icon

Ako zvládnuť šetrenie na dovolenku?

14. jan 2025

Dnes mozno trosku odvazna otazka... kazdopadne som v roznych cestovatelskych skupinach a vidim, ze rodinky z detmi kazdorocne (aj viackrat za rok) cestuju k moru a tie ceny su naozaj podla mna uz dost vysoke. Prave som si nachadzala doskusie, HODINU som rozklikavala profily a vacsina zien bola prave zo zapadu. Je to tym, ze sa tam viac zaraba? Ale aj ubytovanie je tam drahsie 🤔 Ved ked si vezmeme, ze okolo mna vacsina zaraba okolo 1000-1300€ a maju napriklad 2 deti, je to LTT na zivot. Citim sa dost blbo z toho, pretoze aj my by sme niekam chceli ist ale AKO TO UROBIT? 🤔🤔🤔 kolko si na dovolenku odkladate a ako to zvladate? Sklanam sa pred kazdym, kto to dokaze a este niekolkokrat do roka, vau

zeldia
15. jan 2025

Je to o prioritách a o závisti a porovnávaní. Nikdy som nebola na ALL inclusive, zila som v Nice nikdy ma more nelákalo ani nenadchlo, letela som 20hodinove lety a dovolenku si predstavujem tak že si oddýchnem nie že sa niekam trepem v strese s haraburdami v batožine. Ak je vaša priorita fotky alebo sa pochváliť susede tak si hold nasetrite na úkor iných veci (kultúry, jedla mame kopu lacných receptov, nekupovať zbytočnosti atd). Ja som v bubline kde ma vôbec nezaujima kto kde a ako casto bol. Nepozerám cudzie fotky, nepočúvam zážitky z rezortov, nezisťujem ceny dovoleniek ani frekvenciu😉 poviem ti veľmi oslobodzujúci pocit. Viem čo to obnáša spat v hoteli a trepať sa po letiskách, som stara chcem byt doma alebo v hoteli kde mám luxus a som tam za hodinu.-)

tiezjedna
15. jan 2025

@zeldia dovolenka, ani tá drahá, nemusí byť vôbec o rezortoch... Podľa mňa @autorka chce len ísť na dovolenku, užiť si more, pohodu a čas s rodinou a momentálne je to pre ňu finančne náročné zrealizovať. A k tomu luxusu, ja mám hodinu letu svoj druhý domov v Chorvátsku, tam si zaletím kedykoľvek a je to pre mňa väčší luxus než moja obľúbená 5* na Mauríciu.

marth16
15. jan 2025

My sme dovolenku minulý rok viac menej dotovali z daňového bonusu na deti a aj tento rok tak isto. Vyberáme dovolenku už september - október a vždy sa nám podarilo zohnať za fajn cenu. Ako to bude budúci rok netuším keďže vymýšľajú a zrejme nám D.B nevyjde 🤣 ale zrejme budeme chodiť každý druhý rok aby sme si odložili a nechýbalo nám v rozpočte

fkata
15. jan 2025

My sme 4 členná rodina, deti majú 7 a 2,5 roka. Manžel je štátny zamestnanec, ja som na MD, ale mám svoje aktivity aj cez MD. Doteraz sme boli ešte každý rok na dovolenke, ale nie cez CK, ale na vlastnú päsť. Boli roky, keď sa dalo 2x, jedna zahraničná + 1 v SR, tento rok sme boli iba raz, keď staviame dom a to bolo prvoradé.
Zväčša chodievame autom - aj na dlhšie trasy, nepotrpíme si na 4* ubytovaní a ani nevysedávame v bare.
Nie sme zo západného Slovenska, takže sa dá dovolenkovať aj z východu. 🙂

milanemila
15. jan 2025

Skus nabuduce tie hodiny pocas kt rozklikavas cudzie profily a stalkujes kto odkial je, kolko kam chodi a kolko ma deti radsej venovat svojmu sebarozvoju a vzdelavaniu sa. Potom mozno budes moct aj ty x krat ist na dovolenku.

hellwant
15. jan 2025

@milanemila citala si aj dalej? Podnikaju a zisk vrazaju do firmy, ktou rozvijaju. Nie ze beaju, lebo nezarobia. Preto sa pyta na druhych, lebo väcsina je zamestnana a platy su ake su. Ale pichla si si , ok.

