icon

Aká vám prišla dôchodková prognóza?

6. máj 2026

Ja tomu moc nerozumiem. Ale prisla nejaka nizka, odrobenych 20 rokov a 950 euro..

anonym_f4b723
Včera o 06:26
@anonym_c52457

@anonym_185283 to kde v zahranici taketo dochodky?🤣

@anonym_c52457 nechaj ju žiť v jej bubline 🙂

anonym_f4b723
Včera o 06:29
@anonym_185283

@anonym_7715a1 preboha 10 rokov na materskej, to sa ako dá? Jasne, ze to bola retazovka. Ale 10 rokov? Ale slovenská materská je fajn, nestazujes sa, ze?

@anonym_185283 ja som bola 11r doma s dieťaťom a dá sa to,to si predstav 😂

ria_sprout
Včera o 06:33
@anonym_4efd96

Toto má aký zmysel? Nikto ani len netuší aká bude situácia za 20-30 rokov, to zas sa minulo na tuto blbosť kopec peňazí a nič z toho

@anonym_4efd96 zmysel? Predpokladam, že pre vládu to má zmysel taký, že sa zase niekto nabalil na tomto rozposielani informácií o hovne. Ale pre spoločnosť by to malo mať zmysel taký, že sa každý dobre nasere a pôjde voliť niekoho iného ako debilnych extrémistov počnúc republikou, cez sns a dalsie a končiac smerom. Mne ešte nič neprišlo, ani nemusí a viem že pri 4roch odchovaných deťoch budem chudera na staré kolená čo ešte v 70tke bude spájať niekde kabliky.

sendy1977
Včera o 06:38
@anonym_f4b723

@anonym_c32ae8 ja tiež v zahraničí žijem, to má prísť aj nám? Ešte som o tom nič nepočula 🙂

@anonym_f4b723 máš trvalý pobyt na SR? Syn ma trvalý pobyt na SR ale sociálne poistenie platí v zahraničí. Tak mu prišlo iba kedy ma ist do dôchodku a že má odrobené 2 roky čo mal na gymnáziu brigádu

xckaretxxx
Včera o 06:38
@anonym_f4b723

@anonym_185283 🤣🤣🤣 3000€ 🤣🤣🤣
Ty si ešte svoju dedinku neopustila, však?

@anonym_f4b723 opustila, 10 rokov vo Švajčiarsku a rozhodla som sa vrátiť na SK.

anonym_16eb19
Včera o 06:49
@stormie

Ja sa cudujem ze sa niekdo este spolieha na statny dochodok. Mna viac ako prognoza socialnej poistovne zaujima ako sa dari mojmu druhemu a tretiemu pilieru, ako sa vyvijau moje dalsie investicie

@stormie sukromne spolocnosti nie su zaruka nicoho uz vobec. Ked krachnu, mozes si piskat

anonym_e70f23
Včera o 06:52
@eviq

@anonym_ad3dee len ktovie akú hodnotu bude mat tých 1500 eur o 35 rokov 🙂

@eviq veď to hlavne, že sa ľudia tešia zo sumy plus ďalšia vec z čoho to vyplatia🤣vieme ako cenu málo pred 10 r 500 eur teraz to je pár nákupov v obchode.Moja rodina v zahraničí idú do dôchodku v 68 r

anonym_0d2f21
Včera o 07:03
@anonym_f4b723

@anonym_185283 🤣🤣🤣 3000€ 🤣🤣🤣
Ty si ešte svoju dedinku neopustila, však?

@anonym_f4b723 prečo sa rehoceš? To ty si z valala nevyšla. Aj na Slopensku majú ľudia dôchodok 2000

anonym_f4b723
Včera o 07:38
@sendy1977

@anonym_f4b723 máš trvalý pobyt na SR? Syn ma trvalý pobyt na SR ale sociálne poistenie platí v zahraničí. Tak mu prišlo iba kedy ma ist do dôchodku a že má odrobené 2 roky čo mal na gymnáziu brigádu

@sendy1977 aj ja aj muž máme trvalý pobyt na svk aj niečo odrobene

anonym_f4b723
Včera o 07:40
@anonym_0d2f21

@anonym_f4b723 prečo sa rehoceš? To ty si z valala nevyšla. Aj na Slopensku majú ľudia dôchodok 2000

@anonym_0d2f21 tak v Slopensku možno 😂😂

anonym_e70f23
Včera o 07:40

@anonym_autor sú aj vysoké dochodky kto mal vysoký príjem.Moj otec berie dva dôchodky ten zo zahraničia kde odrobil 8 r je vyšší ako ten slovenský😆dobre to nacasovali nestačí stále o tom rozprávať, ale dať čierne na bielom a to už ľudia pochopia, keď vidia tie čísla a svoje meno.Budeme ako v zahraničí a ešte sme na tom lepšie, lebo tam toľko ľudí ako na Slovensku nevlastní svoje bývanie.Takze ľudia predaju veľké domy, byty, keď deti odrastu a z toho budú žiť a platiť si domov dôchodcov a opateru.A áno, bude to tak, že budeme na dôchodku budeme si pestovať, aby sme boli čo najviac sebestační budeme vedieť čo budeme jesť a mať psychohygienu.Iba malo ľudí si dovolí ako zahraniční dôchodci ísť žiť na Mallorcu či Tenerife, alebo dovolenky, kúpele.Dnes sám dôchodca, keď mu zomrie partner žije ťažko.

