Má kuriér doniesť jedlo až k dverám?
bývam na 5. poschodí s výťahom a posledné 3 objednávky mi kuriér volal nech si prídem po jedlo pred vchod. Kedysi mi ho vždy doniesli až ku dverám. Adresu aj číslo bytu mám v appke normálne uvedené. Je doručenie vlastne len po vchod alebo by mal kuriér prísť hore?
Mne nosia vždy a ku dverám. Normálne mám v appke ako poznámku meno na zvončeku a aj označenie poschodia. Iba raz sa mi stalo, že mi volal, či môžem zísť dole. Mala som práve umytú hlavu, čiže som mu povedala, že sa mi nedá. V pohode mi to vyniesol hore.
@billy_jean s umytou hlavou nemozes ist z bytu?
@anonym_autor ja byť tvoja suseda, tak ťa niekde pošlem. Cudzích ľudí vpúšťať dovnútra bytovky
@anonym_a05dd1mimochodom, všetky tvoje navstevy sú pre všetkých ostatných cudzí ľudia, tých tiež nebudes pustat?
@anonym_a05dd1mimochodom, všetky tvoje navstevy sú pre všetkých ostatných cudzí ľudia, tých tiež nebudes pustat?
@anonym_fe6541 Je ine pustit dnu uplne neznameho cloveka, o ktorom nevies absolutne nic, a svoju navstevu. To mozeme rovno nechat odomknute vchody, nech sa tam spaciruje hocikto.
Problém je v tom, že zdraví ľudia si nechávajú donášať jedlo. A nepíš mi, že si bola zaneprázdnená na full-time.
@anonym_f1704b je nejaká zákonom stanovená povinnosť variť si doma?
@anonym_f1704b je nejaká zákonom stanovená povinnosť variť si doma?
@anonym_fe6541 tomu sa hovori lenivost a ten argument zakonom, kolko mas rokov? do 25?
@mirage nie, ak mm mokré vlasy a vonku je december, tak nie, nejdem si po jedlo dole. Iba raz mi zavolal kuriér.
@anonym_fe6541 tomu sa hovori lenivost a ten argument zakonom, kolko mas rokov? do 25?
@anonym_f1704b iný dôvod ako lenivosť neexistuje? porozmýšľaj.
@anonym_f1704b OO o dosť viac a aj variť viem, aj väčšinou varím a aj tak využívam aj donášku keď nechcem servírovať pastikovy chleba a nestíham navarit. Nie každý je taky dokonalý ako ty.
Tak mi napadá, že už som si aj chlieb k parkom na večeru dala doviezť, lebo sa zabudol kúpiť.
Problém je v tom, že zdraví ľudia si nechávajú donášať jedlo. A nepíš mi, že si bola zaneprázdnená na full-time.
@anonym_f1704b a prečo by to bol problem? Je to služba ako každá iná. Tak ako si necháš urobiť nechty, vlasy a pod, tak si necháš uvarit a priniest
@mirage ja nikdy nechodím vonku v zime s mokrou hlavou. A nikdy s tým žiadny kuriér nemal problém. Ten jeden chcel skúsiť, vysvetlila som mu a bezo všetkého išiel hore. U nás v KE, teda aspoň ku nám chodia normálne hore ku dverám.
@anonym_autor nie je to kuriérovi povinnosť, ale ak ho požiadas mal by prísť dá sa to napísať v objednávke aj s podrobnými inštrukciami ako sa dostane dnu. Ja však zvyčajne myslím na to ze mu tam možno chladne obed pre iných alebo iný nákup sa roztapa. Tiež je u nás problém s parkovaním. Takže pokiaľ som mobilná alebo nemám malé dieťa doma tak chodím dole. Dokonca sledujem apku a čakám dole ak stíham.
podľa mňa polka z vás, ktoré píšete aká je donáška zlo skôr závidíte, pretože si to proste nemôžte dovoliť.
Neverím, že si bežne robíte doma sushi, keď dostanete chuť, alebo rahmen, originál indické jedlo (od rodených Indov, nie podľa indického receptu) alebo pizzu v peci. Alebo že si vypekáte kvalitné žemle a robíte hamburger z pravého hovädzieho. Ale tak áno, uhlíková stopa a cudzí ľudia = zlodeji ma majú odradiť.
podľa mňa polka z vás, ktoré píšete aká je donáška zlo skôr závidíte, pretože si to proste nemôžte dovoliť.
Neverím, že si bežne robíte doma sushi, keď dostanete chuť, alebo rahmen, originál indické jedlo (od rodených Indov, nie podľa indického receptu) alebo pizzu v peci. Alebo že si vypekáte kvalitné žemle a robíte hamburger z pravého hovädzieho. Ale tak áno, uhlíková stopa a cudzí ľudia = zlodeji ma majú odradiť.
@martinka17 bežne chodím na tie jedlá do reštaurácií (teda, okrem burgre, ten robím doma fakt z hovädzieho)… ja napr. objednávam aj donášku, ale nie na pravidelnej báze - to nie je iba o peniazoch (btw, poznám ľudí čo žijú na donáškach a zďaleka nemajú príjem na to, aby si to mohli dovoliť…)
@martinka17 Ja teda proti rozvozom nemam nic, no to, co opisujes ty, si clovek nemusi dat len doviezt, vie na to ist do restauracie.
@martinka17 bežne chodím na tie jedlá do reštaurácií (teda, okrem burgre, ten robím doma fakt z hovädzieho)… ja napr. objednávam aj donášku, ale nie na pravidelnej báze - to nie je iba o peniazoch (btw, poznám ľudí čo žijú na donáškach a zďaleka nemajú príjem na to, aby si to mohli dovoliť…)
@biba_18 ja nepíšem že nechodím na dobré jedlo aj priamo do reštiky. Toto je odpoveď mimo toho čo som písala. Ja nechápem, prečo niekto, kto neuznáva donášky cíti potrebu komentovať v tejto diskusii a vysvetľovať ako sa to dá ináč a hlavne - uráťaž autorku, lebo si zaplatila službu a chce ju mať plne dodanú.
