petrowna sme dve my ju tiez6v dome nemáme. Nikto nechápe ako môžeme bez nej fungovať. Mali sme ju na podnájme a za mňa najväčšia blbosť na svete.
Svoj zivot si uz bez umyvacky neviem predstavit. Vybrali sme si vsak taku, ze ma program umyvanie na cca 35 min, len obcas davam dlhsi a to skor na precistenie umyvacky. Kedze si varime aj do prace, umyvacka ide urcite aspon raz denne, ale pri takomto kratkom programe v nej umyvame vsetko. A odkedy mame maleho nespavca, ktory dava denne spanky na 15-20 min, tak to je tiez vyhoda, ze ked postupne pri nom varim, spinavy riad hned ukladam do umyvacky a nemam neporiadok v kuchyni. 😉
@kiqusiq iba výhody. Nevýhoda je ju nemať.
Tak to asi vela nevaris ked mate len 2 taniere 😉 my sme si do nasho 1izbaku dali 45ku umyvacku lebo pri planovani kuchyne nas chlapik presviedcal ze dvom nam vacsiu netreba, no hned som to olutovala. Jeden obed a plno riadov, jasneze vsetko nevoslo. Do noveho bytu isla samozrejme 60tka v XXL prevedeni ktora sa na konci sama otvori a dosusi riad, potom sa vypne. Vacsinou ju vecer doplnim a nastavim casovac aby sa mi o 8mej rano zapla. Spolu so susickou a robotickym vysavacom su to moji top pomocnici 😌🙂
Umývačka riadu je to najlepšie čo sme mohli kúpiť. Tiež som zo začiatku nechcela, ale teraz je to moja naj kamoska

@monulienka242 electrolux ... Mala som aj bosch ale sa mi z nicoho nic pokazila a v servise ked ju zobrali, povedali ze oprava sa neoplati a vratili mi peniaze a kupila som si electrolux. No a zatial som spoko.