icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

tenerifka
5. aug 2016

@ivus29 My sme boli na Mauriciu zaciatkom januara, cez vianocne prazdniny, a hotely boli plne....aj nam vela prsalo, ale bolo strasne teplo

Inak ja mozem porovnat co sa plazi tyka DR-Zanzibar-Mauricius-Maldivy 2 -krat,Thajsko(Koh Samet)-Indonezia(Lombok)-a naj plaze a celkovo rajska atmosfera a stale pocasie(teplucko aj v noci) je jednoznacne na Maldivoch, nic nebolo pre mña krajsie a nikde som sa necitila tak dobre, aj ked aj tie ostatne miesta som si uzila a mali svoje caro
Mauricius sa veru nechyta ani zdaleka......

liza68
5. aug 2016

@tenerifka Presne tak! Maledivy, raj na zemi!!! Tam sme boli začiatkom decembra, hoci veľa ľudi tam bolo na plaži som sa citila perfektne ako by som tam bola sama!

tenerifka
5. aug 2016

@liza68 Treba vzdy vyberat rezort s mensim poctom izieb.....alebo pol na pol s watervillami, vtedy mas pocit, ze tam nikto okrem teba nie je

tenerifka
5. aug 2016

Filitheyo, dcera bola este malicka

liza68
5. aug 2016

@tenerifka Krása!!!!

tenerifka
5. aug 2016

@liza68 Inak odvtedy Maldivy riadne podrazeli, a ak sme 2 dospeli a 2 velke deti, musime mat 2 izby a platime normalne za 4 dospelych, je to poriadna palka

tenerifka
5. aug 2016

Aj tak zvazujeme na dalsi rok DR-sever-poloostrov Samana, alebo znova Maldivy, je to este daleko a mimo sezony, ale do konca roka sa musime rozhodnut

janka279
5. aug 2016

Musim suhlasit. Maledivy su krasne. Tej nadhere sa nic nevyrovna. Aj ked tam bolo menej aktivit. Mne sa zas pacilo Thajsko, pretoze tam boli aj pekne plaze, aj co pozerat. Boli sme na Krabi. Ale na Maledivy by sme sa chceli este raz vratit. Rozmyslali sme, ze aj s rodicmi, velmi by sme chceli, aby to videli.

korytnacka1981
5. aug 2016

@tenerifka s akym malym dietatkom si isla? Kolko mala? Ďakujem

janka279
5. aug 2016

@ivus29 inak ak sa bojis vetra, tak skus pozriet Juan Dolio alebo Boca chica. To je na juhu. Ak si dobre pamatam v Karibskom moriba mohlo by tam menej fukat.

liza68
5. aug 2016

@tenerifka Na Maldivach sme boli bez detí vtedy ešte sme tie detske ceny neriešili. Ale keď sme išli na Seychelly tak syn mal 5 rokov a teraz vo februari keď sme boli v DR 6 rokov. Vlani skoro sme žiadnu zľa vu nedostali na Seychellach to bolo ine kafe!

tenerifka
5. aug 2016

@korytnacka1981 Prvykrat mala tusim 8

tenerifka
5. aug 2016

@liza68 To je prave na figu....a ked mas 2 platiace deti, tak ani nehovorim. My sme raz skusili v DR 1 izbu pre styroch-spolu s detmi(tam sa to da, aj na vacsie deti su zlavy), ale bolo to otrasne, my potrebujeme priestor a minimalne 2 kupelne. Teraz to riesime tak ze manze sam v jednej izbe a ja s deckami v druhej

tenerifka
5. aug 2016

@janka279 Bayahibe je takisto na juhu, a nie je to pri usti rieky ako tie dve miesta co spominas, nam tam vobec nefukalo a ani vlny neboli, more bolo krasne. A ostrov Saona je uplny raj, ale nesmies ist na vylet s katamaranom, to je potom masovka.
My sme Saonu objednali s Pepe el lanchero, cez jeho zenu Saru(ona je Spanielka, ale zije tam uz vela rokov), hovori niekolkymi jazykmi a zobrali nas na miesto, kde sme boli uplne sami, v rychlolodi nas bolo tusim 10

winnerka
5. aug 2016

@janka279
@ivus29 baby ja možem porovnávať a teda ak máte takýto vyber, tak jednoznačne berte Dominiku, mauricius je oproti tomu uplne nic, mne sa tam teda az tak nepáčilo ako v Karibiku.
@tenerifka absolútne súhlasím s tebou, co sa týka Malediv , najkrajšie pláže a totálny relax , ale jedlo a atmosféra je pre mna v Karibiku top. I ked sa budúci rok vrátime aj na Maledivy