Tie teoretické rozvahy, ako by to nemala.... platíš za to, majú to uvedené v podmienkach, reklamajú to ako služnbu - infolinka to potvrdí. A ak kuriér nechce takto pracovať, nech to rieši so zamestnávateľom, tichý protest nepomôže.
@martinka17 Ja teda proti rozvozom nemam nic, no to, co opisujes ty, si clovek nemusi dat len doviezt, vie na to ist do restauracie.
@mandzula bavíme sa o donáškach, ja si to rada objednám a nevadí mi, že si priplatím oproti cene v reštaurácii, ak mám práve dnes chuť na večeru a nechce sa mi už von. V podstate - absolútne všetko vieš nakupovať osobne (od potreavín až po nábytok), tak podľa teba - načo vlstne máme kuriérov a kuriérske služby? Asi preto, že ľudia ich využívajú.
@mandzula bavíme sa o donáškach, ja si to rada objednám a nevadí mi, že si priplatím oproti cene v reštaurácii, ak mám práve dnes chuť na večeru a nechce sa mi už von. V podstate - absolútne všetko vieš nakupovať osobne (od potreavín až po nábytok), tak podľa teba - načo vlstne máme kuriérov a kuriérske služby? Asi preto, že ľudia ich využívajú.
@martinka17 Ano, presne, bavime sa o donaskach, no ty pises stylom, akoby niektore jedla boli len zalezitostou donasky.
@anonym_fe6541 návšteva nie sú cudzí. A si predstav u nás je zakázané púšťať cudzích. Kvôli bezpečnosti a ochrany majetku
@anonym_fe6541 návšteva nie sú cudzí. A si predstav u nás je zakázané púšťať cudzích. Kvôli bezpečnosti a ochrany majetku
@anonym_a05dd1 by mi raz niekto povedal, ze nepusti donasku jedla k mojim rodicom, alebo fyzioterapeuta, co k nim chodieva, teraz budu chodit aj opatrovatelky k obom rodicom. raz by mi nejaky sused pindal.
@anonym_a05dd1 by mi raz niekto povedal, ze nepusti donasku jedla k mojim rodicom, alebo fyzioterapeuta, co k nim chodieva, teraz budu chodit aj opatrovatelky k obom rodicom. raz by mi nejaky sused pindal.
@zuzana76 fyzioterapeut a opatrovateľky nie sú cudzí. Vieš o nich niečo. Čo je na tom divné? My sme videli na kamere nášho bytového domu ako niekto vpustil takto cudzieho, ktorý behom pár sekúnd odstrelil zámok a dverách od spoločných pivníc. Našťastie je to u nás zakomponované do domoveho poriadku. Novostavba. Možno v starých bytovkách nikto nerieši. Ale čo sme mali novostavby nikde nebolo možné púšťať dovnútra hocikoho z bezpečnostných dôvodov. Niečo sa stane, všetko je na kamere a zodpovedný bol potom ten sused, ktorý vpustil dovnútra.
@mirage ja nikdy nechodím vonku v zime s mokrou hlavou. A nikdy s tým žiadny kuriér nemal problém. Ten jeden chcel skúsiť, vysvetlila som mu a bezo všetkého išiel hore. U nás v KE, teda aspoň ku nám chodia normálne hore ku dverám.
@billy_jean to si objednáš donášku a umývaš vlasy zároveň, aby si sa mohla vyhovoriť prečo ju nemôžeš prevziať pri vchodových dverách 😂
@anonym_f1704b A preco je to problem?
@billy_jean to si objednáš donášku a umývaš vlasy zároveň, aby si sa mohla vyhovoriť prečo ju nemôžeš prevziať pri vchodových dverách 😂
@anonym_360084 nie, umyla som si vlasy, lebo som si ich umyla ;) muz vybehol do obchodu a ked prisiel donaskar, bola som doma iba ja. Ale za 7r, to bol jediny krat, kedy sa to donaskar spytal. U nas vzdy chodia ku bytu.
@zuzana76 fyzioterapeut a opatrovateľky nie sú cudzí. Vieš o nich niečo. Čo je na tom divné? My sme videli na kamere nášho bytového domu ako niekto vpustil takto cudzieho, ktorý behom pár sekúnd odstrelil zámok a dverách od spoločných pivníc. Našťastie je to u nás zakomponované do domoveho poriadku. Novostavba. Možno v starých bytovkách nikto nerieši. Ale čo sme mali novostavby nikde nebolo možné púšťať dovnútra hocikoho z bezpečnostných dôvodov. Niečo sa stane, všetko je na kamere a zodpovedný bol potom ten sused, ktorý vpustil dovnútra.
@anonym_a05dd1 ani kurier nie je cudzi, postarka atd…su to zamestnanci, ktori si plnia svoje povolanie
Niekedy nechodia do bytu, ale zavolaju, ci si mozes zbehnut dole ku vchodu/brane po jedlo...dovod je uplne prozaicky. Ten kurier nema casto kde zaparkovat...

@mandzula nerozumiem ? ake svetlo a zemiaky? jaaj to malo byt ako vtip? či došli argumenty? tak pouzijeme utok ?
@anonym_f1704b Nie, normalne sa ta pytam, ze ked argumentujes uhlikovou stopou, ci ju aj ty eliminujes tym, ze ides spat so zapadajucim slnkom a pestujes si sama napriklad tie zemiaky. Alebo ti vadi len rozvoz.