Čoho cena vás v dnešnej dobe prekvapila?
Baby, len tak pre srandu a zistenie aké ceny tu mame. Mňa najviac prekvapila tatarka k vypražanemu syru, prosim pekne 2€ za malu mištičku 🙄😅 (a nie, nebola to ich domaca tatarka) 🤷🏽♀️ A 10g medu, k čaju, 1€ 🙈
@iwesska ja som aj mlieko mala, veeeela mlieka, ale maly sa neprisal, odsavala som a po 4 mesiacoch som to uz psychicky nedavala. Kazde 3 hodiny sa na pol hodinu "pripojit", stale mysliet len na to..
Ja musím kupovať ovocie a zeleninu iba bio. Momentálne má prekvapuje, že kopec potravín v bio je lacnejších ako tie nebio... a reštaurácie áno, sú samozrejme drahšie čo chápem. Len nechápem už prečo sú porcie stále menšie a kvalita jedla len a len horsia...
@stanulienkat na Sk veru nie, ale pre Talianov je to najoblubenejsia pizza🤣
Petržlenová vňať 4,99😮
No mňa prekvapili poplatky na pošte, za 3.- šek dnes poplatok 1.- Des.🫣
@mircalla ja som kupovala iba v Bille od slnečných záhrad, tie sú fantastické. Kazdy den aj 2 balenia, ale veru teraz ich už tak často nekupujem. Šalátová uhorka za skoro 2 eura, baklažán kilo za 4.79 cuketa 3.79, kapia skoro 5 e. Neskutočne ceny a vraj treba žiť zdravo, jest veľa zeleniny a ovocia, len kto si to o chvíľu bude môcť dovoliť.
Inak neviem ako na SK, ale u nas, co ma prekvapuje, ze alkoho a cigarety nesli hore ( v obchode hned prva ulicka, stale tie iste velke cenovky). Hlavne, ze sa znizila dan na zakladne potraviny a aj tak velmi zdrazeli. Na toto sa dan neznizila a nic neslo hore. Uz aj benzin klesol o 50 centov (co hovorili, ze drazoba kvoli tomu) a ceny astronomicke.
vacsia cervena paprika, jeden kus - 3€ 🙈
@janka_23 veru, spomedzi vsetkych potravin, ktore kupujem vzdy v ramci vacsieho nakupu raz tyzdenne - teda vacsi vyber, viac druhov - su najdrahsie polozky vzdy zelenina a ovocie
Zipser parky 8,39€ za 500gramov v bille
Mna nezarazaju iba ceny potravín ale hlavne to ze som po materskej hladala pracu a vsade platy take iste alebo nižšie ako pred 4rokmi!!! Ako to je vlastne možné? Čakala som aspon ze sa platy troska dvihnu ale akože ponukat menej, a platiť v obchode o 100% viac mi nevychadza....
@tamvtme ja už mám tak cenový rešerš v oku že až... napr. som u rodičov seniorov, objednám viac čo treba aj na štvrť roka, rozdiel v nákupe aj 30 eur. Ja sama za seba, keby som si zrátala rozdiely v nákupoch, tu 6 eur, tam 8 eur, tak mesačne 100 niet mojich 😉 napr. telové mlieko Weleda (kúpila som už aj za 4,99, teraz takto...Tak kde je tá pravda o cenách?
https://www.drmax.sk/weleda-skin-food-telove-ml...
https://www.mojadm.sk/weleda-telove-mlieko-skin...
Včera paprika klasika žiadna bio v jednote skoro 8€/kg..... Som sa bola opýtať ci sa nepomýlili 🙈
Ja som ostala pred dvoma tyzdnami v nemom uzase v Tescu ked krabica Granka stala vyse 5 E.
@zuzuliennka1 u mňa je to rovnako keďže ja jem veľmi veľa zeleniny. Nikdy som ceny nasledovala a proste si kúpila všetko na čo bola chuť, ale v poslednom čase už veľa vecí nekúpim lebo tie ceny sú šialené. Škoda ze tak ako ceny v obchodoch nejdu hore aj platy
Fresh track skipass- ranné lyžovanie 2hodjny+raňajky. Cca 70€ 🫣
Tortily surové jednota.
Niečo cez dve e
@amelie2017 tu islo aj to hore, to je uz pravidelné.

@mircalla tak ale to ťa fakt prekvapuje? Veď stále všetko ide hore, mňa v týchto dňoch naopak prekvapí, keď niečo kúpim za cenu ako pred rokom 😂. To, že sa ceny zvyšujú, ma žiaľ nemá prečo už prekvapovať...