tenerifka
5. aug 2016

Saona

winnerka
5. aug 2016

@tenerifka tento Saona Island je veľmi preferovaný ak vylet, aj my sme boli 🙂

tenerifka
5. aug 2016

@winnerka Pri terajsej politickej situacii prave preto zvazujeme znova Karibik, aj tak sme uz trocha z toho cestovania unaveni. My sme plazovi, zijeme pri mori a more milujeme, preto je pre nas naj dovolenka more, lod, plaz,kratke vylety....na hory chodime takisto, ale raz do roka exotika musi byt. Ale take brutality ze 20 hodin letiet do Indonezie uz asi nedame

winnerka
5. aug 2016

@tenerifka presne aj my tak, my ideme teraz v novembri skúsiť Mexiko , som zvedava ci sa mi zapáči, potom v marci asi tie Maledivy zopakujeme. Thajsko a celkovo Vychod ma neoslovil vôbec .... Tak ja uz neviem potom kam pôjdeme

liza68
5. aug 2016

@tenerifka Dobre že už niektore viete kam by ste chceli isť na dovolenku v zime? Aj my sme o tom rozpravali, teraz syn uz bude prvák ale cez jarne prazdniny by sme nohli ísť aspoň na týždeň. Ale kam???? Aby to bolo aj pekne, dobre a bezpečne!!!

tenerifka
5. aug 2016

@liza68 Karibik je ok....ale aj moslimske krajiny, kde nie je zrejmy radikalizmus, su ok(nateraz), Maldivy su takisto moslimska krajina. My sme boli teraz na prelome jun/jul na Zanzibare v obdobi ramadanu, maly pokojny tropicky ostrov,a maju uplne v pazi nejaky radikalizmus a pod. ziju si tam spokojne, turistom predavaju predrazene suveniry, vylety, sluzby....a je im hej, ak by tam bol naznak niecoho, ti vlastni ludia by s tym clovekom alebo ludmi zatocili, nedovolili by nikomu aby prisli o zivobytie

monika15
5. aug 2016

@winnerka suhlas dominika krasna 🙂

mirka_a_hrasok
5. aug 2016

@tenerifka supis to jeee! 🙂 byt tam tak teraz a oddychovat. No ja teraz mozem akurat tak doma na gauci oddychovat 😀

ivus29
5. aug 2016

Presvedcili ste m. Idem hladat uz len DR 🙂
Len som dnes zistila, ze je tam neskutocne vela hotelov, co maju velmi podobne hodnotenia. Bude to tazke rozhodovanie.
A vylet na ostrov Saona urcite chcem! Vsetky fotky odtial vyzeraju uzasne.

liza68
5. aug 2016

@ivus29 👍my sme boli v Grand Bahia Principe Bavaro! Bolo perfektne!

shira_
5. aug 2016

@tenerifka no ja som pompolrocnej uvahe snad rozhodnuta pre juh DR ( zvazovala som las terenas no transfer je dlhsi a aj nevyhodny let do puerto plata) z vidne su priame lety do PUJ a transfer na juh dame, to sme zvladli vlani v pohode ked sme sli na saonu. maldivy mam vypocitane celkom v znesitelnej cene no kazdopadne, radsej budem v dr 15 dni a viac ako na maldivoch 8, taktiez sme uz 4 platiace osoby DR ma priaznivejsie detske ceny. Lilly beach sme mali rozpocet 13 tis. a DR vieme najst okolo 6 a to je teda sakra rozdiel..
Saina nam vlani vobec nevysla, akoze komu sa podarilo jediny dazdivy hnusny den z 15 dni ist na saonu ?😂😂plus katamaran, co som sa skoro dovracala s 1,5 rocnym dietatom na rukach ktore malo chut zaspat prave ked nas nakladali na rychlocln, na tom nam teda bola celkom slusna zima
no tento rok to zariadime ako pise velmi sa tesim, este neviem ci ist v decembri ci v januari radsej..

tenerifka
5. aug 2016

@shira_ super,ak chcete juh,chodte do Iberostar Bayahibe,nechodte Juan Dolio ani Boca Chica,su tam sice niektore hotely dobre,ale vraj znecistena plaz....inak my ak dame v juni/juli DR,tak Samana poloostrov,od nas sa leti do Santo Domingo a odtial 2,5 h.po dialnici

tenerifka
5. aug 2016

@shira_ a pokial su decka este vo veku,ze ocenia nejake tie hotelove sportove aktivity,hry,nove kamaratstva.....ale nechavam vsetko zatial vo hviezdach,uvidime

tenerifka
5. aug 2016

@ivus29 ked nieco najdes,napis sem,poradime ak budeme vediet

tenerifka
5. aug 2016

@shira_ mña vysiel pred 5-imi rokmi Filitheyo na 10 dni AI pre 4 osoby do 7000 aj s letenkami,mali sme 2 samostatne bw 5 metrov od mora/plaze,odvtedy ale isli ceny hore