Aký príjem je postačujúci pre štvorčlennú rodinu?
Prosim vas o nazor/skusenost. AKY PRIJEM BY BOL PODLA VAS POSTACUJUCI PRE 4CLENNU RODINU? Aby nezila od vyplaty k vyplate ale zas aby ani nezila nadštandardne. Aby si mohla dovoliť mama ist raz mesacne napr na kozmetiku, deti mali 1 plateny kruzok, otec raz za mesiac vecer na pivo, sem tam spolocny obed a raz rocne dovolenka? Ratajme to tak, ze bez úveru (lebo toto je ozaj rozne u kazdeho, pricom ceny služieb su velmi podobne na celom slovensku)
@abbey1 napr. nechodim nakupovat bez zoznamu.....ked idem a nakup, spravim predtym jedalny listok na 2 tyzdne (povacsine podla akciovych letakov) a idem na nakup so zoznamom...takto nenakupim blbosti, co sa nakoniec vyhodia.....
@evamarek77 nezijeme, sme v dome po manzelovych st.rodicoch, nemame uver, ani hypoteku
@zuzanockamt ano, to je....
@evamarek77 lebo dom je na svokru, ta ho dostala v dedicstve...ale byvame tu my....
@abbey1 ano, to je to, co pise @zuzanockamt , ze je to do buducna dost nevyhodne....
@evamarek77 to je medzi muzom a jeho rodicmi, do toho nevstupujem....
@evamarek77 ako povies 😉
@julajlatvar Deti sa stravujú v škole, ale nechutí im tam, takže vždy prídu domov úplne ale total že hladne. Takže klasický olovrant im nestačí.
Ja si varím každý deň do roboty, nemám tam možnosť sa stravovať, a priateľ si kupuje niečo rýchle, keďže on zasa v robote nema čas zohrievať si atď. 🤦
Kupujem ale veľa zeleniny a ovocia, takže to je u nás vysoká položka.
Mäso kupujem minimum, ja mäso nejem, takže jedine keď cez týždeň deťom a priateľovi navarim niečo mäsové.
Ono sa to možno nezdá, ale fakt tie ceny išli dosť hore. Priateľ pracuje v supermarkete, a vidí ako tie ceny idú každý deň hore.
@katren tak ale potom optimalizujete v tej firme resp da sa to aj inak povedat 😏
@abbey1
@evamarek77
@lusyyy36 ked si to vezmete, ak min.2x tyzdenne natankuje plnu nadrz, to mate min. 800€, ktore minieme aj na sukromne cesty, hlavne rano a poobede cesta do skoly a naspat....to tiez nie je malo....
@evamarek77 ja som to tu pisala.....z firmy pride 70€ na sukromny ucet a PHM plati z firemneho uctu....
Tie sumy sa budú veľmi líšiť v závislosti od veku detí. Aj my sme 4 členna rodina, ale deti majú 4 a 1, to sú úplne iné výdavky ako na 15-18 ročné deti. Kľudne to spraví aj tisícku hore-dole ;) a záleží aj od návykov. My sme napríklad s mužom obaja minimalisti a neznášame domov nosiť veci, radosť nám robí vyhadzovať 🤭 čiže zas o to menšie výdavky než rodina, ktorej robí radosť si nakupovať aj to nepotrebné- to môže byť ďalšia tisícka hore-dole, lebo tam kabelka, tam hodinky, tam košeľa, tam obraz, tam ôsme návliečky Matejovsky... 🤭
@katren ako čítam, si skvelá hospodarka. Aj moja mamina vedela (vie) čarovať s peniazmi keď sme boli deti a to doslova. Nikdy nám nič nechýbalo, všetko sme mali a predsa malo zarobila na tú dobu 🙂 Všetko čo si písala je reálne, len v dnešnej dobe ľudia musia mať všetko a rozhadzujú častokrát na nepotrebné veci. Síce s mužom minieme aj zarábame viac, ale viem o čom hovoríš.
@diamond007 dakujem, aspon niekto ma chape....
@katuskamala1 1500 v pohode. Aj akvapark, aj kozmetička, aj pivko.
@evamarek77 sorry, to nikde nepisem, ze firemnymi platim chod domacnosti, pisem, ze PHM platime firemnymi peniazmi, nie chod domacnosti.......nemam ekonomicke vzdelanie, studujem VS len prvy rok v 36 rokoch, mozes ma poucit, ale toto viem...ked je auto na firmu, moze platit PHM firemnymi 😉
@katren 5 ľudia sa nemôžete predstavovať z 300 eur.Resp.mozete, ak Ti niekto dáva mäso, zeleninu, vajíčka...ja varím denne či obden a hoci varím aj lacné jedlá typu granadír, francúzske zemiaky sme 3 z toho jeden sa doma stravuje minimálne a neverím tomu.Alebo veľa veci si spravíš doma vianočku, chlieb, varíš omáčky či múčne cestovinove jedla.
@luccija ano, to som pisala...kvaskujem, vsetko okolo toho si robim svoje....mame sliepky tu cca 15, nasi maju podobne mnozstvo a dostavame vajicka aj od nich....nekupujem blbosti navyse, len to, co mame na zozname....zahradu mame tiez, paprika, rajciny, salaty, redkovky a pod veci mame svoje....da sa vyzit aj z 760€ a priznam sa, nebavi ma tu uz viac sa obhajovat, ze sa to da 😉
Min 2000, 2500 to by uz bola pohoda

@katren Len do budúcna je to dosť nevýhodné, nie? Keď platí minimálne odvody .