Aká vám prišla dôchodková prognóza?
Ja tomu moc nerozumiem. Ale prisla nejaka nizka, odrobenych 20 rokov a 950 euro..
Nestresujme z nizkej vymery, dochodku sa mozno ani nedozijeme.😅
to vam mladym ake cisla slubuju? 😂
ja mam odrobenych 35r, 7 rokov do dochodku a vychdza mi na ich stranke 630e
zjavne sa snazia aj takto robit vsetko preto, aby ste nezdrhli z sk
metoda medovych motuzov 😁
Zijem v zahranici. 10€ mesacne mi vyratali na Slovensku 😂 to este z brugady pocas VS
@anonym_c32ae8 aj brigada pocas VS sa pocita? Ja som brigadovala od 15 rokov :D
pocitajte s pesimistickym. Zial , ine nehrozi, nakolko sa bude rodit coraz menej deti
Mne prišlo odchod do dôchodku vo veku 67 rokov a 6 mesiacov. Predpokladaná výška dôchodku 1 559€ 🤣 🤣 Ako nehnevala by som sa, keby som taký dôchodok dostávala a keďže reálne mám odpracovať ešte cez 35 rokov, tak sa to možno aj navýši. 🤣 Ale rátam s reálnym scénarom, že sa dôchodku nedožijem a rovno z práce ma vyvezú na cintorín 😃
@anonym_ad3dee vies, to je pekne , ale ci bude mat kto na teba robit. 😕
@anonym_ad3dee len ktovie akú hodnotu bude mat tých 1500 eur o 35 rokov 🙂
@eviq presne, veď pred 20 rokmi zarobili ľudia v prepočte možno do 400eur a to už bol peniaz 👌sa tešíte z 1500 eur, ktoré máte dostať o 30rokov. Čo to za nepomer bude
@anonym_autor odrobenych len 15 rokov a 800 eur..mam 46rokov a realne som bola doma s detmi 10 rokov..takze to by aj tak vychadzalo.
TY čo maju pred 50-tkou ty budu dostavať každý rok.Menej ako 50 rokov raz za 3 roky.Novinka SP.Určite budeme robiť dlhšie ako do 68 rokov.
Ja sa cudujem ze sa niekdo este spolieha na statny dochodok. Mna viac ako prognoza socialnej poistovne zaujima ako sa dari mojmu druhemu a tretiemu pilieru, ako sa vyvijau moje dalsie investicie
@anonym_autor mužovi prišlo a celkom slušný peniaz, takže ja by som mala mať ešte viacej. 😂😂
Ale reálne možno všetci skončíme na 300 eur po foficovsnej krajine
@zmrzlinka2021 neboj ,Simecka so svojou matkou na budúci rok všetko poriesi. On nam zabezpeci dobre
dochodky. Bude dobre.....
@zmrzlinka2021 neboj ,Simecka so svojou matkou na budúci rok všetko poriesi. On nam zabezpeci dobre
@anonym_185283 tieto argumenty poznám z fico úderky. Ježiš, len aby nevyhral Šimečka, lebo nám všetko zoberie. To si ako fakt niekto myslí, že štát je dojná bezodná krava? Matematika ZŠ. Donekonečna to nepôjde. A teším sa na ten deň, keď povedia, že kasa vyschla. Fico to neurobí, lebo hrá na najprimitívnejšie "pudy" na udržanie svojich voličov. Nona keď tam po ňom bude hocikto, aj so svätožiarou nad hlavou bude zlý, lebo zoberie 🤦♀️
@anonym_185283 tieto argumenty poznám z fico úderky. Ježiš, len aby nevyhral Šimečka, lebo nám všetko zoberie. To si ako fakt niekto myslí, že štát je dojná bezodná krava? Matematika ZŠ. Donekonečna to nepôjde. A teším sa na ten deň, keď povedia, že kasa vyschla. Fico to neurobí, lebo hrá na najprimitívnejšie "pudy" na udržanie svojich voličov. Nona keď tam po ňom bude hocikto, aj so svätožiarou nad hlavou bude zlý, lebo zoberie 🤦♀️
@anonym_0d2f21 urobiť to nemusí. Je to jasne, ze kasa vysycha, kedze chce siahnuť na 13-te dôchodky svojich milovaných voličov.
@anonym_0d2f21 urobiť to nemusí. Je to jasne, ze kasa vysycha, kedze chce siahnuť na 13-te dôchodky svojich milovaných voličov.
@anonym_6a80da myslíš týchto voličov?
https://openiazoch.zoznam.sk/financie/symbolick...
