Môžu deti cikať na verejnosti aj v zahraničí?
Pytam sa preto, lebo som niekde citala, ze vraj nas Slovakov povazuju vo svete za "humusakov" lebo davame deti cikat hocikde pod strom. Mam malu dcerku s ktorou prave nacvicujeme oducanie od plienok a kedze sa chystame na dovolenku, zaujimalo by ma, ci mi za verejne cikanie niekde nedaju pokutu alebo ci nebudem vzbudzovat verejne pohorsenie. Dcerka je este mala takze ked sa jej chce, musime cikat do 30 sekund, nemam kedy hladat verejne toalety alebo nieco podobne. Uz aj tu na Slovensku sa na mna obcas krivo pozreli, tak sa obavam co bude v inych krajinach (Chorvatsko, Cierna Hora), ked budeme dakde v meste alebo parku. A co ked sa mi nahodou aj vykaka? Jasne, zdvihnem to, ale co potom s tym? Dakujem za odpovede.
no ja v čechach aj na slovensku som problem nemala centre ak trebalo a nebolo wc bol kanal tak sme cikali nad nim a inak normalne na travičku raz sme kakali na travu a to normalne sme si odniesli v igelit.sačku pekne do kontajnera kedže v ba v centre mesta ani niesu verejne toalety a napriklad v tesku na 2 medziposchodi polatok 20cent.s kocikom sa tam vytrepat amen tma ostatne podniky tiež spoplatnene a pri takom 2r dietati pri jeho potrebe cikat by som musela nosit asi 5€ len na zachod takže ked vidim kanal ide cikat tam ak inak na travičku dakde v zakuti ked idem ja na wc dakde v obcho.dome-podniku vždy davam na zachode cikat aj dcerku ak by vonku dosiel zamnou policajt pekne by som si snim vydiskutovala o čo horši je moč dietata ako psa a či pokutuju aj majitelov psov za ich močenie na verejnosti a na ten som alergicka kedze byvam v centre a čudujem sa že nam stoji brana + mi este neodpadli disky od kolies kedze kazdy den mi na ne načura minimalne 20 psov a ked ideme po vonku sa dcerka nemože chytit ani jedneho rohu,lampy,stlpika lebo každy očuraný tak ale zatial som problem nemala.takže asi tak ak sa boíš v cudzine tiež by som si na dovolenku kupila tenigove nohavičky keby nahodou nebol čas dobehnut kludne ju možes davat skor ako sa vypyta nemusíš čakat kym to bude na doraz ten tyžden -dva to vydrži.
Tak ja neviem ale veru ja vo veku tych 2-3 r vidim ze rodicia ked uz nemaju inu moznost tak daju dieta vycikat aj na ulici - zatial sa mi este nestalo ze by ma niekto upozornil a my tiez poctivo ocikavame stromceky - dcera ta pravidelne vyjde zo skoly a 20krokoch zahlasi ze potrebuje na malu a to okamzite a po ceste ani jeden bar ani jedna kadibudka co si ten zachod nakreslim 😅 a decko mi ruci ako tur ze uz nevydrzi ak mozu nechat vysrat psa na prostriedku chodniku tak ja necham aby sa vycikalo moje dieta a vobec mi to zily netrha i ked dcere dohovaram aby pred odchodom zo skoly sa vypisala ale je to ako keby som hrach o stenu hadzala 😅
no sorry ale dieta neni pes....
:((( vsak uz sa da kupit taky trenovaci zachodik .......
ked sa dieta uci curat hoci kde na ulici tak necudo ze dospeli curaju vsade :((((
S celou pereputou co si vlacim kazdy den budem este vlacit aj zachod fakt uz nemam insi sen len chodit ako vianocny stromcek - a v com je rozdiel ze oserie o osti cestu alebo dom pes alebo dieta ti mozem garantizovat ze moje dieta ocika nejaky ten kanal urcite menej ako priemerny pes a v drvivej vacsine je to prakticky voda
@monika15 akože sa dieťa učí cikať hoci kde??? Veď keď je maličké a nie je nikde nič po ruke, tak ho hádam nenechám sa pocikať do gatí... dospelí hádam majú rozum, aby vedeli, čo kde môžu a čo nie???