zic
Včera o 08:28
@stormie

Ja sa cudujem ze sa niekdo este spolieha na statny dochodok. Mna viac ako prognoza socialnej poistovne zaujima ako sa dari mojmu druhemu a tretiemu pilieru, ako sa vyvijau moje dalsie investicie

@stormie tusim som videl video a tento papier by mal obsahovat oba piliere (teda 1. a 2.)... lebo k tym datam ma soc. poist. pristup... k 3. nie, ale tam ma vacsina ludi relativne malo (voci 2. pilieru)...

stormie
Včera o 08:41
@anonym_16eb19

@stormie sukromne spolocnosti nie su zaruka nicoho uz vobec. Ked krachnu, mozes si piskat

@anonym_16eb19 ja skor verim sukromnej spolocnosti, invwsticiam do fondov a nehnutelnosti ako statnej socialnej poistovni, keby som nemusela tak tam neposlem ani euro

stormie
Včera o 08:44
@zic

@stormie tusim som videl video a tento papier by mal obsahovat oba piliere (teda 1. a 2.)... lebo k tym datam ma soc. poist. pristup... k 3. nie, ale tam ma vacsina ludi relativne malo (voci 2. pilieru)...

@zic Principialne jedno aky papier posle socialna poistovna, na prvy pilier sa netreba spoliehat a tie cisla tam by som urcite nebrala vazne

vulka
Včera o 08:51

@anonym_autor Ved to nezáleží len od odrobených rokov. Ak zarábaš 1600€ mesačne, tak to je pekná suma.

vevesh
Včera o 08:54
@anonym_185283

@anonym_f4b723 a ty keď žiješ v zahraničí, načo riesis slovenský dôchodok. Ved ty budeš máš aspoň 3000 € zo zahraničia. Potom si prídeš na SK iba protézu urobit

@anonym_185283 mm v zahranici po 20 rokoch prace vyratali nejakych 390e😅😅ale oproti mne, moze ist do dochodku uz v 64. Akurat vcera odhlasovali, ze moj rocnik ide zatial v 70tke🤣🤣za tych dalsich 30 rokov si to este rozmyslia, cize mozno fakt na starobu dojdeme aj na sk, kde nejaky dochodok po 70tke mozno este bude😃😃

hellwant
Včera o 08:59

Zakladny scenar 1 + 2 pilier = 2222 €...nikdy som jednotkar nebol...i ked tu radsej pätkar😅

zic
Včera o 09:02
@stormie

@zic Principialne jedno aky papier posle socialna poistovna, na prvy pilier sa netreba spoliehat a tie cisla tam by som urcite nebrala vazne

@stormie no, to nerozporujem... ale kedze mi beru (zial) notnu cast, tak chcem z toho vytrieskat co najviac... realna kupiskopnost za ~20 rokov je otazna pri akychkolvek tisicoch...

zic
Včera o 09:06
@stormie

@stormie inac nehovoriac o tom, ze Robertino Najvacsi este zacaruje s 2. pilierom a nic tam neostane... takze 3. a "stvrty" to musia istit...

domix147
Včera o 09:11

@anonym_autor v si fakt myslíte že na nás budú robiť títo influencery ? Alebo kto vlastne ?
Veď aby mohli vyplácať dôchodky niekto na nej musí zarobiť...takže jediné čo vyzerá výhodné je zacas sporiť investovaním...lebo neviem z čoho budeme žiť .

anonym_c16459
Včera o 09:18
@zic

@stormie inac nehovoriac o tom, ze Robertino Najvacsi este zacaruje s 2. pilierom a nic tam neostane... takze 3. a "stvrty" to musia istit...

@zic toho sa bojim najviac. Vies, taki ako my co mame akcie, mame dobre vynosy a ten kkt to vie. Jasne, ved preco nenaplnit statnu kasicku, ved zoberieme nase peniaze, preco by mali, preco by sa to malo zobrat? Tp su nase peniaze ! Ina forma sporenia

misanthropicdann
Včera o 09:28
@anonym_16eb19

@anonym_16eb19 tie súkromné spoločnosti sú vacsia záruka ako slovenská republika

anonym_c16459
Včera o 09:30
@misanthropicdann

@anonym_16eb19 tie súkromné spoločnosti sú vacsia záruka ako slovenská republika

@misanthropicdann Nas stat zachvilu zanikne

anonym_185283
Včera o 09:46
@domix147

@anonym_autor v si fakt myslíte že na nás budú robiť títo influencery ? Alebo kto vlastne ?
Veď aby mohli vyplácať dôchodky niekto na nej musí zarobiť...takže jediné čo vyzerá výhodné je zacas sporiť investovaním...lebo neviem z čoho budeme žiť .