hellwant
15. jan 2025

@hellwant nie beaju, ale nemaju

la_dolce_vita
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
15. jan 2025

Tak napr minuly rok sme dali dokopy peniaze co muz dostal ako danove vyrovnanie co si na mna uplatnil kedze som bola na RD. To bolo cca 900 eur. Plus k tomu muzov 13.plat co dostal v juni. Plus ja som bola na urade prace s max podporou. Z toho sme dali cca 500 eur. Plus z muzovej vyplaty v juni co dostal.

zeldia
15. jan 2025

@tiezjedna áno ja rozumiem. Len som písala, že peniaze sa “rozutekaju” rozne a podľa priorít. Ak ide len o to dať dokopy 4tisic ktoré potrebuje (podľa popisu čo sa tu rozoberá more, hotel určitej kvality, asi aj vzdialenosť) tak treba niekde priškrtiť. Potrebuje z dvoch príjmov mesačne odložiť 2 x 170e to je denne menej ako cca 6 eur obaja do pokladničky. 12x365=4 380 ročne

zeldia
15. jan 2025

@11bodka11 áno a zabudla som na matovicove darčeky v podobe daňového bonusu, konecne sa skladám na niečo pre mňa výhodnejšie - na dovolenky našim voleným predstaviteľom. 😉

mata90
15. jan 2025

Ahoj , my sme boli v Taliansku 2 + 3 deti a zmestili sme sa pod 2000€ . Ubytovanie sme si vybavili sami, nie cez cestovku. Občas sme si varili , ale boli sme aj v reštaurácii, ceny v pohode . Pred pár rokmi sme boli v Lignano Sabbiado a teraz sme boli v Era Crea Mare. Keď to porovnám v Era Crea bol kľud a menej ľudí.

sisska96
15. jan 2025

Písať je jedna vec a realita je druhá. Viacerí sa chvália ale v realite ani nejdú toľko a viaceri si berú uver na dovolenku a potom splacaju

bg92
15. jan 2025

su a vzdy budu ludia ktori proste zarabaju viac - jednoducho maju lepsie platenu pracu. nam s muzom sa kazdy mesiac zvysi tolko ze nemusime na dovolenku setrit ani minut zasoby a to nas nepovazujem za bohatych ludi, tak ako su ludia co zarabaju nasobne viac takisto su ludia co zarabaju nasobne menej, priam az minimum.
kazdopadne mas skresleny obraz a vnimas len tych co maju viac. je ovela viac ludi ktori nechodia na ZIADNE dovolenky len to nevesaju vkuse na internet takze to nevimas,
treba to vnimat pozitivne ak vidis ludi co maju viac - hecnut sa a zlepsit si plat napr zmenou prace, doplnkovym vzdelanim, kuzrom, zacat podnikat ak mas napad a podobne.

petracandle
15. jan 2025

@sweet20 aj tak mi to nevychádza 😃 na Vianoce treba aspoň 5 dní, nejaké 3 si treba odložiť keby sa počas roka niečo vyskytlo, a tým pádom ostalo plus mínus 10 dní a to máš len na jednu jedinú dovolenku....alebo nejaké 2-3 predĺžené víkendy ale nič viac...ak sa teda bavíme o 20tich dňoch čo je štandard zo zákona

mimi3008
15. jan 2025

@zafir01 mohli teoreticky, ale oni konkretne nepracovali na dialku. Moj manzel tak ciastocne pracoval

hellwant
15. jan 2025

@petracandle standard je 25.
Od 33 ich mas alebo ak sa staras o dieta do 18 , mas ich skôr. Nakolko dlhsi cas stravis s 25 dnami, toto povazujem za standard.

milanemila
15. jan 2025

@hellwant vies co mne pride absurdne sledovat zivoty cudzich ludi stylom ako to autorka popisuje a nie nepichla som si, je to konstatovanie o uplnom mrhani casom a zbytocnom deptani sa. Nic v zivote som este nedosiahla tym, ze som som sedela za pocitacom a stalkovala co maju ini a ako je mozne ze to maju a preco to ja nemam, to je vsetko 🤷🏼‍♀️
A nie necitam tu 3 strany komentarov, reagujem na prispevok autorky.