Sa mi snáď sníva, takéto porovnávanie...
A my máme psa, teda fenu a má svoje miesto, kde chodí cikať, nenechávame ju len tak niekde, veď by mi to vadilo, aj keď jej kvapôčka upadne mimo, na chodník, tak mi to vadí...
Keď je človek normálny, tak hádam mu zdravý rozum napovie, čo áno a čo nie, či???
Ale za tým si stojím, že napríklad teraz, keď končíme s plienkami, tak som rada za každé vypýtanie sa cikať, takže mi sú nejakí krivo zazerajúci spoluobčania niekde 😉 ako bude rásť, tak jej vysvetlím predsa, kde sa chodí na potrebu a bude vedieť vydržať... takže si myslím že tieto debaty sú zbytočné 🙂 😉
A tie, čo tu radíte zie skladacie cestovné nočníky, ste pozerali, koľko to stojí?? Ako sorry, ale za takúto somarinu prachy nedám... veď necikáme do trávy od rána do večera 😀
my cikame tiez do travy. totiz nemam na vyber. ked povie cikat nemam zvycajne 20 minut na hladanie toalety obzvlast na slovensku nerealne. jednu dobu som nosila nocnik ale je to uplne na hlavu som bola nabalena ako na mesacnu vypravu a to sme sli len na ihrisko. k nocniku hracky pitie jedlo, nieco na oblecenie ak by bola nehoda alebo sa ochladilo no oooobrovsky ruksak. nocnik som zrusila velmi rychlo. a teda ked sa dieta oduca od plienok inak ako reagovat okamzite nejde to potom by vazne mali decka plienky do 5 rokov.
tiez sa chystame na dovolenku ale neviem ako to budem riesit tam.
mne cikajuce deti nevadia a nevadili ani ked som este nemala svoje. psy mi vadia len preto lebo majitelia po nich neupratuju hovienka a vecne prideme s darcekom na podrazke.
ale je pravda ze kultura naroda sa ukaze hlavne na takychto veciach ako su okrem ineho aj toalety. len v cechach a na slovensku sa mi zatial stalo ze nech hladam ako chcem (aj pre seba) tak najst verejne toalety je vacsinou uplne zbytocne ak aj najdem vyzeraju ako z filmu trainspotting. a v restikach nepustia pokial si neobjednas. ale vacsinou v zahranici je to uplne ina kava. este ma odnikial nevyhodili ked som v restike slusne poprosila aj ked som si nic nekupila. ale aj verejne su uplne solidne. mame toho este vela co dohanat.
maleho vzdy dam vycikat pred odchodom doma ale 2 hodinky mi este nevydrzi necikat. a cele leto byt len pred barakom a utekat vzdy domov je tiez nerealne. a som stastna ze sme sa plienok zbavili.
hehe este ma napadlo ze u chlapcov by sa na cikanie dala pouzit flaska. ale u dievcatiek je to horsie. plastova skladacia miska do toho saklik a len ju nad tym podrzat aby sa to nezlozilo sacik vyhodit. hehe asi je uz pokrocila noc a napadaju ma blbosti 😅
My byvame v Nemecku, kde teda ludia nie su velmi priatelski k detom, ale ak sa inac neda, cikame aj my do kanala alebo na travu. Pravdaze nie okato na hlavnej ulici. Zatial nikto nic nepovedal, ved by skusil! Psi a kone tu robia svoje po uliciach a mojmu dietatu by mal prasknut mechur?
Na dovolenke sme boli teraz v portugalsku a tiez nikto nic nenamietal, ale stalo sa to len dva razy, inac sme stihli najst zachod🙂
ten nocnik sa da kupit aj za lacenejsie....
a radsej dat za to prachy ako fakt ze dieta davat pisat uprostred ulice......
je to moj nazor a j emi to jedno ze kto co si mysli.....
