Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
Aj tak zvazujeme na dalsi rok DR-sever-poloostrov Samana, alebo znova Maldivy, je to este daleko a mimo sezony, ale do konca roka sa musime rozhodnut
Musim suhlasit. Maledivy su krasne. Tej nadhere sa nic nevyrovna. Aj ked tam bolo menej aktivit. Mne sa zas pacilo Thajsko, pretoze tam boli aj pekne plaze, aj co pozerat. Boli sme na Krabi. Ale na Maledivy by sme sa chceli este raz vratit. Rozmyslali sme, ze aj s rodicmi, velmi by sme chceli, aby to videli.
@tenerifka s akym malym dietatkom si isla? Kolko mala? Ďakujem
@korytnacka1981 Prvykrat mala tusim 8
@liza68 To je prave na figu....a ked mas 2 platiace deti, tak ani nehovorim. My sme raz skusili v DR 1 izbu pre styroch-spolu s detmi(tam sa to da, aj na vacsie deti su zlavy), ale bolo to otrasne, my potrebujeme priestor a minimalne 2 kupelne. Teraz to riesime tak ze manze sam v jednej izbe a ja s deckami v druhej
@janka279 Bayahibe je takisto na juhu, a nie je to pri usti rieky ako tie dve miesta co spominas, nam tam vobec nefukalo a ani vlny neboli, more bolo krasne. A ostrov Saona je uplny raj, ale nesmies ist na vylet s katamaranom, to je potom masovka.
My sme Saonu objednali s Pepe el lanchero, cez jeho zenu Saru(ona je Spanielka, ale zije tam uz vela rokov), hovori niekolkymi jazykmi a zobrali nas na miesto, kde sme boli uplne sami, v rychlolodi nas bolo tusim 10
@janka279
@ivus29 baby ja možem porovnávať a teda ak máte takýto vyber, tak jednoznačne berte Dominiku, mauricius je oproti tomu uplne nic, mne sa tam teda az tak nepáčilo ako v Karibiku.
@tenerifka absolútne súhlasím s tebou, co sa týka Malediv , najkrajšie pláže a totálny relax , ale jedlo a atmosféra je pre mna v Karibiku top. I ked sa budúci rok vrátime aj na Maledivy
@winnerka Pri terajsej politickej situacii prave preto zvazujeme znova Karibik, aj tak sme uz trocha z toho cestovania unaveni. My sme plazovi, zijeme pri mori a more milujeme, preto je pre nas naj dovolenka more, lod, plaz,kratke vylety....na hory chodime takisto, ale raz do roka exotika musi byt. Ale take brutality ze 20 hodin letiet do Indonezie uz asi nedame
@liza68 Karibik je ok....ale aj moslimske krajiny, kde nie je zrejmy radikalizmus, su ok(nateraz), Maldivy su takisto moslimska krajina. My sme boli teraz na prelome jun/jul na Zanzibare v obdobi ramadanu, maly pokojny tropicky ostrov,a maju uplne v pazi nejaky radikalizmus a pod. ziju si tam spokojne, turistom predavaju predrazene suveniry, vylety, sluzby....a je im hej, ak by tam bol naznak niecoho, ti vlastni ludia by s tym clovekom alebo ludmi zatocili, nedovolili by nikomu aby prisli o zivobytie
@tenerifka supis to jeee! 🙂 byt tam tak teraz a oddychovat. No ja teraz mozem akurat tak doma na gauci oddychovat 😀
Presvedcili ste m. Idem hladat uz len DR 🙂
Len som dnes zistila, ze je tam neskutocne vela hotelov, co maju velmi podobne hodnotenia. Bude to tazke rozhodovanie.
A vylet na ostrov Saona urcite chcem! Vsetky fotky odtial vyzeraju uzasne.
@tenerifka no ja som pompolrocnej uvahe snad rozhodnuta pre juh DR ( zvazovala som las terenas no transfer je dlhsi a aj nevyhodny let do puerto plata) z vidne su priame lety do PUJ a transfer na juh dame, to sme zvladli vlani v pohode ked sme sli na saonu. maldivy mam vypocitane celkom v znesitelnej cene no kazdopadne, radsej budem v dr 15 dni a viac ako na maldivoch 8, taktiez sme uz 4 platiace osoby DR ma priaznivejsie detske ceny. Lilly beach sme mali rozpocet 13 tis. a DR vieme najst okolo 6 a to je teda sakra rozdiel..
Saina nam vlani vobec nevysla, akoze komu sa podarilo jediny dazdivy hnusny den z 15 dni ist na saonu ?😂😂plus katamaran, co som sa skoro dovracala s 1,5 rocnym dietatom na rukach ktore malo chut zaspat prave ked nas nakladali na rychlocln, na tom nam teda bola celkom slusna zima
no tento rok to zariadime ako pise velmi sa tesim, este neviem ci ist v decembri ci v januari radsej..

@ivus29 My sme boli na Mauriciu zaciatkom januara, cez vianocne prazdniny, a hotely boli plne....aj nam vela prsalo, ale bolo strasne teplo
Inak ja mozem porovnat co sa plazi tyka DR-Zanzibar-Mauricius-Maldivy 2 -krat,Thajsko(Koh Samet)-Indonezia(Lombok)-a naj plaze a celkovo rajska atmosfera a stale pocasie(teplucko aj v noci) je jednoznacne na Maldivoch, nic nebolo pre mña krajsie a nikde som sa necitila tak dobre, aj ked aj tie ostatne miesta som si uzila a mali svoje caro
Mauricius sa veru nechyta ani zdaleka......