Ja neviem aku odpoved autorka ocakava, no viac zarabame, tak viac cestujeme. Nemala som megalomanske predstavy o dome v BA a potom sediet v nom nazadku “priputana” s 500k hypotekou na krku.

hellwant
15. jan 2025

@milanemila Casto , ked zalozi clovek temu nenapadnu niektore veci a potom sa doplnia autorom temy. Tentokrat to bolo nastastie na prvej strane.🙂

sorciera24
15. jan 2025

robíme to tak, že rozhodne nechodím cez slovenské CK (nebyvame na zapade SR)....kym vacsina vyvalí za dovolenku 7dnovu (aj s cestou) - 4-5tis., ja mam za to dovolenky 2-3, resp. 3tyzden pri mori a a ani zdaleka nedosiahnem sumu 4000, ale naozaj vyhradne na vlastnu apst, bud autom Taliansko alebo aj letecky (lacne letenky su....)+ booking ubytko,....tak aj inde, napr. Grecko....hlavne využiť zahranicné služby, nie slovenske a v pohode môžes isť

tassyn
15. jan 2025

Mne sa podarí našetriť takmer každý rok na nejakú lacnejšiu dovolenku, či Bulharsko, Chorvatsko alebo Grécko. Proste žiadny luxus ale vždy si to užijeme. Keď sa nedá a sú iné výdaje tak sa proste nejde. Ale pôžičky by som si nebrala. Radšej si prenajmem nejakú chatu na SK čo je lepšie ako nič.

enya00
15. jan 2025

my sme boli Cyprus Protaras na 11 dni ubytovanie 550.. letenky nejakych 480..Ale stravovali sme sa v restikach, cize vyslo nas to nakoniec 3tisic, mozno aj viac..Keby varim vyjde to menej.Auto sme mali pozicane za dobru cenu od muzovho kolegu.Cize da sa za menej, no musela by si asi varit.A najst ubytovanie blizko plaze, ale tak da sa aj lacnejsie dovolenkovat

abbey1
15. jan 2025

@petik22 Jún, koniec augusta, september
tie klasické destinácie. Október a jar tie teplejšie krajiny.

poisonblu
15. jan 2025

ja viem kazdy mesiac min. 500 eur odlozit, takze v lete mame 1 zahranicnu dovolenku a 2 na SK cez rekr. prispevok....zatial behame len tu po okoli, boli sme v Prahe, minuly rok v Slovinsku a tento rok ideme zase do Slovinska, lebo sme to vsetko nestihli vlani....Praha aj Slovinsko nas vysli po 1500 eur (to sa podla mna nasetrit da), 2 dospelí, jedno dieta a sli sme autom

littlehop
15. jan 2025

Prenajimam byt zo ziskom. Zisk pouzivam na investovanie do poziciek pre podnikatelov. Mam brigadu z ktorej prijem ukladam kratkodobo naa setriaci ucet kde su cca 4%..potom to zas investujem s 10%p.a. rocne a tak. Nekupujem si blbosti..nechodim na kavicky, neobjednavam si jedlo ale varim. Co usetrim to sa snazim zhodnotit. Akurat pozeram kam zas mozem zabrdnut a nieco z toho ziskat.

11brano11
Odpoveď bola odstránená
mravenek
15. jan 2025

odkladáme daňový bonus, máme tri deti a chodíme Taliansko a Chorvátsko do súkromia, cestujeme autom. minulý rok sme boli dvakrát s deťmi a raz sami, plus dostávam aj nejaké odmeny v lete a odkladám si...ale ja mám tri roboty, takže aj to veľa urobí. Ale ten daňový bonus je gro 🙂

ktobytobolpovedal
15. jan 2025

Odkladame spolocne cca 300€ mesacne zvlast na dovolenku. Plus ja si neuplatnujem nezdanitelnu cast mesacne, ale raz rocne, to je cca 900€ a kazdy rok mame s muzom aj odmeny v lete 100% z platu 🤷‍♀️

nelka93
15. jan 2025

Nesetrim na dovolenku. Robím si rezervu, z ktorej platím výdavky, ktoré sa vyskytnú. Neviem ci ti taka odpoveď pomôže, ale ja to robím takto