To je prd do stromovky opoti 935 mil. eur len účet za december 13 dôchodky
@anonym_autor ja odrobenych 30 rokov a 920 , a to mam cely zivot nadpriemerny prijem
@biba_18 Ja sa telesne i duševne pripravujem na to, že budem pracujúci dôchodca, kým zdravie dovolí
@anonym_38e8c5 horsie bude, ked zdravie uz nedovoli
@anonym_autor vsak to krasne, ja mam takmer 30 rokov odrobenych, vyratali mi 330 eur. 🤣
@anonym_38e8c5 horsie bude, ked zdravie uz nedovoli
@anonym_16eb19 To bude zaujímavé
@anonym_16eb19 To bude zaujímavé
@anonym_38e8c5 Bude, ako nebolo ☝️☝️☝️
A dobre už bolo. Hlavne dnešným dôchodcom.
@anonym_autor už len teraz je znížený ten dôchodkový bod ci ako as to vola na 95%. Cize oproti mojej matke, keby sme sa presne porovnávali, už teraz mam o 5% nižší dôchodok. Cize o akých 950€ tu ľudia snívate? To si iba ďalšie populistické keci, kým my za 20-30 rokov pôjdeme do dôchodku, nebude nič. Tento systém sa do max.10 rokov celý zrúti. Teraz si dôchodcovia, co prispievali oveľa menej ako my, niektorí sú už v dôchodku dlhšie, ako vôbec realne odrobili ti si teraz zaslúžia istoty. My v budúcnosti akurát tak slučku. Ono dobre už bolo, nikdy sa dôchodcovia nemali tak dobre ako teraz. A este podstatná vec, dôchodok, to je sociálna dávka, nie plat. Cize primárne z neho žiť nemáš. Mas žiť z úspor.
Mám 46 a predpokladám, že žiadny dôchodok už dostávať nebudem. Budem rada, keď v 70-tke nebudem musieť prispievať do rozpočtu, keď vidím čo tu táto zlodejská nenažratá banda stvára. Zas ale verím, že keď deti vystrojíme na VŠ (samozrejme mimo SR), budeme sa porúčať aj my...
@anonym_185283 Simevka a jeho nástupcovia, to je vec 20 rokov aby sa krajina spamätala po Ficovi.
Zijem v zahranici. 10€ mesacne mi vyratali na Slovensku 😂 to este z brugady pocas VS
@anonym_c32ae8 ja tiež v zahraničí žijem, to má prísť aj nám? Ešte som o tom nič nepočula 🙂
@anonym_c32ae8 ja tiež v zahraničí žijem, to má prísť aj nám? Ešte som o tom nič nepočula 🙂
@anonym_f4b723 a ty keď žiješ v zahraničí, načo riesis slovenský dôchodok. Ved ty budeš máš aspoň 3000 € zo zahraničia. Potom si prídeš na SK iba protézu urobit
@anonym_autor odrobenych len 15 rokov a 800 eur..mam 46rokov a realne som bola doma s detmi 10 rokov..takze to by aj tak vychadzalo.
@anonym_7715a1 preboha 10 rokov na materskej, to sa ako dá? Jasne, ze to bola retazovka. Ale 10 rokov? Ale slovenská materská je fajn, nestazujes sa, ze?
@anonym_f4b723 a ty keď žiješ v zahraničí, načo riesis slovenský dôchodok. Ved ty budeš máš aspoň 3000 € zo zahraničia. Potom si prídeš na SK iba protézu urobit
@anonym_185283 to kde v zahranici taketo dochodky?🤣
Teraz potrebujú sa im veselo rozdáva, lebo mi 45+ budeme mať sakra ťažké. Aby bolo na naše dôchodky.
@anonym_autor vobec sa tym netrap su to bludne cisla....mne tiez uz prislo sice astronomicky dochodok, ale mam odrobenych len 11 rokov nech sa na mna nikto nehneva toto je trapna politicka kampan
@anonym_185283 🤣🤣🤣 3000€ 🤣🤣🤣
Ty si ešte svoju dedinku neopustila, však?

neviete, ci takato prognoza pride aj ludom, ktori su na opatrovatelskom?
@anonym_10beae Však tebe vyrátajú z min. mzdy - min. dôchodok. tuším 350 e/ mesiac. Tak som to kdesi započula keď som sa o to zaujímala.
Až mi je zle z toho. no budeme riadne stláčať zadkom aby sme vyžili.
Asi budem predávať mrkvu na tržnici, alebo pracovať popri dôchodku.