@domix147 určite na nás vyrobia umelci tipu - Fero Joke a Simona First

bomba36
Včera o 09:51

Ešte mi nič neprišlo ale môžem mu to zvysoka osrať, je to len nenápadný nábor nových voličov pre hranola a spol, nasľubovať aj mladým dôchodky lebo to je ich voličská základňa 😂 ktorým ešte zdatne sekundujú socky a dezoláti. My si šetríme/investujeme aj mimo SK systém tak aby sme na dôchodok peniaze mali, lebo čo hranol ešte medzičasom nerozkradol, tak to ešte možno stihne.

anonym_185283
Včera o 10:10
@bomba36

Ešte mi nič neprišlo ale môžem mu to zvysoka osrať, je to len nenápadný nábor nových voličov pre hranola a spol, nasľubovať aj mladým dôchodky lebo to je ich voličská základňa 😂 ktorým ešte zdatne sekundujú socky a dezoláti. My si šetríme/investujeme aj mimo SK systém tak aby sme na dôchodok peniaze mali, lebo čo hranol ešte medzičasom nerozkradol, tak to ešte možno stihne.

@bomba36 keď investujes vo veľkom asi sa máš na Slovensku veľmi zle, že? Ci len jazyk máš pridlhy?

hellwant
Včera o 10:55
@anonym_185283

@bomba36 keď investujes vo veľkom asi sa máš na Slovensku veľmi zle, že? Ci len jazyk máš pridlhy?

@anonym_185283 a ty nechapes, ze sa nestazuje, ze sa ma ona zle? Opisuje politicku situaciu ( ktora hneva aj mna a mam sa dobre nastastie) - ta je zla a ich "safarenie". Ci sa nejako vylucuje zarabat nadpriemer a investovat s tym, ze Zhnity Hranol rozdrbava verejne financie a chce obrat ludi o ich peniaze v 2 pilieri a cloveka to serie?

anonym_16eb19
Včera o 11:32
@hellwant

@anonym_185283 a ty nechapes, ze sa nestazuje, ze sa ma ona zle? Opisuje politicku situaciu ( ktora hneva aj mna a mam sa dobre nastastie) - ta je zla a ich "safarenie". Ci sa nejako vylucuje zarabat nadpriemer a investovat s tym, ze Zhnity Hranol rozdrbava verejne financie a chce obrat ludi o ich peniaze v 2 pilieri a cloveka to serie?

@hellwant 2. pilier vznikol tak, že tie peniaze, ktoré mali ist do spolocneho, si nechal kazdy v sukromnej spolocnosti, a teraz sa cudujme, ze soc. poistovna nemá. takze kto koho odrbal?

anonym_ff21e9
Včera o 12:03

@anonym_autor vec sa ma tak ze dnes pracuje 2,5 cloveka na jedneho dôchodcu, zachvilu pôjdu Husakove deti do dôchodku co je najsilnejsia generacia deti u nas a potom skapal pes, bude pracovat uz iba 1,5 cloveka na dôchodcu, jednoducho na dôchodky nebude a tento stat to dobre vie, dôchodky uz teda nebudu rast, budu dokonca klesat, sami češi povedali ze od roka 2029 zacnu u nich dôchodky stagnovať.

Este jedna vec, keby boli Erik Tomas s Ficom taky socialny, solidarny a pro-dôchodcovsky ako tvrdia, pretavili by hneď 13 dôchodok na mimoriadnu valorizaciu tak aby kazdy dôchodca dostal prilepsenie hned na dany mesiac, cize 13 dôchodok : 12 mesiacov = január 2026..., lenze to oni neurobia preto priamo rataju s tym ze vela dôchodcov pomrie, rovnako spätne prepocitanie dôchodku pre matky ktore vychovavali deti, zacne sa vykonavat az od 1.1.2027 a moze trvat aj 5 rokov, tyto vagabundi to dobre vedia.

hellwant
Včera o 12:05
@anonym_16eb19

@hellwant 2. pilier vznikol tak, že tie peniaze, ktoré mali ist do spolocneho, si nechal kazdy v sukromnej spolocnosti, a teraz sa cudujme, ze soc. poistovna nemá. takze kto koho odrbal?

@anonym_16eb19 idu tam 4% mozno za ten cas, ked slo viac je priemer 5.5% Ty si tak naivny, ze nechapes, ze sucasny system by ani s tymi peniazmi nebol za 25 rokov udrzatelny? Preto bolo pol na pol, postupne by sa ludia naucili vnimat investovanie a mohli by na dôchodku prezit a niekedy v buducnosti bude musiet byt z neho iba zakladna davka. Ten system potrebuje ponziho schemu, stale viac aby sa rodilo. Ked sa viac narodi, uzivi sa predchadzajuca generacia, ale zas nasledujuca musi byt väcsia aby viac ludi uzivila. Neudrzatelne.