@pralinka25 - ja musim toto vyvratit, curat sme boli fakt asi vsade a to aj na slovensku (ja mam slabsi mechur ako moje deti 🤐 )... nikdy nas nikto nevyhodil... aj ked z verejnymi toaletami je to fakt bieda, fakt nechapem..
@monika15 ale ja si myslim ze ziadna normalna mamina nedava cikat deti uprostred ulice ale najde nieco kde sa da aspon ako tak schovat lebo ved aj to dieta by rusil ruch. moj maly napriklad by ani necikal keby okolo neho premavali ludia alebo auta alebo bolo rusno. vsetko by ho zaujimalo len nie to co ma.
neviem ci uz trenujete ale ved uvidis ako to pojde vam. dat dieta vycikat sa da aj v krickoch a vela krat si to nikto ani nevsimne.
ja sa snazim davat cikat tak aby napriklad potom nebehali po tej trave deti a tak. nikdy nie uprostred ulice ani tam kde sa hraju deti alebo by mohol do toho niekto stupit
@anjelicek26 mne sa stalo ze nas vyhodili a to sme boli na vylete a mali sme naozaj ze posledne vtedy dve koruny a nedovolili mi sa u nich vycurat. bolo to KFC som myslela ze umreeeeem ako sa mi chcelo. a stalo sa mi to aj v cukroske v strede mesta. tak mam asi smolu na toto ☹
@pralinka25 - jejdanenky :( Ja som v tehu mala mechur posledny mesiac - kazdu pol hodku na wecko v prvom tehu... tak som v blave mala zmapovane vsetky wecka 😀 A odkedy mame deti neni problem, hodia psie oci a ideme curat 😅
@anjelicek26 mozno tehulke dovolia to neviem neskusala som ale ja som tiez pocurana (sa smejem ze vsetky krajiny a dovolenkove destinacie poznam viac podla zachodov ako po pamiatkach) ale nejako asi nemam stastie u nas. snazim sa ist ak je to mozne vzdy niekam kde niekoho poznam ak som u nas v meste. a ked sme na nejakom vylete tak vacsinou kupime niekde nieco a hned to vyuzijem na cik pauzu uz ani nejako po par skusenostiach nemam odvahu. ale v zahranici poznam vsetky vecka snad. uz by som si mohla dat vyrobit aj nejaky cestovatelsky zachodovy dennik 😀
@pralinka25 - ja som pocas a po prvom tehu teda fakt, kazdu hodinu na wecko... ked som zacala cvicit, zlepsilo sa to, pri malom uz v tehu nebol problem (je pravda, ze bol do 34.tyzdna otoceny opacne a mechuru dal pokoj) a ani teraz uz nastastie.... ale tiez viem presne kazde wecko v okoli, taka istota 😀 😀 😀
My byvame v UK a aj keby sme s krpcom boli hned vedla verejnych zachodov, tak on do nich proste nepojde. Neviem preco, ale vzdy tam dostane zachvat a nik s nim nepohne, takze to riesime do travy a ked sme v meste a nie je po ruke krik, tak niekam do rohu, kde je to aj tak uz ocikane psami, alebo ho necham cikat na koleso od nasho auta.
Aj tento je zaujimavy, len ta cena je vysoka:
http://www.kocikyskalica.sk/obchod-kociky/autos...
Ja sa pripajam k @briketa Tu su zachody ale na kazdom kroku. Ono, je to zrejme normalna vec, ked je to jedna z primarnych ludskych potrieb, ze clovek chodi na zachod KAZDY DEN!
My syn, ako 5 rocny mi raz v restauracii povedal. "Tu su vsetci lakomi". Ja sa ho pytam, preco si to mysli..
Moj syn mi hovori: " Mama, tu nikde nemaju mydlo a utierky na ruky, ako si mam umyt ruky?"
Na Slovensku sme bezne boli nuteni ist za strom, alebo do krikov. Tu sa mi to stalo hadam iba jeden krat v zivote.
