icon

Chorvátsko - Pag

luci_99
11. mar 2013

Ahojte.Chcela by som sa opytat ci ste uz boli v Povljane v Chorvatsku na ostrove Pag.Ake to tam je?My by sme tam radi isli yento rok.Dakujem kazdemu za odpoved🙂

mkafe007
11. apr 2015

Dobrý deň, chcem sa opýtať tých, ktorý ste boli na Pagu v Povljane. Dostaneme sa na ostrov trajektom, alebo autom az na ostrov. Chcel by som ist čo najkratšiou cestou. Poraďte prosím. 😵

chjulia
11. apr 2015

@mkafe007 na ostrov sa dostanete autom trajektom alebo cez most. Ked idete trajektom tak je to na km kratsie, ale ide sa okolo mora po serpentinach, takze pomalsie. Ked sa ide cez most je to km viac ale casovo rovnako, kedze sa ide dlhsie po dialnici.

mkafe007
15. apr 2015

ideme z 3rocnym synom takze neviem co by bolo pre neho vyhodnejsie.

mkafe007
15. apr 2015

A aky je financny rozdiel medzi cestou trajektom a cestou cez most?

horana
16. apr 2015

@mkafe007 ako jasne vidno z google maps, Povljana je jednoznacne blizsie mostu nez trajektu. Celkovo je most podla mna vyhodnejsi pre vacsinu ostrova Pag a Povljanu uz ani nehovorim, tam uz nie je ani dilema, netreba sa nam casovat a cakat ako na trajekt - a platit zan! a potom navyse aj tak nutnost trepat sa cez cely ostrov az na druhu stranu k Povljane, navyse pristup k mostu je pohodlnejsi a lepsie cesty, a na cas urcite rychlejsi. Jednoznacne most!

sorciera24
16. apr 2015

@mkafe007 my sme boli v Povljane a sli sme cez most...je to blizsie k mostu a zaidne cakacky...

kaja73
16. apr 2015

@mkafe007 my chodime na pag uz 9 rokov...jeden krat sme sli trajektom a uz nikdy viac...ako trajekt je pre deti super..ale pristp k nemu...ja aj ml.syn sme sa skoro pogrcali na tych serpentinach a vychytili sme aj nakladak..nedal sa predbehnut..no 60km sme sli 3h 😖 ...most je krasne pristupny,rychlo sa tm ide,ziadne serpentiny,cakanie....a to ideme na miesto ku ktoremu je blizi trajekt...no nepojdeme s nim.
no a casovo je to asi zajedno..ak teda nevychytis nakladak na seprentinach...to co najazdis navyse autom k trajeku casovo minies na cakanie na trajekt a plavbu na nom...financne je to asi tiez cca zajedno ...benzin na ten kus cesty navyse verzus cena za trajekt...

kaja73
16. apr 2015

jaj.. to co najzdis navyse k mostu..nie trajektu 😝 .

chjulia
16. apr 2015

@mkafe007 financne to vychadza rovnako, bud das peniaze za naftu alebo trajekt, casovo je to tiez rovnako. Ak chcete skor hladku jazdu, urcite cez most. Trasa trajektom je skor zazitkova, ides okolo mora, krasny vyhlad na ostrovy, plavba trajektom ale.....serpentiny nemusi kazdy, ak stretnes na ceste ako my napr. nemeckeho vola s clnom , ktory ta umyselne blokuje aby si ho nepredbehol tak sa vlecies 50 dost dlho, a urcite nie ak idete na sobotu - dlha predlha rada na trajekt

rena40
21. máj 2015

@mkafe007
čauko,kedy idete do Povljane? My ideme koncom júla,budeme bývať skoro pri pieskovej pláži ...ešte sme na Pagu neboli,tak som zvedavá,či sme vybrali dobre 😝

audrye
22. jún 2015

My sme boli minuly rok na Pagu, žiaľ nevyšlo nám veľmi počasie. Bývali sme v mestečku Pag a chodili autom po celom ostrove. Zablúdiť sa tam nedá. Boli sme sa pozrieť aj v spomínanej Povljane, ale veľmi sa nám nepáčilo, vyzeralo to tam ako pri rybníku. Najviac sa nám páčilo na pláži v Šimuni v kempe, kde sme si zaplatili celodenný vstup. Kemp naozaj na úrovni, čo sa rozmanitosti pláží, služieb, aj čistoty týka. Zátoka mesta Pag nám neprišla taká čistá, ale možno to bolo aj tým polovičným počasím, tak sme radšej chodili na tú stranu k otvorenému moru. Pag je pekné malé mestečko, sú tam aj supermarkety, aj nákupné uličky, aj kultúra, krásne výrobky z čipky. V Novej Novaliji je oveľa živšie ako v mestečku Pag, skvelé pre mladých ľudí, ktorí sa chcú baviť, ísť na diskotéku. Nad Starou Novalijou sme objavili zas perfektnú pláž s útesmi, jaskyňami, dierami v skalách - skvelá zábava pre väčšie deti a na šnorchlovanie, volala sa Jadra. Jediné, čo ma mrzí, je že sme sa neboli pozrieť na Lune. My sme bývali v meste Pag v apartmáne trošku ďalej od pláže, ale keďže sme aj tak chodili autom kade tade, tak to bolo jedno. Mali sme veľmi milých domácich a platili sme za 6 noci 4 osoby dokopy 480 eur, čiže 120 na osobu za celú dovolenku. Ak chce niekto kontakt na domácich, viem poskytnúť. (: Ide o apartmánový dom, s wifi, my sme mali apartmán s dvoma izbami a dvoma kúpelkami, ale mali aj iba izby v ponuke. Keď mám ale porovnať Pag a Rab, u nás vyhráva Rab jednoznačne so svojimi pieskovými zátokami za mestečkom Lopar. (:

denisekkk
26. jún 2015

@lily1983 Planjka je uzasna a teple more odporucam. Skvela je aj Svety Duh a Babe

dodkamatus
7. júl 2015

@audrye ahoj. ja by som poprosila kontakt ak mozem. dakujem🙂

tamincek
8. júl 2015

Ahojte,neviete,ci sa da teraz zohnat na Pagu v pohode ubytovanie? Sme dve rodiny-2dosp.+3 deti a 2 dosp.+ 1dieta.Dakujem za odpoved.

denisekkk
8. júl 2015

@tamincek ahoj ja si mysliim ze da , my dnes vyrazame :D

tamincek
8. júl 2015

@denisekkk tak potom dajte vediet ako ste dopadli.Prajem prijemnu cestu a krasny pobyt. My ideme v piatok.

audrye
11. júl 2015

@tamincek pred rokom nebol problém, bolo dost vela volne uprostred sezony.. len clovek musel trosku aj pochodit.

kety75
12. júl 2015

@audrye ahoj. My sme prave v Starej Novaliji, kde presnejsie je ta plaz s utesmi? A este co by si nam na Pagu naozaj odporucila ? Tu Simuni naozaj aj na cely den? Tu plaz Planjka mame za rohom 🙂 ale pride nam to taka masovka...jeden den stacilo... No a v tej Lune su iba tie 100 rocne olivovniky, ci este nieco, co lutujes, ze ste nestihli vidiet? Ja musim kazdy den vymysliet iny program, tak ti dakujem za tipy. 😉

audrye
12. júl 2015

@kety75 pláž jadra je ako keby nad starou novalijou hore na kopci, na internete pisu toto: Na konci Starej Novalje (100 m pred zjazdom k trajektu) je odbočka vpravo do kopca k pláži Jadra. V Šimuni sme my vydržali celý deň, je tam sedem druhov pláží, napr. potopený vrak loďky pod vodou na potápanie, také tie dosky na ktorých sa dá stáť a veslovať na požičanie, mólo vo vode, ku ktorému sa dá doplávať, potom na jednej tej pláži na kúsku aj piesok vo vode, tam boli hlavne decká, dá sa tam fajn najesť napiť ísť na wc... majú aj stránku camping village šimuni. ale je to camp, čiže treba rátať s tým, že súkromie tam moc nenájdete, ale zas bolo tam čistučko aj všetky možné služby. dokonca aj welness. záleží od toho, čo človek preferuje. na jeden deň sa tam človek zabaví, aspoň my sme tam išli aj dvakrát tuším. Ten Lun asi len olivovníky, keďže sme sa tam nedostali neviem. =D

denisekkk
18. júl 2015

@tamincek ahoj bolo super , moc sme nepochodili lebo bolo teplo :D najviac sa nam pacila Cista Plaza a Planjka tento rok sklamala , plno ludi na mna . Normalne mi bolo luto ze odchadzame :( a hned by som sa tam vratila keby to slo. V sezone je to fakt plnka vela mladeze ale dalo sa a a to sme boli priamo v Novalji.

lolisha
13. jan 2016

@obcansr ahoj vies mi dat prosim kontakt na ten apartman v podgore? Boli ste spokojni? Aka bola plaz?

obcansr
13. jan 2016

@lolisha Ahoj s ubytkom spokojný , pláž celkom tiež , trocha je tam do kopca a po takých schodoch ale dálo sa len nie na kočík, s kočíkom by to bolo niečo dalej tot je to ubytovanie my sme mali pre 8 ludí http://www.trazimsmjestaj.com/cz/apartman-lampi...

lolisha
14. jan 2016

@obcansr aha,tak to my budeme mat kociky :( ale aj tak dik. a len vtedy raz ste boli na Pagu? Ostrov ako taky odporucas? My este rozmyslame aj nad Losinj,ale na Pag je pristup aj cez most co je fajn.

veronikazadana
14. jan 2016
Používateľ veronikazadana je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronikazadana.

Pag je super, sice som tam bola davnejsie ale mne sa tam pacilo

obcansr
14. jan 2016

@lolisha no my sme neboli na Pagu ale na Krku , na Pag by som šla pozriet ale bojím sa pláže či bude fajn nechceme piesok ale kamienky

ghostsgirl
6. máj 2017

@tomiholjubavi ahoj prosim ta mohla by som otravovat ohladne tipov, co si na Pagu nenechat ujst,kedze si domaca?

kvietok121
20. máj 2017

Ahojte bol niekto v lokalite Vidalici? dakujem

erikams
5. júl 2017

@kvietok121
my po 2 roky dozadu

janetinka
25. nov 2018

@sorciera24 ahoj, rozmyslame tento rok nad dovolenkou v Povljane. Zaujimalo by ma, ci ste boli spokojni, a naozaj je potrebne kupovat pitnu vodu? Vdaka

sorciera24
25. nov 2018

@janetinka ak chcete nudnu dovolenku, kde nic nie je, tak ano, chodte tam.....za nas , halvne ak mate deti, prevazuje urcite Taliansko.....neviem, co by som robila s detmi tyzden v Povljane....tam fakt nic nie je...ako more krasne, je tam ticho a pokoj, ak haldate toto, tak pokojne....ale inak by som tam uz nesla...a ano, sotrov nema pistnu vodu, resp. je slana, takze musite kupovat balenu