@pralinka25 mna nepustili na benzinke na dialnici a to som bola v siestom mesiaci, .moc aj slzy na krajicku a ja som sa nemala kde.......no otrasne nieco............
@kvojtanikova
@kvojtanikova v tom sacku je taka absorbcna vlozka, cize moc sa zmeni na gel. Oni to nosili dole v kociku hodene a nezabralo to vela miesta
@petkaa28 myslim, ze zmenis nazor, ked budes mat dieta vo veku, ked uz nebude nosit plienky... inak, pozerala som to prenasacie wc - mozno dobra vec, ale aj ked to rozlozis, tak cika dieta na verejnosti 🙂
co sa tyka pokuty, v nasom meste chodia mestsaki policajti skoro vsade... musim povedat, ze sa bojim doby, ked sa maly bude uducat od plienok(snad uz toto leto) ale pokutu nie som ochotna v ziadnom pripade platit! ked moze pes, moze aj moje dieta cikat...
ina otazka sa vyskyta, ci ta pokuta nie je nahodou za odhalovanie na verejnosti namiesto cikania na travu 🙂
ale mozno sa to ich raz opytam - este v predstihu, aby aom vedela 🙂
Väčšinou sa snažim dať dievčata vycikať ešte doma, ale ked piju viacej tak aj viacej cikaju. Snažím sa nájsť nejaký odľahlý kríček ale musím uznať, že verejné WC tu naozaj chýbaju a dalšia vec je, že u nas by som ju na verejné Wc ani nedala, lebo su vobec neni udržiavané. Ked som bola v taliansku na výlete,tak tam mali také, že ked sa odtial vyšlo, zavreli sa dvere a celé ich vysprchoval nejaký mechanizmus. Najlepšie na tom bolo, že ako pravé slovenky, sme chceli ušetriť,tak sa 2 rychlo pretisli dovnútra ešte pre zavretím a potom ich tam pekne vysprchovalo 😀DD. Ale k tomu cikaniu na verejnosti-parkrat sa mi stalo, že mladšia potrebovala kakať a aj ked som sa snažila zrýchliť krok a utekať domov, tak proste nemohla vydržať. Nič ine mi nezostavalo, len dať pod nu 2 papierové vreckovky a snažiť sa trafiť na ne. Potom som to opatrne zbalila a vyhodila do koša. Čo už ked musíš, tak musíš.
Aj Ja Viem, Ze sa to nesmie na verejnosti. Ja stale nosim novnik so sebou. A potom to vylejemdo travy, ale vela krat sa mi to nestalo na verejnosti. Zijem v Dubline a tu ta pustia na wc vsade;) mozno Aj v chorvatsku je to tak;) Ale su tie prenosne nocniky, videla som ich, su super;) vela stastia;)
nam sa stalo, v Chorvatsku, dvojky mali 3 roky, a ked sme isli z prechadzky, von z mesta..nebola to klasicka promenada, ale boli tam este restiky..ak Baska zahlasila, že chce cikat..tak s nou MM vbehol do restiky, tam ho vyhnali, že nemože tam ist na WC, že oni WC nemaju!!!! 😨 😨
a že kde ma ist..tak, že von...tak sme isli dalej, tam bol taky prazdnejsi pozemok..že ju dame vycikat tam...MM zase zasiel tak nabok a z vedlajsej restiky vybehol casnik...podotykam, vobec tam nebola terasa, tam bola z druhej strany a zacal kricat, že emma eist prec...
si predstavte, ja ehona v 7. mesiaci, dvojky, ktorym sa zrazu obom strasne chcelo cikat..no scena ako z filnu..tak sme "rychlym krokm" presli ku parkoviskam, tam bol taky lesopark....
ja idem kupovat cestovny nocnik,presne kvoli tomuto..je lahulinky a zmesti sa do maleho rupsaciku na chrbat..hocikde hned rozlozim a hotovo..

@aduskatt 😠 😒